Maak uw eigen gezonde mineralen complex in één minuut .

Standaard
Een dergelijk mineralencomplex heet een “SOLE” . Het is gemaakt van Keltisch zeezout, en heeft een schat aan mineralen en sporenelementen in zich. Dit Keltisch zeezout ziet er een beetje ‘nat en grijs’ uit, dit komt doordat het een zuiver natuur product is. Mocht u dit Keltische Zeezout willen kopen, let er dan wel op dat het echt grijs is. Dan hebt u de goede. Hier vindt u een leuk artikel over het zelf maken van een mineralen complex (met het goede recept).  
.
Ja, het gebruik van kunstmest in onze voeding maakt onze voeding arm aan dergelijke mineralen.Toch zijn dit belangrijke en onmisbare elementen voor een goede gezondheid.
We zijn bang gemaakt voor zout, echter ons lichaam bestaat grotendeels uit zout. Ons hersenvocht lijkt op een verdunde zee. Ons bloed, onze tranen en ons zweet zijn zouten. Wist u dat ons bloed voor 1% uit minerale zouten bestaat ? En dat de samenstelling van ons bloed is voor 98 % identiek aan het zoute water van de zee ? Zout hoort bij ons.
.
En Keltisch zeezout is van een geheel andere samenstelling als het witte poeder uit een potje.
.
U kunt eigenlijk zelf heel simpel even uw eigen mineralen complex maken. Dat hoeft u echt niet in de winkel te kopen. Zeer gemakkelijk en zeer gezond !
En het kost u nog geen minuut. Hoe doet u dat ?
 .

Recept van ‘Sole’ met Keltisch zeezout.

Neem een schoon leeg glazen potje. Bijvoorbeeld waar kappertjes of zo in hebben gezeten.
* Vul dit potje voor 1/3 deel met Keltisch zeezout.
* En vul het af met 2/3 deel (bron)water.
* Deksel erop en goed schudden, schudden en schudden.
 .
U zult zien dat er korrels onderin het potje blijven liggen, een teken dat het water verzadigd is. Klaar. Bewaar het in de koelkast, het blijft altijd goed.
.
NIET onverdund drinken, natuurlijk. Maar neem bijvoorbeeld ’s morgens een glas water en daar doet u dan een halve theelepel/paar druppels van deze “sole” oplossing in. Of doe een theelepel ‘sole’ in een fles water. Van gewoon kraan water kunt u nu het lekkerste bronwater maken dat u ooit hebt geproefd. Het water smaakt heerlijk zacht en wat romiger. Een absolute aanrader om hier ’s morgens een warm glas water van te drinken. En u hebt een zuiver mineralen complex, met een zeer breed spectrum. Uw lichaam heeft dit nodig.
.
Ook is het mogelijk om dit, in plaats van zoutkorrels, te gebruiken in uw gerechten. Neem natuurlijk niet allebei, dat is teveel van het goede. Maar een halve theelepel ‘sole’ in de pan , in plaats van zoutkorrels is een goed idee. Bij het koken van groente, aardappelen, stamppot of wat-u-maar-kookt.
.
Sole ? En die hoge bloeddruk ? Volgens Dr. W. Cortvriendt wordt een te hoge bloeddruk veroorzaakt door suiker.
 .
 .
Met een vriendelijke groet van Tieneke

Over Tieneke Scholtens

Welkom op "De geneeskrachtige keuken" blog . Mijn naam is Tieneke Scholtens . Sinds mijn kindheid heb ik een hobby. Koken. De geneeskrachtige keuken is mijn passie, vooral wat de ayurvedische kookwijze betreft. Koken doe ik graag met een gezondheids achtergrond.

Eén reactie »

  1. Lieve Tineke
    Bedankt voor je advies.Lijkt me heel goed ivm magnesiumtekort en calciumtekort.
    Helaas heb ik bij een gebruik in het verleden verhoogde bloeddruk gekregen.
    Ik snap dan nu de uitleg vd arts niet.
    Kun je me adviseren?
    Heb reeds hoge bloeddruk maar die werd hoger helaas.
    Bij voorbaat dank voor je reactie.
    Gr
    Eveline

Leuk om u op mijn blog te ontvangen. Als u wilt, kunt u een reactie voor anderen achterlaten.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s