KURKUMA, HET LICHAMELIJKE REINIGINGSMIDDEL.

Standaard

 

Wij hebben  een tijd aan onszelf besteed. Meditatie en yoga gedurende 2 weken.  Daar heb ik veel gelezen over kurkuma en curcumine. Dit is een krachtige specerij, die steeds meer belangstelling krijgt vanuit de medische hoek.   Curcuma longa remt de groei van tumoren en het reinigt het lichaam tot in de diepste lagen. Curcuma en curcumine heeft het mooie vermogen om ontstekingen uit het lichaam te kunnen verwijderen. En om het lichaam, in alle facetten, diep te reinigen.  Van het hersenweefsel tot in de gewrichten. In de ayurveda en andere natuurlijke medische wetenschappen, is dit reeds duizenden jaren bekend. Kurkuma en curcumine kunnen jarenlang opgeslagen afvalstoffen weer uit ons lichaamsweefsel  verwijderen . De werkzame stof, die dit bewerkstelligt, heet curcumine. Dit is een onderdeel van de kurkuma wortel. Ook zijn er meerdere soorten kurkuma, echter van de kurkuma-longa is er maar EEN.   In dit artikel zal ik gaarne een paar van de vragen omtrent kurkuma en curcumine beantwoorden. Sinds vele jaren heb ik veel kennis van en ben zeer geïnteresseerd in deze bijzondere specerij. 

Hoe werkt kurkuma en curcumine ? 

druppel.Meditatie en Yoga zuivert lichaam en geest. Al aan het einde van het vorige jaar was ik van plan om een artikel over CURCUMA , het lichamelijke reinigingsmiddel te schrijven. Maar na een lange  meditatie periode van 2 weken is zo’n artikel beter. Meer zuiver en  “to the point” Het idee kwam omdat ik een artikel had gelezen in een tijdschrift waar bij werd aangetoond dat vele vormen van ziekte, die ontstaan door onverwerkte afvalstoffen in het lichaam, in landen als India etc beduidend minder voorkwamen. ” AMA   ”  zijn onverwerkte afvalstoffen,  zo is de naam van lichamelijke afvalstoffen bij de  AYURVEDA .

Ook het aantal kankerpatiënten , in India, was daar bijvoorbeeld het laagst van de hele wereld.  Terwijl het daar toch niet ECHT gezond woont . Curcumine-longa  remt de groei van tumoren. Het reinigt het lichaam tot in de diepste lagen.

Onderaan dit artikel staat een link naar het AMC, over kurkuma en kanker..  Met hun onderzoek.

Ook voeg ik een nieuwsbrief aan het einde van het artikel bij, uitgegeven door de STICHTING TEGEN KANKER.NL   Ook in dit artikel staat dat KURKUMA-LONGA de meest belovende van alle kurkuma’s  is. Niet alle kurkuma’s  zijn  de kurkuma-longa soort . En de informatie dat bij de supermarkten alle kurkuma van de KURKUMA-LONGA soort is, dat klopt niet helemaal. Lekker in de nasi , dat wel. Maar van de genezende soort, dat niet . Vaak is de kurkuma uit zo’n potje  gemengd met vele andere specerijen. En het werkzame bestanddeel van de kurkuma is de curcumine. In het  supermarkt poeder zit hooguit  2 % curcumine.

Curcumine, het lichamelijke reinigings middel. 

In  het boek “THE YOGA OF HERBS”  (een ayurvedische gids voor natuurlijke medicijnen) van Dr. David Frawley en  Dr. Vasant Lad staat dat

…. “… turmeric werkt op alle zachte elementen in ons lichaam.  Een probleem als DE ZIEKTE VAN CROHN, waarbij de ontstekingen in de darmen voor veel moeilijkheden zorgen, is als eerste een regelmatige inname van KURKUMA  het proberen waard. Dit doen mensen al duizenden jaren lang.  Met goede resultaten. Het heeft een diep reinigende werking op alle niveau ‘s, en is een uitstekende natuurlijke antibiotica. En heeft een goede antibacteriële werking, omdat het diep bloed reinigend werkt. Bovendien maakt het nieuwe rode bloedcellen aan..”  Verder zegt hij dat “..het gebruikt kan worden bij huidproblemen, diabetes, artritis, wonden en gewrichtsproblemen..”……..

Over “huidproblemen” heb ik heel veel info. Bijvoorbeeld psoriasis is een ziekte van de huid, maar vindt zijn oorsprong  in slechte voeding.  Onder een link over psoriasis en kurkuma. En wat U zou kunnen doen. Zelf heb ik aanleg tot reumatoïde artritis, dus neem ik elke dag  2   curcumine-longa C3 capsules bij het avond eten. Mijn gewrichten zijn vrij van ontstekingen . Ik voel me daar al vele jaren goed bij . Zonder verdere medicatie heb ik het probleem zelf aangepakt

Bestaat er een natuurlijk middel tegen ontstekingen ? 

.Jazeker kent onze aarde dat, Het heet :  KURKUMA-LONGA.

Wij bevelen ‘dekurkumaspecialist’  aan. Want ‘dekurkumaspecialist’ heeft de zuiverste kwaliteit tegen de laagste prijs.

 GRATIS : GOED GEDOCUMENTEERD KURKUMA-LONGA EBOEK.   (37 blz)  .

.We noemen Geelwortel, Kurkuma ook wel Turmeric, Koenjit en Curcumare,  Curcumine . Het lijkt maar zo’n gewoon geel poedertje, maar de uitwerking is goed.

WORTEL EN POEDER.

WORTEL EN POEDER.

Als er IETS in ons voedsel standaard zou moeten worden toegevoegd is het deze specerij. Gelukkig kun je het ook in capsule-vorm krijgen, maar bedenk dat het met een beetje peper en vet gecombineerd moet worden om goed te werken. Curcumine en kurkuma zijn verschillende dingen. Bijvoorbeeld mag U curcumine  niet  teveel verhitten, dan verliest het veel van zijn goede werking.

Er zijn wel 75 verschillende soorten kurkuma, er is echter maar een met medicinale eigenschappen, dat is de kurkuma-longa. In de schappen van de supermarkt ligt ook wel vaak kurkuma. Dit is niet automatisch de   ‘kurkuma longa’ , met zijn medicinale eigenschappen . Curcumine is een destillaat van de kurkuma. In gewone kurkuma zit ca 2 tot 9 % curcumine. Het is de curcumine die werkt. Verder onderscheid men 3 actieve soorten soorten curcumine  Dat zijn : *curcumine-longa  *bisdemethoxy curcumine *demethoxy curcumine. Vandaar de C3.

 

Kurkuma is een natuurlijk reinigingsmiddel . 

Want het maakt je hele lichaam grondig schoon, tot in de diepste vezels en weefsels. Los wat kurkuma op in vet (olijfolie, walnootolie etc.) voeg een beetje peper toe (transmissie) en U haalt de zware metalen, die je toch wel binnenkrijgt, uit je weefsel. Daarmee voorkom je op hogere leeftijd een boel problemen. Bijv. ons hersenweefsel  bestaat voornamelijk uit vetweefsel, en gifstoffen die in vet oplossen, slaan zich er graag op.

Door regelmatig gebruik van curcumine C3  longa kun je een boel problemen voorkomen wat ziekte van het hersenweefsel betreft, in landen als India, Sri Lanka, en andere landen waar men veel kurkuma gebruikt,  komt ook beduidend minder Alzheimer en Parkinson voor.

Kurkuma/curcumine kan de resten van deze plaque uit het hersenweefsel verwijderen.. 

Ziekten als ALZHEIMER  vinden hierin hun oorsprong. U zou elke dag  een  a twee curcumine C3 capsules kunnen nemen.  Neem dan vooral zuivere kwaliteit, want slechte dingen krijgen we al genoeg via ons voedsel binnen.  De meeste hersenproblemen liggen in kleine ontstekingen in de verfijnde hersenactiviteit.  Curcumine kan het lichaam van deze ontstekingen reinigen.

EEN CONTRA RESTRICTIE :  U mag niet teveel medicatie slikken. De kurkuma is een schoonmaker en een opruimer.

Bijvoorbeeld een flinke doses kurkuma, samen met een bloedverdunner is niet zo’n goed idee. Omdat kurkuma ook bloedverdunnend werkt, het is teveel van het goede.   En als je last hebt van de galblaas ook niet. Kurkuma bevordert de galstroom. Het zou het beste zijn als U eerst met Uw arts overlegt om curcumine te gaan nemen. Met diepwerkende medicatie kunnen er wisselwerkingen optreden.

Ook wordt er in sommige  ziekenhuizen  curcumine gebruikt tegen de bijwerkingen van chemo.  Daarover vindt U op het internet wel meer informatie. En onderstaand een artikel over kurkuma gebruik en chemo.

Kurkuma reinigt diep.

Eigenlijk moest ik een poos geleden naar het  ziekenhuis vanwege een ontsteking onder een kroon. Met het zetten van een nieuwe kroon, kreeg ik een ontsteking na een wortelkanaal behandeling. Dat ziekenhuis zag ik dus helemaal niet zitten. Heb de pijn een poos volgehouden. Vasthoudend dagelijks  een wat hogere dosis CURCUMINE C3  genomen en nu is het ook schoon.  Sinds ik dit op internet heb gezet heb ik veel reacties gehad. En evenzo vele reacties met hetzelfde resultaat als ik had.   De tandarts vroeg wanneer ik naar het ziekenhuis was geweest om de kroon te laten verwijderen.

Ik zei: ..” Maakt U eerst maar aub even een  foto om te zien hoe het er nu uit ziet… “.. De kaakholte was schoon.

Dan moet men het wel konsekwent volhouden. Dat heb ik ook gedaan, anders werkt het niet . En als U een keer een avond feest hebt gehad, en wat teveel alcohol, neem dan een capsule curcumine… VOOR HET SLAPEN GAAN.  De volgende ochtend is het niet ZO erg. En  curcumine reinigt de lever, altijd goed.

De  KURKUMA TEGEN EEN KATER.  Is simpel en eenvoudig.

Kurkuma en het begin van ziek worden. 

De meeste ziekte en problemen die wij kennen,  hebben hun begin in onze darmen, vaak in de vorm van een ontsteking. Als onze darmen onze voedingsstoffen niet goed op kunnen nemen en de afvalstoffen niet kunnen afvoeren, ontstaan in de darm-plooien afval dat zich vastzet. Veel mensen voelen zich daarom ook vaak zo goed bij colonhydro-therapie. (darmreiniging).

Als U met kurkuma begint, merkt U als eerste een duidelijk toegenomen toilet-bezoek. Het lichaam begint de afvalstoffen eruit te werken. Het veelvuldige w.c. bezoek is na een dag of 2 over. Dan begint zich de rest te reinigen, en is het lichaam gewend. Maar als U de eerste capsules neemt, kun U dat het beste in het weekend doen.

 De ziekte van Crohn en kurkuma gebruik. 

De ziekte van Crohn is een ontstekings probleem in de darmen. Daar kan men flink ziek van zijn, met veel pijn. Door  regelmatig kurkuma-longa te gebruiken reinigt U Uw darmen diep en grondig van ontstekingen. Op YOUTUBE is er veel over te vinden, en zelfs in de Nederlandse kranten stonden  er verschillende artikelen. Wel moet ik erbij zeggen dat het zodanig  diep reinigt, dat het de werking van sommige medicatie ook beïnvloed,  bijvoorbeeld bij bloedverdunners. Kurkuma werkt ook bloedverdunnend.

.

Voor patiënten, nogmaals gezegd,  met veel en diepwerkende medicatie  is dit geen middel om “zomaar” even te gebruiken. Of mensen die volledig afhankelijk zijn van de werking van hun medicatie . Maar als U ontstekingsproblemen kent, is het een goed middel. Chronische blaasontsteking, of verschillende  reuma soorten.  Er treed ook geen resistentie op. Je zou kurkuma kunnen beschouwen als een volledig natuurlijke anti-biotica. Zo wordt het in India ook gebruikt. Al eeuwen lang. Gewoon, het werkt. Ook al zou je het je leven lang nemen, dan werkt het de 1e  dag nog even goed als de 6000 e dag. Maar veel reuma patiënten hebben ook andere medicatie. Echter bij sterke medicatie kunt U het beste eerst even met Uw arts overleggen.

Kurkuma en choline. 

In eieren zit een waardevolle stof, genaamd het heet  “CHOLINE” . In kurkuma komt deze stof in plantaardige vorm voor. Wist u dat 90 % van de Amerikanen een ernstig tekort aan choline heeft ?

Choline   is een essentiële stof voor onze hersenen, het voorkomt ontstekingen en remt ze af. Chronische ontstekingen worden in verband gebracht met een verhoogd risico op osteoporose, Alzheimer en cognitieve afwijkingen ( niets meer kunnen leren) , en ook met diabetes 2.

Ook is choline van groot belang voor een gezond hart, omdat het ontstekingen remt die tot hartkwalen kunnen leiden. Choline komt voor in eieren, maar ook veel en in zuiver natuurlijke vorm in kurkuma-longa. En de kleur van choline is :.. juist . GEEL !

Waarom wordt kurkuma/curcumine niet algemeen gebruikt ? 

Waarom geven ze U dan zoveel medicatie om te slikken, en niet gewoon elke dag kurkuma?? Mensen houden van moeilijke dingen. We hebben meer vertrouwen in een paar injecties en zware medicatie.  Dan in een natuurlijk reinigingsmiddel.  De natuur is de beste specerijen markt 1.dokter die er bestaat .  Weliswaar werkt de kurkuma iets langzamer. Maar is beter voor het lichaam.

En heeft geen bijwerkingen. In onze leefwereld hebben we “Voeding”  en “Geneesmiddelen”  gescheiden. Vroeger was voeding en geneesmiddel hetzelfde. We wisten wat we zochten, hoe het werkte en waarom. Snel en gemakkelijk  is nu wat we eigenlijk het liefst en graag willen. Ook wat onze voeding betreft.

Maar zo werkt het in de natuur niet. Gezond eten is niet altijd alleen maar  lekker eten, ik las vorige week in een ayurvedisch gezondheidsboek dat bijvoorbeeld artritis zijn oorsprong in teveel afvalstoffen in de dikke darm vindt. Onze moderne medische wetenschap heeft geen verklaring voor reuma en zijn oorzaken.

Kurkuma-longa en gewichtsverlies. 

Als U kurkuma-longa regelmatig in Uw voedingspatroon verwerkt zult U vanzelf merken dat U afvalt. Neem het als capsule, tijdens de maaltijd.  Het verhoogt het spijsverteringsvuur, dat is goed voor de vertering van Uw voedsel. Bovendien bindt kurkuma vet aan zich, en voert het via de darmen af. Vet ,  dat anders als “lichaamsreserve” was opgeslagen.

.U merkt ook dat je ontlasting ‘vetter’ is.  Goede zaak voor Uw gewicht. De huid en de innerlijke organen reageren op elkaar. Als U iets echt “verkeerds” hebt gegeten, reageert Uw huid d.m.v.  uitslag. Ik heb ooit eens in een restaurant iets gegeten wat voor een vegetariër niet goed was. Ik zat onder de rode bulten voor een week of twee, en heb erge jeuk gehad gedurende lange tijd. Kijk maar eens wat kurkuma voor Uw huid kan doen.

.

DIT GAAT OVER EEN JONGETJE VAN CA 6 jAREN OUD,.. VEEL HUIDONTSTEKINGEN. OOK EEN CLIP VAN EEN PAAR WEKEN LATER,.. WAT ER GEBEURT DOOR GOEDE VOEDING, KURKUMA EN VISOLIE,.. KIJK ZELF MAAR :

Eigenlijk is het een kleine moeite om een kurkuma capsule te nemen, elke dag. Neem een curcuma capsule  . In een tijdschrift stond een artikel, waarin de grote farmaceutische industrie een veto wou aanvragen op kurkuma. Zodat je het niet meer vrij kon kopen, maar alleen via een doktersrecept. Dat was direct afgewezen (gelukkig). Ik gebruik nu ongeveer een jaar elke dag 1200 mgr ( ca  2 capsules per dag) . Een capsule curcumine-longa C3 en EEN capsule kurkuma-longa.

Soms ook nog met  een  schep door mijn curries. Ik voel me er ZEER goed bij. Ik heb dat al vaak opgemerkt. Op het internet heb ik gezocht naar Nederlandse onderzoeken over het gebruik van curcumine bij kanker.

1. LEEST U ZELF MAAR WAT HET AMC ERVAN ZEGT.

2. HET AMC HEEFT 25.000 €  ONTVANGEN OM ONDERZOEK TE DOEN NAAR CURCUMA/CURCUMINE EN KANKER.  

3. NOG EEN ARTIKEL OVER KURKUMA GEBRUIK EN KANKER

4. EEN DUIDELIJK ARTIKEL VOOR VROUWEN OVER CURCUMINE EN BORSTKANKER.

5. LINK NAAR  “TEGENKANKER.NL  – NIEUWSBRIEF . 

6. WWW.KANKER-ACTUEEL.NL

7. INFORMATIE OVER KURKUMA/CURCUMINE GEBRUIK BIJ KANKER.

8. WAT DOET KURKUMA/CURCUMINE BIJ KANKER ? EN IS HET VERSTANDIG OM HET TE NEMEN, ALS JE EEN CHEMOKUUR ONDERGAAT ? 

3. CURCUMINE-LONGA DESTILAAT- SUPERIEUR MET PIPER NIGRUM .

Bij bestelling van 2 flacons curcumine en/of kurkuma capsules

 !  GRATIS Een prachtig en goed gedocumenteerd E-boek : ” Kurkuma, Veelzijdig Belicht “.  

37 bladzijden waardevolle en veelzijdige informatie over alle aspecten van kurkuma-longa ,

KURKUMA-SPECIALIST .  Wij bevelen ‘dekurkumaspecialist’  aan. Want ‘dekurkumaspecialist’ heeft de zuiverste kwaliteit tegen de laagste prijs.

Meer informatie over kurkuma en curcumine, en de achtergronden van deze specerij. Kurkuma en Uw gezondheid.

CURCUMA, EEN KRACHTIGE ZUIVERING.                                                                 

1. KURKUMA EN REUMA.

2.  PSORIASIS EN DE REINIGENDE WERKING VAN KURKUMA

3. DETOX MET KURKUMA.

4. HUIDPROBLEMEN EN HET GEBRUIK VAN KURKUMA.

5.  MIJN GEBIT EN KURKUMA.

6.  GOEDE VOEDING BIJ KANKER.

7. GOEDE VOEDING BIJ LEVERPROBLEMEN.

8. CURCUMA, EEN KRACHTIGE ZUIVERING.

Graag zou ik willen afsluiten met een leuke video clip over Kurkuma en Amla ( een onderdeel van Triphala )

Meer informatie over kurkuma/curcumine gebruik en kanker. 

Een Info Clip :

Waar bestel ik zuivere curcumine.

Waar koop ik zuivere biologische kurkuma.

Wij bevelen ‘dekurkumaspecialist’  aan. Want ‘dekurkumaspecialist’ heeft de zuiverste kwaliteit tegen de laagste prijs.

  

Over Tieneke Scholtens

Welkom op mijn BLOG. "De geneeskrachtige keuken" . Al 26 jaren kook ik vegetarisch, gezond en lekker. De geneeskrachtige Ayurvedische keuken heeft mijn grote belangstelling. Ik ben gespecialiseerd in kurkuma en curcumine, omdat dit een cadeau van de natuur is, met grote en goede uitwerking op het menselijk lichaam. Verder lees ik veel en graag over de relatie tussen voeding en gezondheid, met name "DE VOEDSELZANDLOPER" van Dr. K. Verburgh heeft mijn voorkeur. Welkom op mijn blog, TIENEKE :)

»

  • Goedemorgen, T . Dank voor Uw vraag. Om zoiets tegen een hoge bloeddruk te gaan gebruiken, dat zou ik niet aanraden. Want een hoge bloeddruk kan erg gevaarlijk zijn. Wat U het beste kunt doen is contact opnemen met een arts of Uw eigen huisarts. En het probleem aan hem/haar voorleggen. Eventueel hebben wij een adres van een Universitair Natuurgeneeskundig opgeleid arts voor U. Laat maar even weten als U belangstelling hebt. Ons email adres is : degeneeskrachtigekeuken@gmail.com En een Fijne dag gewenst.

  • Dank voor Uw vraag, ik denk dat U het gewoon zelf eens moet proberen. Niet meer dan EEN capsule eens een keer bij het eten innemen. Of een mini schepje door het eten. Kurkuma is een natuurlijk voedings middel, het lijkt me geen kwaad kunnen. Met Vriendelijke Groeten van Tien .

 1. Hallo Tineke

  Ik heb een ontsteking na een wortelkanaalbehandeling v 45 jaar geleden. Dit is pas op de foto ontdekt. Heb nergens geen last van maar wil niet met een ontsteking blijven lopen. Ben nu begonnen met Puro curcumine C3 2dd 1 capsules maar las hier net dat ik het eigenlijk moet verhogen. Maar tot hoeveel moet ik het verhogen is eigenlijk mijn vraag. Alvast bedankt.

  Groetjes Leni

 2. Hallo allemaal,
  Ben zeer onder de indruk van dit artikel, ik heb 2 potten besteld en hoop van harte dat het gaat helpen tegen de pijn.(in mijn voeten en rug) Ik hoop dat de zending snek binnen komt, zodat ik kan starten met dit wondermiddel. Ik kom hier later graag op terug.
  Vriendelijke groet,
  Carstina.

  • Goedemorgen, Mevrouw F. Kuiper. Dank voor Uw vraag. Weet U, ik kan geen antwoord geven op alle vragen welke aanbieder de beste kurkuma verkoopt. Simpelweg omdat ik deze nog nooit heb gezien. Nee, daar heb ik geen idee van. Wel ken ik vele en verschillende proefjes om te kunnen beoordelen of de kwaliteit van de aangeboden kurkuma zuiver is. Dat moet je ook weten als men dit wil verkopen. Een ervan is de aanwezigheid van kleine witte puntjes BINNEN IN de capsules. Als U die ziet, dan klopt er iets niet. Dat is krijt. Een bijgemengd vulmiddel. Die hoort er niet in thuis. Ja, zijn er vele verschillende methodes om de zuiverheid te kunnen bepalen. Hebt U meer vragen ? Stel ze me gerust. Met vriendelijke groeten van Tieneke 🙂

 3. Poeh , heb dus zelf kurkuma pasta gemaakt. Kreeg het recept via via. Kurkuma bij reform winkel gekocht. 1/4 kop kurkuma, 2/4 water en halve theelepel gemalen zwarte peper. Dit op het vuur zetten en al roerend een pasta van maken. Nu neem ik het voor de tweede dag , smorgens en savonds een theelepel. Vanmorgen opgestaan met diarree, vanmiddag misselijk, koorts en nog meer diarree en last van mn maag.
  Hoe kan dit allemaal , moet ik wel doorgaan ?

  • Goedenavond, Dank voor Uw vraag en Uw vertrouwen. Wie U dit recept heeft gegeven heeft niet veel verstand van de specerij kurkuma-longa . Mijn advies is om per DIRECT te stoppen met dit recept. Uw nieren, alvleesklier en darmen worden er ziek van. Dit recept is hetzelfde als 20 pijnstillers nemen tegen een beetje hoofdpijn. Stop zeker eerst voor een week of 2, om Uw lichaam weer “op orde” te krijgen. Het lijkt me verstandiger om verder even prive te mailen. Mail mij maar voor een beter en zuiver recept op tienekescholtens@gmail.com . Dekurkumaspecialist.nl Een goede avond gewenst en veel groeten uit Groningen. 🙂 .

 4. Bedankt voor je uitleg…. gewoonweg super… ben nu 3 dagen bezig voor peesontstekingen in mijn voeten. hoop dat het écht werkt 🙂

 5. Ik heb drie jaar pijn in mijn been gehad met uitstraling,kon niet anders dan op mijn buik slapen als ik al sliep ieder geval het was geen pretje ik heb dokters bezocht fysiotherapeut een podoloog een bottenkraker (kan niet op de naam komen).daarbij heb ik een maand ofwat niet kunnen zitten mijn schoenen kunnen strikken kortom een drama. Na zoeken op het net door mijn vrouw (ben haar elke dag dankbaar) ben ik curcumine met kaneel gember en piment gaan drinken met water en kokoswater kan nog een lepeltje rauwe honing bij. Is zeker in het begin een niet erg lekker drankje maar na twee dagen was mijn pijn voor 98% verdwenen. Eigenlijk een elixer van ontstekingsremmers en reinigers voor mij een wonderschoon.

 6. Hallo, ik heb even gelezen maar ben toch wel benieuwd hoe ik dit nou kan gebruiken. Ik lees vele verschillende dingen. Ik wil het eigenlijk gaan nemen omdat het gewoon gezond voor je is. Mag je de poeder ook rauw innemen of door de rijst heen doen of over de aardappels strooien? Ik zeg nu maar wat want weet niet hoe ik dit precies kan gebruiken en innemen. Geen capsules want dat krijg ik niet weg.

Goedendag, leuk om je op mijn site te ontvangen. Als je wilt, kun je een reactie voor anderen achterlaten. Vriendelijke dank.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s