25 Handige en leuke tips voor in de keuken (en in huis)

Standaard

Eigenlijk ben ik gek op leuke tips en trucs. Voor in de keuken, of gewoon in huis. Zoals een paar laurierblaadjes in een pot met tarwebloem doen, dat houdt de meel schoon van ongewenste indringers. Een bierdopje, met de kartel rand, in de zeep gedrukt, zorgt ervoor dat de zeep niet zacht en blubberig wordt. En glassplinters raap je het snelste op met een prop natte watten. Geweldig vind ik zulke dingen, en heb er ook in vele jaren boeken vol met knipsels van bewaard. Uit kranten, tijdschriften, supermarkt krantjes en huis-aan-huis krantjes. Wat ik maar kon vinden. Hier vind je een leuk artikel met de leukste 20 handige-tips-en-trucs voor thuis. 

tips-voor-in-de-keuken

Pinokkio als trechter

Bewaar tips-en-trucs als hobby

En het maakt niet uit of die tips nou over kooktips, bewaartips of schoonmaak tips gingen, ik vind alles leuk ! Op zondag zit ik dan aan de grote tafel, met een schaar en een grote flacon lijm en een pen. Kleine tips schrijf ik over en de rest plak ik in. En vermaak me als een kind met deze hobby. Ik spaar zelfs lekkere en goedkope eet recepten. Bijvoorbeeld voor 1 € per persoon. Daar komt nog wel eens een Foodlog vol van deze recepten.

Hier komen 20 handige en leuke bewaar tips 

1. Als je aardbeien wast, verwijder dan het kroontje niet. Anders worden de aardbeien waterig en slap.
2. Schil een komkommer altijd van kop-naar-steel. Niet andersom. Want aan de steel zit het bittere sap. De komkommer smaakt nu veel beter.
3. Banaantje bakken ? Haal de banaan eerst even door sinaasappelsap. Jammie !
4. Heb je een stukje FETA of mozzarella over ? Doe een theelepel zout in een bakje water. Even roeren. Leg daar nu de kaas in. Je houdt het zo een paar dagen helemaal goed.
5. Tijm blaadjes van de takjes halen ? Neem een vergiet met wat grotere gaatjes. Doe het steeltje van de tijm in een gaatje, en trek het dóór het gaatje heen. Zo rits je de tijm blaadjes er in één keer af.

een-vergiet-als-lamp

Een vergiet kan een mooie lamp worden, waxine licht of lampje erin en klik ze óp elkaar

6. Bewaar bananen nooit in de koelkast, ze worden snel bruin.
7. Koekjes en biscuitjes blijven langer vers, als je een paar suikerklontjes in de trommel erbij bewaart.
8. Eieren blijven in de koelkast 4 tot 5 weken goed. Op kamertemperatuur slechts 2 weken. Het beste bewaar je de eitjes in de doos en draai ze af en toe even om. Anders zakt de dooier naar beneden.
9. Bewaar fruit nooit op dezelfde plek met aardappelen en groente.
10. Harde uitgedroogde kaas wordt weer zacht, als je het een poos in melk legt.
11. Paprika kun je prima invriezen, wel even in een bakje of plastic zakje doen. Het blijft wekenlang goed.


12. Boter hard ? en je wilt ontbijten ? Zet een schaaltje heet water op tafel. Maak even een kaasschaaf warm in heet water, je ‘schaaft’ de koude boter zo van het stuk af, en het is direct zacht.
13. Heb je de worst al aangesneden en eet je het niet allemaal op ? Doe even een beetje boter op het snijvlak.
14. Zoute koekjes en chips die taai zijn geworden ? Leg ze even in een bakje in de magnetron of oven.
15. Kruiden over ? Doe ze in een diepvries bakje of ijsklontjes bakje met een heel klein beetje water erbij. En zet dit in de diepvries.
16. Doe een paar druppeltjes bleekwater in de vaas, als je bloemen hebt gekocht. De bloemen blijven veel langer goed.
17. Gember helpt uitstekend tegen wagenziekte. Neem een halfuurtje vóór dat je vertrekt even een theelepel gemberpoeder. Evt in een kopje water. Herhaal het onderweg nog een keertje.
18. Laat kinderen die last hebben van wagenziekte zo hoog mogelijk in de auto zitten, dan kunnen ze op de weg kijken.
19. Een splinter ? Maak de plek éérst week met warm water, dan kun je het makkelijker pakken met een pincet.

garde-voor-een-vogelbol

Hang een garde aan een draadje in de boom, en doe er een vogelbol in.

20. Vermoeide en rode ogen ? Ga rustig ca 10 a 15 minuten even liggen. En leg een nat gebruikt en afgekoeld theezakje op je gesloten ogen. Een theezakje van zwarte thee. Leg wel even een handdoek achter je hoofd. Je oogwit wordt weer stralend en helderwit.

21. Van een dubbel vergiet kun je een prachtige lamp maken, doe er twee op elkaar en klem ze vast met een simpel weckfles klemmetje.

22. Winter ? En je wilt de vogels bijvoeren ? Neem dan géén plastic netje met een vogelbol erin. Vogels kunnen met hun klauwtjes makkelijk verstrikt raken in het groene plastic netje, dat óm de bol zit. Haal het netje eraf. Neem  een garde. Doe dáár de vogelbol in en hang het in een boom.

23. Doe 2 droge laurierblaadjes in een pot meel of bloem, het houdt de pot vrij van meeltorretjes.

24. Duw een kroondopje van (bijv) een bierflesje in een stukje zeep. Na gebruik de zeep wegleggen OP het dopje.  Je zeep wordt nu niet meer zacht omdat het kan drogen na gebruik.

25. Glassplinters kun je het beste oprapen met een prop natte watten.

Zin in meer ? Deze clip heeft ook geweldig leuke ideeën, tips en trucs.

Eigenlijk kan ik zo nog wel uren doorgaan. Het zijn er zó veel. De ene nog leuker als een andere. Veel plezier gewenst met deze 22 handige tips-en-trucs. Misschien doe ik nóg wel ‘een rondje’ met de andere tips-en-trucs. Als jullie het ook leuk vinden. Laat het me maar even horen, dat zou fijn zijn.

Een fijne zondag gewenst,  en sterkte met de storm !

En een hartelijke groet van Tieneke,

Zoek je de beste zuivere curcumine c3 ‘superieur’ en/of kurkuma longa ? Ik, persoonlijk, beveel je dekurkumaspecialist aan. Een webshop met brede specialistische kennis en knowhow van veelzijdige hoogwaardige ayurvedische producten.  Je vindt het bij dekurkumaspecialist, de ambassadeur voor kurkuma en curcumine.  De beste kwaliteit voor de laagste prijs. 

Disclaimer : Raadpleeg bij twijfel altijd een arts. Samensteller doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van dit artikel is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Houd er rekening mee dat de inhoud van dit artikel nog niets is geëvalueerd door medisch deskundigen. Geen van deze informatie dient te worden opgevat als medisch advies.  Raadpleeg daarom altijd een medisch gespecialiseerd/gekwalificeerd arts met kennis van natuurlijke supplementen voor aanvang van gebruik van natuurvoeding,voedingsadviezen en/of voeding of natuurlijke supplementen.

Volgende »

    • Dank voor je goede idee, Anne. Het zou wel kunnen, maar mijn gevoel zegt dat mensen geen boeken meer kopen, ze zoeken alles op het internet op. Dan zou het weggegooid geld en verspilde tijd zijn. Ik denk er eens rustig over na. Met een hartelijke groet van Tien.

Leuk om u op mijn blog te ontvangen. Als u wilt, kunt u een reactie voor anderen achterlaten.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.