Curcuma, een krachtige zuivering

Standaard

Curcuma reinigt het lichaam op een krachtige en zuivere manier. Zonder bijwerkingen, en het is een reiniging op alle niveau’s en in alle facetten. Het werkt de eerste dag even goed en sterk als de 6000e dag. Je zou het kunnen vergelijken met  “frisse, schone zeep voor de binnenkant van het lichaam”. Het gooit de , soms jarenlang opgespaarde, rommel eruit, en zorgt er voor dat alles goed blijft werken. De werking van curcuma is inderdaad opzienbarend te noemen.  Een eeuwenoud zuiverend en zeer krachtig werkend , natuurlijk reinigingsmiddel. De naam is CURCUMA-LONGA. Het is eigenlijk geen curcuma kruid, maar een specerij . Biologische kurkuma kopen.

CURCUMA-LONGA EN GEZOND BLIJVEN.

afbeeldingen safe 5In onze meditatie- en yogacursussen leren we veel over onze gezondheid . Hoe gezond te blijven en ziekten te voorkomen.  Iedere keer weer wordt herhaaldelijk aangeraden om regelmatig curcuma-longa te nemen. Hippocrates sprak ooit eens de wijze woorden : ..”.. laat voeding je medicijn zijn, en je medicijn je voedsel..”.. En dit   is eigenlijk het thema van mijn BLOG. Al jarenlang.  Want medicijnen kunnen dus zeer smakelijk klaargemaakt worden !  En voor onze  gezondheid is curcuma-longa  een krachtige hulp voor ons lichaam. Op ieder denkbaar niveau.

In dit artikel wil ik graag een paar onderzoeken beschrijven en met feiten toelichten. De afgelopen week kreeg ik een telefoontje van een  ” dame van 78 jaren jong” . Uit PURMEREND.  Ze was helemaal happy, want ze had jarenlang pijn gehad in haar kniegewrichten. Vanwege andere problemen wou ze geen operatie ondergaan. ..”…De pijn was soms allesoverheersend..”.. , zei ze.

In oktober had ze bij mij de biologische kurkuma-longa besteld, en wou graag 2 nieuwe flacons. “.. bent U tevreden.? .” vroeg ik haar . Het antwoord was, dat ze geen tot nauwelijks pijn meer had. Weer stukken beter kon lopen, en van plan was om toch haar fiets eens uit de schuur te halen.  “Morgen hebt U ze thuis”, zei ik haar. “Kind, ik ben blij met jouw kurkumaspul” ,.. zei ze me. Biologische kurkuma-longa kopen ? Of geoptimaliseerde C3 curcumine ?

En van zulke reacties kan ik BLOG’s vol schrijven. Iedere week meerdere.  Een dame uit HENGELO, slikte wel 5 zware pijnstillers per dag, vanwege  van de artritispijn in de rug. Ze knapte per dag op, minder pijn en weer wat zonneschijn erbij… zei ze.  Een mevrouw uit HELMOND, had een beroerte gehad. Ze zat eerst in een rolstoel, maar liep nu al weer wat met een rollator. En schreef me een lieve brief. Ze voelde zich beter,.     Nja,.. U begrijpt het wel.  Curcuma werkt goed.

Ja,.. curcuma-longa haalt de ontstekingen uit ons weefsel. En het maakt niet uit waar deze ontstekingen zich bevinden.

Curcuma en Dementie/Alzheimer. 

Een vooraanstaand Neuroloog uit Amerika heeft er veel over geschreven en lezingen gegevens. ook op de TV bij bijvoorbeeld Oprah Winfrey.

MEDISCHE KIJK OP CURCUMA,..)

Curcuma-longa kan veel goeds voor Alzheimer-patiënten betekenen. Het zijn kleine ontstekingen, die in het hersenweefsel  van Alzheimer-patiënten het probleem

veroorzaken. Dit heet “amyloïde plaques” . Neuroloog Prof Dr. P. Mcgeer was op 18 december 1012 op de tv in het nieuws. Het gesprek ging over “THE MYSTERIE OF ALZHEIMER”. ( BRT2,  22.05-22.50 u) .

Deze neuroloog had bij een onderzoek met alzheimer patiënten een ontdekking gedaan. Via een kleurstof heeft hij kunnen aantonen dat  kleine ontstekingen in het hersenweefsel, de oorzaak is van Alzheimer. En deze kleurstof gaf dit probleem ook haarfijn aan.

Toen kreeg hij het idee om eens op onderzoek uit te gaan bij reuma-patiënten, mensen die dus eigenlijk al gedurende langere tijd ontstekingremmende medicatie kregen. Wat bleek ? Het aantal Alzheimer patiënten onder reuma-patiënten was 6 x minder, als in een vergelijkbare groep mensen, die geen reuma hadden. En dus ook geen ontstekingremmende medicatie hadden genomen.

En hiermee hebben we een van de bijzondere eigenschappen van curcuma-longa aangetoond. Curcuma werkt sterk ontstekingremmend. Waarschijnlijk ligt hier ook een verklaring dat Alzheimer nauwelijks voor komt in Aziatische landen. Het is daar een zeldzaam voorkomende ziekte.  In INDIA eet men erg veel curcuma-longa, al vanaf kinds af aan. Alzheimer is een zeldzaamheid in deze landen, reuma trouwens ook ! En kanker komt 3 x minder voor in landen als India, ik ben er een paar maal  geweest, je kunt niet zeggen dat je daar echt gezond woont !  Maar kanker komt daar ook veel en veel minder voor. Je kunt je er dus, tot op zekere hoogte, wel tegen beschermen. Sommige soorten kanker zijn genetisch bepaald, maar er zijn ook andere soorten.

Curcuma reinigt het lichaam VOORDAT de probleemen kunnen ontstaan. Vele onderzoeken tonen aan dat curcuma-longa een sterk reinigende en zuiverende werking heeft op alle ontstekingen in ons lichaam. ALLE !

ALZHEIMER. links; gezond weefsel rechts; amyloïde plaques.

ALZHEIMER.
 gezond weefsel                         amyloïde plaques.

Daarom wordt vanuit een ayurvedische traditie van preventieve gezondheidszorg curcuma-longa ook sterk aangeraden . Dat houdt je jong en soepel. ” …MAAR WAAROM NEEMT MEN DAN NIET GEWOON ELKE DAG WAT KURKUMA ?..” zou een gezonde vraag kunnen zijn.  Omdat er niet genoeg geld aan verdiend wordt, de medische industrie heeft een poging gedaan om curcuma in de winkels te verbieden en het zelf te patenteren.

Dat is mislukt,  dus is men nu koortsachtig bezig om een synthetische nagemaakte variant van curcuma te maken. En daar dan patent op aan te vragen. Dan verdien je wel geld. Dus wordt er gezegd dat er niet zoveel tegen  bepaalde ziektes te doen is, bijv Alzheimer. En dat “..men bezig is een goed medicijn ertegen te ontwikkelen’.. Dat kan nog wel even duren.

Maar je kunt het nu gewoon kopen  kijk maar eens op  WWW.DEKURKUMASPECIALIST.NL  Zuiverende en sterk werkende biologische kurkuma-longa kopen.

De werking van curcuma bij dementie  

Maar in het oosten van onze wereld zit men daar niet mee, waarom opnieuw uitvinden wat de natuur al millenia lang geeft.

. Wel is het zo dat,  als men veel en diep inwerkende medicatie moet gebruiken, kurkuma/curcuma ook dit gaat zuiveren.   En dat is voor mensen met een hoge bloeddruk bijvoorbeeld, niet aan  te raden.  Of harttabletjes etc. Want het verzwakt de werking van Uw medicatie. Dan kunt U beter eerst even met uw arts overleggen. 

Curcuma en verouderingsziekten.

In het tijdschrift “BIOGERONTOLOGIE” , gepubliceerd in 2006 , hoofdstuk 7. Heeft Dr. K. BULA een onderzoek gedaan naar veroudering. Deze arts kon aantonen dat er een stof is, genaamd ‘lipofuscine”, die verantwoordelijk wordt gehouden voor onze lichamelijke veroudering. Lipofuscine is eigenlijk simpelgezegd :  ROMMEL en/of AFVAL.  Lipofuscine is een afvalstof, die zich in onze lichaamscellen ophoopt.  Het is een allegaartje van samengeklonterde eiwitten en geoxideerde vetten. Bij mensen

JE LICHAAM GAAT OOK KAPOT , ALS JE HET NIET SCHOONMAAKT. NET ALS DE AUTO !

JE LICHAAM GAAT OOK KAPOT , ALS JE HET NIET SCHOONMAAKT. NET ALS DE AUTO !

op hogere leeftijd kon deze afvalstof LIPOFUSCINE wel tot 65 % van EEN LICHAAMSCEL in beslag nemen. En op de lage duur bestaan we nog meer uit opgehoopte afvalstoffen, als uit gezonde lichaamscellen. Geen wonder dat we ziek worden. En moet je dan alle “zieke plekken” weghalen en/of eruitsnijden  ? Of schoonmaken… Als je een vlek in het bankstel hebt, knip je die er toch ook niet direct uit ?  Die maak je schoon !! En in je eigen lichaam werkt dat op de zelfde manier. Het lichamelijke reinigingsmiddel heet KURKUMA-LONGA ! KURKUMA EN VEROUDERINGSZIEKTEN

Ook deze Dr. K. BULA heeft een onderzoek gedaan bij ratten. Deze dieren kregen een dagelijkse dosis curcuma – longa toegediend, en inderdaad was al snel te zien dat er beduidend minder vorming van ‘lipofuscine’ werd aangetoond.

Eigenlijk is er te weinig bekend over stoffen die de vorming van lipofuscine kunnen vertragen. Echter zijn er duidelijke aanwijzingen dat curcuma – longa hier wel eens prima toe in staat zou kunnen zijn. In al onze yoga-cursussen wordt het dagelijkse gebruik van curcuma ook aangeraden. Om de gewrichten , tot op hogere leeftijd, soepel en gezond te houden. Zowel de zachte ayurvedische als de krachtpatser C3 curcumine.

In dit onderzoek van Dr. K. BULA is dit ook te lezen. Curcumine zou de rommel wel eens prima kunnen opruimen.

En in een andere studie en onderzoek, gedaan in Japan,  door Prof. Dr. A. OKADA, verbonden aan de Universiteit van Osaka, heeft hier ook een rapport over gepubliceerd. Na een gedegen onderzoek. Deze Prof. Dr. A. OKADA is biochemicus, en derhalve ook zeer goed bekend met  oeroude , natuurlijke genezingswijzen. Bijvoorbeeld van de Ayurveda. Hier het volledige onderzoek ( http://static.springer.com/sgw/documents/763202/application/pdf/wci_all_0905221300_.pdf  )

In mijn webshop is een goed gedocumenteerd e-boek te koop  over kurkuma-longa .

Samengesteld en geschreven door mijzelf. Na een jaar uitgebreide research. U krijgt het eventueel gratis bij bestelling van 2 kurkuma producten. het is een prettig leesbaar E-boek. Ca 32 blz.

Hier vindt U een duidelijk en goed informatie artikel  over curcumine, kurkuma en kanker.

Curcumine en hersenschade. 

Als je beroerte krijgt, gooit het je volledige veilige wereld om. ‘..Er is niet zoveel aan te doen..’, wordt er vaak gezegd. Curcuma speelt hier een goede rol. In het volgende onderzoek  ( http://europepmc.org/abstract/MED/17303117/reload=0;jsessionid=4M65wdUNIClKhyBH2D3x.8 )  blijkt dat sterk geconcentreerde curcumine ( dus niet kurkuma ! ) de ontstane schade zoveel mogelijk kan beperken. Zeker na de vorming van een bloedprop of een obstructie in het hersenweefsel. Wel wordt er gesteld, dat er nog veel onderzoek nodig is, maar dat de vooruitzichten zeer hoopgevend zijn.

Conclusie :

De conclusie van dit bericht is, dat curcumine kan bescherming kan bieden  tegen de gevolgen van een beroerte. ook hier heeft men hoofdzakelijk onderzoek gedaan bij dieren. Een hogere dosis curcumine, vlak na de beroerte toegediend, is wat deze proefdieren kregen. Een tweede groep, met dezelfde hersenschade, bleef onbehandeld.  Het resultaat, in vergelijking met de onbehandelde groep, was evidend.  Bij de “curcumine-groep” werd minder verlies van neurologisch functioneren vastgesteld, minder neurologische uitval, een lagere sterfte en minder vochtvorming in het hersenweefsel vast gesteld. Dit dus in vergelijking met de andere proefdieren. Ja, dan kun je wel zeggen dat dit  inderdaad hoopgevende onderzoeken zijn.  Zeker wat het dagelijkse gebruik van CURCUMINE.  betreft.

Dat spul met zo'n rare naam,..

Dank voor dat spul met zo’n rare naam,..

De bovenstaande dame uit Helmond, schreef me een brief. Zo gevoelvol en lief. Ze ‘dronk’ elke dag 2 kurkuma-tabletten. En voelde zich goed. Ze was uit de rolstoel, en liep weer wat met de rollator. En bleef voorlopig toch nog een poosje in haar eigen huis wonen. Ze bedankte me voor  ” dat spul met zo’n rare naam.”..

Kurkuma en hersenschade. 

Het verschil tussen curcuma en curcumine :  

In de kurkuma-longa plant zijn 1000-enden waardevolle sporenelementen, mineralen en vitamines aanwezig. Ieder van deze ‘ingrediënten’ hebben een uitwerking in ons lichaam. Sommige zijn zo zeldzaam, dat ons lichaam blij is  te kunnen vinden. Maar er is EEN bestanddeel , in al deze rijkdom, wat voor ons lichaam de KRACHTIGE ZUIVERING teweegbrengt. Het heet CURCUMINE.  Curcumine is dus EEN STUKJE van de rijkdom van kurkuma.

Het meest geroemde en sterk werkende ontsteking remmer.

Kurkuma-longa is een plant met vele werkzame eigenschappen. Een van deze eigenschappen is zijn vermogen ontstekingen te remmen. In deze plant zit een knalgele tot oranjekleurige stof, genaamd CURCUMINE. Deze curcumine is de ontsteking remmer, curcumine wordt , door middel van destilatie, soms uit de plant gehaald. In vroegere tijden kookte men de kurkuma-longa plant dan net zo lang tot de curcumine zich afscheidde van de andere bestanddelen. Dit ging op het verschil in kookpunt.

Het voordeel was, dat je een erg sterke ontstekingen remmer verkreeg. Het nadeel was , dat je de andere werkzame stoffen ook kwijt was. Soms werd dit proces 2 tot 3 maal herhaald. ZGN  C3 CURCUMINE, oftewel CURCUMINE-SUPERIEUR. Een ander nadeel , wat hierbij zou kunnen ontstaan, is dat curcumine stoppend werkt op de darmen. terwijl curcuma-kurkuma zacht laxerend en zuiverend werkt.

Kurkuma en choline.

VOEDING EN GEZONDHEID ZIJN EEN.

VOEDING EN GEZONDHEID ZIJN EEN.

In eieren zit een waardevolle stof, genaamd het heet  “CHOLINE” . In kurkuma komt deze stof in plantaardige vorm voor. Wist u dat 90 % van de Amerikanen een ernstig tekort aan choline heeft ? Choline   is eeen essentiele stof voor onze hersenen, het voorkomt ontstekingen en remt ze af. Chronische ontstekingen worden in verband gebracht met een verhoogd risico op osteoporose, Alzheimer en cognitieve afwijkingen ( niets meer kunnen leren) , en ook met diabetes 2.

Ook is choline van groot belang voor een gezond hart, omdat het ontstekingen remt die tot hartkwalen kunnen leiden. Choline komt voor in eieren, maar ook veel en in zuiver natuurlijke vorm in kurkuma-longa. En de kleur van choline is :.. juist ! GEEL.

Laat voeding je medicijn zijn en je medicijn je voeding. Nou, wat het kurkuma-longa betreft is dat zeker waar. En als je het simpel bekijkt, is het natuurlijk volledig logisch.

We reinigen wel onze wc, maar nooit onze darmen. We onderhouden de computer soms beter, dan ons hersenweefsel. We poetsen en smeren de (electrische)fiets en/of auto regelmatig, maar hoe ons eigen bewegingsapparaat te onderhouden,.. daarvan hebben we geen idee. We stofzuigen ons huis, maar hoe moeten we onze longen schoonhouden ?

Ja,.. Curcuma reinigt het lichaam op een krachtige en zuivere manier. Zonder bijwerkingen, en het is een reiniging op alle niveau’s en in alle facetten. Het werkt de eerste dag even goed en sterk als de 6000e dag. Je zou het kunnen vergelijken met  “frisse, schone zeep voor de binnenkant van het lichaam”. Het gooit de , soms jarenlang opgespaarde, rommel eruit, en zorgt er voor dat alles goed blijft werken. De werking van curcuma is inderdaad opzienbarend te noemen.  Een eeuwenoud zuiverend en zeer krachtig werkend , natuurlijk reinigingsmiddel. De naam is CURCUMA-LONGA .

“..En als je nou nix mankeert?..”   Vandaag nog kopen !

VOOR DIEGENE DIE IETS MEER WIL LEZEN OVER KURKUMA-LONGA :

http://kanker-actueel.nl/NL/curcuma-blijkt-een-verrassend-veelzijdig-natuurlijk-middel-dat-goed-effect-heeft-bij-veel-verschillende-kwalen-aldus-selma-timmer-medisch-journalist.html

Met een vriendelijke groet van Tieneke,

Zoekt u de beste curcumine en/of kurkuma ? Ik, persoonlijk, beveel u dekurkumaspecialist aan. Een webshop met specialistische kennis en veelzijdige kurkuma producten. Zij zijn de nummer ÉÉN in kurkuma.

Disclaimer : Raadpleeg bij twijfel altijd een arts. Samensteller doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van dit artikel is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Houd er rekening mee dat de inhoud van dit artikel nog niets is geëvalueerd door medisch deskundigen. Geen van deze informatie dient te worden opgevat als medisch advies.  Raadpleeg daarom altijd een medisch gespecialiseerd/gekwalificeerd arts met kennis van natuurlijke supplementen voor aanvang van gebruik van natuurvoeding,voedingsadviezen en/of voeding of natuurlijke supplementen.

Volgende »

 1. Hallo, mijn moeder 93 jaar heeft sinds haar ongeluk 2 jaar geleden veel pijn in haar benen vooral s’nachts, izij neemt geen medicatie in , is zij gebaat bij de zachtere vorm van kurkuma longa of de sterkere?

  • Goedemiddag, dank voor Uw vraag. Nee, onze zuivere kwaliteit is niet in de winkel te koop. De beste kwaliteit voor de laagste prijs. Misschien hebben ze wel curcuma te koop. Maar wij nemen ook gewoon telefonische bestellingen aan, Mevrouw. U kunt ons gerust bellen op 0598-371025, van dekurkumaspecialist.nl. En dan sturen we het aan U op. U betaalt na ontvangst, wat dacht U ervan ? Met vriendelijke groeten van Tieneke 🙂

 2. Met veel belangstelling lees ik deze blog.
  Ik gebruik sinds 20 jaar 60 mg fluoxetine, 15 mg truxal en 2 mg lorazepam per dag. Dankzij deze medicijnen gaat het uitstekend met mij.
  Ik eet gezond en voeg de laatste tijd in beperkte mate verse kurkuma en verse gember toe. Ik maak dit eerst fijn met toevoeging van zonnebloemolie en doe het vervolgens in een versgemaakte smoothie.
  Is het gebruik van kurkuma voor mij verantwoord ?

  • Mijn man heeft een hele erge reactie gehad door gebruik van curcuna gewoon de kruiden uit een potje Biologische kruide uit een potje van AH ,hij stond helemaal in de brand hele opgezette lippen
   Het duurde minimaal 4 uur voor dat het afzakte het blijk wel weer dat je alles niet klakkeloos kunt gebruiken gr N V

   • Dank voor Uw mail. Ja, Mevrouw, U hebt volkomen gelijk. Men ziet kurkuma vaak als een leuk en onschuldig middeltje, maar dat kan geheel anders uitpakken. Zoals U hebt gemerkt. Wat Uw man (waarschijnlijk) is gebeurd is een reactie vanuit zijn darmen. In de oude Ayurveda werden de lippen ‘als spiegel van de staat van het lichaam’gezien. Kurkuma maakt het darmweefsel schoon, maar bij Uw man is dit op een keiharde manier gegaan. Te veel en te snel. Dus kreeg Uw man een geheel allergische reactie. Ja, U hebt gelijk. Je kunt niet zomaar klakkeloos iets gebruiken. Even van tevoren informatie vragen is altijd goed. Dank voor Uw reactie van http://dekurkumaspecialist.nl .

 3. Mijn zoon heeft colitus ulcerosis, een autoimmuunziekte. Zijn vader, mijn man dus, is afgelopen jaar overleden na 20 jaar Multibples Sclerosis. De moeder van mijn man had de ziekte ook.
  Mijn zoon heeft door de colitus ulcerosis nu een verhoogde kans op MS (doordat MS in de familie voorkomt (ouder en grootouder) had hij een kans van 7% op MS, dat is door de colitus u. verhoogd tot 40 tot 50% kans op MS.
  Mijn zoon gebruikt vit D, magnesium, selenium, kalktabletten en vit c.
  Zelf gebruikt ik curcuma longa sinds een half jaar en het bevalt uitstekend. Geen gewrichtspijn!
  Is het verstandig als ook mijn zoon curcuma longa gaat gebruiken of curcumine tabletten en hoeveel tabletten, poeder of thee is verstandig om in te nemen?

  • ik heb curcumapoeder gekocht, ik heb last van artrose aan de knie, is dat een een goede methode, of raadt u andere mogelijkheid aan, een verdunning of zo? ik gebruik het door de yoghurt, een theelepel per dag.

   • Dank voor Uw mail. Bij de ene persoon helpt een zachte kurkuma ( zoals U nu gebruikt, wel moet er altijd een beetje vet bij de kurkuma genomen worden. Welke soort vet ? Dat maakt niet veel uit. ) En een ander wil een sterkere soort. Maar als U veel medicatie van de dokter krijgt, dan kunt U beter een zachtere soort kiezen. En ( eventueel ) zou de groenlipmossel ook we kunnen helpen om het gewricht wat soepeler te krijgen. Met vriendelijke groeten van Tien. Meer vragen ? Mail me gerust.

    • een beetje vet innemen bij de curcuma, hoe moet ik me dat precies voorstellen? een beetje olijfolie kan dat ook? ik gebruik het in de yoghurt namelijk.

     • kunnen we anders ook een keer telefonisch contact hebben, ik ben nu 4 dagen bezig en hoe lang moet ik het gebruiken voordat er resultaat gaat optreden?

 4. Heb gevoelloze stijve voeten, neuropathie zegt de neuroloog helpt hier kurkuma ook voor?gebruik wel bloedverdunners (xarelto)

 5. Drie jaar geleden werd ik geconfronteerd met de diagnose alvleesklierkanker met metastasen in de longen . Toen 33x chemo met abraxane . Daarna een theelepel kurkuma per dag genomen . Er was geen verslechtering, de tumoren zijn kleiner geworden en voel me prima.
  De oncoloog maakte twee duimen hoog en vroeg mijn geheim . Kosten per kilo op internet “xxxx”, ik heb al 50 jaar diabetes met insuline !

  – emailadres is bij mij bekend-

 6. Ik heb iets verhoogde bloeddruk, diabetisch type 2 en longvigrose in een milde vorm, gebruik ontstekersremmers mak ik dan kurkuma pillen slikken

  • Goedenavond, Meneer . Dank voor Uw mail. Het antwoord op de vraag is : Het ligt eraan of U al veel andere medicatie gebruikt. Bij chemische medicatie moet men met curcumine altijd voorzichtig zijn. Zullen we even verder prive mailen ? Mail maar naar Tienekescholtens@gmail.com . Een fijne avond gewenst, ik hoor misschien van U. Vriendelijke groeten uit Groningen .

 7. Sinds de eerste week van mei 2016 heb ik reuma { REUMATOIDE ARTRITIS } in mijn handen , voeten en knie daarom ben ik naar het zieken huis gegaan en heb toen medicijnen gehad , NAPROXEN 500 mg teva

  Ik kreeg er bijwerkingen van ik ben er direct er mee gestopt na 3 weken gebruik . Ik kreeg het advies van mijn broer kurkuma longa te gebruiken die heb ik ook echt gebruikt. Ik kreeg het gevoel of ik herboren was er viel een last van mijn schouders af ik voelde me eigen helemaal weer gelukkig dat ik alles weer kon doen . Na twee weken gebruik van kurkuma longa kon ik gewoon weer een dop van een fles af draaien en weer zwaar tillen ik had mijn kracht weer terug in mijn handen en voeten en knie , het leek wel of er een wonder was gebeurd !

  Maar dat is ook zo , maar na twee weken had ik weer een vervolg afspraak in het LUMC ziekenhuis Leiden daar had ik niks gezegd over gebruik van kurkuma longa , ze wilden mij medicijnen prednison , MTX en foliumzuur mee geven dus nog meer troep .

  Ik had even de specialist gesproken over de bijwerkingen van MTX en eventueel de vervolg medicijnen als die niet werkte dat gesprek heeft ruim twee uur geduurd . Ik kwam tot de conclusie dat de specialisten het zelf ook niet exact weten hoe auto immuunsysteem ziekte onder de knie moeten krijgen ze zijn zelf nog aan het experimenteren met hoge doseringen prednison 60 mg als in leidende werkzame stof voor de medicijn MTX maar dit medicijn is zo schadelijk voor je lever dat ik foliumzuur moest in nemen als ik het zou gebruiken om nieuwe vitaminen B aan te maken voor je lever om het falen van je lever te voor komen .

  Ik wil u hier mee vertellen dat er in het ziekenhuis geen woord werd gesproken over pijn gradaties , 10 is heel erg veel pijn en gradatie 2 is bij na geen pijn meer , maar ik kan u nu vertellen met ervaring dat ik gradatie 9 pijn had voor dat ik naar het zieken huis moest en na gebruik kurkuma longa nu op 2 augustus 2016 mijn gradatiepijn 1 of soms 2 is, het gaat steeds beter ik gebruik geen medicijn meer sinds ik er mee ben gestopt ,
  Ik gebruik alleen maar kurkuma longa

  TIP lees de BIJWERKING in de bijsluiter van de MEDICIJNEN die krijg voor dat u ze in neemt , specialisten kunnen ook fouten maken en wees scherp op Uw gezondheid want medicijnen kunnen ook onherstelbare schade maken aan Uw lichaam .
  Ook niet alle medicijnen kunnen samen gebruikt worden, dus tegelijk !!!!!

  Ik weet ook dat specialisten provisie krijgen van de farmaceutische industrie als je mee doet aan een onderzoek naar jouw ziekte in ziekenhuis om de doseringen terug te brengen naar het minimale gebruik werkende stof van jouw medicijnen met het beste resultaat , en daar mee verdient specialisten en de farmaceutische industrie geld aan , en in de industrie is daar veel geld mee gemoeid

  De gezonde groeten van Marcel.

 8. Ms is een ziekte waar de zenuwen worden aangetast door ontstekingen, welke kurkuma, curcumine, curcuma poeder of pilvorm van deze specerij zou het beste zijn om bij deze ziekte te gebruiken?
  Ik hoor het graag

  Mvg

Leuk om u op mijn blog te ontvangen. Als u wilt, kunt u een reactie voor anderen achterlaten.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.