Spirituele voeding.

Standaard

Sprirituele voeding is een gouden vondst in een mensenleven.wat zoek je en waar kun je de waarheden en antwoorden vinden? Hoe kom je erachter wat wel en wat niet goed is voor jouzelf. Wat goed is voor een ander, kan een totaal ander ding zijn, dan wat goed is voor jezelf. Want ieder mens is uniek. Hoe ga je om met problemen en hoe kom je vooruit in het leven.  Hoe maak je je dromen waar, op welk niveau dat ook is. Hoe word je eigenlijk gelukkig zonder geld en zonder vooruitzichten ?  Behoorlijk depri en somber, en niet wetend wat te doen? Zijn er oplossingen en antwoorden op deze vragen ? Hier vindt u een ‘gouden vondst’ artikel.

Wat is feest ?

Als ik zeg dat we gaan mediteren met de Feestdagen, en dat onze GURUJI dan komt. En dat dat helemaal geweldig leuk is, dan zien we de aangesprokene eens begrijpend knikken. En we horen de persoon denken ..”..wat is dáár nou aan !.. Wat zoek je daar toch..  Wij feesten beter en gezelliger,.. “…

SRI SRI MET PAPEGAAI,..

Veel mensen hebben het idee dat je een spirituele leider en/of organisatie  moet verafgoden, en er op je knieën achteraan moet kruipen. Dat zo iets Heer en Meester is over je eigen leven. Oh, ja.. en al je geld afpakt. En wat er ook maar voor malle dingen in de krant staan. Voornamelijk van mensen die van niks weten. Kwaak-kwaak. . NOU….hahaha, zo zit het niét !

Maar hoe zit het dan wel ?

Kijk, als klein kind heb je een bepaalde verwachting van je eigen leven. “wat wil je worden als je later groot bent ?” Het ene kind zoekt het in levensvervullling ” Juf, Politie of Brandweerman” . Een ander in materie “..rijk..” .Onze kleindochter van 4 zei dat ze “STUURDERES” wou worden. We hebben lang moeten ‘vissen’ wat ze bedoelde. Maar ze was in een vliegtuig geweest, en had grote bewondering voor de : “STEWARDESS” .  Tja,.. “STUURDERES  of STEWARDESS” is voor een kind van 4 hetzelfde. 🙂

Vaak kom je een heel eind in je leven, maar de vervulling mist na verloop van tijd, het gelukkige gevoel.  De glans en ‘de feestverlichting’ . Je bent wel verpleegster, maar toch miste er iets. En dat wat je mist, kun je niet vinden. Dat is het stuk wat je flink depri kan maken. Dat is het stuk waarom mensen tabletten gaan slikken, aan de coke gaan of weet ik wat uithalen. Op zoek.. Sommige zien geen enkele andere uitweg als zelfmoord te plegen. En komen erachter dat het allemaal nog veel erger is, na de grens.

Wie ben ik , wat zoek ik, en waarom ben ik hier ? 

Is de eerste vraag die hierbij past. Je zoekt blijdschap, geluk, tevredenheid en een saamhorigheids gevoel met anderen.  Maar die zit niet in een mooie auto, een groot huis, mooie kleding of een geweldig uiterlijk. Ook niet altijd in je werk.

Echte blijdschap zit VAN BINNEN. De lol in het leven, het geluk, de fun en de humor komt van binnenDE FUN , DE LOL EN DE HUMOR VAN HET LEVEN..

uit. En een stuk sterkte in je leven, en hoe om te gaan met pesterij en tegenslag. Waardering om hoe en/of wie je bent. Kijk maar naar een kind, een kind kan grote pret hebben om… tja,.. waarom ???  Soms om gewoon NIKS. Het pret hebben is een doel op zich. Onze kleindochter hangt scheef van het lachen om gewoon een spelletje.

Waar vind je die bron van tevredenheid en blijdschap? 

Nou, soms heb je wat gereedschap nodig om daar aan te sleutelen ! Maar je weet niet eens wat voor gereedschap en hoe je het moet gebruiken.  Net als bij een auto motor.

Als die het niet meer doet, en je hebt geen verstand van auto’s, weet je ook niet hoe het verder moet. Nou, dan ga je naar een garage. Zo zit dat, je kunt een “DE ART OF LIVING” vergelijken met een zeer deskundige garage .  Het  legt je uit welk gereedschap er zo is, en hoe je het moet gebruiken. Sleutelen mag je lekker zelf doen ! En dat is erg leuk, omdat alles dan gaat lukken. De vast geroeste schroefjes komen los, en dan gaat het steeds beter,.. Echte FUN ! De motor doet het weer en draait als een zonnetje, HAPPY !

Wáár gebeurd grapje

SRI SRI , de coach  van de ” ART-OF-LIVING” zat op het vliegveld, naast een nette dame. Ze raakten aan de praat, en hij vroeg haar “.. wat doe je voor de kost?…”  . Ze zei..”.. Oh.. ik ben interieur-inrichter..”  En SriSri  zei  ..”.. Goh, da’s toevallig, dan hebben we hetzelfde beroep… de een richt opnieuw huizen in, de andere richt opnieuw mensen in..”

ZO GEWELDIG, ALLE KENNIS DIE JE ZOEKT !

En zo zit het, een goede coach  geeft je alle gereedschap in handen om verder te gaan met je eigen ” beetje kaduuke  geluksmotor”. Hij laat je de weg zien naar antwoorden op vragen als ..” wat wil ik van het leven. Wat doe ik hier en wie ben ik eigenlijk..” Onze  organisatie heet ” DE ART OF LIVING ”

Hoe doet hij dat dan ?

Nou, ga maar naar eens cursus bij jou in de buurt, dan ben je er snel achter. Wij hebben vele van deze cursussen gedaan.

Wat we daar doen ?

1. Lichamelijke gezondheid, yoga, meditatie, info over gezondheid en voeding etc etc…

2. Samen zijn met anderen, feest, zingen, dans en veel plezier.

3. Een doel in je leven laten zoeken, wat je maar wilt en wat je graag doet !

4. Je eigenwaarde teruggeven en standvastige grond onder je voeten., basisregels voor een stuk rust in je hoofd. Ik verklap er maar één;   ‘wees geen speelbal van andermans meningen’… voor onze jongeren van levensbelang !

RECHTS van deze blog staat een link naar de Art-of-Living : “Hoe word ik gelukkig ” Even kijken ?

DE KUNST VAN HET LEVEN,..

,… en zo is het ook, leven kun je leren, net als typen, fietsen, zwemmen of het repareren van een auto motor, loop er niet voor weg, maar leer hoe de regels van een gelukkig leven kunnen zijn.

Nou, daarom gaan we er naar toe, wat zoek je daar? Nou, bijvoorbeeld om een stuk inteWE VERHEUGEN ONS OP DE KOMENDE WEEK !ns geluk, tevredenheid en blijdschap in het leven te leren vinden en ontwikkelen, natuurlijk . Zo zit dat, en da’s hartstikke leuk !

Trouwens, gisteren was er iemand die hem zei :… “..als ik tegen mensen vertel dat ik naar een Guru toe ga, dan kijken ze me zo raar aan.  Hoe los ik dit probleem op ?…”… En Guruji zei..”.. zeg dan gewoon iets anders. Bijvoorbeeld dat je naar een Special Life Coach toe gaat…”… Tja, dat had ikzelf ook kunnen bedenken ! Wat zoek je bij een guru ? SPIRITUELE VOEDING ! 

Grtjs en een Fijne jaarwisseling gewenst.

En, natuurlijk, een gezond 2015 gewenst van Tieneke 🙂

En tot volgend jaar.

Over Tieneke Scholtens

Welkom op "De geneeskrachtige keuken" Foodlog. Dit is een geheel persoonlijke foodlog. Mijn naam is Tieneke Scholtens. Ik heb één hobby. Koken en leren over de uitwerking van voeding en ayurveda. De geneeskrachtige keuken heeft mijn passie, vooral wat de ayurvedische achtergrond betreft. Koken doe ik graag met een gezondheids achtergrond, dit doe ik al 49 jaren lang. Ik kom uit het onderwijs, en heb met enthousiasme eet- en kookles aan de kinderen gegeven. Ook interesseer ik me al ca 33 jaren lang voor de kennis over voeding uit de oude Ayurveda. Met een langdurende liefde voor kurkuma. Hoe prachtig en natuurlijk kunnen dingen zijn.

Volgende »

  1. Als je toch op aarde bent…. kun je het maar het beste ook leuk hebben. Toch is opgeslokt worden wat mij wel gebeurt. Zonder op te laden door gaan…. Dus bedankt voor je mooie heldere blog..

  2. Hallo Tieneke,
    Mooi wat je schrijft over de Art of Living en fijn dat je daar je spiritueel thuis hebt gevonden. Wij (mijn man en ik) hebben daar jaren geleden ook eens een ‘ademcursus’ gevolgd en hebben daar goede herinneringen aan.
    Verder wens ik jou een mooi, vredig en liefdevol 2015! En dank je wel voor je hartelijke en positieve bijdragen aan deze wereld.
    groetjes,
    Liesbeth

Leuk om u op mijn blog te ontvangen. Als u wilt, kunt u een reactie voor anderen achterlaten.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.