We wensen u allen veel gelukkige nieuwe jaren

Standaard

We wensen elkaar veel goede dingen toe, met deze Feestelijke  dagen. Hangt dat af van de omstandigheden ? En wat moet je dan doen om ‘gelukkig” te worden. Ook de volgende week gaan we naar een “gelukkigheids cursus”. Met vele tientallen praktische en bruikbare tips. Ja, “Gelukkig zijn” kun je worden EN leren. Net als leren lezen, leren schrijven. leren fietsen of autorijden. Leren met een computer om te gaan, of een andere taal leren. Ja, je kunt leren om gelukkig te worden en te zijn. De kunst in het leven is niet om depressief en ongelukkig te zijn. De kunst is om met het leven te leren omgaan, zodat je jezelf gelukkig voelt. Hoe dan ? Hier een paar zeer bruikbare tips. Misschien iets voor de volgende jaren? Morgen gaan we weer naar Berlijn.  Naar een “SANYAM-CURSUS” . We hebben veel cursussen gedaan, met de Art-Of-Living kennis, en het geeft een gevoel van vreugde, liefdevolle kennis en daarom gaan we nog een keer.

Wilt u misschien een paar spirituele tips hebben? Wat doen ze daar en wat leer je daar ? Wat leggen we ze uit, en is zoiets een beetje ‘eng’ ? Nou, nee, eng is het zekere niet. Hier komen een paar van de ‘levens-blij makende tips’ . 

 Voel je blij en dankbaar voor en met de dingen die je hebt.

Men kan altijd kijken naar wat je niet hebt, maar zegen eens de dingen die je WEL hebt. Zie het in verband met elkaar. Op een feestje van ons was er een jonge Mevrouw in een rolstoel, ze was blij en vrolijk. Vertelde wat haar gebeurd was, en zei dat ze blij was nog te leven, haar man etc. Naast haar zat een compleet gezonde jongedame die lang heeft zitten klagen dat ze geen auto kon betalen. Dat ze gezonde benen had, kwam niet in haar hoofd op.

Het is een manier van kijken. Zelf hou ik een dagboekje bij, waar ik iedere avond de 3 fijnste dingen van die dag bij houd. Kort geschreven in niet meer als 2 regels. Het is een plezier om het terug te lezen. Kost niets, big fun.

Gebeurd is gebeurd.

Maak jezelf niet zo druk om kleine dingen. Want waar je NU zo boos over bent, is over een dag, een jaar, een maand of misschien wel binnen 1 dag helemaal niet meer belangrijk. Als je gelukkig wilt zijn, moet je ‘beuzelarijen’ van je rug af laten glijden. Wees sterk en denk “so what,.nou en,… !” . Punt achter de zaak.

 Roddel niet.

Roddel niet, want dat trekt heel veel nare dingen los. En voor namelijk, gek genoeg, niet alleen  in jezelf. Maar in je gehele leefomgeving. Ik zal je een voorbeeld geven, we waren vorige week een dagje naar Dokkum gegaan. Mijn man had zin in een kop koffie, dus liepen we bij een lunchroom naar binnen. Het was in een oud pandje, in de binnenstad. Het was er gezellig, de kaarsjes brandden. We gingen in de serre zitten, naast 2 vriendinnen.

Zo lang we er geweest zijn hebben de beide dames geroddeld over alles en iedereen. Het was keihard. Toen we na een poosje weg gingen voelde ik me totaal anders, als toen we naar binnen gingen. Wat te neergeslagen en down. WAT een invloed dit kan hebben is erg sterk. Wil je zelf gelukkig zijn ? Stop met roddelen, betrap je er zelf op dat je roddelt. En praat 100 % positief over een ander. Of helemaal niet, als je er geen zin in hebt. Of de persoon in kwestie niet kan lijden. Dat kan ook nog. Maar dan nog geeft dat een beter en meer liefdevol gevoel.

 

Laat je wrok los.

Als je gelukkig wilt zijn, dan is dat een gevoel van het NU. En zolang je niet kunt vergeten en vergeven, zullen angst, haat en andere negatieve emoties je eigen geluk in de weg staan. In feite sleep je je eigen zware verleden in je eigen rugzak mee. En wat er in die rugzak zit , is een ander misschien allang vergeten. Laat het gaan, doe die wrokkige rugzak af, en gooi die bij de vuilnis van onnodig belastende dingen. Positieve gevoelens zullen ervoor in de plaats komen. In mijn omgeving is er al erg lang iemand boos op mij. Maar ikzelf ben nooit EEN seconde kwaad geweest. Het is andermans probleem. Besef je dat. Vergeten en vergeven is een goede zaak.

Vergelijk jezelf nooit met een ander.

Een van de snelste manieren om echt dood-ongelukkig te worden, is om jezelf te gaan vergelijken met een ander. Dat verlies je van tevoren. Het maakt je niet gelukkig. Zelfs als je jezelf beter en meer superieur voelt, dan een ander ! Vooroordelen en misplaatste gevoelens van superioriteit zijn geen ingrediënten om gelukkig te worden. Jouw leven is uniek, mooi en vol uitdagingen. En jouw leven is niets meer of minder waard dan andersmans leven. Meet je eigen succes aan je eigen glimlach en het liefdevolle gevoel voor dit leven van jou . 🙂

Zoek positief gestemde mensen.

Er is een spreekwoord ..”WAAR MEN MEE OMGAAT, WORDT MEN MEE BESMET..”.. Lees dat stukje van de ‘roddel tantes’ . Mensen die het goed met je voor hebben, zullen je een positief gevoel geven.

Maar soms denk je het ene, en vergeet dat er het andere gebeurt.  Eigenlijk voel je het zelf wel.

 

Wees geen speelbal van de mening van een ander.

Overal op je pad staan “NEE-zeggers” en “Dat zou ik nooit doen-“zeggers” . Je kunt zeker eens luisteren naar de mening van een ander, het is niet zo dat die mening niets waard is. Maar vaar je eigen koers. Maak je er dan ook niet druk meer over. Men heeft mij eens ; “….ernstig afgeraden om een BLOG te beginnen, en zeker geen webshop te beginnen. Want op onze leeftijd,….  Dan leren we dat toch nooit meer. Dat wordt niets, ik voorspel het je.. Tranen en ellende..”..

Mijn passie is gezonde voeding en  kurkuma. En daar ga ik volledig en 100% voor. Ik ben blij met mijn keuze, en heb er mijn baan voor opgezegd. Onze dekurkumaspecialist.nl is een passie en een we werken zonder marketing en reclame. Moeder Natuur geeft de beste grondstof, zonder chemische toevoegingen.

Wees gewoon eens vriendelijk tegenover je medemens.

Ja, een glimlach kost niets. En een glimlach en een paar vriendelijke ogen werken zeer aanstekelijk. Als je namelijk gewoon vriendelijk kijkt, dan merk je dat de mensen die jij tegen komt , ook heel vriendelijk terugkijken. En dat geeft een goed gevoel. Ik zei laatst tegen mijn man “.. Gôh, naar deze markt gaan we vaker, er zijn overal zulke aardige mensen. ” Hij zei : “..Kijk eens in de spiegelende winkel ruit..”.. En wat zag ik ?   Mijzelf, met een big smile .  🙂

Droom je eigen grote dromen.

Yessss, droom wat je graag in het leven zou willen bereiken. De natuur zal jouw dromen volledig ondersteunen. En denk daar niet negatief over, zo van het soort “dat kan ik toch niet”. Want dat is niet erg motiverend. OK, als je als 60-jarige begint te dromen om eens ster-voetballer te worden, dan denk ik dat de kans wel erg klein zal zijn. Maar als je als 60 jarige beseft dat je veel hebt meegemaakt en te zeggen hebt. Dan benut je alles wat je hebt meegemaakt positief. Mijn droom was een eigen BLOG te hebben, over gezond eten en gezond koken.

Zie een probleem als een boodschap.

Als je ergens een probleem in je leven op het pad vindt, kun je er op verschillende manieren mee omgaan.  Je kunt het zuchtend je complete gevoel laten beïnvloeden. Denken dat dit nou “altijd jou moet overkomen”. Je kunt het ook zien als uitdaging of kans om je leven te verbeteren. Om er beter uit te komen,  als dat je erin bent gestapt. De keus is aan iemand zelf.

Ieder probleem is een “mailtje van de natuur” . Onze leraar zei dat er nooit door de Natuur ergere dingen aan mensen gegeven worden, als dat ze geestelijk aan kunnen.

Leef in het NU .

Als je iets doet, wat dat ook is, neem er dan de tijd voor en geniet ervan. Doe het met je volle aandacht, met andere woorden doe het in het NU . Waarom ? Daarmee voorkom je dat er veel negatieve gebeurtenissen uit je verleden zich telkens opnieuw in je hoofd gaan afspelen. Of omdat je je telkens druk maakt over de toekomst. Geniet gewoon van het NU. De spreekwoorden : ‘Gedane zaken nemen geen keer’  en  ‘ De dag van morgen zal voor zichzelf wel zorgen’ zijn hier zeer toepasselijk.

Eet gezond, en zorg goed voor je lichaam.

Besef dat je lichaam bestaat uit iedere hap die je ooit hebt gegeten. Iedere cel reageert op jouw voeding. Gezond en vers eten kan je lichaam gezond en sterk maken. En daarmee vrolijk en happy van gemoedsrust. Junkfood heeft nog nooit iemand op deze wereld gelukkig gemaakt. En een beetje genieten van sporten is ook een fijne zaak.

Zorg voor een nette en opgeruimde leef omgeving.

“Ieder’s omgeving ziet er precies zo uit, als deze persoon denkt” zei iemand uit mijn familie altijd. Rommel is een uiting van een gestresste mindset. Geef je huis eens een frisse en flinke opruimbeurt. Weg met die prullaria en papier en rommel. Ruim op en geef weg. Dat voelt goed. Ik kwam laatst bij iemand thuis, die leefde werkelijk in een enorme zooi. Ze was te depressief om op te ruimen, was haar commentaar. Zo heeft de slang haar eigen staart in de bek.

Wees eerlijk.

Want dat duurt het langst. Wie wil er nou als ‘leugenaar’en  ‘onzin-kwaker’ te boek staan ? Dat schaadt je leven en gevoel op alle fronten. Het grootste gevoel van eigenwaarde krijg je met een eerlijke levenshouding. Gelukkig zijn is ook eerlijk zijn. Naar jezelf en naar een ander toe.

Accepteer een situatie zoals deze is.

Niet alles kan altijd van een ‘leien dakje’ gaan. Zo is het leven niet. Niet alles is altijd even rechtvaardig. Je kunt daarmee omgaan door de dingen te accepteren zoals ze zijn. Dan ben je zelf meer in balans om met de vervelende dingen om te gaan. In plaats van verslagen op de bank te zitten piekeren. Als jij denkt “Ik ben verslagen”,  dan is de nederlaag een feit. Als je denkt ‘ik zal niet versagen’ win je op den duur de strijd.

Het afgelopen jaar was ik vol van energie weken en weken bezig gegaan met een BIOFOODPLAN. Voor 10€ per maand kon je bij mij een volledig bio-boodschappenplan ontvangen. Seizoens producten en alles erop-er-aan. De boodschappen moest je alleen nog zelf doen. Maar men wou de boodschappen ook gratis thuis laten bezorgen, maar dat ging niet voor die 10 € . Alle werk voor niets. Zo zij het,..

Eet soms een beetje curcumine !

Gisteren kreeg ik een mail van een Brabantse dame, die nu 3 maanden curcumine bij mij bestelt. Ze was erg down en depressief. Ze mailde mij met de vraag hoe het kan dat ze zich nu zo goed voelt. Ze is voor mij al een van de vele tevreden gebruikers. Bij http://dekurkumaspecialist.nl 

 

Wij bevelen ‘dekurkumaspecialist’  aan. Want ‘dekurkumaspecialist’ heeft de zuiverste kwaliteit tegen de laagste prijs. De nummer één in kurkuma producten.

Met vriendelijke groeten van Tieneke, tot het volgende jaar. We wensen u allemaal een Gezellig, Goed en Gezond 2018 toe.

Dank voor uw reacties en vriendelijke support en reacties van het afgelopen jaar.

 

Over Tieneke Scholtens

Welkom op "De geneeskrachtige keuken" Foodlog. Dit is een geheel persoonlijke foodlog. Mijn naam is Tieneke Scholtens. Ik heb één hobby. Koken en leren over de uitwerking van voeding en ayurveda. De geneeskrachtige keuken heeft mijn passie, vooral wat de ayurvedische achtergrond betreft. Koken doe ik graag met een gezondheids achtergrond, dit doe ik al 49 jaren lang. Ik kom uit het onderwijs, en heb met enthousiasme eet- en kookles aan de kinderen gegeven. Ook interesseer ik me al ca 33 jaren lang voor de kennis over voeding uit de oude Ayurveda. Met een langdurende liefde voor kurkuma. Hoe prachtig en natuurlijk kunnen dingen zijn.

Volgende »

  1. Allereerst Tineke n heel mooi 2018 gewenst.Het is waar over roddelen .ik zat op n koor en iedere woensdag na het zingen was er n vrouw altijd over andere mensen .ik zei n keer stop hier eens mee ze zei waarom dit is toch leuk,ik zei dit is niet leuk de mensen kunnen zich niet verdedigen laat ze met rust.groetjes Marijke

Leuk om u op mijn blog te ontvangen. Als u wilt, kunt u een reactie voor anderen achterlaten.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.