WAAROM ZIJN EIEREN GEZOND ?

Standaard

Vorige week heb ik een 360 magazine gelezen. Staan iedere week interessante dingen in ! En eigenlijk wou ik een artikel schrijven over de  voedingsindustrie.  Over het feit dat men eerst jarenlang onderzoek heeft gedaan over het soort eten dat mensen het allerlekkerste vinden ! ZO LEKKER,  dat ze er verslaafd aan raken. Net als roken. En dan kunnen ze er niet vanaf blijven en eten… en eten…. en eten.. en daar verdien je dan een VERMOGEN aan

Iedere keer weer nieuwe inzichten !

Iedere keer weer nieuwe inzichten…

en eten..  eten…  en eten…en worden dik.. en dikker ..  en ziek,… en DAN ga je ze medicatie geven ! En daar nemen ze ook steeds meer van. Omdat het ‘voorgeschreven’ is. En daar verdien je ook flink aan. Mensen,..is het even SLIM !

Nou daar ga ik dus NIET over schrijven. Want we weten het eigenlijk allang . Een amerikaans journalist, MICHAEL MOSS heeft er een boek over geschreven.  Lees het zelf maar.  Horror en science-fiction tegelijk.

Kijk zelf maar naar de reportage, en klik onder op:

*********SUGAR, SALT and FAT , van MICHAEL MOSS.*********

Erger vind ik het dat men GEZONDE dingen afraad.. ” eieren zijn slecht, vanwege je cholesterol-gehalte”. Ik denk dat vlees erger is voor je cholesterol-gehalte. Of ongezonde vetten.

WAAROM ZIJN EIEREN GEZOND ?

Mijn moeder is gek op een zachtgekookt eitje. Bij haar ontbijt. Maar dat had men haar afgeraden, vanwege het cholesterol gehalte. Daar zou ze problemen mee krijgen. Dus keek ze watertandend naar een ei. En durfde ze niet eens in huis te halen. Dat heb ik haar uit het hoofd gepraat, en wat blijkt: eieren zijn super!  Een ei hoort erbij .

een ei hoort erbij !

een ei hoort erbij !

EIEREN EN ONZE GEZONDHEID.

Vooral in de eierdooier ligt een groot aantal schatten verborgen. Een Pools laboratorium vond in eigeel, eiwit en eierschaal stoffen tegen depressie, alzheimer, kanker en huidveroudering en nog veel meer . “… Nooit eerder is een wetenschappelijk team erin geslaagd zo veel interessante stoffen uit een ei te halen..”..  zegt Tadeusz Triszka.    Vier jaren lang hebben meer dan 200 mensen  onderzoek verricht op 30.000 kippen.  ‘De resultaten

hebben onze stoutste verwachtingen overtroffen’. Dit gebeurde in een onderzoeksproject OVOCURA, gedaan door de voorgenoemde hoogleraar Dr. Triszka, natuurwetenschapper aan de faculteit van de UNIVERSITEIT van Wroclaw, Polen.

SCHATTEN IN EEN EIERDOOIER.                                                                                                                     

GLIBBER EI-TJE.

GLIBBER EI-TJE.

Vooral in de eierdooier ligt een groot aantal schatten verborgen. De onderzoekers hebben er stoffen in gevonden die de ontwikkeling van neurodegeneratieve aandoeningen ( waaronder oa parkinson en alzheimer behoren) vertragen.

Zo blijkt de werking van “yolkina”,  een preparaat op basis van eigeel, te lijken op dat van biest. ( De eerste melk van de koe, na het kalven) . Deze gaat de afzetting van amyloïde eiwitten in de hersenen tegen, die bij de ziekte van alzheimer het afsterven van de zenuwcellen teweegbrengen.  ..”..HET IS EEN ONTDEKKING VAN WERELDFORMAAT..”.. , aldus Professor A. Polanowski. Die het preparaat heeft ontdekt.

EIERDOOIERS EN EEN SUPERLECITHINE.             ei-blog kuukns

De eierdooiers onder andere zijn rijk aan een vetachtige stof, die fosfor bevat. Het bijzondere is dat deze stof rijk is aan omega3-vetzuren.  Deze beschermen het hart, helpen depressies te bestrijden, zorgen voor het herstel van de lever en verbetert de prestaties van de hersenen en het zenuwstelsel. Waarschijnlijk wordt deze superlecithine in de loop van 2013 op de markt gebracht.

Verder staat er in het artikel dat er ook een cystatine, een proteïne , uit het eigeel is geïsoleerd. En uit laboratoriumproeven is gebleken dat bepaalde vormen van kanker ( borst, sarcoom en melanoom) daardoor worden afgeremd.

In de eierschaal is een collageen membraan gevonden, die voor onze huidcellen een vernieuwend effect zou kunnen hebben. En het vliesje is waarschijnlijk zeer geschikt als beschermfolie voor onze levensmiddelen. En zonder meer beter, gezonder en milieuvriendelijker als een laagje plasticfolie !

ZIJN DIT DAN GEWONE EIEREN ?

Nee, dat zijn het niet. Staat er in het artikel. Maar hoe bijzonder kan een ei zijn ? Er staat in dat de kippen en de eieren

EIEREN MET SNORREN.

EIEREN MET SNORREN.

geen enkele genetische modificatie hebben ondergaan. En de kippen waren een experimentele variatie van het ras “LOHMANN BROWN” waren.  Het dieet van de proefkippen blijft geheim, het enige wat men weet is dat ze onder andere algen en versgeperste lijnolie kregen.

Het project is bijna afgelopen met opzienbarende  resultaten. Ze willen deze resultaten nu gaan testen op dieren en daarna op mensen. we zijn ervan overtuigd dat onze ontdekkingen mensen kennen helpen, zegt Prof. Dr. Triszka.

bron: Mevr A. Augustyn.
AU !

AU ! 

GRTJS en een GEZOND WEEKEND gewenst,..

 

 

Over Tieneke Scholtens

Welkom op "De geneeskrachtige keuken" Foodlog. Dit is een geheel persoonlijke foodlog. Mijn naam is Tieneke Scholtens. Ik heb één hobby. Koken en leren over de uitwerking van voeding en ayurveda. De geneeskrachtige keuken heeft mijn passie, vooral wat de ayurvedische achtergrond betreft. Koken doe ik graag met een gezondheids achtergrond, dit doe ik al 49 jaren lang. Ik kom uit het onderwijs, en heb met enthousiasme eet- en kookles aan de kinderen gegeven. Ook interesseer ik me al ca 33 jaren lang voor de kennis over voeding uit de oude Ayurveda. Met een langdurende liefde voor kurkuma. Hoe prachtig en natuurlijk kunnen dingen zijn.

Leuk om u op mijn blog te ontvangen. Als u wilt, kunt u een reactie voor anderen achterlaten.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.