LIEFDE, SEX EN LEKKER ETEN.

Standaard

LIEFDE, SEX EN LEKKER ETEN.

Dag, mensen,

Hoe is het bij jullie ? Hier in Groningen is het best. Ik wil allereerst graag iedereen bedanken voor jullie gezellige mailtjes en grapjes. Vind ik leuk ! En gisteren , bij het pizza eten, heb ik besloten een voedingsartikel te gaan

COCO DE MER - kokosnoot

COCO DE MER -kokosnoot.

schrijven over LIEFDE, SEX EN LEKKER ETEN.

Adam en Eva in  het ‘aardse paradijs’  is een beeld in onze hersenen wat we allemaal wel herkennen. En waarmee verleidde Eva Adam ? Precies, met een appel. Nou behoren appels niet echt tot de categorie van lustopwekkend voedsel. Dan zijn er wel andere soorten groenten/fruit te vinden die meer lustopwekkend werken.

Je ziet vaak op de oude 17e eeuwse schilderijen grote, mooi opgemaakte schalen afgebeeld, vol met groenten en fruit. Dat was meer als alleen maar mooi om naar te kijken. Vooral de asperges, perziken en frambozen symboliseren op deze schilderijen vaak de lust en de liefde.

Eigenlijk vertellen ze een ” gecodeerd ” verhaal.  Mensen vinden zulke dingen intrigerend, bijvoorbeeld op het eiland PRASLIN, op de Seychellen, groeit een bijzondere kokosnoot. Deze heet COCO DE MER en ziet eruit alsof er 2 kokosnoten aan elkaar zijn gegroeid. Met andere woorden, deze kokosnoot ziet eruit als een welgevormd vrouwelijk bekken.

AFRIDISIACUM.           

Als je verder in de geschiedenis rondkijkt, bijvoorbeeld naar Afrodite,  de uit zeeschuim geboren godin van de

STRIPTEASE.

STRIPTEASE.

liefde, dan zie je dat haar naam hier ook voor is gebruikt. Afrodisiacum betekent ” lustopwekkende voedingsstof ” .

Afrodite wordt vaak op de antieke beelden en ook in de kunst regelmatig afgebeeld met citrusvruchten.  Toch zijn citrusvruchten, qua chemische samenstelling, niet echt lustopwekkend.  Ze hadden wat dat betreft Afrodite beter af kunnen beelden met een krop sla, selderij, of een ui.

EEN KWESTIE VAN CHEMIE.

Welke soorten groenten en/of fruit wekken lustgevoelens op ? Dit is een kwestie van vitaminen en mineralen. Bijvoorbeeld Vitamine A, D en E . Ook vitamine K en het B-complex zijn libido verhogend.

Wat de mineralen in ons voedsel betreft werken  calcium, zink, fosfor, ijzer en jodium ook libido verhogend. En de “alkaloïde- familie ” .

WAAR ZITTEN DEZE STOFFEN DAN IN ?                                                                                           

SEXY DOPERWTEN.

SEXY DOPERWTEN.

In uien en knoflook, in asperges en komkommer, wortelen en pastinaak. Wist je dat doperwten ook echte  “SEXBOMMETJES”   zijn ? Met hun hoge gehalte aan Vitamine A, K en fosfor. Per 100 gram zit er 80 gram fosfor in. Onderschat deze sexbommetjes dus niet ! Ze wekken lustgevoelens op. 

Van oesters wordt ook gezegd dat het libido verhogend werkt. Het is een van de bekenste zinneprikkelende voedingsmiddelen. oesters, en ook mosselen, zouden verleidelijk zijn omdat ze vaak lijken op het vrouwelijke geslachtsdeel. Maar eigenlijk zijn ze erg rijk aan zink, proteïnen, vetten, calcium en fosfor. Bovendien bevatten ze , net als chocola, flavonoïden. Deze stimuleren de voortplantings organen.

NOG EEN PAAR GROENTEN EN ANDERE VOEDINGSMIDDELEN DIE LUSTOPWEKKEND WERKEN KUNNEN.

* SELDERIJ, werkt vaatverwijdend.

*ASPERGES, qua vorm heb ik er niet veel over uit te leggen, en asperges bevatten een stof die vermoeidheid bestrijdt.

*TOMATEN, rood is de kleur van de liefde, daarom werden tomaten vroeger ook wel “liefdesappels” genoemd.

"....."

“…..”

*BONEN, deze zijn in ieder geval zeer opwindend voor de darmen.

*AVOCADO, in het ‘azteeks’ betekent  avocado   ‘testikel’ .

*KNOFLOOK, bevat veel selenium, hetgeen de kwaliteit van sperma verhoogt.

*AARDAPPPELEN , werden vroeger als lustopwekkend gezien. Maar of dit klopt ??

*PAPRIKA EN RODE PEPER, bevat veel vitamine C hetgeen de bloedcirculatie bevordert.

*ARTISJOK, In Parijs werd vroeger beweerd dat het stimulerend werkt omdat het “de edele delen” verwarmt.

OOK KRUIDEN EN SPECERIJEN KUNNEN ALS AFRODICIUM  WERKEN.

*ZOETHOUT, omdat het hormoonstoffen bevat die de ‘vrouwelijk zin in’ stimuleert.

*SAFFRAAN, stimuleert de erogene zones.

*NOOTMUSKAAT, werkt potentie verhogend.

*POMPOENPITTEN, omdat ze een erg hoog gehalte aan zink bevatten.

*KRUIDNAGEL, bevat een stof die zowel lichamelijk  en geestelijke vermoeidheid bestrijdt.

*KARDAMOM, is enorm sexdrift verhogend.

*KREEFT, KALKOEN en andere magere vleessoorten zijn rijk aan zink en stimuleren de bloedcirculatie.

VRUCHTBAARHEIDS VITAMINEN.

Een van de bekendste is Vitamine E. Deze vind je in tarwekiemen en in veel volkoren producten. Vermijd het gebruik van geraffineerde koolhydraten en vooral suikerhoudende drankjes.

Langzame, dus vezelrijke koolhydraten zoals volle granen, groenten, vers, ongeperst fruit en peulvruchten verbeteren de bloedsuiker- en insulinespiegels, en kunnen daardoor de vruchtbaarheid verhogen.

Hierover heb ik een interessant artikel gevonden, hier een link naar dit artikel. Het gaat over vruchtbaarheid en voeding.

Vitamine E komt voor in plantaardige oliën en plantaardige producten, zoals granen. noten, zaden, groenten en fruit. Dierlijke producten zijn relatief arm aan Vitamine E.

VERMIJD TRANSVETTEN !

Als je je libido wilt verhogen, en je daar een probleem ervaart zou je als eerste transvetten uit je eetpatroon kunnen schrappen. Dat is al een belangrijke stap voorwaarts.

Transvetten komen onder meer voor in sommige sauzen en dressings, kant-en-klaarmaaltijden, gefrituurde   producten, soep en toetjes uit de fabriek, margarine, zoutjes, koek en gebak en snoep. Op sommige producten zoals zoutjes, koek en gebak uit de fabriek staat het gehalte aan transvet niet op het voedingsetiket, terwijl naar verwachting de hoeveelheid transvet in deze producten relatief hoog is.

Van transvet is bekend dat het de aderen doet dichtslibben en slecht is voor hart en bloedvaten. Daarnaast vormt het een van de risicofactoren voor diabetes type 2 en galblaasaandoeningen. Daarom is het van belang om zo weinig mogelijk transvet binnen te krijgen en waar mogelijk te vervangen door vloeibare, gezonde plantaardige olie.

ZIN IN SEX EN LEKKER ETEN..

liefdesblog sexy uiDeze twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vroeger werden er op markten ook leuzen geroepen over sex en eten. Om hun groenten en fruit te verkopen.

Bijvoorbeeld over Truffels werden veel sexy dingen beweerd.  Casanova, George Sand, markies de Sade, Napoleon en Mme. de Pompadour zijn slechts enkele van de vele beroemde persoonlijkheden die de kracht van de truffel als afrodisiacum hebben geprezen.Van de truffel is zelfs een oud Frans gezegde bekend, dit gezegde waarschuwt voor de werking van de truffel en luidt als volgt: “Zij die een deugdzaam leven willen leiden, kunnen zich beter onthouden van truffels”.   Dit maakt de truffel wel erg spannend. Toch ??

AARDAPPELEN MET ASPERGES IN TOMATENSAUS en  DOPERWTEN .

Dit artikel heb ik met veel plezier geschreven. Ik zei zonet tegen mijn man, ..”.. we eten vanavond aardappelen met asperges in tomatensaus en doperwten..”..  Hij kijkt me dan eens verwonderd aan. .. ” waarom dan ?  “..

Ik zei,.. “.. Nou, ehh,..  dat zul je vanzelf wel merken    🙂 …”…

ASPERGES IN TOMATENSAUS   Fijne Avond gewenst van TIEN  🙂

Ik wil jullie allemaal weer bedanken voor het lezen, wens jullie een gezellig weekend en zou het ONGELOOFLIJK LEUK vinden om een reactie te mogen krijgen.  Daarvoor al bij voorbaat dank. Ik verheug me erop !

STRIPTEASE FOR WOMEN. ...

STRIPTEASE FOR WOMEN. …

GROETEN EN TOT DE VOLGENDE BLOG.

TIENEKE

Over Tieneke Scholtens

Welkom op "De geneeskrachtige keuken" blog . Mijn naam is Tieneke Scholtens . Sinds mijn kindheid heb ik een hobby. Koken. De geneeskrachtige keuken is mijn passie, vooral wat de ayurvedische kookwijze betreft. Koken doe ik graag met een gezondheids achtergrond.

»

    • He,. die Rob. Hoe is het bij jullie ? Ook zo warm en broeierig ? Dank voor je leuke reactie. Vind ik altijd fijn om te krijgen. Ik wens jullie ook een fijn weekend en tot BLOG’s. Groeten uit Groningen van Tien.:)

Leuk om u op mijn blog te ontvangen. Als u wilt, kunt u een reactie voor anderen achterlaten.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s