Kurkuma in de ayurveda

Standaard

Een commentaar van Sri Sri Ravi Shankar over het gebruik van kurkuma in de ayurveda.  Een artikel van 15 augustus 2014. Het is een toespraak in Bangalore. En is een antwoord op de volgende vraag:  ” India staat bekend om zijn eeuwenoude traditie in de ayurvedische wetenschap. Hoe kunnen we dit wereldkundig maken? ” 

Het antwoord van SRI SRI RAVI SHANKAR is de volgende :

KURKUMA-LONGA.

Kurkuma longa.

“… We beginnen ermee om het hier te gebruiken. De wereld is er al mee begonnen om de ayurveda  te herkennen.  Ik zou graag een voorval  willen noemen, wat in 1980 is gebeurd. Ik had een conferentie georganiseerd tussen “Ayurvedische Artsen”en  “Artsen van de Moderne Medische Wetenschap” in New Delhi.  Het was in VASANT VIHAR,  en er waren ongeveer 50 a 60 dokters van beide medische achtergronden.  Toen de conferentie gaande was, dook er een discussie over kurkuma op.  Ik herinner me  deze discussie,  over kurkuma,  levendig  .

Alle reguliere artsen zeiden dat kurkuma geen waarde had. “…Het was een kleurstof….”  Ze veegden de argumentatie van de ayurvedische artsen van de tafel, die beweerden dat KURKUMA een zgn “vayosthapan” is. Dat betekent een middel dat je jong en gezond houdt. Het houdt veroudering van  je lichaam tegen.  En het houdt je systeem vitaal en gezond.  Dit is wat de Ayurvedische artsen keer-op-keer herhaalden. Echter de reguliere medische artsen  zeiden dat het totale onzin was,..

Vandaag de dag heeft de reguliere medische wetenschap herkend dat kurkuma het werk doet van 19 levensreddende middelen. Inclusief kanker.  Kurkuma is een anti-virus middel. Ook bij virale koorts ! In de regel zegt de reguliere medische wetenschap , dat er geen middel bestaat tegen virale koorts.  Neem maar gewoon kurkuma en verse limoensap, dat is genoeg.

In India maken we tafelzuur van verse kurkuma, gember en limoen, dit is het  beste ! kurkuma ondersteunt  anti-viraal, anti-bacterieel en is een anti-oxidant. Het doet het werk van een aspirine ( pijnstiller), werkt bloedverdunnend, en het stopt het stollen van het bloed.  Het doet het werk van 19 levensreddende medicijnen. Reinigt de lever, het reguleert de bloeddruk, houdt slecht cholesterol onder controle en kurkuma-longa is een geheel natuurlijk zuivere anti-bioticaKurkuma is een geschenk van de natuur. Het is zonder meer een “anti-aging” product te noemen.

In onze traditie, bij iedere bijzondere gebeurtenis, is het eerste wat we kopen KURKUMA. En daarna pas kopen we kleding en voedsel en andere dingen. Ik herinner me, als wij nieuwe kleding kregen, dat mijn oma een klein beetje kurkuma wortel in de hoek van een kledingstuk stopte.

SRI SRI RAVI SHANKAR.

Sri Sri Ravi Shankar

En als je nieuwe kleding kocht, stopte je  ook eerst een stukje kurkuma in een hoekje. KURKUMA heeft altijd een belangrijke plaats ingenomen in ons land, en vandaag de dag kan ik zeggen : AYURVEDA WORDT DE MEDISCHE WETENSCHAP VAN DE 21E EEUW.

Natuurlijk zijn niet alle Ayurvedische preparaten , die men maakt, wetenschappelijk en hygiënisch in de natuur. Maar we mogen deze natuurlijke medische  wetenschap , genaamd AYURVEDA, niet ignoreren, samen met de moderne wetenschap moeten we de Ayurveda meenemen…….”

HIER IS HET GEHELE ORIGINELE ARTIKEL TE LEZEN. 

Het originele Indiase recept van Sri Sri RAVI SHANKAR.

RECEPT VAN VERSE KURKUMA, GEMBER EN CITROEN PICKELS.

Zeker na wat SRI  SRI  er van zei  !

Met een hartelijke groet van Tieneke

Zoekt u de beste zuivere curcumine c3 en/of kurkuma longa ?  Ik, persoonlijk, beveel u de kurkuma specialist aan. Deze heeft uitstekende kurkuma in huis, van hoge kwaliteit voor een lage prijs. Met goede Know-How, en kennis van het product. Met liefde en zorgvuldige controle voor al hun kurkuma. En met zorg uitgekozen supplementen. Ethyleen Oxide vrij, Niet bestraald, GMO vrij, gecertificeerd halal en kosher, BSE/TSE vrij ! 

De NUMMER 1 in kurkuma en andere ayurvedische producten

Disclaimer : Raadpleeg bij twijfel altijd een arts. Samensteller doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van dit artikel is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Houd er rekening mee dat de inhoud van dit artikel nog niets is geëvalueerd door medisch deskundigen. Geen van deze informatie dient te worden opgevat als medisch advies.  Raadpleeg daarom altijd een medisch gespecialiseerd/gekwalificeerd arts met kennis van natuurlijke supplementen voor aanvang van gebruik van natuurvoeding, voedingsadviezen en/of voeding of natuurlijke supplementen

Over Tieneke Scholtens

Welkom op "De geneeskrachtige keuken" Foodlog. Dit is een geheel persoonlijke foodlog. Mijn naam is Tieneke Scholtens. Ik heb één hobby. Koken en het bestuderen van de uitwerking van voeding en richtlijnen hiervoor uit ayurveda. De geneeskrachtige keuken heeft mijn passie, vooral wat de ayurvedische achtergrond betreft. Koken doe ik graag met een gezondheids achtergrond, dit doe ik al 49 jaren lang. Ik kom uit het onderwijs, en heb met enthousiasme eet- en kookles aan de kinderen gegeven. Ook interesseer ik me al ca 33 jaren lang voor de kennis over voeding uit de oude Ayurveda. En heb meerdere studies en cursussen hierover gevolgd. Ook is er mijn langdurende liefde voor kurkuma. Hoe prachtig en natuurlijk ayurveda kan zijn.

Eén reactie Volgende »

  1. Pingback: Waarom zou kurkuma kunnen helpen tegen virussen ? (En hoe werkt dit) | De Geneeskrachtige Keuken

Leuk om u op mijn blog te ontvangen. Als u wilt, kunt u een reactie voor anderen achterlaten.

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.