Een práchtig verhaal over mogelijkheden,..

Standaard
weide bloemen beter
Eigenlijk ben ik een ‘boeken mens’. Ik lees véél en graag. Af en toe zijn er páreltjes van wijsheid. Sommige verhalen raken je. Die verzamel ik in mijn ‘sketch boekje’. En maak er een tekening bij. Niet deze onderstaande tekening, maar mijn eigen. Dit vond ik één van de wijze pareltjes. Veel leesplezier gewenst met dit mooie verhaaltje. 

Er was eens,..

…”…Een oudere vrouw had twee grote potten, elk hangend aan de uiteinden van een stok die ze over haaroude vrouw schouder droeg. In één van de potten zat een barst, terwijl de andere pot perfect was en altijd een volle portie water afleverde. Aan het einde van de lange wandelingen van de beek naar het huis, kwam de gebarsten pot slechts halfvol water aan.
Twee jaar lang ging dit dagelijks door. Met het feit dat de vrouw slechts anderhalve pot water mee naar huis nam.
Natuurlijk was de perfecte pot trots op zijn prestaties.
Maar de arme gebarsten pot was schaamde zich voor zijn eigen onvolkomenheid, en voelde zich ellendig dat hij maar de helft kon doen van wat hij moest doen.
Na twee jaar van wat het zag als een bitter falen, sprak het op een dag tot de vrouw bij de beek. “Ik schaam me voor mezelf, omdat deze scheur in mijn zij veroorzaakt dat er water uit lekt op de hele terugweg terug naar uw huis.
De oude vrouw glimlachte, “Is het je opgevallen dat er bloemen zijn aan jouw kant van het pad, maar niet aan de andere kant?” “Dat is omdat ik altijd heb geweten van jouw fout, dus heb ik bloemenzaadjes geplant aan jouw kant van het pad, en elke dag als we teruglopen, geef je ze water.
Twee jaar lang heb ik deze prachtige bloemen plukken om de tafel te versieren. Zonder jou, zoals je bent, zou er deze schoonheid niet zijn om het huis te versieren….”…
Auteur onbekend

Erg getroffen door dit verhaaltje én door één reactie. 

Ik was erg getroffen door dit verhaal. Omdat deze blog 13 jaren lang mijn liefde en toewijding heeft. Totdat in de afgelopen september er een “update” van Google kwam en er een dikke streep door het geheel werd gezet. Het aantal kijkers is met 3/4e verminderd. Au,..!

Dat heeft me in éérste instantie erg pijn gedaan. Totdat ik de vorige week een hele lieve reactie van een lezer kreeg die zich verheugde op mijn wekelijkse artikel. Dat veranderde mijn gedachten. Ik realiseerde me dat ik niet voor Google schrijf, maar voor mijn trouwe lezers. Het deed me goed om dit kleine berichtje te krijgen. En heeft me “vrij” gemaakt van de kijkcijfers. Dat is een opluchtend gevoel.

‘De pot die water verloor en zich schaamde had een uitstekende functie in het geheel’

Wát een heerlijk inzicht. Dus,.. gaat deze blog een grote verandering krijgen. Ik wil graag een mooi, fris en nieuw uiterlijk. En ik stap áf van de lange artikelen. In 2024 gaat er een frisse nieuwe wind waaien door deze blog. Met ideeën, met inspiratie, met leuke artikeltjes en alles waar een mens blij van kan worden. Met kleine receptjes en ook geestelijke voeding. Iets waar je over na kunt denken en waar je beter van wordt.

En dit alles dankzij één leuke reactie. Lieve mevrouw, dank u wel. Ik had dat precies even nodig 🙂

Met een hartelijke groet van Tieneke en voor jullie allemaal een fijne zondag gewenst 🙂

Over Tieneke Scholtens

Welkom op "De geneeskrachtige keuken" Foodlog. Dit is een geheel persoonlijke foodlog. Mijn naam is Tieneke Scholtens. Ik heb één hobby. Koken en het bestuderen van de uitwerking van voeding en richtlijnen hiervoor uit ayurveda. De geneeskrachtige keuken heeft mijn passie, vooral wat de ayurvedische achtergrond betreft. Koken doe ik graag met een gezondheids achtergrond, dit doe ik al 49 jaren lang. Ik kom uit het onderwijs, en heb met enthousiasme eet- en kookles aan de kinderen gegeven. Ook interesseer ik me al ca 33 jaren lang voor de kennis over voeding uit de oude Ayurveda. En heb meerdere studies en cursussen hierover gevolgd. Ook is er mijn langdurende liefde voor kurkuma. Hoe prachtig en natuurlijk ayurveda kan zijn.

Eén reactie Volgende »

  1. Ik sluit me helemaal aan bij de bovenstaande reactie want ook ik geniet steeds weer van je artikelen. Langer geleden heb ik geprobeerd om te reageren en na ’n uitgebreid schrijfsel kwam ik maar niet ingelogd om het te plaatsen. Vervolgens heb ik het nog eens geprobeerd en lukte het ook niet en toen heb ik het maar gelaten.
    Benieuwd of het deze keer dan wel gaat lukken.

    • Dank je wel voor je leuke reactie. Ja, ik begrijp dat. Er zijn veel mensen die “website” invullen. Maar dat hoeft niet. Gewoon je reactie en dat krijg ik dan vanzelf. Helaas ontkom ik er niet aan om een ‘filter’ in te zetten, waarmee ik eerst de reactie moet zien. En goedkeuren. Want er zijn soms rare pipo’s bij. Daar kun je flink van schrikken. Ik ben blij met je reactie, leuk om te ontvangen. Met een hartelijke groet van Tieneke 🙂

  2. Ook wij kijken iedere week uit naar weer een nieuwsbrief van jullie.
    Boordevol tips en leuke weetjes.
    Al veel van geleerd.
    Erg bedankt hiervoor en ga vooral zo door in 2024.
    En inderdaad hebben wij niks te maken met ene meneer Google.
    Vr grt, en goede wensen voor het nieuwe jaar.
    Tineke

    • Wat een fijn steuntje in de rug. Daar ben ik erg blij mee. Je hebt gelijk, ik schrijf voor mijn lezers en niet voor de Familie Google. Zo is dat. Ik wens je ook een Goed, Gezellig en Gezond 2024 toe. Met een hartelijke groet van Tieneke 🙂

  3. Ik geniet altijd enorm van je blog, wat mij betreft, ga zo door,
    Hele fijne feestdagen en veel liefde en gezondheid voor 2024!
    José

    • Dank je wel voor je lieve reactie. Jazeker ga ik gewoon door. Ik schrijf voor mijn trouwe lezers, en niet voor de Familie Google, nietwaar ? Ik wens je ook een Goed, Gezellig en Gezond 2024 toe. Met een hartelijke groet van Tieneke 🙂

  4. Goedemiddag Tieneke,

    Mooi verhaal , doe zo verder in 2024 .Voor mij veel leesgenot.
    Een fijne kerst met een vreugdevolle 2024 .
    Bedankt, warme harte groet.
    Celest

  5. Wat een prachtig verhaal. Ik lees de blogs altijd, ook vaak aan mijn mannen in het gezin. Als ik vind dat wat je schrijft, de belangrijke interessante weetjes over gezondheid, gezond eten en andere slimme dingen die je vaak vlak onder je neus hebt zonder ze te zien, te weten moeten komen.
    Dank voor alle moeite om ons iedere keer iets wijzer en blijer te maken.
    Ik hoop dat je nog lang door gaat.

Leuk om u op mijn blog te ontvangen. Als u wilt, kunt u een reactie voor anderen achterlaten.

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.