Een ervaring met ashwagandha

Standaard
Graag wil ik een ingezonden brief van een Mevrouw met PMS-klachten plaatsen. Ik denk dat er veel vrouwen kunnen zijn, die hier wel iets mee kunnen.   Ashwagandha is een ‘adaptogeen’ product, zowel voor de hormoonhuishouding van vrouwen, alsook van mannen. Het gebruik van ashwagandha is niet zo bekend, maar tegen depressiviteit is het een natuurlijk werkend product. Hier vindt u een ingezonden brief over Ashwagandha. 
 .
De brief:….
.
…”…Beste Tieneke,
.
Ook ik wil hier mijn ervaring met Ashwagandha delen.Ik ben het na een lange zoektocht gaan gebruiken voor PMS klachten. Ik voelde mij 2 weken van de maand mijn eigen vrolijke zelf en daarna veranderde ik in iemand anders, leek het wel.
Op advies van een natuurarts, ben ik “Maca” gaan gebruiken waarmee ik de lichamelijke klachten onder controle heb gekregen. (Ik merk nu niet eens meer aan mijn lichaam dat ik ongesteld moet worden of ben, en de menstruatie duurt nog maar 3 dagen). Maar dit lukte niet met de geestelijke klachten (boos, verdrietig, me vreselijk veel zorgen maken waardoor ik niet meer kon slapen).
Zelf ben ik de boeken in gedoken en kwam bij Ashwagandha uit en dit middel voelt als mijn “redding”. Het is net alsof mijn zorgen in een kistje worden opgeslagen. Er wel zijn, maar ik kan dat kistje weer zelf bedienen. Daarvoor tolde mijn hoofd door de zorgen, ze waren constant aanwezig. Nu kan ik helder en realistisch denken zonder altijd die “ja maar,…stel dat…”

Ja, ik kan dit middel dus zeker aanraden aan mensen met pms of overgangsklachten, angstklachten maar ook mensen die willen stoppen met roken of adhd of add verschijnselen of met zenuwen voor een examen Helder ideekunnen baat hebben bij ashwagandha.  Dit omdat emoties niet meer de overhand hebben en de geest niet  versuft raakt maar juist weer helder wordt. Het lijkt mij zelfs een goede vervanger van medicijnen die worden voorgeschreven bij ADHD en ADD (Ritalin) en zeker ook voor antidepressiva. Ook zeker hooggevoelige mensen kunnen wat aan dit middel hebben. Misschien ook kinderen. Ik zou zelf ouders aanraden het middel eerst zelf te proberen en te ervaren wat het met je doet. Dan weet je dat dit het juiste middel voor je kind kan zijn. Uit eigen ervaring : het doet wat er gezegd wordt zonder enige bijwerkingen.
Wel wil ik ook nog zeggen dat je de dosering moet nemen die bij je past. Hooggevoelige mensen reageren vaak sterker op bepaalde middelen dan niet hooggevoelige mensen (let hier vooral op bij kinderen die vaak allerlei “stempels”krijgen, inclusief heftige medicijnen, en uiteindelijk er zelf na jaren achter komen dat ze “alleen maar” hooggevoelig zijn en dat hier verkeerd op is gereageerd door hun omgeving).
Mevr. S.P.
. ………”……… einde brief.
Noot van Tieneke:
* Goede ashwagandha is gemaakt van de rhizome (wortel). Deze heeft een lager Withaferine A gehalte, dan de bladeren. Namelijk 4 %. Dit is voldoende voor een goede werking. Want bij gebruik van een ashwagandha-extract is het aan te raden om te kiezen voor een extract met een zo laag mogelijk gehalte aan withanolide A.
Contra-indicaties:
* Dit is een product wat beter NIET door zwangere vrouwen, of vrouwen die borstvoeding geven gebruikt kan worden.
* Als u anti-depressiva slikt, dan gaat dit niet samen met de ashwagandha.  Ook kunt u dit niet gebruiken bij medicijnen voor de schildklier. In beide gevallen zijn dit 2 middelen tegen dezelfde kwaal.
* Persoonlijk denk ik dat deze Ashwagandha ook beter NIET door kinderen gebruikt kan worden, vanwege de hormonale inwerking. Kinderen met ADHD reageren ook goed op magnesium. Het vermoeden rijst zelfs dat ADHD te maken heeft met een magnesium tekort. Heeft iemand hier ervaring mee?

Met een vriendelijke groet van Tieneke,

Zoekt u de beste curcumine en/of kurkuma ? Ik, persoonlijk, beveel u dekurkumaspecialist aan. Een webshop met specialistische kennis en veelzijdige kurkuma producten. Zij zijn de nummer ÉÉN in kurkuma.

Disclaimer : Raadpleeg bij twijfel altijd een arts. Samensteller doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van dit artikel is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Houd er rekening mee dat de inhoud van dit artikel nog niets is geëvalueerd door medisch deskundigen. Geen van deze informatie dient te worden opgevat als medisch advies.  Raadpleeg daarom altijd een medisch gespecialiseerd/gekwalificeerd arts met kennis van natuurlijke supplementen voor aanvang van gebruik van natuurvoeding,voedingsadviezen en/of voeding of natuurlijke supplementen.

Volgende »

  1. Tieneke Scholtens ik zou graag iets vragen .Als je antibiotica neemt mag je dan kurkuma nemen en curcumine c3 superieur nemen DANK U GRTJES 

    • Het mag wel, maar ik zou het niet doen. Omdat kurkuma/curcumine eigenlijk geheel natuurlijke antibiotica zijn, dan neem je dus 2 medicijnen voor één kwaal. En dat is niet zo goed. Met vriendelijke groet van Tieneke.

  2. Ook ik heb goede ervaringen met Ashgawanda-poeder dat ik sinds twee weken gebruik.
    Ook i.v.m. mijn diabetes-2 voel ik verbetering.

Leuk om u op mijn blog te ontvangen. Als u wilt, kunt u een reactie voor anderen achterlaten.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.