Venkelzaadjes als oogcompres zelf maken (helpt tegen rode en vermoeide ogen)

Standaard

Venkelzaad is een oud middel en goed voor onze ogen. Vroeger werd dit veel gebruikt als compres. Een dergelijk oogcompres is snel en eenvoudig zelf te maken.  Zeker als je een lange dag achter de computer hebt gezeten, en je ogen droog, rood en vermoeid aanvoelen. Hier vind je een oude remedie tegen vermoeide en rode ogen.

Vermoeide ogen en de computer

boerenkool blog vitamine A en ogen

Wist je dat je,  als je de hele dag naar zo’n computerschermpje zit te turen, je ogen veel te verduren hebben. Eigenlijk zien je ogen dat zo’n computerscherm heel vaak  aan-en-uit gaat. Vele malen per seconde. Onze hersenen registreren dit niet zo, onze ogen wel. Het is een zware inspanning voor onze ogen.

Ikzelf krijg dan last van  rode ogen en een ‘bibber oog’. De hele dag trekt er een spiertje in het ooglid. Om gek van te worden. Een zacht warm oogcompres van venkelzaad kan prima helpen.

Het is gemakkelijk en snel even te maken. En voelt zacht en ontspannen áán.

Venkelzaad oog compres

In een van mijn vele ayurvedische boeken zag ik een recept voor een ontspannend oog compres van venkelzaadjes, dat leek me wel wat. Dit oogcompres vermindert rode en vermoeide ogen, stond er. Goed, proberen kan altijd. Ik had nog wel een zakje venkelzaadjes in de keukenla liggen. En de rest was ook wel te regelen.

Recept van een venkelzaad oogcompres

Je gebruikt hiervoor :

 1. 250 ml water
 2. 2 theelepels venkelzaad
 3. Wattenschijfjes

Bereiding van het venkelzaad oogcompres : 

 • Doe het venkelzaad in een kom of ruime beker. Kook het water en schenk het over het venkelzaad. Laat dit zo een
  venkel zaad

  Simpel, eenvoudig en doeltreffend venkelzaad voor onze ogen

  kwartiertje rustig afkoelen. (Ikzelf had het goed afgedekt en buiten neer gezet, daar was het  koud)

 • Wacht tot het lauw-warm is van temperatuur. Zeef het met een theezeefje, met daarín een schone zakdoek of koffiefilter of iets dergelijks.
 • Drenk de wattenschijfjes in het venkelwater, ga op de bank liggen. Leg even een handdoek achter je hoofd. Knijp de wattenschijfjes een beetje uit, zodat ze niet kletsnat zijn. Leg de wattenschijfjes op je gesloten ogen.
 • En blijf ontspannen 10 minuten liggen.
 • Daarna neem je de wattenschijfjes weg en was je even je ogen met fris water. Je ogen voelen nu ontspannen en lekker aan. En het oogwit is meer helder.

Ik was er tevreden over, dat bibber-oog was weg. Daar werd ik helemaal kriegel van.

Succes en een goed weekend gewenst, Met een hartelijke groet van Tieneke

Zoekt u de beste zuivere curcumine en/of kurkuma ? Of de combinatie van Curcumine C3 ‘Superieur & Triphala ‘Balans” ? Een goede gewichtsbeheersing combinatie  !  In biofotonisch glas verpakt ? Trendsetting flacons ? In Miron-glas ? Ik, persoonlijk, beveel u de kurkuma specialist aan. Waarom ? Die heeft uitstekende curcumine in huis, van hoge kwaliteit voor een lage prijs. Met goede Know-How, en kennis van het product. Met liefde en zorgvuldige controle voor al hun kurkuma en andere ayurvedische middelen. Kurkuma zalf ? Kurkuma capsules ? Curcumine capsules ? Kurkuma tandpasta ? Een webshop met specialistische kennis en veelzijdige kurkuma producten. Ze zijn goed en gevarieerd in heel veel kurkuma producten. Zij hebben ook Voordeel Verpakkingen van 300 capsules voor een zéér democratische prijs ! De nummer ÉÉN in kurkuma ! De beste natuurlijke en  pure kwaliteit tegen de laagste prijs. 

.

Disclaimer : Raadpleeg bij twijfel altijd een arts. Samensteller doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van dit artikel is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Houd er rekening mee dat de inhoud van dit artikel nog niets is geëvalueerd door medisch deskundigen. Geen van deze informatie dient te worden opgevat als medisch advies.  Raadpleeg daarom altijd een medisch gespecialiseerd/gekwalificeerd arts met kennis van natuurlijke supplementen voor aanvang van gebruik van natuurvoeding,voedingsadviezen en/of voeding of natuurlijke supplementen.

Leuk om u op mijn blog te ontvangen. Als u wilt, kunt u een reactie voor anderen achterlaten.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.