Kokosolie voor mooie haren (met veel tips)

Standaard

Onze haren zijn mede bepalend voor ons uiterlijk. Daarom staan de drogisterijen vol met ‘schoonheids producten’. En vooral aan het verzorgen van onze haren gaan er miljarden over de toonbank. De producten beloven van alles, maar stellen soms ook teleur in hun werking. En daar staat er weer een flacon vol wondermiddel in de badkamer kast. Maar er zijn ook uitstekende andere middelen. Zoals kokosolie voor je haren. Hier komt een artikel met een paar supertips met een gewoon en goed werkend product. En niet te duur.

kokosblog haren mooi

Zuivere kokosolie voor mooie haren, goed en goedkoop !

Er wordt hier, in het Westen, elk úúr een compleet vermogen verdiend aan ‘haar middelen’. Prachtige reclame’s  van een dame met vol en dik haar verleiden ons. Zó willen we het ook hebben. Maar dat hebben we ‘nog’ niet.

Dus verkoopt men shampoo in soorten en maten, allerlei soorten conditioners, tegen dun haar, tegen vet haar, tegen pluizig haar, tegen uitvallende haren, tegen krullende haren, tegen slappe haren.

En zo bedenkt de industrie er steeds méér bij. En, omdat we niet weten dat het ook anders en goedkoper kan, kopen we het grif. Want mooie haren hebben ? Dat wil iedere vrouw. Maar het kan ook goedkoper en anders ! En die haren van de reclame posters ? Die mevrouw is niet voor niets model. Maar we kunnen er wat een beetje aan bijsturen. Kokosolie is goed voor je haren ! 

Kokosolie ? voor je haren ?

Ja, je ziet die potjes met kokosolie overal in elke supermarkt wel staan. Potten, en soms flessen, met

kokos olie voor je haren

Kokosolie is een uitstekend en oud natuurlijk middel voor mooie haren

kokosolie. Ze kosten niet veel. Iedere kokospalm geeft ongeveer 100 noten per jaar. En er staan er nogal wat van die bomen. Het is een goed en goedkoop product.

Zeker voor je huid en je haren. In tropische landen gebruiken de vrouwen dit soms elke dag. Het is een uitstekend middel voor mooie en gezonde haren.

Er is ook puur biologische kokosolie te krijgen.  Ook een goed en goedkoop product.

Waarom wist ik dit niet ?

Eigenlijk is het een middel dat je méér in landen ziet waar de kokospalm groeit. Daar kennen de meeste vrouwen dit haar recept wel. Al sinds de oudste oudheid. En hier groeien geen kokos palmen, en we zijn er niet mee opgegroeid. 

Het wordt tegen  allerlei haarproblemen gebruikt. Bijvoorbeeld tegen roos, tegen haaruitval en bij gespleten haarpunten. Dun haar, snel ‘slijtend’ haar, slap en futloos haar. Pluizig haar. Of als je last hebt van haaruitval of heel dun haar, wat makkelijk splijt ?  

Hoe werkt deze kokosolie ?

kokosnoot

Kokosnoten zijn er genoeg, daarom is kokosolie goedkoop

De kokosolie maakt het haar vol en vochtig, er zit véél Vitamine E in, en ook het ontstekingen remmende laurine zuur, dit is een vetzuur. Laurine zuur is rijkelijk vertegenwoordigd in de laurine-oliën. Enkele voorbeelden hiervan zijn kokosolie.

Dit Laurine vetzuur heeft antibacteriële eigenschappen. En het helpt tegen droog haar, pluizig haar, gespeten haarpunten, en als algemeen onderhoud voor mooie haren en tegen roos. 

Kokos behandelingen voor mooie haren en een paar tips

  • Kokos olie behandeling voor je haren

Een paar uren, voordat je je haren gaat wassen, kam je een kleine hoeveelheid (ter grootte van een amandel nootje) kokosolie door je haren, met een oude kam.                       

olie vette haren

Ga niet direct föhnen, laat je haren rustig drogen. dan is het resultaat beter

  • Doe een beetje kokosolie op een kam              
  • Kam het van je nek naar de haarpunten toe goed door.
  • Doe een douchekapje op je haren
  • Laat het zo een uur of 3 zitten.
  • Daarna gewoon wassen.
  • Liever niet met de föhn droog maken.
  • Kam het zachtjes door en laat het gewoon aan de lucht drogen.

Tip 1 : Gespleten haarpunten ? Heb je alléén last van gespleten haar punten ? Doe dan de kokosolie alléén op de haarpunten.

Tip 2 : Halflang haar ?  Heb je halflang haar ? Doe dan een beetje kokosolie (de grootte van een amandel) op je handen. Wrijf de olie goed over je handen en tussen de vingers. Begin dan bij je nek en wrijf de olie naar de haarpunten, terwijl je het in je haren en over je hoofdhuid in masseert. Eventueel met een oude haarborstel.

Tip  3 : Kokosolie kuur ? Als je een XXL- kokoskuur wilt doen, doe dit dan ’s avonds. Voor je gaat slapen. Zie tip 1 en smeer je haren in met een beetje kokosolie. Doe er een douchemutsje of een badmuts overheen. Plastic huishoudfolie kan ook.

Leg  wel een oude handdoek onder je kussensloop en daaroverheen een oud kussensloop. En daarover wéér een handdoek. Want het wordt vies en vettig.  Of neem een nachtje een oud kussen. Die vies mag worden. Doe eventueel een douchekapje, of plastic folie, over de ingesmeerde haren. Laat het een nacht zitten.

Was je haren de volgende dag goed. Het resultaat is verbluffend mooi ! 

Het resultaat is verbluffend mooi !

Succes gewenst met deze supertip ! Je zult deze tip vaak eens gebruiken, het voelt gewoon goed. En als het ’s zomers een erg heet is ? Of je  een dagje naar zee bent geweest ? Of gaat ? Kokosolie ! Of als je haar er als pluizige touwplukken uit ziet ? Na een dagje zeewater en strand ? Op vakantie ? Kokosolie ! 

Met een hartelijke groet van Tieneke

Zoekt u de beste zuivere curcumine en/of kurkuma ?  In excellent mooie, luxe en trendsetting verpakte potten ? In Miron-glas ? Ik, persoonlijk, beveel u de kurkuma specialist aan. Waarom ? Die heeft uitstekende kurkuma in huis, van hoge kwaliteit voor een lage prijs. Met goede Know-How, en kennis van het product. Met liefde en zorgvuldige controle voor al onze kurkuma. En met zorg uitgekozen supplementen. kurkuma zalf ? Kurkuma capsules ? Curcumine capsules ? Een webshop met specialistische kennis en veelzijdige kurkuma producten. Ze zijn goed en gevarieerd in heel veel kurkuma producten. Zij hebben ook Voordeel Verpakkingen van 300 capsules voor een zéér democratische prijs ! De nummer ÉÉN in kurkuma ! 

Disclaimer : Raadpleeg bij twijfel altijd een arts. Samensteller doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van dit artikel is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Houd er rekening mee dat de inhoud van dit artikel nog niets is geëvalueerd door medisch deskundigen. Geen van deze informatie dient te worden opgevat als medisch advies.  Raadpleeg daarom altijd een medisch gespecialiseerd/gekwalificeerd arts met kennis van natuurlijke supplementen voor aanvang van gebruik van natuurvoeding,voedingsadviezen en/of voeding of natuurlijke supplementen.

 

Leuk om u op mijn blog te ontvangen. Als u wilt, kunt u een reactie voor anderen achterlaten.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.