EEN GEZOND 2012 VOOR IEDEREEN !

Standaard

Hallo, mensen,
Laatste BLOG van dit jaar. Over een paar dagen gaan we voor onze jaarlijkse meditatie- en yoga cursus naar Zuid Duitsland. Ik verheug me erop. Vandaag heb ik een paar heerlijk warme UGG-achtige laarzen gekocht. Ze zien er NIET uit, maar zijn heerlijk warm !

Ik heb een poosje geleden een stuk van Paulo Coelho gelezen, het heette “EEN WANDELGIDS VOOR HET LEVEN” ,.. het was mooi en goed. Ik kon me erin vinden.  Daarom geef ik iedere lezer van mijn BLOG deze tekst mee als  Kerst- en Nieuwjaarskado,..

HOE JE WEGWIJS WORDT OP HET PAD WAAROP JE JE BEVINDT.

1. De weg begint op een kruispunt. Daar kun je stilstaan en nadenken over welke kant je op zult gaan. Maar blijf niet te lang
nadenken, anders kom je er nooit meer vandaan. Stel jezelf dezelfde vraag, als Carlos Castaneda zich ooit stelde: welke van deze wegen heeft een hart? Denk goed na over de keuzes die voor je liggen, maar als je eenmaal de eerste stap hebt gezet, vergeet het kruispunt dan voorgoed. Als je voor je vertrek naar je hart hebt geluisterd, heb je de juiste weg gekozen.

2. Eer je weg, hij was jouw keuze, jouw besluit en als jij de grond respecteert waar jij je voeten zet, zal die grond ook jouw voeten respecteren. Doe altijd wat het beste is om je weg te bewaren en te onderhouden, en hij zal voor jou hetzelfde doen.

3. Zorg dat je goed materiaal hebt. Neem een hark mee, een schop, een zakmes. Weet dat je met een zakmes geen dorre bladeren kunt harken en met een hark geen diepgeworteld onkruid kunt wieden. Weet welk gereedschap je wanneer moet gebruiken. Zorg er goed voor, want gereedschap is je beste bondgenoot.

4. De weg gaat voor- en achteruit. Soms moet je terug omdat je iets verloren hebt, of omdat je nog een brief in je broekzak hebt die je ergens had moeten afgeven. Een weg waar je goed voor hebt gezorgd, geeft je de mogelijkheden om zonder grote problemen terug te keren.

5. Zorg eerst voor je weg, en dan pas voor wat om je heen is. Aandacht en concentratie zijn fundamenteel. Laat je niet afleiden door de dorre bladeren in de berm of door de manier waarop anderen voor hun weg zorgen. Gebruik je energie om te zorgen voor en onderhoud te plegen aan de grond die jouw stappen draagt.

6. Wees geduldig. Soms moet je dingen overdoen, zoals onkruid wieden of gaten dichten die na een onverwachte regenbui zijn ontstaan. Wees daar niet geïrriteerd over, het hoort bij de reis.

7. Wegen kruisen elkaar. Luister naar de adviezen van anderen, maar neem je eigen beslissingen. Echt, echt, jij alleen bent verantwoordelijk voor de weg die je werd toevertrouwd.

8. De natuur volgt zijn eigen regels. Daarom moet je je instellen op een voortdurende omslag van het weer. Bereid je voor op guur weer in de herfst, op glad ijs in de winter, de bekorende bloesem in de lente , dorst en regen in de zomer. Vergeet niet te genieten van wat elk seizoen je biedt en beklaag je niet over hun  eigenaardigheden.

9.Maak van je weg een spiegel van jezelf. Laat je op geen enkele manier beïnvloeden door de wijze waarop anderen voor hun weg zorgen. Je hebt je ziel om naar te luisteren, en de vogels om je te vertellen wat je ziel zegt. Mogen je verhalen prachtig zijn en plezierig voor alles wat om je heen is. En vooral: mogen de verhalen die je ziel tijdens de tocht vertelt , weerspiegeld worden in iedere seconde van de weg die je gaat.

10. De weg houdt een keer op. het is een zegen om de weg een tijdje te volgen, maar op een dag houdt hij op. Wees er daarom op voorbereid om op ieder moment afscheid te kunnen  nemen. Hoezeer je ook geboeid wordt door bepaalde landschappen, of hoezeer je  ook opziet tegen stukken die veel kracht van je vergen: hecht je nergens aan. Vergeet niet dat er vroeger of later een engel verschijnt en je tocht ten einde is.

11. Hou van je weg, doe je dat niet , dan is alles zinloos.

P. COELHO.

Ik wens jullie allemaal hele FIJNE FEESTDAGEN en een GOED, GEZOND en GEZELLIG 2012 toe ! Wij zijn een poos weg. Allebei zijn we toe aan even NIKS. We gaan een poos in stilte. In het begin van zo’n retraite vliegen de gedachten als wilde vogels in het rond, en je rent er zelf achteraan. Na een paar dagen is het een weldaad. Mensen, tot in het nieuwe jaar.

Groeten van Tieneke…

Over Tieneke Scholtens

Welkom op "De geneeskrachtige keuken" blog . Mijn naam is Tieneke Scholtens . Sinds mijn kindheid heb ik een hobby. Koken. De geneeskrachtige keuken is mijn passie, vooral wat de ayurvedische kookwijze betreft. Koken doe ik graag met een gezondheids achtergrond.

Leuk om u op mijn blog te ontvangen. Als u wilt, kunt u een reactie voor anderen achterlaten.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.