Aluminium in onze leefwereld (waar zit aluminium allemaal in ?)

Standaard

Er zitten veel gifstoffen in onze wereld en in onze voeding. De vorige week is er een artikel verschenen over gifstoffen in onze voeding. En welke groenten en fruit je eigenlijk béter biologisch kunt eten. Dan rijst de vraag : hoe krijg je die gifstoffen weer uit je lichaam. Waar vind je een middel die het lichaamsweefsel weer reinigt ? Ook aluminium is een middel dat je beter niet in grote hoeveelheden binnen moet krijgen. Maar waar zit dan overal aluminium in ? Hier vind je een informatief artikel over het reinigende element van kurkuma en curcumine en aluminium.

Kurkuma en Curcumine, een lichamelijk reinigingsmiddel ? 

Meerdere malen hebben we het al opgemerkt. Curcumine en Kurkuma zijn géén geneesmiddelen. Het zijn middelen die ons lichaamsweefsel gezond houden. En reinigt. Vóórdat er ergere dingen kunnen gebeuren.  We hebben er al vaker, in deze blog, over geschreven.

aluminium pannen

Aluminium pannen, om in te koken is geen goed idee

Onze wereld gebruikt véél soorten vergif en zware metalen. Met als redenatie ..’..Ách, dat kleine beetje doet geen mens kwaad..’.. Maar als je al die kleine beetjes bij elkaar optelt, dan kun je je toch wel even achter je oren krabben en je afvragen of het (allemaal samen) wel zulke kleine beetjes zijn. Curcumine C3 en Kurkuma hebben, in deze reiniging, een goed voordeel, het zou mee kunnen helpen om giftige zware metalen uit je lichaamsweefsel te halen. Zoals aluminium. (7)

Aluminium wordt al jaren in verband gebracht met Alzheimer en dementie. Het zou geen gek idee zijn om iedere dag een beetje kurkuma en/of curcumine te gebruiken. Waarom ?

Een onderzoek naar Alzheimer, Dementie en aluminium

Aluminium is in onze leefwereld overal aanwezig. Op de muren, als een onderdeel van verf. Op daken van gebouwen. In vliegtuigen, treinen, auto’s en in pannen. In ieder huis ligt wel een rol aluminium folie.

Het zit zelfs in héél kleine deeltjes in de lucht, die we inademen. Dit is natuurlijk afhankelijk van het weer en de plaats.

Wist je dat er in Engeland, in 1988,  een vreselijk ongeluk is gebeurd. Een van de ergste in de geschiedenis, in de plaats Camelford. Per ongeluk loosde een vrachtwagen 20.000 kilo aluminium sulfaat in het drinkwater, in plaats van in een opslagtank. In de 25 jaren die erop volgden kregen meerdere getroffenen aantoonbare problemen met hun hersenen en geheugen. Zoals dementieverschijnselen en vroege Alzheimer. Ze hadden allemaal hoge gehaltes aluminium in hun bloed. (4).

Sindsdien is er een sterk vermoeden dat aluminium, onder andere,  de hersenfunctie kan beïnvloeden.

Aluminium in onze ‘gewone’ leefwereld ? Waar zit dat dan in ? 

Ja, ook in onze ‘gewone leefwereld’ zit óók erg veel aluminium verborgen. We zullen er een paar noemen

 • Kurkuma-poederIn aluminium pannen, waar we elke dag mee koken. Voedsel kan een interactie aangaan met deze aluminium. Verhitting, zuren en zouten zijn dan als oorzaak te noemen.
 • Aluminium folie, om een ovenschotel mee af te dekken. Of voedsel in op te bergen
 • Aluminium folie om in te BBQ-en is echt géén goed idee
 • Maagzuurremmers bevatten ca 150 milligram aluminium per dosis in een tablet, capsule of anderszins. Ja, met één dosis zou u dan méér aluminium binnen krijgen dan de hoeveelheid, die volgens de WHO veilig door de mond kan worden ingenomen. Dat is 1 milligram per kilo lichaamsgewicht. Middelen tegen brandend maagzuur  (protonpompremmers) lijken de kans op dementie met 44% te verhogen. Toch twijfelen artsen eraan of het wérkelijk door de aluminium bevattende zuurremmers komt (1)
 • Gebufferde aspirine. Dit is aspirine die bedoeld is om de kans op maag- en darmbloedingen tegen te gaan. Deze heeft een ‘beschermlaag’ van aluminiumhydroxide. Dit bevat, volgens de Amerikaanse CDC 10 tot 20 milligram per tablet. (2)
 • Vaccins, aluminium wordt vaak aan vaccin toegevoegd om het immuunsysteem te stimuleren
 • Allergie injecties. In Europa wordt aan de meeste allergie-injecties (desensilibisatie kuren) aluminium toegevoegd. In de loop van een behandeling kunnen patiënten tot wel 54 injecties krijgen. Daarmee kan men in totaal tot ca 50 a 60 mg aluminium binnen krijgen. (5)
 • Dit bevat aluminiumzouten die de zweetporiën blokkeren. Omdat aluminium uit deodorant via
  Make up

  Er zit veel aluminium verborgen in ‘gewone’ dingen

  huidbeschadigingen in het bloed kan komen en in verband is gebracht met veel verschillende ziekten, adviseren sommige wetenschappers om deodorant te gebruiken die aluminium vrij is. Maar hier zit een addertje onder het gras, want soms staat het wél op het etiket dat het aluminium vrij is, maar dan is dat niet zo !

 • Make-up. Veel make-up artikelen, zoals gezichtsfoundations, lippenstiften en poeders bevatten  regelmatig minuscule deeltjes (nano deeltjes) aluminium. Deze zijn zó klein dat ze door onze celmembranen heen kunnen en in het lichaam terecht komen. (6)
 • Maar ook in voedsel en voedselverpakkingen zit aluminium, zoals in blikjes, over maaltijden, koffie cups, dopjes van flessen etc,..

Waarom dit artikel ? Wij dachten zó : Een gewaarschuwd mens telt voor 2.

Curcumine en Kurkuma reinigen, dag-na-dag  elke keer wéér ons lichaamsweefsel. Het is niet de bedoeling om hiervan grote hoeveelheden in te nemen. Dat is ook in het geheel niet nodig. Er is een oud spreekwoord :..”..één draadje per dag, maakt een hemdsmouw in een jaar..”..
En zó kunnen geheel natuurlijke middelen óók goed werken.

Met een hartelijk groet van Tieneke

Bronnen :

 1. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/jgh.13750 
 2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2782734/
 3. https://de.zxc.wiki/wiki/Aluminiumhydroxychlorid
 4. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10496822/
 5. https://europepmc.org/article/med/29034866
 6. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25809475/
 7. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19616038/

Zoekt u de beste curcumine en/of kurkuma ? De hoogste kwaliteit ? Ik, persoonlijk, beveel u de kurkuma specialist aan. Een webshop met specialistische kennis en veelzijdige kurkuma producten. Zij zijn de nummer ÉÉN in zuivere kurkuma en/of curcumine . Met een *****5-sterren beoordeling op de Trustpilot !

Disclaimer : Raadpleeg bij twijfel altijd een arts. Samensteller doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van dit artikel is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Houd er rekening mee dat de inhoud van dit artikel nog niets is geëvalueerd door medisch deskundigen. Geen van deze informatie dient te worden opgevat als medisch advies.  Raadpleeg daarom altijd een medisch gespecialiseerd/gekwalificeerd arts met kennis van natuurlijke supplementen voor aanvang van gebruik van natuurvoeding, voedingsadviezen en/of voeding of natuurlijke supplementen.

Meer informatie ?

Leuk om u op mijn blog te ontvangen. Als u wilt, kunt u een reactie voor anderen achterlaten.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.