Water heeft een geheugen.

Standaard

Water heeft een geheim in zich, het kopieert de gevoelens, gedachten en herinneringen van zijn omgeving. Water heeft een geheugen. Water haalt de drukte, stress en spanning uit een mens. Dat voelen veel mensen. We gaan graag naar zee met vakantie. Naar water.  Mensen met veel stress gaan graag naar zee en/of een meer. Gewoon naar het water om weer ‘óp te knappen’. Water heelt. Water verzacht. Water helpt de gevoelens rust te geven. Wij zijn de afgelopen weken naar een meditatie en yoga cursus geweest. Daar knapt een mens ook flink van op. We hebben veel kennis opgedaan.  Opeens kwam er van onze leraar iets bijzonders voorbij. Een lezing van Sri Sri Ravi Shankar over water. Water is intelligent, en reageert op zijn omgeving. Als men het water analyseert wat lange tijd in de omgeving van mensen is geweest, reageert het water op de gedachten en gevoelens van een mens. Hier vindt U een fascinerend artikel over water.

Wonderbaarlijk water 

water heeft een geheugen in zichNaar een kristallen glas, gevuld met zuiver water kan men echt gaan zitten kijken !.

Zeker als de zon erin schijnt. In het oude China werd water ..”..Het onpeilbare..”.. genoemd.   Maar water is meer als “alleen maar water”. De lezing van onze meditatie leraar was diepgaand. Hij legde uit dat water reageert op de omgeving. En omdat een mens voor ca 75 % uit water bestaat, reageert een mens mee. Als u mediteert, en dat ook nog in een grote groep doet. Dan reageert al het water in je lichaam.  Je verandert van structuur , van gedachten en gevoelens. U wordt blij en alle spanning en stress verdwijnt. Je voelt zich zuiver en met iedereen verbonden. Ja, dat klopt. dat is in zo’n groep ook snel en duidelijk merkbaar. De bron, die er onder  het meditatie gebouw is, geeft daarom bijzonder water.

Hij zei, bijvoorbeeld, dat het water van een rivier als, bijvoorbeeld,  de Rijn, verandert van structuur, na iedere stad, waar deze rivier langs stroomt.  Door ieder landelijk gebied, het verandert steeds weer. Zet men een roos in water, dan verandert het water in ‘roos structuur’ . Zet men een narcis is water, dan verandert water in water heeft een geheugen ‘narcis-structuur’ etc. De foto’s waren wonderbaarlijk om te zien.

Toen we weer thuis kwamen, ben ik eens wat op het internet gaan zoeken, over deze uitleg. Het eerste kwam ik een site tegen van een Japanse onderzoeker, Dr. Emoto genaamd. Deze onderzoeker heeft veel over dit fenomeen gepubliceerd.

Wat interessant.  Er waren , onder andere, 2 potjes met rijst naast elkaar gezet. De ene werd gevuld met haat, uitschelden en boosheid. Het andere potje met liefde, genegenheid en zachtaardigheid. Het resultaat werd al snel zichtbaar. Kun je nagaan wat negativiteit met jezelf en je omgeving doet.

.

rijst kun je uitschelden.

..uitschelden heeft effect op alles..

Water heeft een geheugen 

Maar wist je dat water een geheugen heeft?
Water moet stromen, kolken, draaien en bewegen, schuimen en borrelen. Daarmee laadt het zichzelf weer op. Dat heet gevitaliseerd water. Ieder mens voelt dat dat goed voor hem/haar is . Op een vakantie naar het water, dat  geneest een mens van zijn stress. Zoiets kun je ook voelen. Een frisse bergbeek heeft een andere uitwerking op een mens als een vervuilde rivier.

Gevitaliseerd water kan wonderbaarlijke dingen doen. Een poos geleden las ik een onderzoek van een hoogleraar van de Universiteit van Stuttgart. Dr. Bernd Kröplin. Water neem de trilling van de omgeving aan. Onbegrijpelijk fascinerend . Hij had een proefje gedaan met gewoon kraanwater en twee medewerkers.

Als medewerker A water op een glasplaat laat druppelen, laat opdrogen en dan fotografeert,  dan hadden alle druppels hetzelfde patroon. Als medewerker B hetzelfde deed, hadden alle druppels ook hetzelfde patroon. ALLEEN waren ze totaal verschillend als van medewerker A. Dat betekent dat iedereen zijn sporen nalaat in water.

Ook bleek dat u emoties zichtbaar kon maken in het druppelbeeld van uw speeksel.  En het meest bijzondere was: Als u een bloem in een bakje gewoon kraanwater legt, en uit dat balkje druppels neemt, dan blijkt het beeld van die bloem terug te vinden zijn in iedere druppel. Hier een filmpje over water en het geheugen.  Dit is zo enorm fascinerend . Als u water drinkt, drinkt u het geheugen van de aarde. Denk u dat eens in.

Er is een arts die dit gebruikt voor zijn patiënten. Die patiënten “gewoon” water geeft als medicijn. Allen heeft hij het water van informatie voorzien. Hoe dat werkt, daar heb ik geen verstand van. Maar ik begin een beetje te begrijpen dat de homeopathie van dit fenomeen gebruik heeft gemaakt.

Er kwamen zoveel interessante sites voorbij! Maar dat kan ik niet allemaal in EEN BLOG stoppen. Kijkt u zelf maar eens, als u het leuk vindt.   Bijvoorbeeld WONDERBAARLIJK WATER.. was een fascinerende site.  En nog een paar meer.

Dat zou betekenen, dat als u water drinkt wat lange tijd is “uitgescholden” het een geheel andere uitwerking op u heeft, dan water dat met “liefde” en  “respect”  is behandeld. Waar zou U het liefste een glas vol van opdrinken? En mijn persoonlijke mening is dat de homeopathie van dit principe, door stoffen te verdunnen in water, gebruik maakt. Water onthoudt wat er in gemengd is.

Enneh.. kijk even uit met wie je de volgende keer in bad stapt..   🙂   .

Met hartelijke groet van Tieneke.

Zoekt u de beste curcumine en/of kurkuma ? Ik, persoonlijk, beveel u dekurkumaspecialist aan. Een webshop met specialistische kennis en veelzijdige kurkuma producten. Zij zijn de nummer ÉÉN in kurkuma.

 

Volgende »

 1. Pingback: Is water drinken gezond ? Of is kruidenthee misschien nog beter ? | De Geneeskrachtige Keuken

 2. Pingback: Hoevéél moet je per dag drinken ? | degeneeskrachtigekeuken

 3. Beste Tieneke, Fantastisch artikel. Ik heb er zo van genoten. Ben de laatste tijd bezig geweest met het chargen van water en water de opdracht te geven om bepaalde dingen te realiseren. Water is idd heel intelligent en doet wat hem gevraagd wordt. Water kun je chargen met de oranjekleur omdat de frequentie van oranje gelijk is aan die van water. Wou graag deze info met je delen.

  Thnxs and hartelijke groet, Sharmila

  Met vriendelijke groet,

  Sharmila Ramadhin Verstuurd vanaf mijn iPad

 4. Beste Tieneke,

  Met veel interesse en plezier lees ik je artikelen. Dat water goed en bijzonder is, weten veel mensen wel. Nu lees ik steeds vaker dat je water niet 2 keer mag koken. Een aantal mensen zegt dat dit natuurkundig gezien onzin is. Is water koken wel goed of is 80 graden beter. Altijd, dus niet alleen voor kruidenthee. Mag je water inderdaad niet opwarmen/ opnieuw koken? Hoe zit dat dan met soep? Wat is jouw mening, weet jij hier meer over te vertellen?

  Hartelijke groeten, Yvonne Zijlstra

  • Goedemorgen, dank voor de interessante vraag. Ik persoonlijk denk dat water al miljoenen keren gekookt is voor gebruik, op deze aarde. Dus daar zal het niet zal liggen. Maar qua gevoel is het wel zo dat ik water , voor thee bijvoorbeeld, ook geen 3 x opkook. Dan doe ik wel weer verse in de waterkoker. Waarom ? Geen idee, heb ik ook nooit over na gedacht. Eigenlijk weet ik het niet, maar ik heb een voorstel, als ik weer eens op het Ayurvedisch centrum kom, zal ik daar de vraag eens stellen. Daar zal er zeker iemand te vinden zijn die het antwoord weet, en waarom dat zo is. Ik ben zelf ook wel nieuwsgierig. Fijne zondag gewenst , en ik stuur je vriendelijke groeten uit Groningen van Tieneke 🙂

Leuk om u op mijn blog te ontvangen. Als u wilt, kunt u een reactie voor anderen achterlaten.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.