Welkom op “De Geneeskrachtige Keuken” .

Mooie dingen om te zien,..

Mooie dingen om te zien,..

 • Mag ik me aan U voorstellen ? Mijn naam is Tieneke, ik ben niet meer piepjong, en ik heb eigenlijk vanaf mijn kind-zijn EEN hobby, KOKEN.  Dat heb ik altijd graag gedaan. maar dan niet volgens de “gangbare”  recepten, die men zo op de reclame, tv en in dagbladen ziet. De meeste inspiratie komt vanuit de Ayurvedische keuken  of Indiase keuken. Voeding als medicijn. Vegetarische, biologische en zuivere voeding. Voeding waar je beter van wordt.

 

 • Aangezien er veel met ons voedsel wordt gemanipuleerd,   met alle gevolgen van dien, is  bij mij een van de belangrijke elementen  gezond koken. Weten wat en hoe te combineren, en met simpele recepten een uitmuntende smaak creëren. Wij eten geen uien en/of knoflook, omdat een  hogere zuiverheid in het voedsel ontstaat bij een minder sterke geur en smaak. En koken met behulp van  ‘ fabrieksgeproduceerd voedsel in zakjes en pakjes’  komen hier het huis niet binnen.

 

 • Mijn interesse voor kurkuma-longa  en curcumine c3 is 25 jaren geleden ontstaan. Mijn beroep is het vak van onderwijzeres, en heb ook jaren als schoolhoofd gewerkt. Leren en lezen is mijn hobby. Kurkuma heeft mijn toewijding. Ik weet er erg veel vanaf, en lees er vele boeken en artikelen over. Kurkuma en/of curcumine is een wondermooi geschenk van de natuur. Het is soms jammer dat er zo weinig mensen zijn die dit geheim kennen. In onze meditatie cursussen wordt er veel over kurkuma gesproken, het heeft 19 levensbelangrijke aspecten in zich. Het staat op nummer 3 van de meest gezonde voedingsmiddelen ter wereld. Terecht een “anti-aging” natuurlijk middel genoemd.
 • Dit is een BLOG voor  iedereen die gezond zijn en gezond blijven  ook belangrijk vindt.  Mijn persoonlijke mening is dat mensen moeten weten dat “gezondheid” voor Uzelf  en “gezondheid” op de reclame twee heel verschillende dingen zijn.

 

 • ….”JE BENT WAT JE EET”….. zegt men.

 

 • Iedere cel in Uw lichaam bestaat uit iedere hap die U ooit hebt gegeten. Uw voeding heeft Uw  gezondheid bij de hand, en andersom.  Ook zijn er vele  manieren om gezond te zijn en te blijven. Kurkuma-longa dagelijks gebruiken is er een van. Het reinigt het lichaam. Wij vinden het een goede zaak om met een kritisch oog te kijken, naar datgene wat je eet. Daarom bevelen wij persoonlijk bijvoorbeeld dekurkumaspecialist aan. Zuivere en ongemengde kwaliteit, zonder chemische toevoegingen. De natuur weet zelf het wat het beste voor ons is.

 

 • Meditatie  en  yoga hoort tot onze dagelijkse plezierige bezigheden. En ik kook vanuit een spirituele visie.  Met erg veel plezier en voldoening kan ik , naast een drukke baan, nog elke dag lange tijd in de keuken staan. Gewoon voor mijn plezier.

 

 • Ook kan ik zeggen dat ik graag een verbinding leg tussen gezond zijn, genieten van eten, genieten van de natuur en genieten van  kleine dingen in het algemeen. Spiritualiteit staat bij mij onder het gedeelte “respect” . Respect voor het milieu maar ik voel ook een kinderlijke verantwoordelijkheid voor alles wat er om me heen gebeurt.

Ik acht, waardeer en respecteer mijn medemens en voel me met iedereen verbonden.En ik ben dankbaar dat ik me ervan bewust ben.    🙂

Met een vriendelijke groet van Tieneke.

Vragen ? Mail mij gerust , we beantwoorden uw vragen zo spoedig mogelijk

degeneeskrachtigekeuken@gmail.com          🙂

»

 1. Beste Tineke, wat een leuk blog heb je. Ik was op zoek naar iets wat ik onder mijn ogen kan smeren en kwam bij jou terecht. Sinds enige tijd rode jeukerige plekjes onder mijn ogen. Huisarts zegt dat het gewoon droge plekjes zijn, al verschillende dingen geprobeerd. Laatste wat huisarts voorschreef was hormoonzalf (niet mijn voorkeur) maar na 2,5 week nog geen verbetering, toen zelf iets gehaald bij gezondheidswinkel, zalfje…werd nog erger van. Dus nu aan de kurkuma, probeer eerst maar even 1 oog 😉 kijken hoe het gaat. Heb het gecombineerd met kokosolie ipv dagcreme want was bang dat dit ook niet goed is op de gevoelige huid onder de ogen. Nadeel is wel (nu 1x gedaan) dat de olie in mijn oog kruipt 😉 Hoe vaak raad jij aan het te herhalen per dag?
  Hartelijke groet, Judith

  • Goedemorgen, Judith. Dank voor jouw compliment. Fijn om te krijgen. Wat je zou kunnen proberen is een beetje uiercreme met een stipje kurkuma poeder erdoor gemengd. Het nadeel is dat de plek wel geel kan worden. Wat je ook zou kunnen proberen is onze kurkuma creme, die kleurt niet geel en is niet vet. En werkt ook prima. Meer vragen ? Mail me gerust. Met een vriendelijke groet van Tieneke.

 2. Beste Tieneke
  Bij het zoeken naar de werking van ashwagandha belandde ik op jouw site. Ben benieuwd of de capsules die ik bij vitotaal gekocht heb eenzelfde werking hebben en of je deze capsules doorlopend gebruikt of dat je ze inzet op momenten dat je ze meer nodig denkt te hebben bv rondom de menstruatie? Ook vroeg ik me af of kurkuma een middel is dat je voor dagelijks gebruik kan inzetten, als onderhoudsdosering? Graag hoor ik van je,
  Groet Aleid

 3. Hallo Tieneke, ik gebruik al een tijdje kurkuma-longa. Ik moet nu sinds een paar dagen methotrexaat
  1xpw subcutaan) en 1x pw foliumzuur gebruiken, ivm met reumatoïde artritis.
  Mijn vraag…, mag ik doorgaan met de kurkuma?

  Met vriendelijke groet Marijke

Leuk om u op mijn blog te ontvangen. Als u wilt, kunt u een reactie voor anderen achterlaten.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.