De Kat van Ome Willem (deel 2)

Standaard

Hallo, mensen,

Ben ik weer. Op zaterdag 2 juli was het de koudste dag in Berlijn sinds de weermetingen. Dat hebben we geweten. We zijn vroeg opgestaan. Lekker ontbijt. En ook deze keer hebben ze weer van die gloeiend hete eieren bij t ontbijt.  Ik pak weer een glas ijskoud water en gooi mijn ei erin.  Daarna gaan we naar het feest in ’t OLYMPIA-STADION. Met de metro ! Superleuk ! Het is erg schoon op het station “SIEMENSDAMM”. In Nederland zouden ze de hele boel flink ondergekladderd hebben. Vol graffity. Hier niet. Mooie gekleurde mozaïek patronen op dit station. Rood, geel, blauw, groen, oranje en beige. Ieder station blijkt geheel anders. Erg mooi.

We vinden onze weg dankzij een vriendelijk meneer. 10.000 mensen lopen in de regen. Ik heb nog snel een plu uit de auto gepakt. Het regent flink,.. Eerst kijken we bij de vele kraampjes op het grasveld. Veel leuke tentpaviljoens in thema’s ingericht. Grote etens tent-restaurants, met eten uit de hele wereld. Kijk maar eens naar    Alles 100%vegetarisch, natuurlijk. Heel veel landen hebben een tent ingericht met als thema hun eigen cultuur… Vooral de tent van “OMAN” was echt bijzonder. Eigenlijk waren ze allemaal heel speciaal, hoor… Kijk maar eens op de foto’s..
De Nederlandse tent had heel veel handel. Ik vroeg nog naar het “typisch Nederlandse aspect”… “kijk maar naar buiten ” zei Lilian.. Het plenst, en het was erg koud. Ze had gelijk.  Alles was leuk en gezellig en bijzonder.

De avondvoorstelling begon pas om 18.00 uur. We hebben zoveel gedaan, geen probleem. Ik heb een dikke sjaal gekocht en een fleece-shirt. Het is steenkoud!! Ondertussen plenst het met bakken tegelijk uit de lucht!!  Wat een kou en natheid.. Brrrrr,… Arme artiesten!  Het podium ligt midden op het voetbalveld, vol in de regen en de koude wind. Het lijkt wel oktober !! Ieder land verzorgt een optreden, en de zang groepen uit India, met hun prachtige, rijkgekleurde sari’s zijn binnen 5 minuten volledig doorweekt! Daarna komen de tango-dansers uit Argentinië,.. schitterend in hun blote rode jurken,.. ze glijden op hun hoge hakken alle kanten op. Totaal geen grip op de natte vloer. Een 200 koppige volksdansgroep uit Litauen bibbert dapper over het kletsnatte grasveld, en de indianen uit Canada hebben kletsnatte, scheefgeknakte veren.. Iedereen heeft het steenkoud, iedereen is nat, maar we klappen en lachen en moedigen de geweldige artiesten aan !! Daverend applaus na een bibberkoud optreden! Keer op keer. Het is geweldig!! Bulgarije heeft een jongedame gestuurd , die zingt en ondertussen op enorme drums speelt…. Ze lacht en zingt de sterren van de hemel.. vol in het ritme. Wat een power.. Ze lacht en zingt en is kletsnat en slaat ondertussen op de kletsnatte trommels.. (=link)Kijk maar eens naar deze daverende show,..!!  Bij iedere daverende slag sproeit en spat het water alle kanten op. De enorme video-schermen laten het goed zien.. PRACHTIG. Het nummer heet “water”.. hahaha.. leuk! Tegen half 10 ’s avonds zijn we zo verkleumd, dat we besluiten terug te gaan.. In het hotel nog een hete chocomel gedronken.. enneh………. PLAT..   !! EEN GEWELDIGE,  NATTE, KOUDE DAG !! Deel 3 komt weer overmorgen..

GROETJES EN TOT OVER 2 DAGEN,….     TIENEKE   🙂 

Leuk om u op mijn blog te ontvangen. Als u wilt, kunt u een reactie voor anderen achterlaten.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s