Koken in ovenpannetjes (deel2)

Standaard

Er zijn elke dag vele mensen die op mijn KOKEN IN OVENPANNETJES  kijken, daarom hier een deel 2 met meer tips en recepten. Gisteren heb ik bij de XENOS nog een serie van die pannetjes gekocht. Deze keer een paar hele kleine ieniemienie ovenpannetjes. Nu kunnen er wel 12 in de oven. Die dingen zijn zo grappig !

.

Italiaans

1. Neem van je pizzeria een menulijst mee. De ingrediënten zijn prima te gebruiken als idee. Ik doe dan eerst een theelepeltje olie onderin het pannetje, daarop een uitgesneden rondje bladerdeeg/hartige taartdeeg . Daar moet je met een vork gaatjes in prikken. De uitgekozen ingrediënten erover. GEEN DEKSEL OP HET PANNETJE, anders wordt het te nat. Zo in de oven. Ongeveer 15 a 20 minuten op ca 200 grdn ( zie baktijd deeg op de verpakking). *DEEG + Hele dunne plak verse tomaat, eetlepel mozzarella (of zo’n mini bolletje), verse oregano, ui .

*DEEG+ beetje tomatenpuree, mini bolletje mozzarella, champignon in kleine plakjes, gorgonzola.

*DEEG+ beetje tomatenpuree, kaas, basilicum, ui, verse groene peper, en wat paprika.

*DEEG+ beetje tomaat, kaas, ananas, brie

*DEEG+ tomaat, peer, gorgonzola, banaan, garnalen, olijven.

*DEEG+ tomaat, kaas, ansjovis, ui, kappertjes.

*DEEG+ tomaat, kaas, rucola, ui, kappertjes, olijven.

*DEEG+ tomaat, kaas, champignons, boursin.

*DEEG+tomaat, kaas, gerookte makreel, kappertjes en peper.

En wat je maar lekker vindt: Kappertjes, Olijven, Ui, Rucola, Artisjok, Parmezaanse kaas, Peterselie, Verse kruiden, Paprika, Broccoli, Champignons, Verse peper, Spaanse peper, Gorgonzola, Asperges, Soorten paddenstoelen als eekhoorntjesbrood, oesterzwam, berkenzwammetjes, Garnalen, Zalm, Abrikoos, Boursin , Gehakt, Gerookte makreel, Garnalen, Zalm, Mosselen,  enz. enz. enz….

Ook erg lekker is het volgende : Snij de “wangen” uit een paprika, snij in lange repen. Neem een gewone pan met kokend water, een 1/2 borrelglas azijn en wat zout en een teen knoflook erin . Kook de paprika repen gedurende 10 minuten hierin. Dan afgieten, olie erover en in de pannetjes met garnalen of andere vis. En peterselie. Dekseltje erop en 10 minuten in de oven. Als je vlees/vis  eet, is een plakje ham, salami of iets dergelijks ook een idee. Die leg je dan onderin het pannetje en doe er de rest overheen.

DAN MOET JE HET DEKSELTJE ER WEL OP DOEN.

KOKEN IN OVENPANNETJES:

Chinees                                                                                                      

Neem van de chinees een menulijst mee. Neem een ovenpannetjes, theelepel olie onderin en neem dan filodeeg. Laat dit over de rand hangen en vul met je favoriete chinese gerecht.  Kijk even op de verpakking van filodeeg, hoe lang het in de oven moet. Sambal erbij. Zo kun je er een boel bedenken.

KOKEN IN OVENPANNETJES:

Thai.                                                                                                  

Koop een flesje woksaus , kies  je favoriete smaak . Ik neem graag biologische zoetzure saus, koop een grote komkommer en haal de schil eraf. Dan snij je die in de lengte door en rits de zaadjes eruit met een theelepel. In kleinere stukken snijden ( zo groot dat er 3 stukken in je ovenpannetje passen) en EERST even  5 a 8 minuten koken in heet water. Daarna, na het koken, ga je het verder bereiden: dan  doe je eerst wat olie en de gekookte  komkommer in een ovenpannetje en…

*Onderin het ovenpannetje de saus naar keuze + komkommer.

*Beetje ketjap + komkommer + beetje  verse  koriander + rode peper bessen. *

*Green curry + komkommer + beetje verse koriander.

*Red curry + komkommer + cashewnoot. *Jalapeno peper + komkommer + paprika + pinda’s.

*Gerookte tofu + komkommer + hete saus.

*Komkommer + wasabi.

*Komkommer + ingelegde gember .

Taugeh, Paprika, Komkommer, Gebakken Tofu, Pinda, Cashewnoten, Geraspte wortel, Gember, Ingelegde gember, Ei, enz.. Dan het dekseltje erop en ongeveer 15 minuten in de hete oven, ca 180 a 200 grdn.

KOKEN IN OVENPANNETJES: NOG MEER IDEEËN:

* Doe een klein beetje boter onderin het ovenpannetje , en breek een ei . In het pannetje laten zakken en een theelepel zoute blauwaderkaas erop. dekseltje erop en  gedurende ca 15 minuten in een oven van 180 a 200 grdn.

*Ei in het pannetje, verse oregano erover.

 

*Ei in het pannetje, provencaalse kruiden erover.                                                                             enz…

Mijn probleem was gisteren dat het pannetje zo klein was, het  ei sputterde eruit. Hahaha,.. overal rommel, en blauwe rook .  Ik leg meestal eerst even een alu-folie laagje eronder, …vergeten deze keer.  Anders kun je blijven poetsen ! Goed, zo gaat dat soms,..

KOKEN IN OVENPANNETJES: POLENTA.

Wat ik erg leuk vindt om mee te koken is polenta. Maismeel. Dat spul kost niks en het is zo veelzijdig. Ik kook een pannetje vol polenta met een bouillontablet erdoor.. Dan neem je een diepe bakplaat ( bijv die van je oven) of een soepbord, die vet je in en giet je de hete , kokende , dikke polenta erop . Laten afkoelen tot het hard is geworden. En ongeveer 1 cm hoog.

Neem een dekseltje van je ovenpannetje voor de maat. En snij voorzichtig rondjes uit de polenta. Die neem je als “bodempje” in je ovenpannetjes. Omdat polenta van zichzelf niet zoveel smaak heeft, kun je er alles mee doen verder. Met je menulijst van de pizzeria heb je veel ideeën . En polenta laat zich goed bakken.

* POLENTA + eetbare lavendel. ( 🙂 )

*POLENTA +  gorgonzola + peer + rucola.

Zo, mensen,  hier een heleboel gezonde en verse mogelijkheden voor ovenpannetjes.

Ik wens jullie een Fijn Weekend en tot de volgende BLOG. .

Hier nog eens een link naar

KOKEN IN OVENPANNETJES . deel 1.

Over onderhoud en schoonhouden. En ook recepten. .

KOKEN IN OVENPANNETJES RECEPTEN .

KOKEN IN OVENPANNETJES. ( deel 2 ) TIPS  EN RECEPTEN

KOKEN IN OVENPANNETJES:

Over Tieneke Scholtens

Welkom op "De geneeskrachtige keuken" Foodlog. Dit is een geheel persoonlijke foodlog. Mijn naam is Tieneke Scholtens. Ik heb één hobby. Koken en leren over de uitwerking van voeding en ayurveda. De geneeskrachtige keuken heeft mijn passie, vooral wat de ayurvedische achtergrond betreft. Koken doe ik graag met een gezondheids achtergrond, dit doe ik al 49 jaren lang. Ik kom uit het onderwijs, en heb met enthousiasme eet- en kookles aan de kinderen gegeven. Ook interesseer ik me al ca 33 jaren lang voor de kennis over voeding uit de oude Ayurveda. Met een langdurende liefde voor kurkuma. Hoe prachtig en natuurlijk kunnen dingen zijn.

Eén reactie Volgende »

  1. Pingback: Koken in ovenpannetjes. « tienekescholtens

Leuk om u op mijn blog te ontvangen. Als u wilt, kunt u een reactie voor anderen achterlaten.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.