Over de magnetron.

Standaard

Een magnetron is gemakkelijk, snel en bij veel mensen in gebruik.  Je leest zoveel tegenstrijdige berichten over deze    vorm van “koken” . Ik heb al een hele poos veel informatie gezocht over de magnetron.  Wil je eerst eens zien hoe zo’n ding werkt ? Lees dit informatieve artikel over de magnetron 

De  magnetron is niet echt gezond.

Zelf heb ik eigenlijk nooit een magnetron gebruikt,.. ik heb er ooit eens een gehad, maar toen er een ei compleet in is ontploft, ben ik zo geschrokken, dat het de eerste en de laatste keer was. Bovendien heb ik er eigenlijk nooit goede berichten over gelezen. Behalve dan dat het erg gemakkelijk was en snel. Nou, dat is bij mij ,wat koken betreft, nooit de bedoeling. Ik hou van slow-cooking. Maar dat is persoonlijk.

Zoals al gezegd, heb ik de laatste dagen veel opgezocht over de magnetron. Nou zal ik de berichten niet herhalen.  Maar 10 punten om geen magnetron te gebruiken vond ik wel steekhoudend.. Het volgende artikel heb ik op een wetenschappelijke site op het internet gevonden :

De werking van de magnetron

Vele studies en onderzoeken hebben uitgewezen dat de microgolf-oven en magnetron ziekmakend zijn en hier komen 10 redenen om de magnetron uit de keuken te verbannen,..

Veel Zwitserse, Russische en Duitse wetenschappelijke studies tonen aan dat we eigenlijk de schadelijke effecten van de magnetron niet langer kunnen negeren,..

Hier komen 10 steekhoudende punten,..

1). Voortdurend  eten van voedsel afkomstig van een magnetron veroorzaakt op lange termijn  blijvende  hersenschade door ‘kortsluiting’ te geven aan de stroomstootjes in de hersenen [de-polariseren of  de-magnetiseren van het hersenweefsel].

2). Het menselijk lichaam kan de onbekende bijproducten  die ontstaan in gemagnetrond voedsel niet afbreken.

3). De mannelijke en vrouwelijke hormoon-productie wordt  stilgelegd en/of gewijzigd door het voortdurend eten van voedingssmiddelen uit de magnetron.

4). De effecten van de bijstoffen  die gecreeërd worden uit het gemagnetrond voedsel  zijn blijvend binnenin het menselijk lichaam.

5). De mineralen, vitaminen en voedingsstoffen van alle gemagnetronde voedingsmiddelen verminderen en worden gewijzigd(veranderd van structuur), zodat het menselijk lichaam er weinig of geen voordeel meer uithaalt , of het menselijk lichaam absorbeert net de veranderde verbindingen van mineralen, vitaminen en voedingsstoffen die daarna niet meer kunnen worden afgebroken.

6). De mineralen in groenten worden veranderd in kankerverwekkende vrije radicalen wanneer gekookt in de magnetron.

7). Gemagnetronde voedingsmiddelen veroorzaken maag en darmtumoren. Dit zou de snel toegenomen aanwezigheid van colonkanker in Amerika kunnen verklaren.

8). Het langdurig eten van gemagnetronde voedingsmiddelen heeft als gevolg dat de hoeveelheid kankercellen verhoogd worden in het menselijk bloed.

9). Continue inname van gemagnetrond voedsel veroorzaakt tekortkomingen in het immuunsysteem via lymfeklier en bloedserum wijzigingen.  

10) Eten van gemagnetrond voedsel veroorzaakt geheugenverlies, concentratieverlies en emotionele instabiliteit.

LEVENSGEVAARLIJKE MAGNETRON.

Een poos geleden las ik een verslag over een ziekenhuis in OKLAHOMA, waar een verpleegster een bloedtransfusie moest klaarmaken. Dat schijnt altijd verwarmd te moeten worden, dus had ze het in de magnetron gezet. Zoals gezegd; snel, makkelijk en handig. Alleen overleed de patient ter plekke, na de transfusie,.. Dat Kan Toch Niet Goed Zijn,.. Hier volgt het artikel:

Gevaren van de magnetron

Recent onderzoek laat zien dat voedsel, dat gekookt is door middel van de magnetron, ernstige moleculaire beschadigingen ondergaat. Als het gegeten wordt veroorzaakt het abnormale veranderingen in het menselijke bloed en het immuunsysteem. Dat is niet verrassend, omdat mensen deze belangrijke gezondheidsgevaren ontkend hebben.

Begin 1991 lekte het nieuws uit over een proces in Oklahoma. Een vrouw, Nortna Levitt genaamd, onderging een heupoperatie, maar werd gedood door een simpele bloedtransfusie toen een verpleegster ‘het bloed voor de transfusie verwarmde in een magnetron’! Logica doet vermoeden dat als verwarmen of koken het enige is, het niet uit maakt welke manier van verwarmingstechnologie men gebruikt. Het is echter nogal duidelijk dat er meer komt kijken bij het “verwarmen” met microgolven dan we denken. Bloed voor transfusies wordt stelselmatig verwarmd, maar niet in magnetrons! In het geval van mevrouw Levitt wijzigde de magnetron het bloed en doodde haar. Daaruit volgt toch dat deze vorm van verwarmen inderdaad ‘iets anders’ doet met de stoffen die verwarmd worden? Is het niet verstandig vast te stellen wat dat ‘iets anders’ zou kunnen doen?

DE EFFECTEN VAN DE MAGNETRON OP ONZE VOEDING.

Het kan eigenlijk ook niet anders als gevaarlijk zijn. Je kunt voedsel niet in 2 minuten heet en gaar krijgen. Dat heeft zijn tijd nodig,.. En bij zoveel haast, zullen er zeker bijwerkingen ontstaan. Ook WILBRINK heeft dit weekend een artikel gewijd aan de magnetron. Ook over de effecten van de magnetron op ons voedsel. Er was een Zwitserse professor die zo zijn bedenkingen,.. en dit ook gepubliceerd heeft. De arme man is door zo’n leger van advocaten besprongen, dat hij nog steeds van alp naar alp springt om aan zijn belagers te ontkomen.

En de Russische wetenschappers die de magnetron, direct na de verschijning ervan, met de grond gelijk heeft gemaakt, hebben gelijk gekregen. Daardoor werd de magnetron in de USSR verboden. En dat is nog steeds zo !.

De magnetron,.. bijna iedereen heeft er een, en het is een handig ding. Maar als je leest dat dat moedermelk, dat in de magnetron is opgewarmd, eigenlijk niet meer voor menselijke consumptie geschikt is.. Dat moet een mens toch te denken geven, lijkt me zo.

Iedere moeder heeft het beste met haar baby voor. Eerst zorg je ervoor dat moedermelk op de creche aanwezig is, en dan stoppen ze het in de magnetron.

.. “DAT IS ONZIN !!”..   zullen alle magnetronverkopers roepen.  We hebben alles getest en de magnetron is veilig. Natuurlijk zal dat ding veilig zijn. Je kunt je natuurlijk niet echt voorstellen dat er een apparaat op de markt is dat je eten nu juist van zijn voedingswaarde berooft.  Hoewel,..  ?? Ik kan me eigenlijk alles wel voorstellen. Er zijn nog veel gekkere dingen in de wereld…. Hier is een afbeelding van twee plantjes. Het ene plantje kreeg elke dag een beetje water uit de kraan. Het andere plantje kreeg water dat even in de magnetron is gezet. Hier de afbeelding van dag 9 : 

Kijk er eens naar en trek je eigen conclusie…..

Ik dank jullie voor het lezen, en tot de volgende BLOG.

Groetjes van Tieneke

DISCLAIMER: vanaf 23-7-2011

Verder heb ik deze week een stuk gelezen over een nogal hysterische mevrouw die een bedrijf heeft aangeklaagd vanwege eigenlijk 2x niks. Het lijkt me verstandig om , voor ik met deze weblog verder ga, een disclaimer in te brengen. Hij staat voorop mijn BLOG,  bij de TAGS, in het vervolg :

Deze WEBLOG, DEGENEESKRACHTIGEKEUKEN.NL doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van deze site is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Houd er rekening mee, dat de informatie op deze website niet is geëvalueerd door medisch deskundigen.

Geen van de informatie dient te worden opgevat als medisch advies. Raadpleeg daarom altijd een medisch gespecialiseerde en/of gekwalificeerde arts met kennis van natuurlijke supplementen voor aanvang van van gebruik van supplementen, natuurvoeding of andere soort voeding.

23-7-2011

Over Tieneke Scholtens

Welkom op "De geneeskrachtige keuken" Foodlog. Dit is een geheel persoonlijke foodlog. Mijn naam is Tieneke Scholtens. Ik heb één hobby. Koken en leren over de uitwerking van voeding en ayurveda. De geneeskrachtige keuken heeft mijn passie, vooral wat de ayurvedische achtergrond betreft. Koken doe ik graag met een gezondheids achtergrond, dit doe ik al 49 jaren lang. Ik kom uit het onderwijs, en heb met enthousiasme eet- en kookles aan de kinderen gegeven. Ook interesseer ik me al ca 33 jaren lang voor de kennis over voeding uit de oude Ayurveda. Met een langdurende liefde voor kurkuma. Hoe prachtig en natuurlijk kunnen dingen zijn.

Leuk om u op mijn blog te ontvangen. Als u wilt, kunt u een reactie voor anderen achterlaten.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.