Mozzarella is van oorsprong een Italiaanse kaas. Maar het hoeft niet persé van buffelmelk gemaakt te zijn. Het is de kwaliteit van de melk die het belangrijkste is. En het is een verse kaas. Het meest traditionele is om de kaas in plakjes te snijden en het met, eveneens in plakken gesneden, tomaat en basilicum te serveren. Maar er zijn nog zóveel meer en andere lekkere recepten te bedenken. Hier komen er een paar met een geheel ándere mozzarella twist.
Mozzarella, maar dan eens zónder tomaat en basilicum
Wie lust er nou geen mozzarella. De zachte witte kaas hóórt over een pizza. Of als lekkere salade caprese

De traditionele mozzarella, maar het kan ook héél ánders
met tomaatjes en basilicum. Beetje olie erover. Dit is op de traditionele manier.
Maar wist je dat je nog véél meer lekkere recepten met mozzarella kunt maken ? Snij een bol mozzarella, of neem kleine mini bolletjes, doe deze in een mooie schaal en probeer eens één van de onderstaande recepten. Of probeer ze allemaal. Deze smaken hóren óók bij elkaar. Net als basilicum en tomaat. Vooral het laatste recept van kaneel én munt met mozzarella. Wow !
Een paar recepten met mozzarella, maar dan ánders
1. Een heerlijke mozzarella salade maak je ook met walnoten, walnootolie en hele kleine ringetjes verse groene peper. Snij de mozzarella in plakken en doe deze mix erover. Walnootolie is een uitstekende olie voor het gezond houden van onze hersenen.
2. Probeer eens een mozzarella salade met een klein beetje kaneelpoeder en een dun straaltje lindehoning. Mozzarella in plakken snijden en deze combinatie erover verdelen. Mmmm,.. Je weet niet hoe lekker dit is. Honing is ook gezond voor je maag.
3. Nog een idee ? Bak eens een paar blaadjes verse salie. Doe deze over de gesneden plakken mozzarella. Rol ook, eventueel, een paar plakjes rookvlees op. En snij deze in hele dunne rolletjes. Doe dit over de mozzarella salade.

In kleine plakjes snijden, even bakken en over de mozzarella
4. Sauteer een paar champignons. Dat doe je door deze in iets grovere plakken te snijden. Éven áán bakken in boter. En als ze beginnen te ‘zweten’ doe je er een paar eetlepels witte wijn bij, in de pan. Even 15 seconden gloeiend heet bakken schudden. Daarna over de plakken mozzarella doen. Met peper en zout erbij. Jammie
5. Bak een beetje taugéh heet áán, in een eetlepel sojasaus. Doe dit óver de plakken mozzarella. Zeer bijzonder !
6. Snij een handvol zwarte olijven in dunne plakjes. Bak ze éven in een beetje olijfolie met een beetje peper en zout. Schenk dit over de plakken mozzarella. Dit is lekker !
7. Koop een bakje zoete druiven. Haal ze van de takjes af en doe ze in een klein pannetje met een beetje olijfolie. Bak de druiven even heet en kort áán. Tot ze hun vocht los laten. En het velletje open gaat. Beetje zout en peper erover en schenk dit mengsel over je mozzarella. Een heerlijke smaakexplosie.
8. En als laatste mijn eigen superfavoriet : Neem een bol mozzarella, doe er olijfolie, peper en zout
overheen. Pak dan een theezeefje doe er een beetje kaneelpoeder in en schud er een beetje kaneel overheen. Ook een beetje verse citroensap. Knip een paar mooie muntblaadjes in héle kleine reepjes en strooi die erover. Mmmmm…! Kun je me ’s nachts voor wakker maken.

Met een hartelijke groet van Tieneke.
En eet smakelijk 🙂
Zoekt u de beste zuivere curcumine c3 en/of kurkuma longa ? Ik, persoonlijk, beveel u de kurkuma specialist aan. Deze heeft uitstekende kurkuma in huis, van hoge kwaliteit voor een lage prijs. Met goede Know-How, en kennis van het product. Met liefde en zorgvuldige controle voor al hun kurkuma. En met zorg uitgekozen supplementen. Ethyleen Oxide vrij, Niet bestraald, GMO vrij, gecertificeerd halal en kosher, BSE/TSE vrij ! En…. : *****5 sterren op de TRUSTPILOT . De NUMMER 1 in kurkuma en andere ayurvedische producten.
.