ASPERGE GAZPACHO.

Standaard

ASPERGE GAZPACHO.

Wij hebben het gevoel alsof we vakantie hebben gehad met de Pinksterdagen. Mooi weer, veel gezellige visite en lekker gegeten. Maar het hoogtepunt was

mei-'12

FRUITMAND IN HET BLAUW.

gisteren mijn ASPERGE GAZPACHO.

Hoe het precies kwam ? We hadden Familie uitgenodigd, en ik wist dat mijn schoonzus graag soep lust.

Dus leek me een GAZPACHO wel geschikt. Was de komkommer op! Overal in de verschillende koelkasten gekeken. GEEN KOMKOMMER.  Tja, dat was best wel balen.

Asperges had ik genoeg. Het alternatief was een schot in de roos. KOMT-IE:

ASPERGE-GAZPACHO.

NODIG:

4 dikke asperges, geschild en in kleine stukjes gesneden.

8 tomaten, ontveld.

2 kleine groene paprika’s, schoongemaakt en in stukjes gesneden.

ca 20 gram verse basilicum.

1 teentje knoflook ( eventueel)

2 eetlepels rode wijnazijn.

1/2 theelepel geraspte citroenschil.

2 snee licht bruin brood, zonder korst. In stukjes gescheurd.

1  beker water.

1/2 theelepel gemalen komijn.

1/2 theelepel gerookte paprika poeder.

ruim peper en wat zout naar smaak.

BLENDER of SNIJMIXER.

Doe alles in een grote pan en zet de snijmixer erop. Rustig mixen en malen. Doe even een handdoek of schort voor, want het sputtert wel behoorlijk ! Voeg water toe als de soep te dik wordt..

Doe dan per bord 2 ijsblokjes op het bord en schep er de soep overheen.

Eet met een stokbroodje met simpel wat boter of kruidenboter.

SUPERLEKKER EN GEZOND EN LICHT SATTVISCH VOEDSEL. De vitamientjes fietsen over je bord !

ASPERGE GAZPACHO.

GROETEN VAN TIENEKE.           🙂

Leuk om u op mijn blog te ontvangen. Als u wilt, kunt u een reactie voor anderen achterlaten.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s