Een stukje van een appel

Standaard

stukje appel

Vorige week heb ik een erg mooi boek met spreuken en overdenkingen gekocht. Ik zit er iedere avond eventjes in te lezen en denk erover na. Over de dingen die je overkomen en hoe daarmee om te gaan. Dat is fijn en rustig. Er stond één spreuk en overdenking tussen die ik graag met jullie wil delen. Deze heeft me op de een of andere manier diep geraakt. Het gaat over een stukje van een appel.  

  • Een stukje appel in een brood trommel
  • bevat het hele universum.
  • Er zit appelboom in, zonlicht, wolk, regen, aarde, lucht
  • en zweet van de teler, alles zit in dit stukje appel
  • Vrachtwagen, benzine, markt en geld,
  • de glimlach van de kassiére, alles zit erin
  • Koelkast, mes, snijplank, de liefde van degene die jou dit stukje heeft gegeven
  • alles zit in dit stukje appel

Het is een Koreaanse boeddhistische monnik met de naam Haemin Sunim. Hij beschrijft verschillende levenskwesties. Over liefde en vriendschap. Over werk en levensdoelen. Zijn inzichten en adviezen helpen om in ons moderne, drukke leven rustpunten te vinden. Hij heeft 3 boekjes geschreven.

Ik ben fan !

Met een hartelijke groet van Tieneke, en een fijne zondag gewenst  🙂

Over Tieneke Scholtens

Welkom op "De geneeskrachtige keuken" Foodlog. Dit is een geheel persoonlijke foodlog. Mijn naam is Tieneke Scholtens. Ik heb één hobby. Koken en het bestuderen van de uitwerking van voeding en richtlijnen hiervoor uit ayurveda. De geneeskrachtige keuken heeft mijn passie, vooral wat de ayurvedische achtergrond betreft. Koken doe ik graag met een gezondheids achtergrond, dit doe ik al 49 jaren lang. Ik kom uit het onderwijs, en heb met enthousiasme eet- en kookles aan de kinderen gegeven. Ook interesseer ik me al ca 33 jaren lang voor de kennis over voeding uit de oude Ayurveda. En heb meerdere studies en cursussen hierover gevolgd. Ook is er mijn langdurende liefde voor kurkuma. Hoe prachtig en natuurlijk ayurveda kan zijn.

Eén reactie Volgende »

  1. Ik weet niet of mijn reactie overgekomen is, daarom voor de zekerheid nog een keer:

    Ik heb ook ooit een boekje van deze monnik gelezen en herinner me dat zijn teksten me heel stil maakten vanbinnen. Mooie tekst over het stukje appel! Ik ga nog eens een boekje van Haemin Sunim lezen!

    • Dank voor je fijne reactie. Ik kon niet eerder reageren omdat het internet erg slecht was in Sri Lanka. We deden daar een ayurvedische Pancha Karma kuur. En één van de boeken die ik bij me had was van Haemin Sunim. Met een hartelijke groet van Tieneke 🙂

  2. Wat mooi, Tieneke. Goed dat je me aan hem herinnert: ik heb ook ooit een boekje van hem gelezen. Ik werd er heel stil van. Ga het nog eens opzoeken!

  3. Lieve Tieneke,
    Vol bewondering lees ik met regelmaat iedere zondag jouw altijd zeer gevarieerde artikel(en), bijzondere belevenis(sen) . Met name zoals je ze weet te verwoorden.
    Gaan 10!!!
    Lieve groet Henk (fan)

    • Dank je wel voor je fijne compliment. Dat is erg leuk om te ontvangen, hier zit er iemand achter haar computer te “glinsteren vanwege dit fijne compliment”. Dank je wel, Henk. Ik ben er blij mee. Omdat we eergisteren pas weer thuis waren vanuit Sri Lanka, duurde het even voor ik kon reageren. We deden er een ayurvedische Pancha Karma kuur. Het internet was daar niet zo bijzonder. Met een hartelijke groet van Tieneke 🙂

Leuk om u op mijn blog te ontvangen. Als u wilt, kunt u een reactie voor anderen achterlaten.

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.