»

 1. Goedemorgen ik wil toch terug naar curcumine en kurkuma voelde me daar lekkerder bij dan aswaghanda mag daar ook granaatappel bij of krijg ik daar teveel van binnen wordt m’n bloed niet dunner ochtends bij m’n curcumine en avonds voor het slapen of bij kurkuma samen slikken bij avondeten. Gr marja

  • Dank voor uw vraag. Ja, als u wilt kunt u de curcumine c3 ’s morgens, bij het ontbijt, nemen en de kurkuma ’s avonds , bij het diner. Het is geen probleem om granaatappel erbij te nemen. Met vriendelijke groeten van Tieneke 🙂

 2. Hallo Tineke, heb 1,5 jaar prednison geslikt voor de spierreuma en ben nu 2 mnd gestopt ! De ontstekingswaarde lopen nog steeds omhoog maar wil niet meer die troep slikken. Slik nu allerlei voedingssupplementen en ben op moment bezig voor mijn spieren licht te masseren. Heb erge last van mijn schouder koppen( ontsteking) en stijve benen. Wat adviseren jullie mij?
  Groetjes Petra

 3. Kunt U mij een advies uitbrengen wat ik nodig ben ik heb colitis, artritis en vroeger ook psoriasis maar deze is momenteel niet actief.
  Ben 46 jaar en een vrouw. Op dit moment is de artritis erg actief. Gebruik prednison enig elke 6 weken aan het infuus ….
  Mvr gr Evelien

  • Goedendag, Mevrouw. Dank voor Uw vraag en Uw vertrouwen. Weet U, ik ben geen arts, en pretendeer dit ook niet te zijn. Echter mijn kurkuma product ken ik door-en-door. En vanuit deze kennis kan ik U antwoorden. Kurkuma/curcumine is in de kern van de zaak een “opruimer en een schoonmaker” van ons lichaamsweefsel. Natuurlijk zijn er nog veel meer werkingen, maar dit is , in Uw vraag, het belangrijkste.

   Omdat U veel en zware pijnstillers gebruikt is het, waarschijnlijk, niet zo’n goed idee om kurkuma/curcumine erbij te gaan gebruiken. Omdat kurkuma/curcumine een bloedverdunnende werking heeft. En ook een interactie met zware pijnstillers aangaat. Als het bloed te dun is, ontstaat de kans op interne bloedingen. En dat is niet goed.
   Maar er is een andere mogelijkheid, het heet Ashwagandha. Het is een “hersteller” van ons lichaam, en heeft niet de opruimende eigenschappen van kurkuma. Als U meer wilt vragen, mail me maar even prive. tienekescholtens@gmail.com . Mag ik U een paar genoeglijke Paasdagen toewensen? Met vriendelijke Groeten van Tieneke 🙂 .

 4. Hallo ben nieuw op deze site. Heb chronische ontsteking in schouder en elleboog. Wil starten met curcuma maar er is veel aanbod met verschillende doseringen Wat raad u mij aan?
  Ook hoorde ik dat je het als kuur dient te gebruiken . Klopt dit? Hoor graag uw reactie
  Hetty

 5. Hallo Tieneke,
  Anderhalf jaar geleden is er bij mij spierreuma geconstateerd.
  48 was te jong voor spierreuma zei de reumatoloog.
  Mijn leven bestond uit een gezin met 3 kinderen en ik was ontzettend actief..
  Werken was mijn hobby en na werktijd sporten, koken en natuurlijk man en kinderen aandacht geven.
  Zoveel energie dat ik had.
  Maar langzaam veranderde ik van een energieke vrouw in een wrak.
  Ik kon bijna niet meer lopen, niet meer aankleden en de pijn en stijfheid gierde door mijn lijf.
  Het enige middel wat mijn leven weer draaglijk maakte was prednison.
  Wat een cadeautje was dat op dat moment.
  Ik voelde me weer een hele piet.
  Maar de ontstekingswaarde ging niet uit mijn lijf.
  Hup nog een dosis prednison naar binnen spuiten!! de waarden gingen iets naar beneden.
  Na veel speurwerk op internet kwam ik bij u terecht.
  Als eerste ben ik mijn eetgedrag gaan veranderen.
  Alles vers en geen pakjes of kant en klaar producten meer.
  Daarna ben ik de prednison gaan minderen volgens schema.
  Uiteindelijk 2.5 Mg prednison om de 2 dagen maar de 2 de dag ging niet meer door de terugkomende pijn en stijfheid.
  Ondertussen ben ik de kurkuma capsules gaan gebruiken zoals voorgeschreven.
  Nu intussen 6 weken kurkuma geslikt.
  Afgelopen vrijdag de laatste prednison genomen en ongelooflijk maar waar de pijn was afgenomen en nu is het enkel stijfheid vooral in de ochtend.
  Ik hoop dat idd door de kurkuma komt en dat ik geen terugslag krijg.
  Volgende week moet ik naar de reumatoloog en ben dan benieuwd naar de ontstekingswaarde in mijn bloed.
  Gr. Ellen

 6. Hallo Tineke,
  Ik heb gisteren gehoord dat ik artrose heb in mijn onderrug. Ik heb daar behoorlijk last van. Ik heb gelezen over de de combinatie van groenlipmossel, kurkuma en zwartebesblad. Die wil ik graag gaan gebruiken en daarover heb ik je advies nodig.
  Ik gebruik nu een dag Curcumine-longa
  Capsules C3 SUPERIEUR en een dag Kurkuma-Longa PLUS Capsules.
  Hierbij neem ik elke dag visolie, vitamine D en Calciumtabletten. En 1 tabletje Sertraline 50 Mg.
  Nou dat is het dan wat ik tot nu toe gebruik.
  Hoe combineer ik hierbij de capsule als bovenaan beschreven, voor mijn artrose???!
  Al vast bedankt voor uw advies!!!
  Groetjes, Toos Coenen

Goedendag, leuk om je op mijn site te ontvangen. Als je wilt, kun je een reactie voor anderen achterlaten. Vriendelijke dank.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s