Hoe reinig ik mijn mond na het verwijderen van oude amalgaam vullingen ?

Standaard

luvos

Een zeer goede mogelijkheid om de geneeskrachtige eigenschappen van kurkuma te gebruiken is om deze te mengen met ‘luvos’ oftewel helende leem. Een oud natuurlijk reinigend middel. Het is een soort leem-zand. Je kunt er huidmaskers mee maken of omslagen. Het is een goedkoop en een oeroud effectief middel. Onze opa’s en oma’s gebruikten dit vaak. Hier vind je een informatief artikel over kurkuma, luvos en het verwijderen van kwik uit oude amalgaam vullingen.  

Wat is “Luvos” ? 

Ingezonden Email :

..”..Tieneke, ik heb een vraag. De tandarts zei dat ik mijn oude grijze amalgaam vullingen eruit moest laten halen. Want deze zijn giftig, zei hij. Dus dat heb ik gedaan. Maar op het internet las ik dat je dan ook je mond moet gaan reinigen. Maar er stond niet bij over het hoe dit te doen. En waarmee. Weet jij dat ? Ik zou blij zijn met een snel antwoord van jou. Vriendelijke groet van Merel..”..

“Luvos”  is een poederfijn soort leem. En het ziet eruit als zand. Je hebt er verschillende fijnheden van. De “Luvos1” is de microfijne soort. Dr. Kneipp gebruikte de “Luvos” voor veel dingen. Hij schreef er het volgende over ..”…het is wonderlijk om te zien dat veel ongemak en schade aan ons lichaam zo gemakkelijk zouluvos zand kunnen genezen met leem..”… daarbij moet wel gezegd worden dat niet iedere soort leem ook helende aarde is.

Onze vroege voorouders hebben, door veel soorten leem te gebruiken en te vergelijken, uitgevonden welke leemsoort wel en welke niet geschikt waren. De mensen beschouwden vroeger onze aarde als een geschenk van de Goden, en ze gebruikten aarde niet alleen voor de gezondheid, maar ze verfden en versierden hun lichaam er ook mee.

Bijvoorbeeld voor bijzondere rituelen. En ze mengden de leem met plantenkleuren, maar ook met kurkuma. De intense gele kleur was in 99% van de kleuring gedaan met leem en kurkuma.

De geschiedenis van helende aarde

In de oude culturen in India, China en het oude Babylon wist men veel over verschillende soorten helende aarde en gebruikte deze kennis ook op een praktische manier. Hier in Europa wordt deze bijzondere soort leem ook gevonden. Onder andere in het Duitse Saksen, Hessen, Sleeswijk-Holstein en Franken vindt men deze soort leem.

In de oude volksgeneeskunde gaf men deze aarde een hoge staat van aanzien. Totdat de nu gangbare medicijnen dit aanzien overnamen en men de oude medicijnen vergat. Maar de laatste tijd beziet men de zaak weer wat anders. Dr. Kneipp gebruikte de leem vooral uitwendig.

Bijvoorbeeld voor omslagen, dit was om de huid te koelen en de gifstoffen eruit te trekken. Daarbij noemde hij insecten steken en keelontsteking en ander ongemak. Dr. Kneipp vond deze aarde in onze landstreken en wekte het oude medicijn weer tot leven. Hij liet deze aarde zeer fijn malen, en verhitte het om het bacterie vrij te maken.

Nu kun je bijna overal wel deze bijzondere leem soort kopen onder de naam “Luvos”. Bij de apotheek, natuurvoedingswinkels. En sommige goede drogisten hebben het ook.

Dr. Kneipp raadde “Luvos” leem aan tegen een onaangename ademgeur, kiespijn en tandvlees ontstekingen. En nog veel meer toepassingen.

Nu wordt deze aarde weer veel gebruikt, en één van de meest interessante toepassingen is het gebruik bij het wisselen van amalgaam vullingen (de grijze) naar composiet vullingen (de witte) .

Zowel “Luvos aarde”  alsook kurkuma voeren kwikzilver af uit ons lichaam en maken deze onschadelijk. Dus als bij de tandarts jouw oude grijze kwikvullingen eruit worden gehaald, is het een goed idee om met een dergelijke mondspoeling de mondholte te reinigen van dit kwik.

Dat doe je door een spoeling te maken met water, kurkuma en luvos. Luvos bindt gifstoffen aan zich, en trekt het kwik uit het weefsel. Kurkuma heeft deze werking ook, bovendien herstelt kurkuma het weefsel weer.

Mondspoeling met kurkuma en luvos tegen amalgaam vullingen met kwik

  • Neem een klein glaasje lauw water, met een hoeveelheid die je in de mond kunt houden.
  • Voeg er één afgestreken theelepel Luvos aarde aan toe
  • En een 1/4 afgestreken theelepeltje kurkuma poeder (een héél klein beetje is voldoende)

    MF kurkuma poeder geheel zilver

    Luvos kun je prima mengen met kurkuma poeder

  • Alles goed doorroeren
  • In de mond nemen en spoelen en gorgelen voor ca 2 minuten
  • Spuug het weer uit in de WC ! Want onze wasbakken hebben een te kleine afvoer. En het is een verfijnd soort zand.
  • Goed naspoelen met schoon lauw water.
  • Doe dit ’s morgens en ’s avonds gedurende een paar dagen.
  • En het weefsel is gezuiverd en schoon van het kwik van de vullingen.

Tip : Je kunt ook een perfect huidmasker maken met Luvos en kurkuma. Neem niet teveel kurkuma poeder, dit kleurt geel

Er zijn zo ontzettend veel toepassingen met Luvos, ik zal er eens een blog aan gaan wijden. Een zonder meer zeer interessant onderwerp. Dank je wel voor je vraag, Merel. Het was leuk om deze te beantwoorden.

Met een vriendelijke groet van Tieneke.

PS Zoek je de beste curcumine en/of kurkuma ? Ik, persoonlijk, beveel je de kurkuma specialist aan. Een webshop met specialistische kennis en veelzijdige kurkuma producten. Zij zijn de nummer ÉÉN in kurkuma. 

Disclaimer : Raadpleeg bij twijfel altijd een arts. Samensteller doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van dit artikel is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Houd er rekening mee dat de inhoud van dit artikel nog niets is geëvalueerd door medisch deskundigen. Geen van deze informatie dient te worden opgevat als medisch advies.  Raadpleeg daarom altijd een medisch gespecialiseerd/gekwalificeerd arts met kennis van natuurlijke supplementen voor aanvang van gebruik van natuurvoeding,voedingsadviezen en/of voeding of natuurlijke supplementen.

Leuk om u op mijn blog te ontvangen. Als u wilt, kunt u een reactie voor anderen achterlaten.

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.