Warme gekruide glühwein kun je heel eenvoudig zónder alcohol maken. Je neemt een goede rode druivensap ervoor in de plaats. Glühwein kruiden erin en eventjes warm maken. Is erg lekker. Maar warme gekruide appelsap is ook een heel oud winters recept. Mensen waren er gek op. Ik ben eens op zoek gegaan bij mijn oude Middeleeuwse recepten. En vond daar een geweldig recept voor warme gekruide appelsap. Neem hier wel een goede appelsap voor. Het liefst een beetje troebel, biologisch en met heel weinig suiker. Een héérlijk recept, zonder alcohol en heerlijk verwarmend.
Het recept voor warme gekruide appelsap
Nodig voor ca 4 personen
- 1 1/2 liter (bio) appelsap.
- 4 eetlepels honing.
- 2 kaneelstokjes.
- 6 hele kruidnagels.
- 5 hele pimentbessen.
- schil van een (goed schoon geboende) sinaasappel.
- 3 gesneden schijfjes van een citroen.
Bereiden :
- Doe alle losse ingrediënten in een specerijenzakje (een losse grote theezak kan ook.).
- Je kunt de ingrediënten ook direct in de appelsap doen, maar dan moet je het wel gaan zeven voor je het drinkt.
- Doe alles in een pan, en kook het nét NIET. De drank moet warm zijn, zodat de damp eraf komt. Maar niet koken.
- Zeef het mengsel dan goed (2 x) , want de specerijen moeten eruit gehaald zijn. Anders is dat niet lekker.
Van een dergelijk recept kun je echt genieten ! Simpel te maken, troostrecept, comfortfood, warm gevoel en héél erg lekker.
In de Middeleeuwen wist men óók wel wat lekker was.
Met een hartelijke groet van Tieneke
Vandaag gemaakt en het is Hartverwarmend om van te genieten😋😋
Dat dacht ik als, dat jij het lekker zou vinden. Dank voor je enthousiaste reactie. Met een hartelijke groet van Tieneke 🙂
Dat klinkt zo lekker. Ik ga het uitproberen!
Met vriendelijke groeten,
Ingrid
Dank je wel voor je leuke reactie. Ja, doe dat maar, probeer het eens uit. Ik denk dat je het erg lekker zult vinden. Het is niet zo zoet. En de specerijen zorgen voor een diepe smaak. Met een hartelijke groet van Tieneke 🙂