De Kat van Ome Willem,.. (deel 3)

Standaard

” EEN WERELD-DAG “…. !  (Zondag,  3 juli “11)


schoon, netjes en gepoetst,..Ook hier ’s morgens weer veel leuke optredens. Het regent niet meer. Happy-happy ! Alles is kleurrijk en prachtig. Kijk maar op de site. Om 12.30 uur (klokslag) is het afgelopen. En alsof je een KNOP OMDRAAIT,.. HET GIET !!  We besluiten om wat sight-seeing te gaan doen in Berlijn,   maar het gaat mis met de U-bahn. Er zijn veel omleggingen en werkzaamheden.  Uiteindelijk k0men we in het voormalige “Oost-Berlijn” terecht. Nu pas zie ik het verschil. Het lijkt hier op onze  grote binnensteden. En dan bedoel ik de zgn “VOGELAAR-WIJKEN”. oftewel de achterstands wijken. Heel veel allochtonen en rommel overal. Graffity en grauwe kazerne-flats.  Vuile metro-stations en stank en een totale onverschilligheid voor de leefomgeving. We stappen gewoon weer in de U-bahn en gaan terug naar West-Berlijn. Goh,.. da’s een heel verschil  ! . Het enige wat me in Oost-Berlijn opvalt, is dat niet alle vrouwen met een hoofddoek op lopen..  We gaan terug naar het hotel, en doen even niks. Lezen en een dutje..

’s Avonds is er een afscheidsfeest. Er is een enorme hal afgehuurd, waar toch een 15.000 mensen in zullen moeten passen. Nou, die hal is ’s avonds VOL !.  Het is jammer  dat er maar een 100 stoelen in de hal staan. De rest van de gasten moet zich op de betonnen vloer zien te redden.  HELP !!  . We vinden een grote snoeren box,  en  daar zitten we  op/naast of tegen aan. Het was een geweldige satsang-avond, maar wel wat ongemakkelijk. Nou, ja,… je kunt overal wel over klagen. Ik had het 3 uren ongemakkelijk, een ander zijn hele leven al,..! Toch ???….

Toen het afgelopen was maakte een fikse wandeling naar de dichtst bijzijnde U-Bahn de stijven spieren weer los. Heerlijk ! . Berlijn is een echt groene stad. Ik zie en hoor veel vogels. En zie zelfs konijnen !. Om 22.30 uur zijn we terug in het Hotel. Even een vega “Strammer  Max”-broodje eten en dan slapen… !

“Weer naar huis-dag” (Maandag, 4 juli “11)

Als we weg rijden, dan regent het ZO HARD dat het onder de viaducten volstroomt !! Het lijkt alsof de zondvloed opnieuw is begonnen.  Het stortregent als we Berlijn verlaten. Tjonge , wat een water !! Ik had me voorgenomen om voor mijzelf ook nog zo’n dun zomerdekbedje te halen , bij die winkel aan de overkant ! Maar je kunt niet lopen, vanwege de enorme water-rivieren over de weg. Na, ja,.. lâ mâ,.. Pas een 100 kilometer NA BERLIJN ( !!!!!!!!)  werd het pas weer  droog! En de reis gaat voorspoedig, als het weer droog is! Je kunt weer normaal op de weg rijden .

Bij de vroegere DDR-grens staan de ijzeren uitkijk torens te verroesten. Het ziet er nog steeds imponerend uit ! De enorme lampen kijken grimmig over het landschap uit!! Er staat nog een stuk van een hoge betonnen muur,.. ongeveer 150 meter lang. Ik kijk en denk,..

Dan zijn we weer in West.. Van Berlijn tot de Nederlandse grens zijn we ongeveer gelijk opgereden met een “snelle koeriersdienst”  genaamd “DE PARKIET” .. De poolse chauffeur weet vast niet dat een parkiet in het Nederlands een knalgele maffe vogel is,…  Ik moet erom lachen…

Het was een GEWELDIG WEEKEND,………..

Ik bedank jullie voor het lezen,……….Liefs en groetjes en tot de volgende BLOG,..                             WWW.WORLDCULTUREFESTIVAL.ORG/EN/                                                                      TIENEKE,…   🙂                                                                              

Leuk om u op mijn blog te ontvangen. Als u wilt, kunt u een reactie voor anderen achterlaten.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s