Asperges uit de römertopf

Standaard

Een bijzonder en lekker recept zijn asperges uit de römertopf. het is exotisch van smaak, geïnspireerd vanuit de ras-el-hanout, uit de Marokkaanse keuken. Met citroen en oranjebloesemwater een goede smaakvolle combinatie. Hier vindt u een inspirerend asperge recept voor in een romertopf. 

Asperges uit de römertopf                                                                             asperges-uit-de-romertopf

Geschikt voor 2 a 3 personen.

Nodig

  • 1 kg asperges (geschild)
  • 2 schijfjes (bio) citroen
  • 3 laurierblaadjes
  • 3/4 beker groentenbouillon
  • 1 eetlepel  oranjebloesemwater (Turkse Toko)
  • 1/2 theelepel Ras-El-Hanout (Turkse Toko)
  • 2 blaadjes verse munt.

Voorbereiden voor het recept

  1. Doe eerst de romertopf even 10 minuten in koud water. Leg de citroenschijfjes onderin, de asperges erop, laurierblad ernaast.
  2. Meng de Ras-el-Hanout met een eetlepel olie , en giet over het mengsel,
  3. Doe de eetlepel oranjebloesemwater erbij, en giet er dan de beker bouillon over.
  4. Plaats het in de oven, op ca 250 graden, gedurende 1 uur en 20 minuten.

De beloning is bijzonder lekker.

Eet smakelijk en gezond.

Wilt u wat meer asperge artikelen en asperge recepten ?

Zoekt u de beste curcumine en/of kurkuma ? Ik, persoonlijk, beveel u dekurkumaspecialist aan. Een webshop met specialistische kennis en veelzijdige kurkuma producten. Zij zijn de nummer ÉÉN in kurkuma.

Disclaimer : Raadpleeg bij twijfel altijd een arts. Samensteller doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van dit artikel is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Houd er rekening mee dat de inhoud van dit artikel nog niets is geëvalueerd door medisch deskundigen. Geen van deze informatie dient te worden opgevat als medisch advies.  Raadpleeg daarom altijd een medisch gespecialiseerd/gekwalificeerd arts met kennis van natuurlijke supplementen voor aanvang van gebruik van natuurvoeding,voedingsadviezen en/of voeding of natuurlijke supplementen.

 

 

Over Tieneke Scholtens

Welkom op "De geneeskrachtige keuken" blog . Mijn naam is Tieneke Scholtens. Sinds mijn kindheid heb ik één hobby. Koken. De geneeskrachtige keuken heeft mijn passie, vooral wat de ayurvedische achtergrond betreft. Koken doe ik graag met een gezondheids achtergrond. Ik kom uit het onderwijs, en heb graag kookles aan de kinderen gegeven. Ook interesseer ik me voor kennis uit de oude ayurveda. Hoe prachtig en natuurlijk kunnen dingen zijn.

Eén reactie Volgende »

Laat een reactie achter op Marco Folmer Reactie annuleren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.