Ons voedingssysteem

Standaard

ONS VOEDINGSSYSTEEM. 

Het afgelopen weekend heeft WILBRINK een artikel geplaatst in “DE TELEGRAAF” om voor de 2e keer te waarschuwen tegen mest injecties. (DE SMAAK VAN WILBRINK/WEEKEND 25-2-2012) . We hebben een regering die gaat VERBIEDEN  om natuurlijke bestrijdingsmiddelen te gebruiken. ! Bovendien is iedere boer nu  VERPLICHT  om chemische bestrijdingsmiddelen te gebruiken.   ONBEGRIJPELIJK. Met mestinjecties  laten we de grond verrotten, en eten er vervolgens het slechte voedsel van. Zo’n wet invoeren is gewoon een misdaad ! Bij onze Europese buren is mestinjectie allang verboden. Ons eten neemt snel af in voedingskracht, en dat komt door de mestinjecties. En dat er niemand enige verantwoording hoeft af te leggen tegen het opwekken van ziektes  van vele miljoenen mensen……… 

WILBRINK zegt dat hij vindt dat “… als iemand willens en wetens dergelijke nonsens doorvoert, dan mag-ie daar later op worden afgerekend..” .

ONS VOEDINGSSYSTEEM. 

Ja, ben ik mee eens. En ik vind ook dat politieke immuniteit wel heel erg ver gaat. Ze jammeren dat gezondheidszorg niet meer te betalen is. En wij steeds meer zelf moeten bijdragen. Maar de oorzaak ligt in ons voedsel. Voordat je het weet is er weer een wet , die gezonde huis- , tuin- en keukenmiddeltjes tegen een beetje onkruid gaat verbieden .

Het hele artikel moet je zelf maar lezen.  (=klik hier)

 

 

 

Over Tieneke Scholtens

Welkom op "De geneeskrachtige keuken" Foodlog. Dit is een geheel persoonlijke foodlog. Mijn naam is Tieneke Scholtens. Ik heb één hobby. Koken en leren over de uitwerking van voeding en ayurveda. De geneeskrachtige keuken heeft mijn passie, vooral wat de ayurvedische achtergrond betreft. Koken doe ik graag met een gezondheids achtergrond, dit doe ik al 49 jaren lang. Ik kom uit het onderwijs, en heb met enthousiasme eet- en kookles aan de kinderen gegeven. Ook interesseer ik me al ca 33 jaren lang voor de kennis over voeding uit de oude Ayurveda. Met een langdurende liefde voor kurkuma. Hoe prachtig en natuurlijk kunnen dingen zijn.

Volgende »

 1. Ik gebruik ook geen zakjes en pakjes, teveel E-nummers en alles smaakt hetzelfde. Wij vinden het heerlijk om ‘nieuwe’ dingen te proberen. Een paar jaar geleden hebben we voor het eerst aardpeer gehad, echt heerlijk. Als het op de markt te koop is, nemen we altijd wat mee. Zo zijn er wel meer heerlijke ontdekkingen geweest, nadat bij mij o.a. een noten-allergie is geconstateerd.
  Het is altijd heerlijk om blogs te ontdekken die hier aandacht aan besteden.
  groetjes,
  Karin

 2. Hoi, Die San en Matthe, Leuk om een berichtje van jullie te krijgen. Hoe is die aan de andere kant van het kanaaltje ?? . Hier alles best. Het is nog rustig met het werk, komt vanzelf wel weer als de zon gaat schijnen. Ja, ik heb veel plezier aan mijn BLOG over eten. Ook ben ik druk bezig met een gratis Ebook, vol simpele, snelle en vooral gezonde recepten. Als je dat weer eens leest over die BECEL-pro activ rommel.. Beter om zelf te koken en niet te veel pakkies-en-zakkies te gebruiken. Wij wensen jullie een fijn weekend en tot hoors/mails/ziens . XXXXXXXXXX van Tien 🙂 ( dus geen eenzame roepende in de woestijn) hahaha.. jij bent er ook eentje.. 🙂

 3. Hallo Tieneke & Cyril,

  Soms ben je een roepende in de woestijn ! (letterlijk geeft dat wel een fijn gevoel).

  Wij genieten erg van de basis currie saus, vooral omdat ik geen jus eet. Uien en knoflook zijn nu ook minder een probleem want door de telefoon ruiken ze dat niet en ik vind het wel lekker en het is ook gezond.

  Wat betreft de gember “thee”die maak ik vooral in de zomer nog wel eens maar nu wat vaker,
  maar wat nog leuker is deze te introduceren op je werk en dan vooral de gezichten die ze erbij trekken !
  Mijn meeste collega’s zijn vleeseters en willen zo nu en dan wel eens afwijken maar vooral niet teveel van dat goede.

  Groet,

  Sandra & Matthé

Leuk om u op mijn blog te ontvangen. Als u wilt, kunt u een reactie voor anderen achterlaten.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.