KURKUMA TEGEN HUIDALLERGIE, EEN AYURVEDISCH GEZICHTSPUNT.

Standaard

Allergische reacties in de huid kunnen variëren van matig tot ernstig.  Binnen de reguliere geneeskunde worden er allerhande middelen voor de huid voorgeschreven, van zalf tot compressen. Dit is om de allergische reacties de kop in te drukken.  Van “anti histaminica”  tot verzachtende creme’s Genezen doet het echter niet.  Want allergische reacties komen vaak vanuit het darmweefsel. Wat heeft de Ayurveda in huis voor dergelijke problemen. Curcuma tegen huidallergie. Hier vindt U een goed gedocumenteerd artikel met vanuit een ayurvedisch gezichtspunt.

Ayurveda en allergie.

huidblog voetbloemenBij een allergie reageert Uw lichaam op een stof, omdat ze ervan uitgaat dat die stof vreemd is; het lichaam neemt maatregelen om die stof er letterlijk “uit te werken”. Nu is het gebied van de allergische aandoeningen heel veelomvattend. Maar de oude Ayurvedische geneeskunde zegt ook dat bepaalde mens-typen vaak ook dezelfde bepaalde allergieën kunnen ontwikkelen. In het Ayurvedisch denken kent de allergische reactie vaak 2 kanten. Het stoffelijke ( lichamelijke ) probleem, maar er is ook een geestelijk gezichtspunt.

De lichamelijke oorzaak is redelijk te behandelen, onderstaand zijn er een paar van deze behandelingen beschreven. Maar het geestelijke gezichtspunt kan echter wat confronterend lijken. Uw huid vormt eigenlijk “de laatste grens”, de huid weerspiegelt Uw kwetsbaarheid en afweer.

Als U lange tijd iets in Uw eigen sfeer toelaat, waar U eigenlijk een hekel aan hebt, is de kans op een allergie groot. In de ayurvedische geneeskunst  staan allergieën op handen en armen bekend als een “afweer reactie” , en op benen en voeten als een “vlucht reactie”. Alleen men doet het niet, en men luistert dan  niet naar zichzelf. Derhalve loopt men naar een dokter, en die geeft je er iets tegen. Maar genezen is men niet. Daarom zegt men in de Ayurvedische geneeskunst dat zelfkennis altijd de eerste stap is naar genezing.

Wij bevelen ‘dekurkumaspecialist’  aan. Want ‘dekurkumaspecialist’ heeft de zuiverste kwaliteit tegen de laagste prijs.

Een Ayurvedisch gezichtspunt op dit lichamelijke probleem.

De Ayurvedische benadering van allergie gaat , natuurlijk, ook met behulp van natuurlijke middelen. In de eerste plaats dient de voeding in    overeenstemming te zijn met het eigen mens-type.  Daarnaast bestaan er enkele goede middelen, zoals de bladeren van de sirisboom, deze komt voor in het hoge Himalaya gebergte. Deze bladeren hebben  bloedreinigende en anti-allergische eigenschappen. Ze worden in onze Westerse samenleving in capsulevorm aangeboden.

Maar nog veel bekender is kurkuma-longa, die al eeuwenlang als het beste anti-allergie middel dienst doet ! Kurkuma-longa is vrij eenvoudig te verkrijgen, en U kunt het zowel inwendig- als uitwendig gebruiken. Bij inwendig gebruik werkt kurkuma-longa als een schoonmaker van diep gelegen organen. Met name worden de darmen goed gereinigd.

En het werkt bloedzuiverend. Wanneer een allergie echt heel hevig is en chronisch is, dient men alle gebruik van vlees EN vis eerst helemaal te laten. Het lichaam moet eigenlijk eerst een soort “schoonmaak kuur” ondergaan. In de Ayurveda heet dat “agni”, oftewel het spijsverteringsvuur is verstoord, en het lichaam houdt zijn afvalstoffen vast. Want het gebruik van allerhande middeltjes, zonder eerst het lichaam goed te reinigen,  is geheel zinloos. Curcuma is geen geneesmiddel, curcuma is een schoonmaker !

Er zijn nog meer natuurlijk middelen die goed helpen, zoals ‘sopropo’ en  ‘kareila’ , ook deze werken bloedzuiverend. En helpen bij het bestrijden van een allergie. Dit inzicht in het behandelen van allergie , vraagt om dus enkele  maatregelen waar de reguliere geneeskunde nog niet veel van gehoord heeft.

Kurkuma, huiduitslag en galbulten.

Huiduitslag en galbulten wijzen vaak op teveel hitte in het lichaam. De ayurvedische behandeling van dit soort problemen bestaat eruit om verkoeling van buitenaf en van binnenuit te verschaffen. Ter onmiddellijke verlichting: Wat de oorzaak van de allergie ook is, allergieën , een insectenbeet of iets anders, koriandersap helpt onmiddelijk. Neem verse korianderblaadjes, was deze, knip ze even fijn en doe dit in de blender. Voeg daarbij 1/3 e kop water toe en zet de blender aan. Zeef het daarna. Drink het sap , en breng de pulp op de huid aan.

Plaatselijke remedies voor de huid, hoe werkt kurkuma hierbij ? 

Oplossingen die plaatselijk in de huid goed werken.  De volgende remedies worden op de huid aangebracht en helpen uitslag en

KOKOS IS KOELEND,..

KOKOS IS KOELEND,..

galbulten te verzachten en te genezen ;

1. Als U een verse kokosnoot hebt, breek deze dan open en breng het kokoswater op de uitslag aan.

2. Watermeloen is ook koelend, en derhalve geschikt. Watermeloen kan ook verzachtend zijn bij huiduitslag en galbulten. Eet wat rode watermeloen vruchtvlees en wrijf met de witte BINNENKANT van de schil  over de huid.

3. U kunt ook een goedwerkende pasta maken van kurkuma-longa poeder en sandelhout poeder.  Vermeng dit met geitenmelk. Deze pasta is genezend voor de huid. Het recept is eenvoudig;

* Kurkuma-longa poeder  :  1 deel

* Sandelhoutpoeder  :           2 delen

. Meng ongeveer 1 theelepel poeder in deze verhouding. Voeg voldoende geitenmelk toe  om een pasta te maken, en breng deze op getroffen plek aan. Laat het ca 10 a 15 minuten zitten. Koemelk kan ook, maar geitenmelk is meer koelend en helpt beter. Denk er wel  aan dat de huid wel 3 a 4 dagen geel kan blijven, nadat U de pasta hebt gebruikt.

Schoonmaken met kurkuma voor inwendige genezing.

Voor inwendige genezing is reiniging van de darm meestal de beste oplossing. Hier een doeltreffend recept om de huid van binnenuit te helpen herstellen :

* Koriander poeder :                2 delen .

* Komijn ( gemalen) :              1 deel.

* Kurkuma-longa poeder :      1 deel.

* Ongeraffineerde suiker :       2 delen.

Meng deze verhouding in een kleine pot, en laat een 1/2 e theelepel van dit mengsel in een kop gekookte melk trekken. Drink dit 1  a 2 maal daags, tot de kwaal over is.

TEN SLOTTE :

5000 JAREN OUDE KENNIS,..

5000 JAREN OUDE KENNIS,..

Kurkuma-longa wordt vaak gezien als “geneesmiddel’ bij velerlei lichamelijke problemen. Maar de werking is niet die van een geneesmiddel, het heeft  een diep reinigende werking. Veel medicatie onderdrukt het lichamelijke probleem.

Met andere woorden, als je stopt met de medicatie, dan is het probleem niet opgelost. Soms heeft een mens geen keuze, dat begrijpt iedereen. Maar een lichaam functioneert aan alle kanten beter met schone organen. En het is al zo vaak opgemerkt dat problemen als alzheimer en kanker in landen, waar men veel kurkuma-longa gebruikt, beduidend minder voorkomen. Vooraf schoonmaken is beter,  dan achteraf genezen.

 

Dank U voor het lezen.

Met Vriendelijke Groeten van Uw “De Geneeskrachtige Keuken” -team.

 

Wisten jullie dat ik nu ook op Facebook te vinden ben ? Met veel leuke weetjes, interessante artikelen en nog veel meer over kurkuma en curcumine. Leuk als U even zou willen komen kijken, en ik ben er blij mee als U me zou willen “liken” .

 

BRONNEN :

# Dr. VASANT LAD        “The YOGA OF HERBS”

# Dr. D. FRAWLEY      “AYURVEDA”

# Dr. S. PERSAUD      “AYURVEDA EN ALLERGIE”

# Dr. V. LAD                 “DE AYURVEDISCHE APOTHEEK”

# Dr. A.K. MEHTA       “AYURVEDISCHE VOEDINGSLEER IN DE PRAKTIJK”

Wij bevelen ‘dekurkumaspecialist’  aan. Want ‘dekurkumaspecialist’ heeft de zuiverste kwaliteit tegen de laagste prijs.

»

  1. Pingback: KURKUMA EN CURCUMINE, WAT IS HET VERSCHIL. | dekurkumaspecialist

  2. Pingback: DE KURKUMASPECIALIST | dekurkumaspecialist

  3. Hoeveel is korianderblaadjes? Aangezien je spreekt over resterende brei zal het meer dan 10 zijn? Ik ga deze tip uitdelen en ook uitproberen. Fijne voortzetting van je zondag Tien 🙂

    • Hee,.. Meneer-uit-de-Randstad 🙂 THNXS voor je reactie, ben ik altijd blij mee. Ehmm,..die koriander blaadjes, dat is qua hoeveelheid ongeveer zo’n klein pakje van de A.H. vol. Dat zijn ca 10 a 15 takjes zonder houtstengelige steeltjes. Alles zacht en groen. Dat is supergoed spul. GRTJS oet GRUN’N, van TIEN . We mailen weer eens, gezellig 🙂 OK ?

Leuk om u op mijn blog te ontvangen. Als u wilt, kunt u een reactie voor anderen achterlaten.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s