Asperges uit de römertopf

Standaard

Een bijzonder en lekker recept met asperges uit de römertopf. Het is exotisch van smaak, geïnspireerd vanuit de ras-el-hanout, uit de Marokkaanse keuken. Met citroen en oranjebloesemwater een goede smaakvolle combinatie. Hier vindt u een inspirerend asperge recept voor in een romertopf. Dat kookt gemakkelijk en is verrassend lekker. Zet alleen nóóit een koude römertopf in een hete oven. Hij barst per direct. Zet het in de koude oven, en doe dán pas de oven áán. Ik wens je véél kook- en eetplezier. Met dit bijzondere asperge recept. 

Asperges uit de römertopf   asperges-uit-de-romertopf

Geschikt voor 2 a 3 personen. Je hebt nodig :

  • 1 kg asperges (geschild)
  • 2 schijfjes (bio) citroen
  • 3 laurierblaadjes
  • 3/4 beker groentenbouillon
  • 1 eetlepel  oranjebloesemwater (Turkse Toko)
  • 1/2 theelepel Ras-El-Hanout (Turkse Toko)
  • 2 (of 4 a 5 als je het graag lust) blaadjes verse munt.

Voorbereiden voor het recept

  1. Leg éérst eerst de gehele romertopf even 20 minuten in koud water. Haal het eruit en met een droge theedoek afdrogen.
  2. Leg dan de citroenschijfjes onderin, de asperges erop, laurierblad ernaast.
  3. Meng de Ras-el-Hanout met ca 3 eetlepel olie , en giet over het mengsel,
  4. Doe de eetlepel oranjebloesemwater erbij, en giet er dan de beker bouillon over.
  5. Zet alleen nóóit een koude römertopf in een hete oven. Hij barst per direct. Zet deze in de koude oven, en doe dán pas de oven áán. 
  6. Plaats het in de koude oven, op en zet het dan op ca 250 graden, gedurende 1 uur en 20 minuten.
  7. Haal de Römertopf uit de oven, zet het op een onderzetter.
  8. Haal het deksel eraf en laat het éven 1 a 2 minuutjes uitdampen

Je beloning is bijzonder lekker. Eet smakelijk en gezond.

Wilt u wat meer asperge artikelen en asperge recepten ?

Met een hartelijke groet van Tieneke

Zoekt u de beste curcumine en/of kurkuma ? Ik, persoonlijk, beveel u dekurkumaspecialist aan. Een webshop met specialistische kennis en veelzijdige kurkuma producten. Zij zijn de nummer ÉÉN in kurkuma. Alles is bij dekurkumaspecialist gestandariseerd op 90 capsules, dat zijn 60 + 30 gratis capsules extra. Normaal in Nederland is een ‘standaard’ hoeveelheid van ’60 capsules’. 

Disclaimer : Raadpleeg bij twijfel altijd een arts. Samensteller doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van dit artikel is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Houd er rekening mee dat de inhoud van dit artikel nog niets is geëvalueerd door medisch deskundigen. Geen van deze informatie dient te worden opgevat als medisch advies.  Raadpleeg daarom altijd een medisch gespecialiseerd/gekwalificeerd arts met kennis van natuurlijke supplementen voor aanvang van gebruik van natuurvoeding,voedingsadviezen en/of voeding of natuurlijke supplementen.

 

 

Over Tieneke Scholtens

Welkom op "De geneeskrachtige keuken" Foodlog. Mijn naam is Tieneke Scholtens. Ik heb één hobby. Koken en leren over de uitwerking van voeding en ayurveda. De geneeskrachtige keuken heeft mijn passie, vooral wat de ayurvedische achtergrond betreft. Koken doe ik graag met een gezondheids achtergrond, dit doe ik al 49 jaren lang. Ik kom uit het onderwijs, en heb met enthousiasme eet- en kookles aan de kinderen gegeven. Ook interesseer ik me voor kennis over voeding uit de oude Ayurveda. Met een langdurende liefde voor kurkuma, als De Kurkuma Specialist. Hoe prachtig en natuurlijk kunnen dingen zijn.

Volgende »

  1. Pingback: Asperges op zijn Marokkaans (waanzinnig lekker) | De Geneeskrachtige Keuken

  2. Pingback: Asperges met spaghetti op zijn Marokkaans | De Geneeskrachtige Keuken

  3. Hallo Tineke, een keer wat andere smaken bij de asperges. Maar wat moet ik doen met de munt.?
    Staat verder niet genoemd bij de bereiding.

  4. Pingback: Alles weten over asperges eten ( met 10 bijzondere recepten) | De Geneeskrachtige Keuken

  5. Pingback: Koken met een römertopf (met 8 heerlijke recepten) | De Geneeskrachtige Keuken

  6. Pingback: Alles over Asperges (met recepten) | De Geneeskrachtige Keuken

Leuk om u op mijn blog te ontvangen. Als u wilt, kunt u een reactie voor anderen achterlaten.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.