Heeft kurkuma invloed op candida, mrsa en andere resistente ziekenhuis bacteriën ?

Standaard

Een infectie met een ziekenhuis bacterie kan voor een patiënt ernstige gevolgen hebben. Soms zijn deze infectie nog dieper ingrijpend, dan de ziekte zelf. Een candida of MRSA infectie kan hardnekkig zijn. Hier in onze westerse geneeskundige denkwijze is het een algemeen geaccepteerde mening, dat als er geen chemisch medicijn meer helpt tegen deze resistente bacteriën, dan is er niets meer wat wel zou kunnen helpen. Klopt deze denkwijze ? Is het werkelijk zo dat er dan geen kruid meer tegen gewassen is ? En hoe zit dat dan in andere landen ? Heeft de ayurveda een antwoord op deze vraag ? Hier vindt u een informatief artikel over dit onderwerp. 

Ayurveda, Westerse én Oosterse integratie in een ziekenhuis 

ziekenhuis bacterieIn Bangalore, India, is er een ziekenhuis waar de Ayurvedische geneeskunde EN de Westerse geneeskunde geïntegreerd zijn. Waar uit beide werelden het beste is gehaald en samen gebracht. Een uniek project. Het is zeker de moeite waard om daar eens een bezoek te brengen.

Hier in het westen is het medische denken anders. Hier vertrouwt men volledig op de kennis en medicijnen van de farmaceutische industrie. Niet dat ik daar iets op tegen heb, maar soms is men hiermee ‘uitgepraat’. En heeft men geen antwoord meer op diepe medische problemen. Graag geef ik u een ooit eens bijgewoonde lezing vanuit een ander soort denken weer. Waar een integratie wel weer zou kunnen werken. Zowel kurkuma en curcumine zijn krachtige bestrijders van bacteriën.

Problemen als Candida, MRSA en andere superbacteriën zijn de schrik van onze ziekenhuizen. Voor zowel de patiënten, alsook van het verplegend- en behandelend personeel. Deze supersterke bacteriën zijn veelal resistent tegen antibiotica, door een overgebruik hiervan. En hierdoor zijn deze soort bacteriën moeilijk te bestrijden. Heeft u eenmaal een infectie, dan kan deze zeer hardnekkig zijn.

resistente bacterie

Een ‘bio film laagje’ werkt voor de resistente bacterie als een soort ‘harnas’

Dit komt doordat deze bacteriën een hard buitenlaagje hebben ontwikkeld, dit heet een ‘bio film’. Dit is, als het ware, een schild tegen de geneesmiddelen. U kunt het zien als een ‘harnas’. Ondoordringbaar en beschermend voor de bacterie. Van de candida bacterie bestaan er verschillende soorten bacteriën. Candida auris, candida albicans etc. Maar ook de MRSA (Methicilline Restistente Staphylococcus Aureus) bacterie is er een van dergelijke resistente ziekenhuis bacteriën.

Candida is een bacteriële schimmelinfectie, het kan overal in het lichaam voorkomen. Er zijn meerdere soorten candida schimmels. En het is een hardnekkige schimmel infectie. En een candida of MRSA infectie is een gevolg van en overgroei van deze bacterie. De infectie kan ontstaan omdat ons immuunsysteem er niet sterk genoeg voor is om ze te bestrijden. Of dat ons lichaam de bacterie niet heeft herkent. Het kan eigenlijk meerdere oorzaken hebben.

Candida kan overal plaats vinden, het kan op de huid en op de slijmvliezen gevonden worden. Maar ook op andere lichaamsdelen. De infectie wordt veroorzaakt wanneer er een sterke groei van deze schimmel is op onze slijmvliezen. Zeker op warme en vochtige plaatsen. Het is een vervelende, hardnekkige schimmel. Bijvoorbeeld onder een kunstgebit, dit kan een van de manieren zijn, waarop een dergelijke infectie begint. Een verpleegkundige helpt even met het kunstgebit, en één bacterie kan dan tot een hele kolonie uitgroeien.

Een van onze klanten had een dergelijke infectie opgelopen, bij een enkeloperatie. De huisarts zei haar, dat het voornamelijk vrouwen treft. De mond, huidplooien, oksels en soms zelfs de geslachtsdelen kunnen hiermee geïnfecteerd raken. Ze schreef ons dat ze, achteraf gezien, de MRSA infectie nog veel erger vond, dan het enkelprobleem. Ze was er al een jaar ziek van. Ze wist zich er geen raad mee, en de medicijnen en/of zalf van de dokter hielpen ook niet veel. Ze kreeg een zeer streng en strikt dieet, maar kon dat niet vol houden.

Als een dergelijke infectie op de een of andere manier in de bloedbaan terecht komt, kan zich deze door het gehele lichaam verspreiden. Tot in de blaas, maag en darmen aan toe.

De symptomen van een candida infectie hangen af van het getroffen gebied. Bij een vaginale infectie kan de candida jeuk en irritatie veroorzaken. Ook kan het plassen een branderig gevoel geven. Als de candida infectie in de mond terecht komt, noemt men dit wel ‘spruw’. Dan kan men rode of soms witte plekken op de tong of aan de binnenkant van de wangen zien.

Men voelt zich vaak ziek, bij een candida of MRSA infectie. Hoofdpijn, koorts, misselijkheid en een opgeblazen gevoel zijn de meest gehoorde klachten. Maar ook een intense vermoeidheid en duizeligheid kunnen erbij horen. Spierpijn en allergische reacties worden ook gehoord.

oplossing ziekenhuis bacterie

De combinatie van kurkuma en curcumine c3 zou wel eens prima opening van het probleem kunnen zijn.

Omdat een toenemende resistentie tegen bepaalde geneesmiddelen een groot probleem kan zijn bij de behandeling van een candida of MRSA infectie, is de bestrijding met een natuurlijke remedie een goede mogelijkheid. De combinatie van kurkuma en curcumine c3 geeft een lichamelijk integrale benadering van dit probleem. Hiermee wordt bedoeld, dat er niet alleen één getroffen plek wordt behandeld, maar het complete lichaam. Alleen de kurkuma is te zwak om dit probleem te helpen bestrijden, en de curcumine c3 is daarbij de ‘stevige steun in de rug’  extra. Onze ervaring is dat een combinatie van deze beide goed zou kunnen werken. Curcumine c3 is de zuivere onbewerkte stof uit de kurkuma. Niet gemengd, maar de 100 % zuivere curcumine . Aangevuld met een ander zuiver middel, bioperine peper. Dit maakt het tot een zeer krachtig wapen tegen deze bacteriën.

Omdat kurkuma en curcumine C3  zeer sterke bacteriën bestrijders is, en met schimmels ‘korte metten’ maakt, past dit goed bij de bestrijding van een candida of MRSA infectie. Een paar maande geleden hadden we een bestelling van deze combinatie van kurkuma ‘plus’en curcumine C3 ‘superieur’ gedaan door een mevrouw.

Deze Mevrouw uit Noord Duitsland, is ook een klant van ons. Laten we haar Harma noemen. Ze had een chronische blaasontsteking. Achteraf was dit waarschijnlijk eveneens veroorzaakt door een ziekenhuis bacterie. Alleen wist ze dit niet. Door onze lezingen heb ik dit later pas beseft. Ze reageert supergoed op deze kurkuma ‘plus en Curcumine C3 ‘superieur’ combinatie. ..”..Er helpt eigenlijk niets anders tegen..”.., schreef ze ons.

Zoals al vaker gezegd, Curcumine C3 is een natuurlijke verbinding die wordt verkregen uit de wortelstok ( rhizome) van de kurkuma-longa plant. Curcumine is het meest bioactieve gedeelte van kurkuma. En deze Curcumine C3 verandert de stofwisseling in een cel, om in deze cel haar eigen geneeskrachtige eigenschappen te versterken. Ook verandert het de stofwisselings bacteriën in de darmen.

Hoe werkt de combinatie kurkuma en curcumine C3 ‘Superieur’ tegen candida en MRSA ?

Zowel kurkuma alsook Curcumine C3 hebben een zeer sterke antimicrobiële en derhalve ook schimmelwerende werking, en dit is bij veel verschillende bacteriën en ook virussen inzetbaar. De brede biologische werking van curcumine c3 kan ook zeer nuttig zijn bij een antibioticum resistentie. Op de een of andere manier werken deze twee kurkuma en curcumine prima samen in de bestrijding van de deze infectie. Ook honing heeft een aantoonbare goede werking op dergelijke vervelende bacteriën. De werking van honing en kurkuma/curcumine lijkt op elkaar in de strijd tegen deze bacteriën. Honing en kurkuma versterken elkaars werking in deze strijd. Allebei werken ze in op de celmembraam om deze kapot te maken.

A. Curcumine c3 weert schimmels.

Een infectie met candida of MRSA is een gevolg van een uitbraak van schimmel groei. Het lichaam heeft het gevecht verloren tegen deze ‘schimmel aanval’ en kan wel wat hulp gebruiken. Curcumine C3 biedt deze hulp, in dit probleem. De werkzaamheid van curcumine c3 is al veel langer bekend, en helpt ook bij andere candida infecties. Het werkt op verschillende mechanismen in de schimmel bacteriën.

• Het werkings mechanisme van curcumine c3 bij candida is de verstoring van het zogenaamde ‘plas membraan van de MRSA of candida’. Daardoor stopt de groei.

• En het tweede werkingsmechanisme van curcumine c3 is de verstoring van een eiwit die de celwand van de candida en MRSA bacterie in stand houdt. Curcumine C3 maakt deze celwand kapot en doodt zo de schimmel bacterie.

• Er is nog een werkingsmechanisme van curcumine c3, het bemiddelt in actieve zuurstof cellen tegen de candida of MRSA schimmel. Dit leidt tot oxidatieve stress en doodt de schimmel cellen.

• Ook richt curcumine c3 zich op een gen, dit gen heet ‘TUP-1’ . En is betrokken bij de celdeling van de MRSA en candida bacterie. Curcumine c3 stopt deze celdeling.

• In het geval van vaginale candidas en orale candidas kan curcumine c3 het ziektebeeld sterk verminderen.

B. Curcumine c3 vernietigt de biofilm van deze bacterie en maakt deze weer gevoelig voor geneesmiddelen tegen de MRSA of candida.

Een bio-film is een beschermende laag, die bestaat uit allerlei celmateriaal. Ze heten mannose (een soort zure suiker) en glucose. Deze harde laag beschermt de schimmel bacteriën tegen geneesmiddelen. De geneesmiddelen werken dus niet goed meer. Want van deze celmaterialen is bekend dat ze een interactie aan gaan met antibiotica. En zo een antibiotica resistentie veroorzaken. Nu staat het geheel ‘schaakmat’.

In een onderzoek van verschillende plantaardige middelen bleek dat Curcumine c3 het meest actief was van allemaal, om deze bio-film te remmen en te beschadigen.

Ook kan er van curcumine c3 gezegd worden dat de resistente soorten van deze bacteriën, resistent tegen het medicijn ‘fulconazol’ , deze resistentie zou kunnen opheffen.

Dit betekent dat curcumine c3 zeer effectief is in het beschadigen van de schimmelcellen van ziekenhuis bacteriën en het vernietigen van hun ‘bio film’ , en dit zonder de omliggende gezonde weefsels te beschadigen.

C. Curcumine C3 kan de infectie behandelen bij patiënten met een slecht werkende immuunsysteem en/of afweersysteem.

De soort infecties geeft een ernstige zorg voor patiënten in ziekenhuizen. En met name bij patiënten, die een minder goed functionerend afweersysteem hebben. Hier zijn te noemen kankerpatiënten, aids patiënten, orgaan transplantatie patiënten etc,..

Het risico van een flinke schimmel infectie is bij deze patiënten erg hoog. En de gevolgen hiervan kunnen zonder meer ernstig genoemd worden. Zeker als de anti schimmel geneesmiddelen niet meer goed werken. Daarom is het belangrijk om zo snel mogelijk met een alternatief in te grijpen, curcumine c3 zou dit alternatief kunnen zijn.

Het gaat zelfs zover dat bij kanker patiënten, met een uitbraak van een dergelijke infectie, curcumine c3 effectief kan worden ingezet om complicaties, die veroorzaakt worden door de schimmel infectie, te voorkomen.

En van curcumine c3 kan ook gezegd worden dat het de innestelling van bacterie in het weefsel remt. Met andere woorden ; curcumine c3 kan een goed werkend middel zijn bij AIDS patiënten met een slechtere weerstand en een zwak immuunsysteem. Maar dit geldt ook voor andere patiënten. Het versterkt het immuunsysteem zodanig, dat de weerstand van de patiënt sterk toeneemt.

Hoeveel van deze combinatie kurkuma en curcumine c3 moet je dan gebruiken?

Eigenlijk is er geen precieze dosis voorgeschreven voor een ziekenhuis infectie. Maar de algemeen aanbevolen dosering van 1 â 2 x 500 mgr Curcumine C3 capsules per dag kunt u wel aanhouden. Begin altijd een week met 1 capsule per dag, en (eventueel) kunt u deze opvoeren naar meer capsules per dag. Ook manuka honing, samen met curcumine, kan deze werking nogmaals versterken.
Gebruik dan altijd een Curcumine C3 met bioperine peper. Omdat dit de biologische beschikbaarheid verbetert. Het beste is de Curcumine C3 ‘Superieur’, deze voldoet volledig aan de balans van de 3 curcuminoïde eisen.

Curcumine C3 ‘superieur’ moet tijdens de maaltijd ingenomen worden, en mag niet samen met andere geneesmiddelen ingenomen worden, laat er altijd tijdsverschil van een uur of 5 tussen zitten.

Ook is het mogelijk om een crème op kurkuma basis te gebruiken, om de infectie te bestrijden, deze is te koop bij dekurkumaspecialist.nl . Maar gebruik deze creme alleen uitwendig.

Contra indicaties ;

 • Consumptie van curcumine c3 op een nuchtere maag vermijden, het kan leiden tot brandend maagzuur. En neem nooit in een keer zomaar een grote dosis, want dit kan klachten zoals een opgeblazen gevoel, misselijkheid en diarree geven.
 • Neem kurkuma en curcumine c3 eerst in kleine hoeveelheden en tijdens de maaltijd om mee te beginnen. Het liefst voor de eerste week 0m-en-om. Maandag één capsule kurkuma, dinsdag één capsule curcumine c3, woensdag één capsule kurkuma, donderdag één capsule curcumine c3 etc. Na de week kunt u dan ’s morgens één curcumine c3 ‘superieur’ capsule nemen en ’s avonds één kurkuma ‘plus’ capsule. Neem dit in tijdens een maaltijd.
 • Bij diabetes moet u voorzichtig zijn met curcumine c3.
 • En bij het gebruik van zwaardere bloedverdunners is curcumine c3 geen product voor u, want zowel kurkuma alsook curcumine c3 zijn bloedverdunnend. Het zijn dus twee middelen voor dezelfde kwaal. Beter niet aan beginnen.
 • Moet u nog een operatie ondergaan ? Stop 2 weken VOOR de operatie met het gebruik van curcumine c3, vanwege complicaties door het dunnere bloed.
 • Als laatste ; curcumine c3 werkt op de galblaas, door de galblaas aan te zetten tot ‘leeg knijpen’. Als u galstenen hebt, kan dit een galstenen aanval veroorzaken. Gebruik dan geen kurkuma en curcumine c3
 • Gebruik ook geen kurkuma tijdens de zwangerschap en borstvoeding.

De conclusie 

Curcumine C3 ‘Superieur’ is geheel natuurlijke en plantaardige stof. De zuivere en onbewerkte bioactieve stof uit kurkuma longa. Het is een belangrijke stof met als voordeel dat het de infecties, veroorzaakt door de candida of de MRSA schimmel, helpt bestrijden.

De anti-schimmel werking van curcumine c3 is aanzienlijk, in de strijd met de ziekenhuis bacterie. Curcumine doodt niet alleen de schimmel, maar vernietigt ook harde bio-film laag. Bovendien helpt curcumine c3, door de bio-film laag te vernietigen, de resistentie van ziekenhuis bacteriën tegen anti-biotica geneesmiddelen te verminderen.

Ook kan gezegd worden dat curcumine c3 waardevol is in de fotodynamische therapie (PDT) die wordt gebruikt om deze infecties te behandelen. Dit doet curcumine c3 door de therapie effectiever en werkzamer te maken.

Eveneens zou de kurkuma/curcumine c3 combinatie gebruikt worden voor de behandeling van patiënten met een slechter immuunsysteem. Het vermogen om het immuunsysteem te versterken kan nuttig zijn bij de bestrijding van deze vervelende en hardnekkige infectie. Over het algemeen kan zonder meer gesteld worden dat Curcumine C3, door zijn sterke en zuiverende werking een groot potentieel heeft voor therapeutische toepassingen tegen candida en MRSA infecties.

Vriendelijke dank voor het lezen.

Bronnen :

 1. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/9151568/
 2. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27956904/
 3. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28934660/
 4. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5233496/
 5. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33894289/
 6. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33367418/
 7. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35041982/
 8. En vele andere ayurvedische informatie van Dr. V. Lad en Dr. K. Mehta, en andere ayurvedische artsen.

Met een groet van Tieneke.

Zoek je de beste zuivere curcumine en/of kurkuma ? Of Ashwagandha ?  In milieuvriendelijke brievenbus verpakking of  biofotonisch glas verpakt ? Trendsetting flacons ? In Miron-glas ? Ik, persoonlijk, beveel je de kurkuma specialist aan. Waarom ? Die heeft uitstekende curcumine c3 in huis, van hoge kwaliteit voor een lage prijs. Met goede Know-How, en kennis van het product. Met liefde en zorgvuldige controle voor al hun kurkuma en andere ayurvedische middelen. Uitstekende magnesium (citraat) ?  Kurkuma en Curcumine capsules ?  Een webshop met specialistische kennis en veelzijdige kurkuma producten. Ze zijn goed en gevarieerd in heel veel kurkuma producten. Zij hebben ook Voordeel Verpakkingen van 300 capsules voor een zéér democratische prijs ! De nummer ÉÉN in kurkuma ! De beste natuurlijk pure kwaliteit tegen de laagste prijs. 

.

Disclaimer : Raadpleeg bij twijfel altijd een arts. Samensteller doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van dit artikel is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Houd er rekening mee dat de inhoud van dit artikel nog niets is geëvalueerd door medisch deskundigen. Geen van deze informatie dient te worden opgevat als medisch advies.  Raadpleeg daarom altijd een medisch gespecialiseerd/gekwalificeerd arts met kennis van natuurlijke supplementen voor aanvang van gebruik van natuurvoeding,voedingsadviezen en/of voeding of natuurlijke supplementen.

Volgende »

 1. Ik heb al een paar jaar last van huidschimmel (Mycose). Jeuk en soms kleine bultjes op (vooral) bovenrug en haarlijn. Alleen Daktarinzalf helpt, maar de schimmel komt telkens terug omdat de basis niet aangepakt wordt. Na het lezen van dit blog wil ik Curcumine gaan gebruiken. Welke dosering adviseert u? Vriendelijke groeten, Siem

  • Dank voor je vraag en je vertrouwen. Je kunt het beste deze plekken even dun insmeren met pure kurkuma olie ‘Botanic’. Daarnaast kan de combinatie van kurkuma ‘Plus’ en Curcumine C3 ‘Superieur’ ook een goede uitwerking hebben. Met een hartelijke groet van Tieneke

 2. Pingback: Zijn kurkuma en honing vriendjes van elkaar ? | degeneeskrachtigekeuken

 3. Pingback: Honing en haar werking op onze gezondheid | degeneeskrachtigekeuken

 4. Hallo,ik neem al lang kurkuma longa poeder. Een beetje met zw peper en olie. En heb ook al een pot curcumine c3 genomen.nu van over een tijd terug hebben ze op een echo in het ziekenhuis gezien dat ik steentjes op de gal heb,en ben wat verontrust.de dokters weten precies niets over curcuma .zelfs de oncoloog niet.ik ben een tijdje gestopt met het te nemen omdat ik last had van de gal.maar ben terug begonnen,want ik heb psoriasis en ook baarmoeder en eierstok kanker gehad.is wel al 8jaar geleden.zou het toch weer willen blijven nemen .vooral preventief. Ik vind het goed, want ik heb ook astma en ben heel gevoelig aan de luchtwegen.die pot curcumine c3heb ik genomen. Die komt van jullie en toen heb ik toch geen last van gehad misschien af en toe een tijdje stoppen en dan terug beginnen zoals nu.nu ben ik al weer een week begonnen met de longa poeder omdat ik een luchtweginfectie heb. Nu wat is jou mening hier over grtjs en bedankt voor de leuke mails.

  • Goedemorgen, Mevrouw. Dank voor uw mail en uw vertrouwen. Ja, kurkuma heeft invloed op de galblaas. Kurkuma “stuwt” de gal uit de galblaas. Mochten er galstenen in de gal zitten, dan kan het zijn dat er een steentje los komt en een obstructie veroorzaakt. Natuurlijk weet ik niet hoe groot de steentjes zijn. Ook weet ik niet hoeveel u kurkuma neemt etc. Weet u, ik ben geen arts, en pretendeer dit ook niet te zijn. En een dergelijk voorval kan ik ook niet voorspellen. Maar uitgebreide kennis omtrent kurkuma hebben we al 25 jaren, en kennen dit product door-en-door. Vanuit deze kennis antwoord ik u. Eventueel kan ik u een natuurgeneeskundig arts aanbevelen, deze kan dit beter bespreken met uw eigen arts dan ik. Als u meer vragen hebt, mail ons gerust. Met een vriendelijke groet van Tieneke.

Leuk om u op mijn blog te ontvangen. Als u wilt, kunt u een reactie voor anderen achterlaten.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.