Suikerziekte, kaneel en landbouwbeleid

Standaard

Diabetes is een probleem geworden, in de wereld. En er zijn meerdere factoren die hierbij een rol spelen. De alvleesklier, waar het probleem zich afspeelt, gaat insuline produceren op het moment dat het lichaam suiker binnenkrijgt. Het maakt niet uit of dit door eten of drinken is. Hier vindt u een interessant artikel over diabetes, landbouwbeleid, ayurveda en kaneel. 

Suiker en diabetes

In een van mijn eerdere BLOG’s heb ik al een gesproken over het inspuiten van mest in onze aarde. Weet u dat dit niet verteert ? Het verrot. De wereldwijde diabetes epidemie neemt ook schrikbarende vormen aan. Men verwacht dat ca 30 tot 40 % van de kinderen, geboren in het jaar 2000 diabetes type 2 zal ontwikkelen.

Mestinjecties en landbouwbeleid

mestinjecties-in-onze-aarde

Mestinjecties in onze aarde, dit verteert niet, het verrot. Zou er een relatie tussen diabetes en de mest injecties kunnen zijn ? 

In Nederland zie je na de verplichte mestinjecties vanaf 1993, dat diabetes driemaal zo snel begint te stijgen. Zelfs bij kinderen tot 10 jaar. Het zou ook logisch zijn om een verband te leggen met de suiker inname. Bijna alle onderzoekers zeggen dat het komt door verkeerd eten, teveel suiker en vet. Maar het zou kunnen dat er nog een factor meespeelt. Zelfs onze dieren worden ziek .

Want het bijzondere is , dat ondertussen kalveren uit de vleesindustrie ook al problemen hebben met de suikerstofwisseling. Nou, en daar kun je toch niet van zeggen dat ze teveel frisdrank drinken of taart eten. Melk is wat ze krijgen. Hetzelfde geldt voor paarden. Die eten het gras of hooi van de melkveehouders. Ook daar is en insuline intolerantie geconstateerd.

Dat moet toch te denken geven. En ook bij onze huisdieren, katten en honden, is suikerziekte aan een sterke opmars bezig. Het kan haast niet anders dan dat de kwaliteits vermindering van de doorsnee landbouwproducten één van de grotere oorzaken is van de enorme toename van diabetes. Zowel bij mens als bij dieren. Misschien worden ze/we  ziek van de mestinjecties.  Ik persoonlijk vind het een vreemde zaak dat je daar verder nergens iets over hoort.

Kaneel en suikerziekte

Verder heb ik via de site https://diabetes.startpagina.nl/ veel  informatie gevonden over de specerij kaneel.

Diabetes Mellitus, oftewel suikerziekte, is een chronische stofwisselingsziekte.  Diabetes wordt gekenmerkt door een te hoog bloedglucose (suiker)gehalte. Glucose is nodig voor de vorming van energie. Insuline is een hormoon dat ons lichaam zelf aanmaakt en ervoor zorgt dat de glucose in de cellen wordt opgenomen. Bij een tekort aan insuline of bij niet goed werkende insuline stijgt het bloedglucose (suiker)gehalte, waardoor er glucose via de nieren in de urine terechtkomt en niet in de cellen, daar waar het hoort.

Het verschil tussen Diabetes type 1 en Diabetes type 2

Bij diabetes type 1 maakt de alvleesklier geen insuline meer aan, zodat de patiënt genoodzaakt is de rest van zijn of haar leven insuline te spuiten.

Diabetes type 2 is een steeds groter wordend probleem in Nederland. Voorheen was deze vorm van suikerziekte met name bekend als ouderdomssuikerziekte. Tegenwoordig komt deze vorm van suikerziekte steeds meer onder jongeren voor. De hoeveelheid en kwaliteit van de insuline die men aanmaakt – en die dus bepalend is voor het niveau van de bloedsuikerspiegel is hét grote probleem bij diabetes type 2 patiënten. Men verwacht dat het aantal mensen met diabetes type 2 de komende jaren zal verdrievoudigen. Kaneel is bij deze vorm van suikerziekte een goede aanvulling op het dagelijkse dieet.

NOOT : Behalve bij medicijngebruik, dit kan storend werken. 

Verder heb ik overal op het internet gezocht naar de werking van kaneel bij diabetes. Eigenlijk is er tot zover geen sluitend bewijs dat het werkt. Wel bestaan er veel vermoedens in die richting.

Heeft kaneel invloed op insuline-, glucose- en vetstofwisseling.

kaneel en diabetes,

Heeft kaneel een goede invloed op diabetes ?

Kaneel heeft een gunstige werking op de bloedsuikerspiegel en cholesterol niveau. De cinnamaldehyde in kaneelverbetert de werking van insulinereceptoren in vet- en spiercellen. Dat blijkt uit onderzoek van het Maryland Human Nutrition Center.
(Een onderzoeksinstituut van het Amerikaanse ministerie van Landbouw) Volgens de onderzoekers helpt kaneel om een overschot aan glucose in het bloed te verminderen. Te lang rondlopen met zo’n overschot is schadelijk voor de nieren en leidt tot vermoeidheid, een verminderd gezichtsvermogen en hartproblemen. 

Recent is ontdekt dat het kaneelbestanddeel cinnamaldehyde de vorming van het enzym ‘aldose reductase’ tegengaat. Dit enzym is verantwoordelijk voor de omzetting van glucose naar sorbitol dat bij insulineresistentie, pre diabetes en diabetes kan leiden tot neuropathie, retinopathie en cataract.

Volgens een Pakistaans onderzoek werd de invloed van kaneel op insuline-, glucose- en vetstofwisseling onder 60 personen met diabetes type 2 een gemiddelde verlaging van 25% bloed glucose vastgesteld na toediening van 1, 3 of 6 gram kaneelpoeder gedurende 40 dagen. In alledrie groepen werden lagere nuchtere bloedglucose-waarden vastgesteld. Ook daalden cholesterol (12-26%) LDL cholesterol (7-27%) en het triglyceriden niveau (23-30%) 

Sporters kunnen profiteren van kaneel : Door het gebruik van kaneel worden in de spiercel meer anabole eiwitten aangemaakt waardoor de cel met dezelfde hoeveelheid insuline meer glucose opneemt, hetgeen meer energie oplevert. 

Conclusie

Het voorgaande toont wel aan dat het laatste woord over de multifunctionele werking van kaneel nog niet is gezegd. Duidelijk is dat cinnamon cassia zeer makkelijk inzetbaar is, vooral bij de sterk toenemende problematiek rond de glucose- en vetstofwisseling : prediabetes (insulineresistentie), diabetes, syndroom X en een te hoog cholesterolgehalte. 

Van oudsher wordt kaneel aanbevolen bij spijsverteringproblemen en maag-darmklachten. Kaneel is een belangrijk natuurgeneeskundig middel bij diarree. Onderzoek bij dieren toont een beschermende werking aan tegen maag- en twaalfvingerige-darmzweren.

Waarschuwing : Kaneel zou ook stoffen bevatten nl. coumarine en safrol welke bij dierproeven en ander onderzoek gentoxisch blijken te zijn (mogelijk kankerverwekkend). Of kaneel daarmee kankerverwekkend voor mensen is moet uit nader onderzoek blijken.

Suikerziekte en ayurveda

Wat mij wel is opgevallen, is de behandeling van diabetes op een ayurvedische site. Daar wordt diabetes als een ziekte echt behandeld ! En is er genezing mogelijk door voeding, en een strikt dieet. Met een compleet dagelijks voedingsvoorschrift .  Eigenlijk een veranderd eetpatroon. Alleen bekijkt de ayurveda suikerziekte anders als de gangbare westerse opvatting. De materie is te complex om hier “even” te bespreken. En ik weet er eigenlijk veel te weinig van om dat ook te doen. De site was in het Engels, en als je meer wilt weten we hebben een goed contact met een ayurvedisch arts in Nederland.

Eventueel kun je deze site zelf bekijken. Ook hier wordt het gebruik van 2 capsules kurkuma tegen diabetes aangeraden. Leest u het zelf maar eens. www.ayurvedic-medicines.com/diabetes.html

Stevia voldoet prima als suikervervanger. Ook de frisdrank-industrie heeft plannen om het te gaan gebruiken. Dat is een hele vooruitgang, omdat het de alvleesklier niet aanspreekt. Kokosbloemsuiker is ook een prima suiker vervanger.

En wat suikerziekte betreft, misschien is het geen gek idee om eens naar een ayurvedisch arts te gaan.

Goede voeding bij suikerziekte ? Een ervaring van iemand die zelf Diabetes 2 heeft.

 

Met een hartelijke groet van Tieneke.

Zoekt u de beste natuurzuivere curcumine c3 ‘superieur’ en/of kurkuma longa ? Ik, persoonlijk, beveel u dekurkumaspecialist aan. Een webshop met brede specialistische kennis en knowhow omtrent kurkuma en/of curcumine. Veelzijdige hoogwaardige ayurvedische producten.  Kurkuma zalf ? Kurkuma olie of Neem olie ? U vindt het bij dekurkumaspecialist. Zij zijn de nummer ÉÉN in kurkuma en curcumine. De beste natuurlijk pure kwaliteit tegen de laagste prijs. 

Disclaimer : Raadpleeg bij twijfel altijd een arts. Samensteller doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van dit artikel is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Houd er rekening mee dat de inhoud van dit artikel nog niets is geëvalueerd door medisch deskundigen. Geen van deze informatie dient te worden opgevat als medisch advies.  Raadpleeg daarom altijd een medisch gespecialiseerd/gekwalificeerd arts met kennis van natuurlijke supplementen voor aanvang van gebruik van natuurvoeding,voedingsadviezen en/of voeding of natuurlijke supplementen.

Eén reactie Volgende »

Leuk om u op mijn blog te ontvangen. Als u wilt, kunt u een reactie voor anderen achterlaten.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.