Een gezellig en gezond 2014 toegewenst

Standaard

Hallo, Allemaal. Allereerst wil ik graag iedereen een :

Een gezellig, Goed en vooral Gezond 2014

wensen. Ik hoop dat ik veel mensen heb kunnen inspireren met mijn BLOG. Ikzelf heb er veel plezier aan om de dingen op te zoeken en uit te zoeken. Zelf herinner ik me de dag nog dat iemand tegen me zei.. “.. met zoveel , zoveel  mooie en unieke boeken, wat doe je er eigenlijk mee ?..”  Mijn antwoord was :.. ” Ehhh,.. niks,.. ik kook gewoon gezond..en ik zoek er veel dingen in op.”   ..

“..Begin toch een Foodlog,.. mensen zijn vast wel geïnteresseerd in deze gezonde  kennis…”

Dat was het beste advies wat ik in lange tijd heb gehad. En nog elke dag denk ik weer na over een goed en positief gestemd artikel.

Verder is deze BLOG nogal gegroeid dit jaar, waar ik eerst een gat in het plafond kon springen over 100 belangstellenden per dag, zijn er nu dagen bij dat ik de 1000 kijkers makkelijk haal. En krijg  zoveel leuke, vriendelijke en positieve reacties. Elke dag weer. Ja, ik doe dit met plezier.

Vorig jaar heb ik het jaar afgesloten met een grappig en goed gedocumenteerd artikel over  gezond eten voor onze vogels, en andere dieren om het huis.

Nu heb ik lang nagedacht over de afsluiting van dit jaar. Verzin maar eens wat, denk ik soms.

Wat ik erg veel heb gegeten , lekker was en vooral gezond, snel en makkelijk was BOERENKOOL PESTO. Een feest op tafel, en erg bijzonder.

Ik geef  jullie , als jaarafsluiting, dit uniek lekkere recept.

Boerenkool Pesto

BOERENKOOL.

BOERENKOOL.

4 personen

Nodig :

 •  300 gram boerenkool ( vers)
 • 300 gram spaghetti
 • 4 eetlepels pijnboompitten
 • 5 eetlepels olijfolie
 • 2 teentjes knoflook
 • 50 gram geraspte parmezaanse kaas ( of pecorino) ( rasp en bewaar evt wat voor OVER de boerenkool )
 • kleine schepje (gerookte)  paprika poeder
 • bosje verse dille ( basilicum 0f  koriander mag ook )
 • schil van 1/2 e geraspte citroen.
 • beetje peper en zout .
 • (  evt; een vega rookworst verwarmen in heet water en in kleine plakjes snijden , over de spaghetti)

BEREIDEN:

 1. Kook de boerenkool gedurende 20  minuten, afgieten en even spoelen, Anders is het te heet en knapt het glas van je blender.
 2. Bewaar een kopje afkookwater .
 3. Kook de spaghetti gaar.
 4. Doe ondertussen de boerenkool en de rest in de blender
 5. Malen.
 6. Kijk even of er nog wat afgietwater bij moet. Het moet lekker smeuïg zijn.
 7. Meng het door elkaar. En dien het op. ( evt plakjes vega rookworst erover)
 8. Je hebt er een absoluut succes recept bij !   🙂

Nu ga ik naar de buurvrouw, die gaat oliebollen bakken. Da’s altijd leuk en feestelijk. eergisteren waren we bij vrienden van ons, die hadden ook zelfgebakken appelflappen en oliebollen. Ik heb er 6 opgegeten. Geniet van de feestelijke avond, en ik zie jullie graag terug in 2014.

En ik wens iedereen :  “VEUL ZEEG’N IN ‘T NEIE JOAR”,.. om t maar eens op z’n Grunnegers te zeggen..

 

Over Tieneke Scholtens

Welkom op "De geneeskrachtige keuken" Foodlog. Dit is een geheel persoonlijke foodlog. Mijn naam is Tieneke Scholtens. Ik heb één hobby. Koken en leren over de uitwerking van voeding en ayurveda. De geneeskrachtige keuken heeft mijn passie, vooral wat de ayurvedische achtergrond betreft. Koken doe ik graag met een gezondheids achtergrond, dit doe ik al 49 jaren lang. Ik kom uit het onderwijs, en heb met enthousiasme eet- en kookles aan de kinderen gegeven. Ook interesseer ik me al ca 33 jaren lang voor de kennis over voeding uit de oude Ayurveda. Met een langdurende liefde voor kurkuma. Hoe prachtig en natuurlijk kunnen dingen zijn.

Volgende »

 1. Heel veel bedankt voor de goede tips wat gezondheidheid betreft en andere wetenswaardigheden,ik ben er blij mee♡Ook een mooi en gezond 2014 gewenst ! Hartelijke groeten ,Ina Clement

 2. Tineke,
  Jij ook een goede jaarwisseling en bedankt voor alle tips en informatie in het afgelopen jaar, ik wens je een mooi nieuw 2014, met veel nieuwe weetjes!

Leuk om u op mijn blog te ontvangen. Als u wilt, kunt u een reactie voor anderen achterlaten.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.