AFVALLEN EN DETOXEN MET WARM WATER.

Standaard

AFVALLEN EN  DETOXEN MET WARM WATER.

KUN JE AFVALLEN DOOR JEZELF TE REINIGEN ? KUN JE OP EEN SIMPELE MANIER JE LICHAAM DETOXEN MET HEET WATER ? HOE DOE JE DAT ? WARM SCHOON WATER BEÏNVLOEDT UW GEZONDHEID EN UW DENKEN. AFVALLEN, REINIGEN EN HEET WATER. HIER VINDT U EEN INTERESSANT ARTIKEL OVER WATER EN GEZONDHEID. 

 

HET LEVENSELIXER VAN DE PLANEET.

HET LEVENSELIXER VAN ONZE  PLANEET. SCHOON , HELDER WATER.

Het is een gek idee, als je erover nadenkt,  dat je je eigen huis keurig schoon houdt. Een maal per week goed poetst met alles wat daar bij hoort.  En dat je je eigen lijf eigenlijk niet of nooit reinigt aan de binnenkant. Omdat je niet weet hoe het moet. En ook niet weet hoe het werkt. En dat het allemaal “duur en veel werk ” zou zijn. En dat U daar speciale klinieken voor moet bezoeken en langdurige behandelingen voor moet ondergaan.

 

HEET WATER: HOE REINIG JE JEZELF.

Ook dit punt : detox moet in een speciale behandel kliniek  gebeuren. We weten tegenwoordig beter hoe we de afwasmachine moeten reinigen, dan hoe we  onze lever moeten reinigen. Veel mensen worden ziek door te veel opgehoopte afvalstoffen in het lichaam. Je lichaam kun je ook vrij makkelijk reinigen. Zonder te veel poespas. Daarnaast bestaat  er een natuurlijk lichamelijk reinigingsmiddel. Genaamd KURKUMA-LONGA.

 

HEET WATER: LICHAAMSEIGEN GIFSTOFFEN.

In de AYURVEDA hanteert men twee termen: AMA en AGNI. Ama betekent zoveel als lichaamseigen gif stoffen. En Agni vertaal je het beste met spijsvertering. Eerst zal ik kort iets uitleggen over AMA. Dit zijn substanties in je lichaam , die je eigen lichaam belasten. Het kan overal vandaan komen of ontstaan. Bijv door onverteerde etens resten, die zich ergens vastgezet hebben in het weefsel.

Maar onder AMA verstaan we ook schadelijke stoffen als pesticiden, zware metalen en andere gifstoffen die we binnenkrijgen met ons voedsel. Veel daarvan komen uit voorbewerkt voedsel. Daarover heb ik al eens een BLOG geschreven.  In vroegere tijden wist men al dat AMA ook een psychologische oorzaak kan hebben. Alles wat je ziet of denkt verandert je lichaam.

De  moderne gezondheidszorg herkent dit ook. Bijv brandend maagzuur en stress. Als een mens zich zorgen maakt of vaak kwaad is. Dan zakt je spijsvertering (AGNI) en verhoogt zich zo de afvalstoffen (AMA).

Als je in alle jaren te veel AMA hebt verzameld krijg je klachten als vermoeidheid, slecht humeur, lusteloos en nergens zin in hebben. Dan zijn je ogen en vingers (vooral ’s morgens) opgezwollen. Dan heb je last van stijve gewrichten, een moeilijke stoelgang (kan zowel verstopping als diarree zijn) en voel je je niet lekker. Het is een wisselwerking van beide. Het is eigenlijk iets wat we instinctief wel aanvoelen, maar we hebben geleerd om tabletten te gaan slikken tegen zulke problemen. Toch is het probleem dan niet altijd opgelost, maar onder het kleed geveegd. Een goede reiniging kan op geen enkele manier verkeerd zijn.

Wij bevelen ‘dekurkumaspecialist’  aan. Want ‘dekurkumaspecialist’ heeft de zuiverste kwaliteit tegen de laagste prijs.

WARM WATER:  REINIG JE  BINNENKANT  MET SCHOON, WARM WATER.

De allerbeste en meest zuivere reiniging van je eigen ingewanden en lichaam is  HEEL WARM WATER.  Tegen heet water aan.  In de AYURVEDA is het een van de levenselixers. Gewoon vijf tot zes maal per dag een beker heel warm  water. Laat het even 5 minuutjes doorkoken, in een beker of glas doen, even laten staan . En daarna   langzaam opdrinken. Eventueel kunt U ook  kort door de bocht gaan,…  en giet ’s morgens in een keer een thermoskan vol kokend water.

DE ZEE, ZO FASCINEREND !

DE ZEE, ZO FASCINEREND !

Koud water heeft een geheel tegengesteld effect, dit wordt in de ayurvedische leer ook NIET aangeraden. Je wekt een tegengestelde reactie op. Koude dranken vinden we ‘normaal’ , lekker koud water met ijs, of een koud glas “….” . Ons lichaam heeft vaak moeite met zo’n hoeveelheid koude vloeistof.

Warm water  verbetert de spijsvertering en je lichaam begint direct de afvalstoffen uit je weefsel te spoelen ! Al na een paar dagen begin je het te merken en voel je je geestelijk en lichamelijk veranderen. Lichter en vrolijker. Je kunt ook eventueel een stukje  zuivere kurkuma-longa wortel toevoegen .   KURKUMA-LONGA WORTEL.

AFVALLEN MET HEET WATER.

Wilt U er nou ook nog gelijktijdig bij afvallen, ( alhoewel  U zult merken dat Uw gewicht zo wie zo begint te dalen ! ) Dan raadt de AYURVEDA aan om EEN dag per week ALLEEN maar vloeibaar voedsel te nemen. Soep of sap.. GEEN BROOD of zo erbij. Ook geen melk of melkproducten. En ieder half uur een beetje heet water. Het gewicht vliegt omlaag. U voorkomt zo veel gezondheidsproblemen, en het verjongt lichaam en geest !

Een extra bijkomend effect is  Uw eigen fijngevoeligheid. U zult automatisch meer zin krijgen in gezond voedsel, omdat U het lekker vindt. En voor zo’n simpele reinigende levenswijze is geen strenge zelf-discipline nodig. Een thermoskan met kokend water kan iedereen zich nog wel verschaffen. Voedsel is het beste medicijn dat er bestaat ! En HEET WATER is  geweldig.

Ikzelf drink veel water, ik vind dat lekker, Er zijn wel een paar regels voor deze reinigingskuur. In de eerste plaats mag U een half uur VOOR en anderhalf uur NA de maaltijd geen warm water drinken. Omdat het de spijsverteringssappen verdunt, en U zo het  doel voorbijschiet. Dan helpt het nog niets.

Verder zult U duidelijk merken dat het leven lichter en makkelijker wordt, alles is niet meer zo zwaar. In Uw eigen omstandigheden is er eigenlijk niets veranderd, maar hoe U ermee omgaat zal veranderen. U zult merken dat U kleine dingen gaat zien en opmerken die U vrolijker maken. Veel dingen krijgen een  ” mooi randje”, omdat je zelf goed in je vel zit. Dat is bijv. ook de kracht van een lichamelijk reinigingsmiddel. KURKUMA, sinds de oudste oudheid gebruikt als de ” reiniging van de organen”.. Bij depressiviteit is het een goed werkend natuurlijk middel.

HEET WATER MET VERSE GEMBER EN KURKUMA.

Als laatste zou ik nog graag willen zeggen dat verse GEMBER EN KURKUMA een sterk verjongend effect  heeft op je hele lichaam, en gember, kurkuma-longa  samen met citroensap is uitermate gezond. Dus schil en snij ik een stuk gember ( tergrootte van een stevige duim) in stukken. Schil een stuk verse kurkuma-longa, ( ter grootte van een pink) en snij  in dunne schijfjes. Pers een 1/2 e citroen uit en gooi het sap erbij in die thermoskan. Ik vind het lekker. Als U het niet lust, hou het dan maar gewoon op water. geen thee,..  WATER.

 

AFVALLEN EN DETOXEN MET WARM WATER.                                                                                  

Bedankt voor het lezen van deze BLOG, zoals U hebt gezien, hebben we een nieuwe naam gekregen. Eindelijk, na 4 jaren. 🙂  www.degeneeskrachtigekeuken.nl  , ( ps ; maar tienekescholtens.wordpress.com werkt ook nog prima.)

PS : Wij zijn nu ook op FACEBOOK te vinden.

Zin om even te komen kijken ? Leuke artikelen en interessante weetjes over kurkuma en curcumine.

Groeten van Tieneke 🙂

Wij bevelen ‘dekurkumaspecialist’  aan. Want ‘dekurkumaspecialist’ heeft de zuiverste kwaliteit tegen de laagste prijs.

»

  1. Inmiddels neem ik zeker een half jaar tot een jaar de capsules kurkuma longa en de curcumine. Ik ben niet meer verkouden of ziek geweest. Waar ik toch veelvuldig in aanraking kom met mensen die WEL behoorlijk snotterig zijn. Ik vind het bijzonder maar vooral aangenaam. Daarnaast, uit gewoonte, drink ik bij opstaan al water. Halve liter. En moet toegeven zelfs voor naar bed gaan ook. Warm water vind ik ook fijn om te drinken en nu lees ik de positieve werking. Ik ben happy. Dank Tineke

Leuk om u op mijn blog te ontvangen. Als u wilt, kunt u een reactie voor anderen achterlaten.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s