Een ingezonden brief over kurkuma met curcumine gebruik bij een bacteriële infectie

Standaard

Natuurlijk krijgen we veel brieven en reacties. Hier hebben we voor u, een ingezonden brief, die mij persoonlijk diep heeft geraakt.  Deze mevrouw heeft, waarschijnlijk in het ziekenhuis,  een ernstige bacteriële infectie opgelopen. Ze was erg ziek geweest, en heeft dit aan de ziekte ‘overgehouden’. Bijna 12 jaren lang heeft ze tegen deze hardnekkige bacterie gestreden. Niemand wist een oplossing. Leest U het zelf maar. 

…….”………

oplossing ziekenhuis bacterieGoedenavond,

Graag zou ik mijn eigen ervaring met jullie willen delen. Laat ik eerst mijn gezondheidsproblemen vertellen die ik heb sinds mijn jongste is geboren. Die wordt straks 14. Waarvan het 12 jaren lang steeds slechter met mij ging.

Ik had acute ernstige blaasontstekingen tot bloedplassen toe. Nierbekken ontsteking. Darmontstekingen. Ik had 365 dagen per jaar ontstekingen in mijn lichaam. Dit ging zo ver dat ik uiteindelijk tramadol met 6 parcetamols moest gaan slikken om de dagen door te komen.
Uiteindelijk kon ik mijn huishouding en tuin etc niet meer zelf doen. Nu had ik een oma die geloofde in de natuurlijke medicijnen. Dus in de natuur zit alles wat een mens nodig heeft om beter te worden en te blijven zei ze altijd.

Zo kwam het dat ik na de zoveelste antibiotica in de boeken ging snuffelen en op google ging speuren naar natuurlijke oplossingen.
Ik sprak “toevallig’ met Indonesische mensen. Die vlakbij mijn opa en oma’s oude huis zijn gaan wonen.

Die vertelde mij over kurkuma longa etc. Ik moest 2 soorten nemen. Ik weer op zoek naar die kurkuma. Ik wist al het een en ander over detoxen etc.

Toen ik las dat het ook voor ontstekingen uitermate geschikt bleek , kwam ik bij ‘De Kurkumaspecialist’ kurkuma en curcumine c3terecht. Heb de combipakket, een combi van kurkuma en curcumine besteld en geminderd met mijn chemische medicijnen. Dit duurde 2 maanden.

Veel water gedronken en nu nog. Want ik moest afkicken van “tramadol”. Zeer verslavend spul,  bleek toen voor mij. Maar ik zette door.

Toen de dag aanbrak dat ik geen tramadol meer slikte ben ik direct met deze “Kurkuma/Curcumine -combinatie”  begonnen.
Serieus,  een week later had ik en geen pijn meer, geen drukkend gevoel in de nieren, geen drukkend gevoel in de blaas. Energie weer langzaam terug.
Ik moest zeer vaak naar de wc. Ook mijn ontlasting werd vaker en veel beter.Geen krampen meer waardoor ik krom zat van de pijn.

Na een maand had ik in,  die eerste maand dat ik begonnen was,  geen blaasontsteking. Yes yes,  wat was dat een overwinning.
Nu dacht ik komt het er op aan, hoe nu verder. Warempel een paar maanden later kwam mijn energie weer helemaal terug. Ik kon zonder moeite alles doen! Geen blaasontsteking meer. Geen nierbekkenontsteking meer. Geen drukkend gevoel meer in blaas of nieren. Geen pijnen meer.
Nu ben ik gelukkig een type die ook gezond kookt en eet en drinkt. Geen koffie en zwarte thee. Kokosolie gebruik ik voor koken en bakken. Onbespoten groentes etc. Daar ben ik zeer nauwkeurig in.

Ik kan met recht zeggen dat deze Kurkuma met Curcumine -combinatie mijn leven zo enorm heeft veranderd dat ik weer leef!!
Jarenlang ziekenhuis in en uit. Spoedopnames gehad van het bloedplassen. Letterlijk bloed plassen. Terwijl ik geen baarmoeder meer heb dus de maandelijkse stonden heb ik al jaren niet meer.

Van een levenskwaliteit cijfer 3 tot een levenskwaliteit cijfer 9,5 is voor mij het bewijs dat mijn oma gelijk had. Met dank aan “de Kurkumaspecialist”.

Mijn dank is zeer groot.
Heb net weer een combipakket besteld. Ik blijf het gebruiken!!!……”…

Groetend, H.N. te B-Dld

Commentaar van ons :

bacterieënWaarschijnlijk heeft deze mevrouw een resistente ziekenhuis bacterie opgelopen. En heeft er 12 lange jaren tegen gestreden. Het resultaat van kurkuma en curcumine c3 gebruik spreekt voor zich. Wij ‘maken’ dit mooie natuur product niet zelf . Moeder Natuur maakt dit en wij waarderen haar werk . We weten dat de zuiverheid van de kurkuma en curcumine van enorm belang is voor de werkzaamheid. Dus ” corrigeren”  we Moeder Natuur ook niet.

Want  hoe minder ‘chemische toevoegingen, hoe beter het werkt…”.. . Onze curcumine C3 ‘superieur’ is de zuivere onbewerkte curcumine uit de kurkuma longa. Niet verder behandeld voor een zogenaamde ‘betere opname’. Want zuivere curcumine c3 ‘superieur’ heeft dit absoluut niet nodig. Ja, wel een beetje bioperine peper erin. Dat mag en moet wel. En dat is meer dan voldoende.

Sinds vele 1000-den jaren is dit een wondermooi zuiver voedingssupplement, en het werkt goed.

Vragen ? Mail ons gerust. Deze combinatie is absoluut Uniek In Nederland  . 

Met een vriendelijke groet van Tieneke,

Zoekt u de beste curcumine en/of kurkuma ? Ik, persoonlijk, beveel u dekurkumaspecialist aan. Een webshop met specialistische kennis en veelzijdige kurkuma producten. Zij zijn de nummer ÉÉN in kurkuma.

Disclaimer : Raadpleeg bij twijfel altijd een arts. Samensteller doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van dit artikel is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Houd er rekening mee dat de inhoud van dit artikel nog niets is geëvalueerd door medisch deskundigen. Geen van deze informatie dient te worden opgevat als medisch advies.  Raadpleeg daarom altijd een medisch gespecialiseerd/gekwalificeerd arts met kennis van natuurlijke supplementen voor aanvang van gebruik van natuurvoeding,voedingsadviezen en/of voeding of natuurlijke supplementen.

Over Tieneke Scholtens

Welkom op "De geneeskrachtige keuken" Foodlog. Dit is een geheel persoonlijke foodlog. Mijn naam is Tieneke Scholtens. Ik heb één hobby. Koken en leren over de uitwerking van voeding en ayurveda. De geneeskrachtige keuken heeft mijn passie, vooral wat de ayurvedische achtergrond betreft. Koken doe ik graag met een gezondheids achtergrond, dit doe ik al 49 jaren lang. Ik kom uit het onderwijs, en heb met enthousiasme eet- en kookles aan de kinderen gegeven. Ook interesseer ik me al ca 33 jaren lang voor de kennis over voeding uit de oude Ayurveda. Met een langdurende liefde voor kurkuma. Hoe prachtig en natuurlijk kunnen dingen zijn.

Volgende »

 1. Pingback: Kurkuma en de invloed op candida, mrsa en andere ziekenhuis bacteriën | degeneeskrachtigekeuken

 2. Hallo Tieneke,
  Dank U wel voor Je interessante blog en uit de reacties leer ik ook wel wat,ook Je gerechten
  zijn heerlijk,zelf neem Ik maar éen kurkuma capsule s’morgens en dat lijkt mij voldoende.
  Groeten uit Limburg

 3. Bedankt voor dit artikel. Zelf gebruik ik ook curcumine. Leef op Mallorca en gebruik ook de biopeperina/zwarte peper erbij. Mijn artrose zit in de knieen en heb meer stijfheid dan pijn (gelukkig).Geeft goede resultaten !
  Ook is 1 knoflook teen (rauw) per dag,na opstaan,een natuurlijk anti inflamatie middel. Helpt mij uitstekend. Wel vervelend misschien wat betreft de sterke lucht,maar het helpt tegen pijn en stijfheid. Ervaringen gezien bij mede artrose patienten hier! Bedankt voor de interressante artikelen!

 4. Beste Tieneke,Inderdaad is kurkuma geweldig en heeft mij uitstekend geholpen tegen pijn van artrose/artritis in ernstige vorm. Echter, ik heb ook last van galaanvallen wat ernstige pijnen veroorzaakt. Wat blijkt nu, dat kurkuma galaanvallen kan veroorzaken. Ik moest dus helaas stoppen met de kurkuma. Ik kon wel huilen want ik was er zo blij mee.Nadat ik sinds nu 2 maanden gestopt ben met de kurcuma heb ik geen galaanvallen meer. maar ja wel de pijn van de artrose. Kurkuma wordt o.a. uitgebracht door Synofit/Almere zoals je wel zult weten.Zij hebben een bericht geplaatst dat kurkuma niet gebruikt kan worden bij galproblemen. Dat vond ik zeer prijzenswaardig van synofit dat zij dit zelf meldden. Maar als je geen galproblemen hebt absoluut kurkuma gebruiken want het is werkelijk geweldig. Ik hoop dat iemand mij kan helpen om i.p.v. kurkuma toch ie
  ts weet van natuurlijke middelen om pijnen van artrose/artritis en onstekeingen te bestrijden.
  Vriendelijke groeten,Hans.

  • Goedendag, Dank voor Uw reactie. Ja, ten dele klopt dit. Want de genoemde Fa heeft geen kurkuma, maar een soort curcumine . En dit kan idd een veroorzaker van problemen zijn bij een galblaas verwijdering. Echter kurkuma en curcumine is er in vele soorten en variaties. Toch kan ik zeggen dat er in onze webshop veel mensen zijn die ( zonder problemen ) kurkuma gebruiken . Wij sturen dan ( bij een vraag daaromtrent ) eerst een ‘proefpakketje’ van de lichtste soort kurkuma op. En laten het een paar dagen gratis proberen. Het gaat dan om EEN lichte soort kurkuma capsule per dag . Als dit geen problemen geeft, er geen kramp of enorme diarree optreedt , is deze lichtste vorm te doen. Het ligt dus aan de soort, er zijn meerdere variaties. Ook wil de Ashwagandha nogal eens helpen, samen met de groenlipmossel. Deze laatste combinatie heeft geen interactie met een galblaas verwijdering. Met vriendelijke groeten van Tieneke 🙂

 5. Ja, kurkuma is geweldig. Ik ben er zo enthousiast over dat ik capsules met de pure curcumine heb gekocht.

  En hier moeten we uitkijken.

  Kurkuma is een bloedvrdunner, dus curcumine capsules verdunnen t bloed nog meer. Helaas heb ik hier niet bij stilgstaan.

  Ik heb natte macula degeneratie en na het innemen van de capsules gedurende een aantal weken, kreeg ik een bloeding in mijn oog. Het zicht is daardoor blijvend achteruit gegaan.

  Ik had dit al eens gelezen in en ingezonden stuk in een Amerikaans tijdschrift, maar dacht dat het overdreven was. Niet dus.

  Zo geweldig als kurkuma dus is: uitkijken!

  ________________________________

  • Goedemorgen, Dank voor Uw reactie. Het ligt aan de soort kurkuma, wij hebben verschillende soorten, van zeer sterk tot zeer mild. De curcumine is de sterkste, die raad ik je niet aan, vanwege de interactie met medicatie. De zachte Ayurvedische kurkuma is de mildste . En EEN capsule van deze lichtste soort ( met een uur of 5 tijdsverschil tussen de medicatie en deze lichte soort kurkuma ) per dag is prima te doen. Ik heb dit ( natuurlijk ) nagevraagd bij een Natuurgeneeskundig arts, deze heeft ‘groen licht’ gegeven. Met vriendelijke groeten van Tieneke 🙂 .

Leuk om u op mijn blog te ontvangen. Als u wilt, kunt u een reactie voor anderen achterlaten.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.