Hoe maak ik snel mijn eigen currysaus ? (met recept)

Standaard

currysaus

De supermarkten staan vól met sausjes. Maar als je de verpakking eens een keertje óm draait, en de ingrediënten leest, dan zijn ze niet zo goed voor onze gezondheid. Er zitten soms net zo veel conserverings middelen en andere dingen,  ‘waarvan je niet weet wat het is’ in, als saus zélf. Currysaus heb je in soorten en maten. Iedere supermarkt verkoopt wel een paar verschillende soorten. Toch zijn ze uit een plastic flesje niet allemaal even gezond. Weet je dat je heel snel je eigen currysaus kunt maken ? Die is stukken goedkoper en stukken gezonder. En net zo lekker ! Hier vind je recept van een zelf gemaakte currysaus. Beter voor jezelf en beter voor je portemonnee. 

Een currysaus op de boekenbeurs

We waren op een leuke boekenbeurs. Op zoek naar kookboeken uit oude tijden. In de tijden dat er nog geen ‘pakjes-en-zakjes-en-plastic-flesjes’ vol met saus waren. Daar staan zulke bijzondere en simpele recepten in ! Ik vond een recept van rode kool uit ca 1700 . Die was vorige week als artikel.  Dat is écht super en super lekker !!

Na een uurtje of wat hadden we wel trek in wat lekkers, en tosti kaas lust ik wel graag eens. En af en toe een frietje lust ik ook wel. “Sausje erbij ? ” vroeg de Mevrouw. Ik vroeg “Wat hebt u ?” Nou , eigenlijk had ze alleen maar suikersaus en/of zoutspul. Of curry saus met suiker en zout en stikvol met smaakmakers. Hoef ik niet, lust ik niet. Dan maar geen friet. Want droge friet smaakt nergens naar, is mijn mening.

Currysausje zelf maken ? Simpel en snel gedaan !

Voor over de tosti, broodje kaas, frietje of wat je maar lekker vindt,..

sausjes

Kerrie saus, ravigotte saus, curry saus en mayonaise

  • Neem 10 a 15 flinke eetlepels bio tomatensausje. Géén ketchup,  maar zuivere gewone tomatensaus.
  • Je kunt  ook biologische ‘passata’ gebruiken. Dat werkt ook prima. Of even de snijmixer gebruiken bij de inhoud van een blikje tomaten.
  • Neem een flinke theelepel biologische kerriepoeder.
  • Neem een 1/4 theelepel gemberpoeder en 1/4 theelepel korianderpoeder.
  • Neem een 1/2e theelepel kurkuma poeder.
  • Neem een a twee eetlepels bio koffiemelk. (of kokosmelk, dat is ook lekker)
  • Neem een mespuntje zout en peper.
  • En een beetje verse knoflook (1/2 teentje of, eventueel, wat knoflook poeder)

Goed roeren en klaar is de currysaus. Laat het even een uurtje staan, dan kunnen de smaken aan elkaar wennen.

Doe het in een leeg glazen potje en zet het in de koelkast. Vers gemaakt blijft het ca 4 a 5 dagen goed. Dat komt door de kurkuma poeder, die houdt het geheel bacterie vrij. Je kunt ook veel dingen erbij verzinnen. Zoals een mini beetje kruidnagelpoeder erdoor. Of een beetje nootmuskaat. wees creatief. Snel, lekker, gezond, en lekker goedkoop !

Met een hartelijke groet van Tieneke, en voor iedereen een gezellige Moederdag gewenst !

Zoekt u de beste zuivere curcumine en/of kurkuma ? Of Shilajit ‘Vedic’ ?  In biofotonisch glas verpakt ? Trendsetting flacons ? In Miron-glas ? Ik, persoonlijk, beveel u de kurkuma specialist aan. Waarom ? Die heeft uitstekende curcumine in huis, van hoge kwaliteit voor een lage prijs. Met goede Know-How, en kennis van het product. Met liefde en zorgvuldige controle voor al hun kurkuma en andere ayurvedische middelen. Uitstekende magnesium (citraat) ?  Kurkuma en Curcumine capsules ?  Een webshop met specialistische kennis en veelzijdige kurkuma producten. Ze zijn goed en gevarieerd in heel veel kurkuma producten. Zij hebben ook Voordeel Verpakkingen van 300 capsules voor een zéér democratische prijs ! De nummer ÉÉN in kurkuma ! De beste natuurlijk pure kwaliteit tegen de laagste prijs. 

.

Disclaimer : Raadpleeg bij twijfel altijd een arts. Samensteller doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van dit artikel is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Houd er rekening mee dat de inhoud van dit artikel nog niets is geëvalueerd door medisch deskundigen. Geen van deze informatie dient te worden opgevat als medisch advies.  Raadpleeg daarom altijd een medisch gespecialiseerd/gekwalificeerd arts met kennis van natuurlijke supplementen voor aanvang van gebruik van natuurvoeding,voedingsadviezen en/of voeding of natuurlijke supplementen.

Leuk om u op mijn blog te ontvangen. Als u wilt, kunt u een reactie voor anderen achterlaten.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.