Een simpele lekkere eiercurry met kurkuma (klaar in een paar minuten)

Standaard

Hier vind je een heerlijke en erg simpele eiercurry. In India wordt deze curry graag gegeten bij rijst en bij aardappelen. Ook bij een salade of bij papadums (linzen pannenkoekjes) smaakt het erg lekker. En hier vind je eindelijk eens een curry die in 10 minuten klaar is, en waar je geen hele specerijenkast voor nodig hebt. Hier vind je een lekker eierrecept met kurkuma. 

Het eitje

eierrekje

Het héél erg oude eierrekje van mijn bet-óvergrootouders(!!)  Oude Opa Scholtens had het zelf gemaakt van oude garenklosjes, voor Oma. (Kijk maar naar de tussen stukjes) Het is een wonder dat ik het nog ongeschonden in mijn bezit heb.

Er zijn weinig voedingsmiddelen die zulke hoge dalen en pieken hebben mee gemaakt als het eitje. Meestal, als we spreken over eieren, wordt daarmee het kippenei bedoeld. Deze eieren bevatten zeer veel goede voedingsstoffen, zoals selenium, choline, Vitamine B12, jodium, Vitamine A en D.

Ook heeft het eiwit van een eitje een zeer gezond aminozuren profiel, en past goed bij onze lichamelijke functies. En is het eitje erg voedzaam, omdat het de ogen vitaal houdt.

Het onbevruchte kippenei maakte, halverwege de twintigste eeuw, tot de ideale voeding.

Het was goedkoop, makkelijk verteerbaar, caloriearm en had een goede samenstelling van aminozuren. Ook is gebleken dat in eigeel vele antioxidanten, zoals luteïne en zeaxanthine aanwezig zijn, die juist tegen hartaanvallen beschermen.

Ook zou het eitje de nachtelijke liefde tot een genoegen maken, dan moest je het wel ’s morgens eten, met een beetje zout erbij.

Het is nog steeds omstreden om eieren elke dag veel eieren eten. Maar af en toe deze simpele heerlijke eiercurry ? Moet toch kunnen !

Een simpele en lekkere eiercurry met kurkuma

De naam van deze eiercurry is “Kodiguddu massala vepadu”. Een hele bijzondere naam. Ik heb geprobeerd om het te laten vertalen door Google. Maar daar kwamen steeds meer onbegrijpelijke woorden uit voort. Het zal wel zoiets betekenen als “eieren met specerijen’. Lekker is het in ieder geval wél ! Want de smaak van kurkuma en de smaak van eieren passen geweldig goed bij elkaar. 

Nodig voor  ca 3 personen                                                             

eiercurry foto

Eiercurry, snijd de eieren even van onderen naar boven ín. Dit is beter voor de smaak.

 •  4 a 5 hardgekookte eieren                  
 • 1 eetlepel ghee of boter
 • 1/8e theelepel kurkuma poeder
 • 1/8e theelepel kerriepoeder
 • Klein beetje zout naar smaak
 • Klein beetje sambal naar smaak

Bereiden :

 1. Kook de eieren hard, in ca 15 minuten
 2. Pel de eieren voorzichtig en maak een lange kerf in de zijkant van de eieren, maar de kerven mogen elkaar (boven en onder) niet raken. Dus je maakt een snee in de 4 zijkanten. Zodat straks de specerijen er beter intrekken. Maar de eieren niet uit elkaar vallen
 3. Doe nu de ghee (of de boter) in een kleine diepe wok-achtige pan. We gaan de eieren even 1 minuut bakken in de specerijen boter.
 4. Als de boter heet is, doe je de zout, sambal, kurkuma poeder en kerrie poeder erin. Roer alles goed door elkaar.
 5. Doe de eieren er bij en roer ca 1 minuut de eieren door de hete specerijen boter. Tot de eieren er goudgeel uitzien
 6. Doe het vuur uit. Schep voorzichtig de hete eieren, met een lepel, uit de pan.
 7. Serveer ze met aardappelen of gebakken rijst of een stukje boerenbrood. Of wat je maar lekker vindt bij eieren. Een salade ? 

Eet smakelijk !  Met een hartelijke groet van Tieneke

Zoekt u de beste curcumine en/of kurkuma ? Of heerlijke kurkuma poeder ? Ik, persoonlijk, beveel u de kurkuma specialist aan. Een webshop met specialistische kennis en veelzijdige kurkuma producten. Zij zijn de nummer ÉÉN in zuivere kurkuma en/of curcumine c3. Met een *****5-sterren beoordeling op de Trustpilot ! 

Disclaimer : Raadpleeg bij twijfel altijd een arts. Samensteller doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van dit artikel is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Houd er rekening mee dat de inhoud van dit artikel nog niets is geëvalueerd door medisch deskundigen. Geen van deze informatie dient te worden opgevat als medisch advies.  Raadpleeg daarom altijd een medisch gespecialiseerd/gekwalificeerd arts met kennis van natuurlijke supplementen voor aanvang van gebruik van natuurvoeding,voedingsadviezen en/of voeding of natuurlijke supplementen.

Leuk om u op mijn blog te ontvangen. Als u wilt, kunt u een reactie voor anderen achterlaten.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.