HUISMIDDELTJES VAN OMA.

Standaard

HUISMIDDELTJES VAN OMA.

VOEDING ALS MEDICIJN  .  HUISMIDDELTJES VAN OMA.  WERKEN ALLEEN DE MIDDELEN VAN DE DROGIST TEGEN HOESTEN ? BESTAAT ER ECHT NIETS TEGEN VIRALE KOORTS? HOE KOM JE SNEL VAN EEN FLINKE KEELONTSTEKING AF ? WAT HELPT TEGEN EEN TE HOGE BLOEDDRUK. BUIKPIJN EN EEN OPGEBLAZEN GEVOEL. IN JE KEUKENKAST STAAN WAARSCHIJNLIJK PRIMA WERKENDE MIDDELEN.

Ik was gisteren bij de DA drogist , naast de DE JUMBO, hier in de buurt.   Er er stond een snotverkouden mevrouw naast mij. “….Tja,..’t is de tijd van het jaar, he..? ”   snifte ze naar de verkoopster. En vervolgens kocht ze alles wat los en vast zat aan anti-griep spul,  anti-hoest rommel,  en weet ik veel.  En aspirine. Ik heb haar gevraagd of ze dacht dat al die rommel haar zou helpen.. “.. ja natuurlijk, …..”    was haar antwoord ..”.. anders koop ik het toch niet ! ….”…

Nee, ja, nou …  dat is nou een waarheid als een koe. Daar zit wat in. Ik schoot in de lach. En heb haar gelijk gegeven. En een kaartje van mijn BLOG.

KEUKENSPECERIJEN EN  HUISAPOTHEEK  ALS GENEESMIDDEL.

In India gaan de mensen niet direct naar de drogist , als ze zich niet goed voelen. Maar lopen de keuken in. En hebben ook kennis van de dingen die ze moeten doen om een aanval van bijvoorbeeld brandend maagzuur te stoppen. ( Een thee, gezet van rozenblaadjes en zoethout is snel en goed werkend) . Als je namelijk maagzuurremmers gaat gebruiken, komt het eten half verteerd in Uw darmen. Daar kan het eigenlijk vrij snel ontstekingen veroorzaken. Kunt U beter niet hebben ! Dr. Kris Verburgh heeft hieraan een heel hoofdstuk gewijd.

Of een flinke hoest te verhelpen. Wij zijn deze kennis kwijt. Heel langzaam komt er wat van terug.

SPECERIJEN ALS GENEESMIDDEL.

Nog meer goed werkende  keukenspecerijen, zijn bijvoorbeeld KRUIDNAGELKURKUMA  en KUMMEL en KOMIJN . Vaste onderdelen van een goede huisapotheek.

Je ziet bijvoorbeeld  echt op  life-style gerichte gezondheids trends, die deze kennis als   “hot”  brengen. Maar het is niks anders dan de kennis die Oma had. Neem bijvoorbeeld gemberthee.  Een probaat huismiddel . Ik zet ’s avond de thermoskan klaar, gooi deze vol met kokend water en een ( in kleine stukjes gesneden)  duimpje gember.  Laat maar een nacht  staan.  De volgende ochtend heb je voor je gezondheid op de lange termijn een gouden drank !  Lees maar:

KURKUMA THEE.

KURKUMA  is een  perfect huismiddel tegen een verhoogd cholesterol gehalte. Kurkuma helpt uitstekend tegen thrombose, tegen asthma en arthritis.  In alle AYURVEDISCHE boeken is  kurkuma-longa “hot”.  Al vele duizenden jaren een simpele remedie. Heden ten dage slikt men  nogal wat heftig spul aan medicatie tegen deze ziekten. KURKUMA-LONGA .

Kurkuma is gezond, en goed voor ons lichaam , omdat het ontstekingen remt.

 KRUIDNAGELTHEE.

Het allerbeste huismiddel tegen verkoudheid en hoofdpijn ligt niet in het schap van de  drogist maar maak je zelf.  Zet maar een kop kruidnagelthee. Gebruik 3 a 4 kruidnageltjes per kop. En tegen keelpijn is er eigenlijk maar EEN goed werkend middel : kurkuma-longa.  Hiermee ben je binnen de kortste keren je keelpijn kwijt, een paar KEELPIJN EN YOGA OEFENINGEN erbij en op een lichaamsvriendelijke manier ben je er zo weer bovenop. Zonder een lading conserveringsmiddelen en kleurstoffen .

 KOMIJNTHEE.

Tegen winderigheid en een opgeblazen gevoel is komijnthee prima als huismiddel. Ook goed werkend bij opvliegers. Het is een goede bron van ijzer, calcium en mangaan.

 KANEELTHEE.

*  Kaneel is een slijmoplossend middel. Kan zowel bij vastzittende hoest, als bij andere vastzittende slijm problemen gebruikt worden. Thee is lekker, maar over een versgeraspte appel smaakt het ook nog erg goed ! Verder zou ik iedereen van “mijn” leeftijd aanraden om elke dag een appel te eten. Wij, boven de vijftig, zijn vaak opgegroeid in oudere huizen met een loden waterleiding. Lood zet zich vast in de darmen. Om dit er uit te krijgen, en grote problemen later te voorkomen kun je het best elke dag gewoon een appel eten. Er zit een stof in appels, die lood losmaken en afvoeren..

Sommige mensen zijn wat allergisch voor appels, ze krijgen er diarrhee van . Ik ook, maar dat is niet erg, beter als een darmprobleem.

SPECERIJEN ALS GENEESMIDDEL : RECEPTEN.

 VERKOUDHEID EN NEUSVERKOUDEN

* Neem 1 eetlepel verse gember en 3 a 4 kruidnagels, zet er thee van. Langzaam opdrinken. Twee a drie keer daags.

Als alternatief helpt ook goed :

* 1/2 theelepel zoethout en 1 eetlepel verse gember, zet er thee van en langzaam opdrinken Twee a drie keer daags.

*  Tegen virale koorts helpt kurkuma-longa met citroensap erg goed.

KEELONTSTEKING, HUIDPROBLEMEN EN DARMPROBLEMEN:

* Neem een 1/2 theelepel kurkuma, kook het in wat water ( bekertje) , en laat het afkoelen.  Daarna opdrinken. Eventueel met wat honing erdoor.

KEELPIJN EN YOGA OEFENINGEN .  

*  Samen met de kurkuma met honing gaat het snel over.   

* Bij huidproblemen neem je hetzelfde recept, alleen smeer je het op de aangedane plek op je huid. Ook met de honing erdoor.

* De zgn “LEEUWENHOUDING” in de YOGA ( lion pose) is een wondermiddel tegen keelontsteking. Het opent de keel zo diep, dat de anaerobe bacteriën ( die de ontsteking veroorzaken) massaal afsterven door de zuurstof. Zie onderstaand,..


SPIJSVERTERINGSPROBLEMEN EN WINDERIGHEID,  OPGEBLAZEN GEVOEL.

* Neem een 1/4 thee lepel anijszaad en 1/4 theelepel ajowan.  (De zaden van deze  plant werden reeds in de oudheid gebruikt als een antiseptisch middel. De zaden worden gebruikt als specerij, ze smaken en ruiken naar tijm maar zijn iets scherper en bitterder.) Zet er thee van  en langzaam opdrinken, het liefst VOOR de  maaltijd.

LUSTELOOSHEID EN GEEN ZIN IN ETEN.

* Neem 1 schijfje gemberwortel en een theelepel LAOS poeder. ( dit krijg je onder het merk “conimex” ,=  galangawortel). En neem een halve liter water. Alles samen koken laten, gedurende 15 minuten. Laten afkoelen en 20 minuten voor het eten deze thee opdrinken. het eten zal je goed smaken.

OPGEBLAZEN GEVOEL EN BRANDEND MAAGZUUR:

*Neem 1 theelepel vers  geraspte gember, met 1 theelepel komijnzaadjes en een mespuntje hing (oftewel asafoetida,  dit is  erg vies ruikend, IK doe het er niet in !! blêêâhh.. hoe goed het ook mag zijn !  😦  ). Dan laat je de thee tot de helft toe inkoken. Drink het in kleine slokjes op. SUPERGOEDWERKEND ! ( ook  zonder dat vieze stinkspul)

HOGE BLOEDDRUK, WAT HELPT ER ALS NATUURLIJK MIDDEL TEGEN ? 

* Na enkele jaren kurkuma-longa te hebben verkocht, in mijn webshop, kan ik zeggen dat er honderden bestellingen zijn geweest van kurkuma-longa tegen een te hoge bloeddruk. Dit is een van de middelen tegen een te hoge bloeddruk. Men reageert erg verbaasd bij de huisarts, als blijkt dat men kurkuma-longa heeft gekocht tegen gewrichtsproblemen, en niet alleen DAT ook goed werkt, maar dat ook de bloeddruk zakt. Plezierige bijwerking, wat denkt U ervan ?

DIARREE OFTEWEL BUIKLOOP.

* Daar hoef je echt geen tabletten voor te kopen. Neem gewoon wat gekookte rijst, doe er  frisse yoghurt door en ook wat vers geraspte nootmuskaat. Rustig opeten. Je diarree is snel over.

BRANDENDE OGEN.

* Ga even naar de Turkse Toko, haal een flesje rozenwater en doe een wattenschijfje met rozenwater op je ogen. Ga een poosje met die schijfjes op de ogen op de bank liggen.

Trouwens, theezakjes van zwarte thee geven je ook een paar helderwitte stralende ogen.  Maar dan moeten ze wel eerst gebruikt zijn. Even in warm water. Of zet er eerst een kop thee van. Laten afkoelen, of in lauw water doen.. Even beetje uitknijpen. Maar de thee moet nog wel iets nat en druppelig zijn..  Een kwartiertje deze lauw/koude theezakjes op je gesloten ogen is genoeg….. even spoelen en je ogen zijn mooi en helder ! Een heel oud recept, zeer goed voor je oogreiniging. Het bittere in de thee doet wonderen .. En meer lichaamsreiniging ? Wij bevelen dekurkumaspecialist aan. Zuivere kwaliteit zonder chemische toevoegingen.

KEELPIJN EN YOGA OEFENINGEN

Ook een eerder geschreven artikel van mij, over AFVALLEN EN DETOXEN MET WARM WATER. 

Zo, lieve mensen, ik wens jullie allemaal een Fijne Zondag ! En tot de volgende week

 

 

 

                                                                                                                          


GRTJS van TIEN  🙂

»

  1. Leuk dat yoga tegen de keelpijn maar ik heb heel vaak last van keelpijn en heb het een paar keer geprobeerd maar het help mij niet, gebruik toch echt liever een strepfen sorry.. dus om te zeggen dat eigenlijk de enige manier is..

Leuk om u op mijn blog te ontvangen. Als u wilt, kunt u een reactie voor anderen achterlaten.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s