WAT DOE IK TEGEN DIE VERVELENDE WESPEN ? .

Standaard

Wat doe je tegen wespen? Hoe hou je ze van de eettafel ? Wat te doen bij een wespensteek ? Kun je ze op afstand houden ? Hier een goed artikel met een paar eenvoudige, doeltreffende  tips tegen wespen. 

wespenval met appelmoes.In de krant stond dat Nederland te maken heeft met een wespenplaag. Ik hou ook niet zo van die vliegende steek-insecten. Meestal ‘badminton’ ik ze uit de lucht met een flinke mepper. Maar het lijkt dan wel of er steeds meer komen. Vooral in de keuken nemen ze graag even een kijkje om te zien of er iets lekkers te snaaien is. Ik heb een hekel aan die beesten. Ik kan er niets aan doen, ik krijg er kippenvel van. Een jaar geleden hadden we een nest met hoornaars in de spouwmuur. Dat zijn enorme wespen. Horror vind ik dat. Maar de wespenopruimdienst was er snel klaar mee. We mochten 2 dagen niet in huis blijven. Toen we na 2 dagen binnen kwamen, waren ze zelfs door het beluchtingssysteem gekropen. En in de huiskamer belandt. Yigg.

 

Deze foto is gemaakt door de bedenker van de wespenval : Dhr. W. Groenewoud. ( ’t Harde) .

 

 

 

Een paar tips om de wespen op afstand te houden.:

 • MINERAALWATER.
 • Als je op een terras zit, en er zijn wespen in de buurt, is het een goed idee om niet veel anders te bestellen als mineraalwater. Alle andere drankjes hebben de volle aandacht van de wespen. Ook alcoholische drankjes. Met mineraalwater blijf je redelijk wesp-vrij.

 

 • APPELMOES.
 • Wespen zijn dol op appelmoes.  Ik kreeg een mailtje omtrent deze tip. Direct uitgeprobeerd. Als je appelmoes in een plastic fles doet, ( ik heb er nog een beetje extra suiker bij gedaan) en de bovenkant er omgekeerd weer opplakt heb je een superwespen val. Omdat het gaat gisten, trekt het nog meer van die beesten aan. Het verdampt niet, dus werkt de val erg lang. En is uiteindelijk supergoedkoop. En, ja , het werkt prima. ( ZIE FOTO)

 

 • SUIKERS EN ALCOHOL.
 • Wespen houden van suikers. Die zitten in alcohol en , bijna, alle frisdrank. Dat kun je dus beter niet buiten drinken. Maar in een wespenval werken ze prima.

 

 • EIWITTEN.
 • De buurvrouw heeft een hele grote hond, deze eet meestal buiten. Het dier had veel last van de wespen , die gaarne een hapje kwamen mee eten. Wat blijkt ? Er zit veel eiwit in hondenvoer. Ook in kattenvoer trouwens. En gisteren op het terras werd een mevrouw aangevallen door een stuk of 10 wespen tegelijk. Wat had ze besteld ? Broodje met kipfilet. Pas op dat ze niet op je eten gaan lopen, wespen kunnen overbrengers van Geelzucht zijn.

 

 • PAPIEREN ZAK.
 • Wespen hebben hun eigen territorium. Ze vallen elkaar niet aan, maar respecteren het gebied van een andere wespenfamilie. Een goede tip , om er weer een paar kwijt te raken, is het ophangen van een papieren zak. Dat lijkt een beetje op een wespen nest. Of het veel scheelt ? Nja, 50 wespen minder scheelt al weer een boel.

 

 • PARFUM EN HAARLAK.
 • Pas ook op met parfum, wespen houden van zoete geuren. En haarlak is helemaal een ‘wespentrekker’ , als ze in je haren belanden steken ze direct van angst.

 

 • TOCH GEPRIKT ?
 • Dan geef ik U een wondermiddel : Tandpasta. Als U geprikt bent, is dat een extreem zuur, wat de pijn veroorzaakt. Tandpasta is een alkalisch product, dit heft zuur op. Smeer direct een flinke laag GEWONE WITTE tandpasta op de steek-plek. De pijn trekt direct weg, de menthol koelt. En de zwelling is niet erg. Vroeger stond ik voor de klas, en de tandpasta was bij ons op school een begrip. Het werkte uitstekend. Misschien een tip voor alle moeders en oma’s ? Stop een tube tandpasta in Uw handtas.

Ik hoop dat U wat met deze tips kunt doen.

WESPEN ZIJN NIET ZO SNEL ONDER DE INDRUK !

WESPEN ZIJN NIET ZO SNEL ONDER DE INDRUK ….

Fijne zondag gewenst, Mensen 🙂 .

 

Over Tieneke Scholtens

Welkom op "De geneeskrachtige keuken" blog . Mijn naam is Tieneke Scholtens . Sinds mijn kindheid heb ik een hobby. Koken. De geneeskrachtige keuken is mijn passie, vooral wat de ayurvedische kookwijze betreft. Koken doe ik graag met een gezondheids achtergrond.

Eén reactie »

Leuk om u op mijn blog te ontvangen. Als u wilt, kunt u een reactie voor anderen achterlaten.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s