EEN INGEZONDEN BRIEF OVER KURKUMA met CURCUMINE.

Standaard

Natuurlijk krijgen we veel brieven en reacties. Hier , voor U, een ingezonden brief, die mij diep heeft geraakt.  Leest U het zelf maar. 

…….”………

Goedenavond , Graag zou ik mijn eigen ervaring met jullie willen delen. Laat ik eerst mijn gezondheidsproblemen vertellen die ik heb sinds mijn jongste is geboren. Die wordt straks 14. Waarvan 12 jaar steeds slechter met mij ging.

Ik had acute ernstige blaasontstekingen tot bloedplassen toe. Nierbekken ontsteking. Darmontstekingen. Ik had 365 dagen per jaar ontstekingen in mijn lichaam. Dit ging zo ver dat ik uiteindelijk tramadol met 6 parcetamols moest gaan slikken om de dagen door te komen.
Uiteindelijk kon ik mijn huishouding en tuin etc niet meer zelf doen. Nu had ik een oma die geloofde in de natuurlijke medicijnen. Dus in de natuur zit alles wat een mens nodig heeft om beter te worden en te blijven zei ze altijd.

Zo kwam het dat ik na de zoveelste antibiotica in de boeken ging snuffelen en op google ging speuren naar natuurlijke oplossingen.
Ik sprak “toevallig’ met Indonesische mensen. Die vlakbij mijn opa en oma’s oude huis zijn gaan wonen.

Die vertelde mij over kurkuma longa etc. Ik moest 2 soorten nemen. Ik weer op zoek naar die kurkuma.Ik wist al het een en ander over detoxen etc.

Toen ik las dat het ook voor ontstekingen uitermate geschikt bleek , kwam ik bij ‘De Kurkumaspecialist’ terecht. Heb de combipakket, een combi van kurkuma en curcumine besteld en geminderd met mijn chemische medicijnen. Dit duurde 2 maanden.

Veel water gedronken en nu nog. Want ik moest afkicken van “tramadol”. Zeer verslavend spul,  bleek toen voor mij. Maar ik zette door.

Toen de dag aanbrak dat ik geen tramadol meer slikte ben ik direct met deze “Kurkuma/Curcumine -combinatie”  begonnen.
Serieus,  een week later had ik en geen pijn meer, geen drukkend gevoel in de nieren, geen drukkend gevoel in de blaas. Energie weer langzaam terug.
Ik moest zeer vaak naar de wc. Ook mijn ontlasting werd vaker en veel beter.Geen krampen meer waardoor ik krom zat van de pijn.

Na een maand had ik in,  die eerste maand dat ik begonnen was,  geen blaasontsteking. Yes yes,  wat was dat een overwinning.
Nu dacht ik komt het er op aan, hoe nu verder. Warempel een paar maanden later kwam mijn energie weer helemaal terug. Ik kon zonder moeite alles doen! Geen blaasontsteking meer. Geen nierbekkenontsteking meer. Geen drukkend gevoel meer in blaas of nieren. Geen pijnen meer.
Nu ben ik gelukkig een type die ook gezond kookt en eet en drinkt. Geen koffie en zwarte thee. Kokosolie gebruik ik voor koken en bakken. Onbespoten groentes etc. Daar ben ik zeer nauwkeurig in.

Ik kan met recht zeggen dat deze Kurkuma / Curcumine -combinatie mijn leven zo enorm heeft veranderd dat ik weer leef!!
Jarenlang ziekenhuis in en uit. Spoedopnames gehad van het bloedplassen. Letterlijk bloed plassen. Terwijl ik geen baarmoeder meer heb dus de maandelijkse stonden heb ik al jaren niet meer.

Van een levenskwaliteit cijfer 3 tot een levenskwaliteit cijfer 9,5 is voor mij het bewijs dat mijn oma gelijk had. Met dank aan “de Kurkumaspecialist”.

Mijn dank is zeer groot.
Heb net weer een combipakket besteld. Ik blijf het gebruiken!!!……”…

Groetend, W.N. te B-L .

Commentaar van Dekurkumaspecialist :

Eigenlijk hebben we hierop niet zoveel te zeggen. Het spreekt voor zich. Wij ‘maken’ dit mooie natuur product niet zelf . Moeder Natuur maakt dit en wij waarderen haar werk . We weten dat de zuiverheid van de kurkuma/curcumine van enorm belang is voor de werkzaamheid. Dus ” corrigeren”  we Moeder Natuur ook niet.

Want : hoe minder ‘chemische toevoegingen, hoe beter het werkt…”.. . Ja, wel een beetje bioperine peper erin. Dat mag en moet wel. En dat is meer dan voldoende voor een goede opname .

Sinds vele 1000-den jaren is dit een wondermooi zuiver middel, en het werkt goed.

Vragen ? Mail ons gerust. Deze combinatie is absoluut Uniek In Nederland  . 

Met veel Vriendelijke Groeten van Tieneke  

»

 1. Hallo Tieneke,
  Dank U wel voor Je interessante blog en uit de reacties leer ik ook wel wat,ook Je gerechten
  zijn heerlijk,zelf neem Ik maar éen kurkuma capsule s’morgens en dat lijkt mij voldoende.
  Groeten uit Limburg

 2. Bedankt voor dit artikel. Zelf gebruik ik ook curcumine. Leef op Mallorca en gebruik ook de biopeperina/zwarte peper erbij. Mijn artrose zit in de knieen en heb meer stijfheid dan pijn (gelukkig).Geeft goede resultaten !
  Ook is 1 knoflook teen (rauw) per dag,na opstaan,een natuurlijk anti inflamatie middel. Helpt mij uitstekend. Wel vervelend misschien wat betreft de sterke lucht,maar het helpt tegen pijn en stijfheid. Ervaringen gezien bij mede artrose patienten hier! Bedankt voor de interressante artikelen!

 3. Beste Tieneke,Inderdaad is kurkuma geweldig en heeft mij uitstekend geholpen tegen pijn van artrose/artritis in ernstige vorm. Echter, ik heb ook last van galaanvallen wat ernstige pijnen veroorzaakt. Wat blijkt nu, dat kurkuma galaanvallen kan veroorzaken. Ik moest dus helaas stoppen met de kurkuma. Ik kon wel huilen want ik was er zo blij mee.Nadat ik sinds nu 2 maanden gestopt ben met de kurcuma heb ik geen galaanvallen meer. maar ja wel de pijn van de artrose. Kurkuma wordt o.a. uitgebracht door Synofit/Almere zoals je wel zult weten.Zij hebben een bericht geplaatst dat kurkuma niet gebruikt kan worden bij galproblemen. Dat vond ik zeer prijzenswaardig van synofit dat zij dit zelf meldden. Maar als je geen galproblemen hebt absoluut kurkuma gebruiken want het is werkelijk geweldig. Ik hoop dat iemand mij kan helpen om i.p.v. kurkuma toch ie
  ts weet van natuurlijke middelen om pijnen van artrose/artritis en onstekeingen te bestrijden.
  Vriendelijke groeten,Hans.

  • Goedendag, Dank voor Uw reactie. Ja, ten dele klopt dit. Want de genoemde Fa heeft geen kurkuma, maar een soort curcumine . En dit kan idd een veroorzaker van problemen zijn bij een galblaas verwijdering. Echter kurkuma en curcumine is er in vele soorten en variaties. Toch kan ik zeggen dat er in onze webshop veel mensen zijn die ( zonder problemen ) kurkuma gebruiken . Wij sturen dan ( bij een vraag daaromtrent ) eerst een ‘proefpakketje’ van de lichtste soort kurkuma op. En laten het een paar dagen gratis proberen. Het gaat dan om EEN lichte soort kurkuma capsule per dag . Als dit geen problemen geeft, er geen kramp of enorme diarree optreedt , is deze lichtste vorm te doen. Het ligt dus aan de soort, er zijn meerdere variaties. Ook wil de Ashwagandha nogal eens helpen, samen met de groenlipmossel. Deze laatste combinatie heeft geen interactie met een galblaas verwijdering. Met vriendelijke groeten van Tieneke 🙂

 4. Beste Tineke, Mag ik je vragen kan je kurkuma blijven gebruiken Als je een bloedverdunner, en hartpilletjes inneemt Jai Gurudev, lentegroetjes, Mariette

  Verstuurd vanaf mijn iPad

  >

  • Hoi, Mariette. Het ligt aan de soort kurkuma, wij hebben verschillende soorten, van zeer sterk tot zeer mild. De curcumine is de sterkste, die raad ik je niet aan, vanwege de interactie met jouw harttabletten en bloedverdunners. De zachte Ayurvedische kurkuma is de mildste . En EEN capsule van deze lichtste soort ( met een uur of 5 tijdsverschil tussen de medicatie en deze lichte soort kurkuma ) per dag is prima te doen. Ik heb dit ( natuurlijk ) nagevraagd bij een Natuurgeneeskundig arts, deze heeft ‘groen licht’ gegeven. Met vriendelijke groeten en JGD van Tieneke 🙂 .

 5. Ja, kurkuma is geweldig. Ik ben er zo enthousiast over dat ik capsules met de pure curcumine heb gekocht.

  En hier moeten we uitkijken.

  Kurkuma is een bloedvrdunner, dus curcumine capsules verdunnen t bloed nog meer. Helaas heb ik hier niet bij stilgstaan.

  Ik heb natte macula degeneratie en na het innemen van de capsules gedurende een aantal weken, kreeg ik een bloeding in mijn oog. Het zicht is daardoor blijvend achteruit gegaan.

  Ik had dit al eens gelezen in en ingezonden stuk in een Amerikaans tijdschrift, maar dacht dat het overdreven was. Niet dus.

  Zo geweldig als kurkuma dus is: uitkijken!

  ________________________________

  • Goedemorgen, Dank voor Uw reactie. Het ligt aan de soort kurkuma, wij hebben verschillende soorten, van zeer sterk tot zeer mild. De curcumine is de sterkste, die raad ik je niet aan, vanwege de interactie met medicatie. De zachte Ayurvedische kurkuma is de mildste . En EEN capsule van deze lichtste soort ( met een uur of 5 tijdsverschil tussen de medicatie en deze lichte soort kurkuma ) per dag is prima te doen. Ik heb dit ( natuurlijk ) nagevraagd bij een Natuurgeneeskundig arts, deze heeft ‘groen licht’ gegeven. Met vriendelijke groeten van Tieneke 🙂 .

Leuk om u op mijn blog te ontvangen. Als u wilt, kunt u een reactie voor anderen achterlaten.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s