ASHWAGANDHA, een middel voor natuurlijk herstel

Standaard

Ashwagandha is, samen met kurkuma-longa  en triphala,  een van de peilers van de Ayurveda. Waar kurkuma reinigt en detoxed, is ashwagandha de hersteller. Ashwagandha versterkt uw immuunstelsel. Triphala herstelt de balans  in ons lichaam. Ashwagandha is ook een wortel, maar met een geheel andere uitwerking dan kurkuma. En het zal U vreemd in de oren klinken, maar een van de krachtigste middelen uit de ayurvedische gezondheidsleer is ‘ planten-familie’ van onze aardappel en tomaat. Ashwaghanda betekent, letterlijk vertaald, ‘paardengeur’ . Dit middel wordt  al vele en vele duizenden jaren geroemd om zijn herstellende vermogen bij of na ziekte. Bij stress en vermoeidheid werkt het prima. En als men weinig energie heeft, dan verricht ashwagandha wonderwerk. Het is een product waar men zeker eens kennis mee zou kunnen maken. Hier vindt U een goed gedocumenteerd artikel over Ashwagandha.

Wat is ashwagandha precies ?

ashwagandha Ashwagandha is een plant, waarvan wortel en bes al sinds oude tijden gebruikt worden bij problemen in ons centrale zenuwstelsel. Deze plant heeft een uitstekende staat van dienst op vele vlakken. Het hoogstwerkzame kruid werd vroeger beschouwd als een natuurlijk geschenk aan de mens.

In de Ayurveda heet zoiets een ‘rasayana’, wat eigenlijk zoveel betekent als ‘een lichaams herstellend kruid’ . Vele eeuwen lang gebruikten mensen het tegen de dagelijkse problemen. Zoals vermoeidheid, stress, slaapgebrek, angst en depressiviteit. Ashwagandha werd geroemd om zijn herstellende vermogen, en zijn positieve effect op het verfijnde centrale zenuwstelsel.

Wat we nu, met onze moderne laboratorium technieken, ontdekt hebben, is dat het extract van deze plant een adaptogeen is. “Adaptogeen” betekent “aanpassend”. Ook wordt dit nu wel een ‘intelligent molecuul’ genoemd. De wortel en bes van deze plant weten waar het probleem in het zenuwstelsel zit. En passen lichaam en geest aan elkaar aan. Dat is een wel heel korte omschrijving, we komen er later op terug.

Hoe werkt ashwagandha ?

In de Ayurvedische leer kent men specifieke kruiden met adaptogene eigenschappen en voordelen. Adaptogenen zijn aminozuren, het zijn substanties die zich aanpassen aan Uw reactie op stress of op een veranderende omgeving. Deze aminozuren herstellen als het ware het zenuwstelsel, na heftige indrukken en gevoelens. Dat kan van alles zijn in een mensenleven, van stress in werk , huwelijks leven  of wat er maar kan gebeuren. Ook zijn dan dingen als stress van buitenaf, dat kunnen ook gifstoffen in de omgeving zijn. Echter stress van binnenuit zoals kwaadheid, een opgewonden gevoel en vergeetachtigheid behoren daar ook toe. Een dame met overgangsklachten kan bij een middel als “Ashwagandha’ veel baat hebben, zeker bij een “boos en kwaad gevoel”  vanuit de hormoon-verandering. Ik spreek uit ervaring  .

Ashwagandha geeft U  heldere, scherpe en klare  gedachten in Uw hoofd, zonder de zware emoties die deze zouden kunnen verstoren. Hier zijn eigenlijk geen medicaties tegen, of het moeten ” versuffende chemicaliën” zijn. Maar zo werkt ashwagandha niet ! Het herstelt de zenuwbanen. Eigenlijk helpt het de reacties in ons emotionele systeem kalm en beheersbaar te houden. Uw denken wordt helder, klaar en scherp ! Heerlijk om te ervaren. Ook zonder problemen .

In deze laboratorium technieken heeft men , onder andere, ontdekt dat er in de ashwagandha een stof zit, die de “acetyl choline sterase” blokkeert . Deze stof is een enzym dat verantwoordelijk is voor het afbreken van de chemische overbrenging  van gedachten. En dus depressiviteit en geestelijke problemen in de hand werkt. Bij inwerking van deze stof voelt men zich niet goed.  Ashwagandha blokkeert deze stof. Eigenlijk werken onze chemische anti-depressiva op dezelfde manier. Daarom mag men ashwagandha NOOIT samen nemen met anti-depressiva. Dat zijn 2 dezelfde middelen voor hetzelfde probleem. Dat is  niet gezond, en zeker niet goed voor U .

Ashwagandha en stress, sex  en slapeloosheid.

Ashwagandha is een middel wat inwerkt op ons verfijnde zenuwstelsel.  Dit zenuwstelsel regelt al onze lichaamsfuncties. Van de hormoonbalans tot

COCO DE MER - kokosnoot

. “COCO DE MER” -kokosnoot.

ons slaapgedrag, van de rust tot de kwaadheid en de overgangsklachten. Zoals al meerder malen gezegd, ashwagandha is een regelaar van het zenuwstelsel, en een adaptogeen. Het zou een enorm verhaal worden om uit te leggen over het preciese ” hoe, wat, waarom en waardoor” omtrent ashwagandha. Daarom  ( bij bestelling ) komt er een GRATIS  Eboek.  In dit Eboek worden al deze vragen minitieus verklaard, met alle bronnen van informatie erbij. Maar tegen een ‘laag sex gehalte’ , op welke manier dan ook, is er vele eeuwen geleden in de “KAMA SUTRA” al vermelding gemaakt over een  ‘sex-stimulans op natuurlijke wijze’ . Het heet ashwagandha, en werkt zowel voor mannen als voor vrouwen.

Een maand geleden was er een vriendelijke meneer op deze BLOG. ..”.. Mevrouw, weet misschien iets voor mij ? Want ik ,.. mijn probleem is ,.. etc “..

Mijn antwoord was ..”NEE,.. daar weet ik niets van..”..

Maar dit is wat deze meneer wou hebben. Een natuurlijke manier om problemen op te lossen. En de dames zullen even tevreden zijn 🙂

Ashwagandha, dementie en alzheimer .   

ash denkenBij een ziekte als, bijvoorbeeld Alzheimer, wordt in de Ayurvedische leer ashwagandha herhaaldelijk genoemd. Er zijn vele studies op het internet te vinden, waarbij  het nemen van ashwagandha genoemd wordt als een herstellend middel. Hier stelt men dat ashwagandha de zenuwbanen helpt herstellen, deze zijn bij een dementie ziekte , zwaar beschadigd. En tussen de zenuw-uiteinden is er wat ‘rommel’ door een lichte ontsteking gekomen. Deze verhindert de overbrenging van gedachten.  ( Zie linker afbeelding. )  De curcumine c 3 maakt deze stukken schoon, en de ashwagandha herstelt de zenuwbanen. Samen een hoogstwerkzame combinatie.

Tussen deze zenuw uiteinden zit wat ‘ rommel van de ontsteking, geheten ‘pus’ . Dit belemmert het overbrengen van gedachten. Daarom vergeet men ook vaak alles , wat 5 minuten geleden gebeurd is. Door het nemen van Curcumine C3 worden deze eiwitten ( pus genaamd) schoon gemaakt. een goede zaak. Wij geven een gratis ashwagandha eboek bij een bestelling van 2 natuurzuivere ashwagandha producten

Echter de zenuwuiteinden zijn dan dikwijls beschadigd. Ashwagandha doet het herstellingswerk. Samen een gouden combi voor dementie en hersenproblemen . Dit weet men al vele eeuwen lang, maar ons is de kennis onthouden. Want het is “niet bewezen dat het werkt” . Dan is er ook niets meer tegen te beginnen. De grootste firma wint. Maar niet op natuurlijk  gebied. Wel op chemisch gebied. Eeuwen van natuurlijke menselijke ervaring staan tegenover chemisch geldelijk gewin.

Wat kan men nog zeggen, de natuurlijke kennis van de  Ayurveda staat in het ‘verdomhoekje’  .

De afgelopen week heb ik een mail ontvangen ( naam en adres bij mij bekend) van een echtpaar , waar de man   kanker had. Met uitzaaiingen. De paniek was groot. En zijn  behandelde artsen raadden hem curcumine etc etc ten sterkste af. ..”.. Ga voor de reguliere behandeling, want,.. “.. etc.

De afgelopen week  heb ik contact met deze mensen gehad. De uitslag van de scans waren binnen, na een maand of 2 van Ayurvedische behandeling door een arts met kennis van beide “geneeskundige inzichten”. ( Adres bij ons bekend) .

De uitzaaiingen waren met 80 % geslonken. Het echtpaar heeft zich verheugd in vreugde. En daar kan ik U wel meerdere voorbeelden van noemen. Maar dat mag ik niet doen, zonder problemen te krijgen. Ik weet daar niets van, ik ben een ‘doorgeef-luik”. Ik ben geen arts, en pretendeer dat ook niet te zijn. Maar dat wil niet zeggen dat deze website ‘van niets weet’. We zijn in het bezit van ‘gouden adressen’ voor mensen die niet meer weten wat te doen. Of iets anders willen, als gangbare behandeling.

Ik heb dat niet gedaan, maar ik ken een zeer kundig Westers opgeleid en Ayurvedisch opgeleid Universitair arts. Een aimabel man, met liefde voor U als mens!  Zonder een  mens vol te gieten met chemicaliën is nog veel mogelijk.

Zie eventueel :  https://degeneeskrachtigekeuken.nl/2015/01/19/kurkuma-en-alzheimer-vanuit-een-ayurvedisch-gezichtspunt/

Contra indicaties bij ashwagandha

Heeft ashwagandha bijwerkingen ? Weinig, dat is het mooie voordeel van ashwagandha en het nadeel van kurkuma/curcumine . Ashwagandha kan bijna geheel zonder problemen naast de meest gangbare reguliere medicatie genomen worden. Op een paar uitzonderingen na :

 • bij SCHILDKLIER PROBLEMEN kunt U dit product beter overslaan.
 • En bij het ( behandeld nemen ) van ANTI DEPRESSIVA ook.
 • Omdat ashwagandha het immuunsysteem activeert, kan dit middel ook problemen geven met AR en andere bij reumatische klachten gegeven medicatie.

Ashwagandha en veroudering.

Ja, de exacte naam is een “rasayana” , en zet een rem op het verouderings proces in alle opzichten. Deze wortel ondersteunt het reparatie en regeneratie proces in ons lichaam. En dat is niet ‘van vandaag op morgen’ , het is niet nieuw. Maar al vele eeuwen lang kent  men dit product. Onderaan staan verschillende ashwagandha ervaringen van mensen.

U heeft iets bijzonders ontdekt.

Mijn Eboek is  gereed.  Maar bij een bestelling van 2 x ASHWAGANDHA capsules is dit Eboek GRATIS . En wordt gemaild.  Het is het eerste boek, in het Nederlands, over de werking van ashwagandha. Een gratis ashwagandha eboek. Als U belangstelling ervoor heeft om eens de natuurzuivere ashwagandha kopen .

Met een vriendelijke groet van Tieneke,

Zoekt u de beste curcumine en/of kurkuma ? Ik, persoonlijk, beveel u dekurkumaspecialist aan. Een webshop met specialistische kennis en veelzijdige kurkuma producten. Zij zijn de nummer ÉÉN in kurkuma.

Disclaimer : Raadpleeg bij twijfel altijd een arts. Samensteller doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van dit artikel is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Houd er rekening mee dat de inhoud van dit artikel nog niets is geëvalueerd door medisch deskundigen. Geen van deze informatie dient te worden opgevat als medisch advies.  Raadpleeg daarom altijd een medisch gespecialiseerd/gekwalificeerd arts met kennis van natuurlijke supplementen voor aanvang van gebruik van natuurvoeding,voedingsadviezen en/of voeding of natuurlijke supplementen.

 

 

Over Tieneke Scholtens

Welkom op "De geneeskrachtige keuken" Foodlog. Mijn naam is Tieneke Scholtens. Ik heb één hobby. Koken en leren over de uitwerking van voeding en ayurveda. De geneeskrachtige keuken heeft mijn passie, vooral wat de ayurvedische achtergrond betreft. Koken doe ik graag met een gezondheids achtergrond, dit doe ik al 49 jaren lang. Ik kom uit het onderwijs, en heb met enthousiasme eet- en kookles aan de kinderen gegeven. Ook interesseer ik me voor kennis over voeding uit de oude Ayurveda. Met een langdurende liefde voor kurkuma, als De Kurkuma Specialist. Hoe prachtig en natuurlijk kunnen dingen zijn.

Volgende »

 1. Goedemiddag,

  Iemand wees mij op Ashwagandha omdat ik last van angsten heb.
  Ik denk dan ook dat ik het wil gaan bestellen maar momenteel slik ik Oxazepam….kan dit samen met Ashwagandha???

  Alvast bedankt voor je antwoord

  • Goedemorgen, Mevrouw. Dank voor uw vraag. Eigenlijk is Oxazepam geen specifieke antidepressiva, dus in dat opzicht zou het wel kunnen. Toch zou ik, in uw geval, wel voorzichtig zijn. Want Ashwagandha en anti-depressiva zijn dan 2 middelen voor dezelfde kwaal. En in dat geval zou het elkaar ‘kunnen bijten’. En werkt geen van beide meer goed. Meer vragen ? Stel ze ons gerust. Met een vriendelijke groet van Tieneke.

   • Hartelijk dank voor uw antwoord…Ik heb nog een klein vraagje…werkt ashwaganda pas bij langer gebruik of is het net als bij bv oxazepam te gebruiken bij bv een paniekaanval….
    Oxazepam werkt dan meestal een uurtje na inname
    Alvast bedankt voor uw reactie

    • Goedemorgen, Mevrouw. Dank voor uw mail. Ja, het duurt even voordat ashwagandha werkt. Om er goed mee te slapen, dat gaat bijna per direct. Maar bij een paniekaanval kan het iets langer duren. Een dag of 4 a 5 voordat het goed geïntegreerd is. Met een vriendelijke groet van Tien.

 2. Beste Tineke,

  ook ik wil hier mijn ervaring met Ashwagandha delen.Ik ben het na een lange zoektocht gaan gebruiken voor PMS klachten.Ik voelde mij 2 weken van de maand mijn eigen vrolijke zelf en daarna veranderde ik in iemand anders leek het wel.Ik ben op advies van een natuurarts Maca gaan gebruiken waarmee ik de lichamelijke klachten onder controle heb gekregen.(ik merk niet eens meer aan mijn lichaam dat ik ongesteld moet worden of ben,en de menstruatie duurt nog maar 3 dagen)Dit lukte niet met de geestelijke klachten(boos,verdrietig,me vreselijk veel zorgen maken waardoor ik niet meer kon slapen).Ik ben zelf de boeken in gedoken en kwam bij Ashagandha uit en dit middel voelt als mijn “redding”.Het is net alsof mijn zorgen in een kistje worden opgeslagen.Er wel zijn maar ik kan dat kistje weer zelf bedienen.Daarvoor tolde mijn hoofd door de zorgen,ze waren constant aanwezig.Nu kan ik helder en realistisch denken zonder altijd die “ja maar…stel dat…”
  Ik kan dit middel dus zeker aanraden aan mensen met pms of overgangsklachten,angstklachten maar ook mensen die willen stoppen met roken of adhd of add verschijnselen of met zenuwen voor een examen kunnen baat hebben bij
  Ashwagandha.Dit omdat emoties niet meer de overhand hebben en de geest niet versuft raakt maar juist weer helder wordt.Het lijkt mij zelfs een goede vervanger van medicijnen die worden voorgeschreven bij adhd en add(Ritalin) en zeker ook voor antidepressiva.Ook zeker hooggevoelige
  mensen kunnen wat aan dit middel hebben.(zelfs kinderen)Ik zou zelfs ouders aanraden het middel eerst zelf te proberen en te ervaren wat het met je doet.Dan weet je dat dit het juiste middel voor je kind kan zijn.Uit eigen ervaring:het doet wat er gezegd wordt zonder enige bijwerkingen.
  Wel wil ik ook nog zeggen dat je de dosering moet nemen die bij je past.Hooggevoelige mensen reageren vaak sterker op bepaalde middelen dan niet hooggevoelige mensen(let hier vooral op bij kinderen die vaak allerlei “stempels”krijgen,inclusief heftige medicijnen,en uiteindelijk er zelf na jaren achter komen dat ze “alleen maar”hooggevoelig zijn en dat hier verkeerd op is gereageerd door hun omgeving)

 3. Beste Tineke,
  Ik gebruik sinds geruime tijd een hele lage dosering antidepressiva. Wat kan er gebeuren als ik daarnaast Ashwaghandi zou nemen?
  Vriendelijke groeten,
  Gabrielle

  • Goedemiddag, Dank voor Uw vraag. Wat er kan gebeuren is dat U dan 2 middelen neemt voor dezelfde kwaal. Misschien zou het kunnen met een erg lage dosering. Zou het te overleggen zijn met Uw huisarts ? Met vriendelijke groeten van Tieneke .

 4. Beste Tieneke, ik gebruik nu enige weken de aswaganda en ik ben nu al zeer tevreden. Ik heb meer energie en slaap eindelijk na jaren weer heerlijk. Ook heb ik steeds minder last van ontstekingen.
  Ook mijn zus, van wie ik deze tip heb gekregen heeft zeer uitstekende resultaten tegen angst.
  Lieve Tieneke, bedankt voor je goede adviezen die je ons per mail gaf. Ik heb deze tabletjes en jouw site aan heel wat vrienden doorgegeven.
  Fiffi

  • Hallo, Dank voor jouw mail. Ja, de Ashwagandha is een adaptogeen. Dit is een uniek verschijnsel in de natuur. Een absoluut wonder . Er is ook geen enkel “chemische tegenhanger ” voor. Dit bestaat niet. Omdat Ashwagandha een middel is dat in ieders lichaam zelf de ‘zwakke plekken’ op zoekt en repareert . Hoofdpijn, Hernia, Slaapproblemen, Ziekelijk, Chemische kuren. Ashwagandha weet de ‘plek’te vinden . Libido problemen, Overgangsproblemen, Een zere knie of ehhh,.. U begint een beetje vergeetachtig te worden ? Ashwagandha is mirakels bijzonder,.. Meer informatie ? Er is een Eboek over dit Natuurlijke Wonder . 🙂 . Tieneke .

 5. Hallo Tieneke,

  Ik had al eerder gelezen dat ashwagandha niet samen kan met medicatie tegen trage schildklier.
  Toch heb ik de proef op de som genomen.
  Ik gebruikte toen ik met ashwagandha begon 8 x 30 mg thyreoidum per dag.
  Desondanks voelde ik me niet goed.
  Van mijn arts heb ik de “vrije” hand gekregen om mijn thyreoidum dosering aan te passen, daar hij de behandeling overgenomen heeft van de natuurarts waar ik dat ook al met succes deed.
  Ik heb van hem zelfs altijd een formulier voor bloedonderzoek in huis op voorraad, zodat ik direct mijn bloed kan laten testen als ik dat nodig vind.

  Zoals gezegd voelde ik me, ondanks al een tijdje stabiel in medicatie, niet optimaal.
  In mijn zoektocht naar een middel om mijn bijnieren te steunen in een vicieuze cirkel met stress, kwam ik ashwagandha tegen. Ik voelde meteen een klik.
  Voorzichtig ben ik de ashwagandha gaan nemen.
  Een klein beetje poeder opgelost in sap..

  Ik ervoer meteen rust.
  Langzaam bouwde ik de ashwagandha op..
  De dagen erna voelde ik dat de dosering van het thyreoidum te hoog was zoals voorspelt.
  In rap tempo heb ik daarna de medicatie af kunnen bouwen tot nu, 5 weken later, ik nog maar 3 x 30 mg gebruik en me beter voel dan ooit in de afgelopen jaren..
  Meer energie, rustiger, zelfverzekerder en weer zin om iets te ondernemen.

  Afgelopen week ervoer ik, een paar dagen lang, zenuwschokjes in mijn rug. Niet bijzonder want ik ben geopereerd aan een hernia met zenuwbeklemming. De week ervoor speelde al mijn bekkeninstabiliteit op en deze week heb ik stroomstootjes in mijn voeten..
  In alle gevallen voelden de schokjes niet alarmerend maar meer alsof er een zenuw test uitgevoerd werd zoals ik er velen gehad heb.
  Vandaar een zoektocht online of dit samen hangt met de ashwagandha en het vinden van deze site.

  Door de waarschuwing, ook hier, over de schildklier vraag ik me toch af of ik niks over het hoofd zie en mijn lijf beschadig/forceer ondanks mijn positieve gevoel en ervaringen.
  Dus ik vraag me af… is het een versterking van de werking van de medicatie of werkt het middel stimulerend op de schildklier?
  En in beide gevallen: waarom is dat erg? Ik heb mijn medicatie toch aangepast..?

  Het is zoooow heerlijk om te merken dat mijn schouders ook onbewust niet meer verstrakken tot naast mijn oren.
  Zo fijn om weer gewoon emotioneel stabiel te zijn.
  Het zou jammer zijn als ik dat moest stoppen..
  Tieneke,
  Weet jij de antwoorden of iemand die ze heeft?
  In ieder geval bedankt voor de info op je site.

  Met lieve groet,

  Wilma

  • Dank voor je reactie. Ja, Ashwagandha is adaptogeen. Dit is een wonder van de natuur, Het is een absoluut uniek verschijnsel. Een middel dat zelf zijn eigen functie/doel in het lichaam kan opsporen en herstellen is uniek. Maar het spoort ALLES op. Uw eerst genoemde probleem, en met zeer goed resultaat.

   Echter, zoals U in mijn Eboek hebt kunnen lezen , is Ashwagandha ook zenuwherstellend. Die vroegere zenuwproblemen zijn door de Ashwagandha opgespoord, en wil het herstellen. Ook de bekkeninstabiliteit.
   Het is geen versterking van de medicatie , het is een werking van ashwagandha. Het is ook niet erg, omdat het wil herstellen wat er al hersteld is. Ik denk dat je het allerbeste een goed gespecialiseerd Ayurvedisch arts kunt raadplegen. Ik ben geen arts, en pretendeer dit ook niet te zijn. Mijn producten ken ik door-en-door. En vanuit deze kennis kan ik je antwoorden.

   Ik denk dat ik je even ( prive ) een website van een uitstekend Ayurvedisch arts ga mailen. Het beste kun je hem contacteren, hij weet raad. Omdat hij ook Westers Arts is, kent hij jouw dilemma van twee kanten. Dat lijkt me de beste oplossing . Kun je het hiermee eens zijn ?
   Met veel vriendelijke groeten van Tieneke 🙂 .

   • Hoi Tieneke,

    Ik heb contact gehad met de arts die je voorstelde.
    Hij bevestigde mijn observering en zei dat het voor mijn situatie mogelijk is.
    Dwz zelf medicatie kunnen instellen bij een trage schildklier.
    Als je dat niet geleerd hebt moet er een arts meekijken.

    Ik heb zelf de indruk dat het zelf instellen vooral mogelijk is omdat ik natuurlijke schildkliermedicatie gebruik. Die reageert anders dan de chemische die ik ook ooit had.

    Ik ben inmiddels begonnen met de combinatie Triphala, Ashwagandha en Curcumine C3. (Bedankt voor de snelle levering.)
    Mijn huid, waarvan ik dacht dat hij droger en valer was geworden door de overgang, wordt nu zacht en levendig.
    Uit het eboek begreep ik dat de huid als laatste orgaan slecht wordt als je vervuild.. nou.. hij wordt schijnbaar ook als eerste weer gereinigd.. 🙂
    Super!

    Nogmaals bedankt voor al je info en moeite en tot de volgende bestelling.

    Groetjes,

    Wilma

 6. Vitaliteitverlies van het hart kan met ashwagandha hersteld worden. Bij mij was de vut er gewoon uit, niet goed uit de ogen kijken, je weet wel, de vitaliteit was er uit. Ashwagandha doet ook in dit geval wonderen.

 7. Waar kan ik dit kopen?
  Mijn man heeft net zware operatie gehad aan nekwervels.en zijn zenuwen zijn beschadigd.
  Dit klinkt iets voor hem

 8. Hallo

  Ik had een vraag over dit product helpt het ook als je menstruatie idd x in war is. En ik had nog een vraagje over curcumine die heb ik tijdje geleden besteld maar ben de dosis vergeten is het nou 1 of 2 capsules per dag Groetjes Tabina

  Verstuurd vanaf mijn iPhone

 9. Wat jammer dat ik juist mooie middelen niet mag gebruiken. Curcuma vanwege storing van mijn galblaas en Ashwagandha mag niet vanwege mijn 14% te snelle schildklier. Anderen veel plezier en succes met de mooie middelen zonder bijzondere bijwerkingen. Mooi artikel weer Tien 🙂 xxx

 10. Dag Tieneke, een paar jaar geleden, heb ik via dokter Metha , ASHWAGANDHA en Triphala Guggul voorgeschreven gekregen en sinsdien gebruik ik het regelmatig. Heb wel een vraagje aan jou, waarom geen ASHWAGANDHA bij schilklierproblemen? Ik heb een te traag werkende schilklier waar ik 0,0225 mg voor slik. 2 witte en een blauw tabletje.

  Zou je zeer erkentelijk zijn als je me zou willen vertellen waarom.

  Omdat je over “kanker” schreef, vroeg ik me af of je op de hoogte was van Henk Fransen. Ik stuur zijn mails mee, evenals die van de Amerikaanse site, die ik via hem heb leren kennen. M.v.g. Erina

Leuk om u op mijn blog te ontvangen. Als u wilt, kunt u een reactie voor anderen achterlaten.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.