EEN GEZELLIG EN GEZOND 2014 GEWENST.

Standaard

EEN GEZELLIG EN GEZOND 2014 GEWENST.

Hallo, Mensen,

OHOOHOOO... boerenkoolpesto..

OHOOHOOO… boerenkoolpesto..

Allereerst wil ik graag iedereen een :

   EEN GEZELLIG, GOED EN VOORAL GEZOND 2014  

wensen. Ik hoop dat ik veel mensen heb kunnen inspireren met mijn BLOG. Ikzelf heb er veel plezier aan om de dingen op te zoeken en uit te zoeken. Zelf herinner ik me de dag nog dat iemand tegen me zei.. “.. met zoveel , zoveel  mooie en unieke boeken, wat doe je er eigenlijk mee ?..”  Mijn antwoord was :.. ” Ehhh,.. niks,.. ik kook gewoon gezond..en ik zoek er veel dingen in op.”   ..

“..Begin toch een BLOG,.. mensen zijn vast wel geïnteresseerd in deze waardevolle  kennis…”

Dat was het beste advies wat ik in lange tijd heb gehad. En nog elke dag denk ik weer na over een goed en positief gestemd artikel. Wat grappige dingen erbij, ik ben er blij mee. Jullie ook, hoop ik.

Verder is deze BLOG nogal gegroeid dit jaar, waar ik eerst een gat in het plafond kon springen over 100 belangstellenden per dag, zijn er nu dagen bij dat ik de 1000 kijkers makkelijk haal. En krijg  zoveel leuke, vriendelijke en positieve reacties. Elke dag weer. Ja, ik doe dit met plezier.

Vorig jaar heb ik het jaar afgesloten met een grappig en goed gedocumenteerd artikel over  gezond eten voor onze vogels, en andere dieren om het huis.

Nu heb ik lang nagedacht over de afsluiting van dit jaar. Tja,.. verzin maar eens wat.

Wat ik erg veel heb gegeten , lekker was en vooral gezond, snel en makkelijk was BOERENKOOL PESTO. Een feest op tafel, en erg bijzonder.

Ik geef  jullie , als jaarafsluiting, dit uniek lekkere recept.

BOERENKOOL PESTO:

BOERENKOOL.

BOERENKOOL.

4 personen

Nodig :

*  300 gram boerenkool ( vers)

*  300 gram spaghetti

*  4 eetlepels pijnboompitten

*  5 eetlepels olijfolie

*  2 teentjes knoflook

*  50 gram geraspte parmezaanse kaas ( of pecorino) ( rasp en bewaar evt wat voor OVER de boerenkool )

*  kleine schepje (gerookte)  paprika poeder

*  bosje verse dille ( basilicum 0f  koriander mag ook )

*  schil van 1/2 e geraspte citroen.

* beetje peper en zout .

* (  evt; een vega rookworst verwarmen in heet water en in kleine plakjes snijden , over de spaghetti)

BEREIDEN:

1. Kook de boerenkool gedurende 20  minuten, afgieten en even spoelen, Anders is het te heet en knapt het glas van je blender.

2. Bewaar een kopje afkookwater .

3. Kook de spaghetti gaar.

4. Doe ondertussen de boerenkool en de rest in de blender

5. Malen.

6. Kijk even of er nog wat afgietwater bij moet. Het moet lekker smeuïg zijn.

7. Meng het door elkaar. En dien het op. ( evt plakjes vega rookworst erover)

8. Je hebt er een absoluut succes recept bij !   🙂

Nu ga ik naar de buurvrouw, die gaat oliebollen bakken. Da’s altijd leuk en feestelijk. eergisteren waren we bij vrienden van ons, die hadden ook zelfgebakken appelflappen en oliebollen. Ik heb er 6 opgegeten.

Geniet van de feestelijke avond, en ik zie jullie graag terug in 2014.

Nu stuur ik jullie heel veel liefs en gezelligs via deze BLOG mee,.. en ik wens iedereen

“VEUL ZEEG’N IN ‘T NEIE JOAR”,.. om t maar eens op z’n Grunnegers te zeggen..

Fijne Avond gewenst van Tien

Over Tieneke Scholtens

Welkom op "De geneeskrachtige keuken" blog . Mijn naam is Tieneke Scholtens . Sinds mijn kindheid heb ik een hobby. Koken. De geneeskrachtige keuken is mijn passie, vooral wat de ayurvedische kookwijze betreft. Koken doe ik graag met een gezondheids achtergrond.

»

  1. Heel veel bedankt voor de goede tips wat gezondheidheid betreft en andere wetenswaardigheden,ik ben er blij mee♡Ook een mooi en gezond 2014 gewenst ! Hartelijke groeten ,Ina Clement

  2. Tineke,
    Jij ook een goede jaarwisseling en bedankt voor alle tips en informatie in het afgelopen jaar, ik wens je een mooi nieuw 2014, met veel nieuwe weetjes!

Leuk om u op mijn blog te ontvangen. Als u wilt, kunt u een reactie voor anderen achterlaten.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s