ZELFGEMAAKTE BIOLOGISCHE CURRYSAUS.

Standaard

We waren afgelopen zondag op de “NATIONALE GEZONDHEIDS BEURS” In Utrecht. Dat was erg interessant. Even een snel eet-berichtje hierover.

tomatenWe zijn afgelopen zondag toch maar naar de jaarlijkse “NATIONALE GEZONDHEIDSBEURS” gegaan, In de Jaarbeurs in Utrecht. Als ‘rechtgeaarde Grunninger’ zijn dat toch enorme ondernemingen, in zo een enorm gebouw. De beurs was erg interessant. We hebben ervan genoten. Soms moet men de verkopers even ‘van je afslaan’ . Maar dat is verder geen probleem. En ik heb veel interessante boeken gekocht !

Maar dat komt nog veel meer info over !.

Na een uurtje of wat had ik wel trek in wat lekkers, “tosti kaas” lust ik wel graag eens. “..Sausje erbij.. ?.. ” vroeg de Mevrouw. Ik zei “..wat hebt U ?..”
Nou , eigenlijk had ze alleen maar suikerspul en zoutspul. Of curry met suiker en zout en smaakmakers. Hoef ik niet,… krijg je spijt van.

CURRY SAUSJE ZELF MAKEN ?

Voor over de tosti, chippies, broodje kaas , quesadilla, of wat je maar wilt,..

 • Neem 5 flinke eetlepels bio tomatensausje. ( geen ketchup !  ,  maar zuivere tomatensaus)
 • Neem een flinke theelepel biologische kerriepoeder.
 • Neem een 1/2e theelepel kurkuma poeder.
 • Neem een eetlepel bio koffiemelk. ( of kokosmelk is ook lekker)
 • Neem een mespuntje zout en peper.

GOED ROEREN EN KLAAR IS JE BIO CURRY SAUS !

Snel, lekker, gezond.en stik goedkoop !

Lfs en Grtn van Tien  🙂

Fijne avond gewenst.

Wij bevelen ‘dekurkumaspecialist’  aan. Want ‘dekurkumaspecialist’ heeft de zuiverste kwaliteit tegen de laagste prijs.

Over Tieneke Scholtens

Welkom op "De geneeskrachtige keuken" blog . Mijn naam is Tieneke Scholtens . Sinds mijn kindheid heb ik een hobby. Koken. De geneeskrachtige keuken is mijn passie, vooral wat de ayurvedische kookwijze betreft. Koken doe ik graag met een gezondheids achtergrond.

»

 1. Dag, ik ben nu in totale verwarring. “Kurkuma mag niet onverhit gebruikt worden” maar ook zijn er capsules verkrijgbaar met kurkuma. Die worden toch ook niet verhit? En zo vond ik deze middag, ook op uw site, wel (in mijn beleving) tegenstrijdige berichten. Ik gebruik al een aantal jaren iedere ochtend lijnzaadolie met kurkuma longa en wat zwarte peper of cayennepeper. Ben ik mezelf nu aan het vergiftigen, want immers rauw? Met vriendelijke groet, Marina

  • Goedenavond, Mevrouw Marina P.L., Dank voor Uw mail. Ja, dat klopt. RAUWE kurkuma wortel mag niet onverhit gebruikt worden. Want het is zodanig ontgiftend, dat we er eerder zieker dan beter van worden. Het brengt ons afweer systeem volledig in de war. NOOIT doen. U doet Uw lichaam er geen plezier mee.

   Echter de capsules zijn niet gevuld met RAUWE kurkuma wortel. Maar het product heeft EEN bewerking ondergaan, en dat haalt de scherpte er van af. Gemalen/Gedroogd/Gekookt/Gevriesdroogd etc is geen probleem voor ons systeem. Echter blijft er van de werkzame stof curcumine c3 ook weinig meer over.
   Daarom is het geen slecht idee om deze Curcumine C3 in werkzame capsule vorm te kopen. In de Ayurvedische leer weet men daar beter mee om te gaan, om de werkzame stoffen te behouden. Vandaar dat wij de capsules, die een afgepaste en veilig werkzame werking hebben, kunnen aanbevelen.

   De beslissing ‘wat te doen’ blijft altijd bij de gebruiker zelf, natuurlijk. Een fijne avond en veel vriendelijke groeten uit Groningen gewenst van Uw contactpersoon bij http://dekurkumaspecialist.nl 🙂

 2. Bedankt voor recept voor lekker sausje Tien. Laatst kocht ik bij Jumbo een vis tractatie voor de kat. Thuisgekomen even gelezen wat er in zat. …… er zat ook suiker in 😦 Moeten beesten ook kiespijn krijgen? Voortaan hapje van mijn wilde zalm geven, blijft ze gezonder bij 🙂 Werkze daar in Grunn 🙂
  xxx Gijs

Leuk om u op mijn blog te ontvangen. Als u wilt, kunt u een reactie voor anderen achterlaten.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s