Zelfgemaakte currysaus

Standaard

We waren afgelopen zondag op de “Nationale Gezondheidsbeurs” In Utrecht. Dat was erg interessant. En toen had ik zin in een tosti. Maar in de saus zat meer zout en suiker als tomaat. Hier een snel berichtje hoe je een lekker en versgezonde currysaus kunt maken in een paar minuten. 

zelfgemaakte currysausWe zijn afgelopen zondag toch maar naar de jaarlijkse “Nationale Gezondheidsbeurs” gegaan, In de Jaarbeurs in Utrecht. Als ‘rechtgeaarde Grunninger’ zijn dat toch enorme ondernemingen, in zo een enorm gebouw. De beurs was erg interessant. We hebben ervan genoten.  En ik heb veel interessante boeken gekocht.

Na een uurtje of wat had ik wel trek in wat lekkers, “tosti kaas” lust ik wel graag eens. “Sausje erbij ? ” vroeg de Mevrouw. Ik zei “..wat hebt u ?..”
Nou , eigenlijk had ze alleen maar suikerspul en zoutspul. Of curry met suiker en zout en smaakmakers. Hoef ik niet, lust ik niet.

Currysausje zelf maken ?

Voor over de tosti, mais chipjes, broodje kaas , quesadilla, of wat u maar lekker vindt,..

 • Neem 5 flinke eetlepels bio tomatensausje. ( géén ketchup ,  maar zuivere gewone tomatensaus ikzelf ontvel even een paar grote tomaten en doe ze in de blender. )
 • Neem een flinke theelepel (biologische( kerriepoeder.
 • Neem een 1/2e theelepel kurkuma poeder.
 • Neem een eetlepel bio koffiemelk. ( of kokosmelk is ook lekker)
 • Neem een mespuntje zout en peper.

Goed roeren en klaar is de currysaus . Snel, lekker, gezond, en stik goedkoop !

Met een vriendelijke groet van Tieneke,

Zoekt u de beste curcumine en/of kurkuma ? Ik, persoonlijk, beveel u dekurkumaspecialist aan. Een webshop met specialistische kennis en veelzijdige kurkuma producten. Zij zijn de nummer ÉÉN in kurkuma.

Disclaimer : Raadpleeg bij twijfel altijd een arts. Samensteller doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van dit artikel is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Houd er rekening mee dat de inhoud van dit artikel nog niets is geëvalueerd door medisch deskundigen. Geen van deze informatie dient te worden opgevat als medisch advies.  Raadpleeg daarom altijd een medisch gespecialiseerd/gekwalificeerd arts met kennis van natuurlijke supplementen voor aanvang van gebruik van natuurvoeding,voedingsadviezen en/of voeding of natuurlijke supplementen.

Over Tieneke Scholtens

Welkom op "De geneeskrachtige keuken" Foodlog. Dit is een geheel persoonlijke foodlog. Mijn naam is Tieneke Scholtens. Ik heb één hobby. Koken en leren over de uitwerking van voeding en ayurveda. De geneeskrachtige keuken heeft mijn passie, vooral wat de ayurvedische achtergrond betreft. Koken doe ik graag met een gezondheids achtergrond, dit doe ik al 49 jaren lang. Ik kom uit het onderwijs, en heb met enthousiasme eet- en kookles aan de kinderen gegeven. Ook interesseer ik me al ca 33 jaren lang voor de kennis over voeding uit de oude Ayurveda. Met een langdurende liefde voor kurkuma. Hoe prachtig en natuurlijk kunnen dingen zijn.

Volgende »

 1. Dag, ik ben nu in totale verwarring. “Kurkuma mag niet onverhit gebruikt worden” maar ook zijn er capsules verkrijgbaar met kurkuma. Die worden toch ook niet verhit? En zo vond ik deze middag, ook op uw site, wel (in mijn beleving) tegenstrijdige berichten. Ik gebruik al een aantal jaren iedere ochtend lijnzaadolie met kurkuma longa en wat zwarte peper of cayennepeper. Ben ik mezelf nu aan het vergiftigen, want immers rauw? Met vriendelijke groet, Marina

  • Goedenavond, Mevrouw Marina P.L., Dank voor Uw mail. Ja, dat klopt. RAUWE kurkuma wortel mag niet onverhit gebruikt worden. Want het is zodanig ontgiftend, dat we er eerder zieker dan beter van worden. Het brengt ons afweer systeem volledig in de war. NOOIT doen. U doet Uw lichaam er geen plezier mee.

   Echter de capsules zijn niet gevuld met RAUWE kurkuma wortel. Maar het product heeft EEN bewerking ondergaan, en dat haalt de scherpte er van af. Gemalen/Gedroogd/Gekookt/Gevriesdroogd etc is geen probleem voor ons systeem. Echter blijft er van de werkzame stof curcumine c3 ook weinig meer over.
   Daarom is het geen slecht idee om deze Curcumine C3 in werkzame capsule vorm te kopen. In de Ayurvedische leer weet men daar beter mee om te gaan, om de werkzame stoffen te behouden. Vandaar dat wij de capsules, die een afgepaste en veilig werkzame werking hebben, kunnen aanbevelen.

   De beslissing ‘wat te doen’ blijft altijd bij de gebruiker zelf, natuurlijk. Een fijne avond en veel vriendelijke groeten uit Groningen gewenst van Uw contactpersoon bij http://dekurkumaspecialist.nl 🙂

 2. Bedankt voor recept voor lekker sausje Tien. Laatst kocht ik bij Jumbo een vis tractatie voor de kat. Thuisgekomen even gelezen wat er in zat. …… er zat ook suiker in 😦 Moeten beesten ook kiespijn krijgen? Voortaan hapje van mijn wilde zalm geven, blijft ze gezonder bij 🙂 Werkze daar in Grunn 🙂
  xxx Gijs

Leuk om u op mijn blog te ontvangen. Als u wilt, kunt u een reactie voor anderen achterlaten.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.