Kurkuma en Curcumine, wat is het verschil ?

Standaard

Dat kurkuma een geschenk van de natuur is, wordt ons zo langzamerhand steeds duidelijker.  Toch hoort men er zoveel over wat er wel en wat er niet aan zou werken. Wat is nu geneeskrachtig en wat is onzin ? Wat is het verschil tussen kurkuma en curcumine ? Dit verschil is groot. Waar kunt u deze zuivere curcumine longa c3 superieur kopen. Hier vindt u een artikel met heldere antwoorden op deze vragen. Hoort kurkuma in de keuken of in de medicijnkast ? 

Werkt kurkuma uit de supermarkt ook goed ?

kurkuma poederMen leest vaak dat u heel eenvoudig kurkuma of geelwortel in de supermarkt kan kopen. En dat deze specerij dan een sterk geneeskrachtige werking zou hebben. Schepje door de curry , over de rijst of de pap,.. en de detox kan beginnen.  Waarom zou u dan goede kurkuma-longa kopen, als het zo gemakkelijk zou zijn ? Dat is te duur en heeft verder geen extra werking ?  Toch is het zo eenvoudig niet, kurkuma in de keuken heeft zeker zijn regels. Als u het in de supermarkt koopt, mag het, bijvoorbeeld, niet te lang in het licht gestaan hebben. Kurkuma kopen wat in een  doorzichtig glazen potje zit is geen goed idee.

Zeker niet voordat u het als ‘geneeskrachtig’ zou kunnen bestempelen.  Neem bijvoorbeeld het artikel van Dr. Michal Heger van het AMC. Daar staat een duidelijk verschil te lezen over verschillende soorten kurkuma, maar ook hij stelt dat de geneeskrachtige werking voornamelijk van de curcumine longa. ( gewonnen uit de zuivere kurkuma-longa plant) komt. En dan is de zuivere kurkuma longa uit India en/of Pakistan de allerbeste qua werking.

Kurkuma als mooie sierplant mist iedere vorm van geneeskrachtige werking. Soms hoort men wel van mensen die een plant in de supermarkt kopen, deze in de tuin planten en dan de wortel ervan opeten. Maar er zijn 75 soorten kurkuma planten. Sommige zijn zelfs giftig.

Ook is  zuivere curcumine poeder  nergens los te koop. Soms staat er wel geschreven dat het curcumine betreft, maar er zijn weinig firma’s die dit zouden aandurven. In iedere kurkuma zit curcumine, het is alleen de vraag hoeveel erin zit. Normaal is dit ca 3 a 5 %. Waarom ? Omdat u dan beter eerst uw hele huis geel kunt verven, want overal is het knalgele poeder dan terug te vinden, het kruipt overal in. Zelfs in de kleinste kiertjes. De rubberband van de koelkast kleurt zelfs geel, binnen een week. Curcumine kunt u alleen verwerken in een omgeving die daarvoor geschikt is. Geloof me, niemand wil losse curcumine poeder in huis hebben. En er zijn zelfs aanbieders op het internet die chemische gemaakte curcumine aanbieden. Die wilt u niet in huis hebben, en helemaal niet op eten.

Verschillende soorten kurkuma

Niet alle kurkuma is kurkuma longa. Er zijn ongeveer 75 verschillende soorten, er is zelfs een witte kurkuma wortel. Dan zit  er dus geen gele curcumine in. En is het gehalte ‘curcumine’ praktisch nihil. Kurkuma wordt ook wel als sierplant verkocht, omdat het een prachtige plant is, maar in de kamer, kweekt U geen kurkuma. Daar zijn de omstandigheden niet geschikt voor.

Verder is de naam “GEELWORTEL” ook ietwat misleidend, omdat er  ook een andere plant is die “GEELWORTEL” genoemd wordt. Het is de canadese geelwortel. Dat is een totaal ander soort plant, en heeft niet eens naast de kurkuma-longa gelegen. Het heeft ook een geheel andere werking, echter met kurkuma-longa heeft het niets te maken. Maar omdat veel mensen denken dat alle ‘geelwortel’ automatisch ‘kurkuma-longa’ is, ontstaat er verwarring. Kurkuma wordt ook wel ‘geelwortel’ genoemd, maar niet iedere geelwortel is daarom ook kurkuma.

Waar kunt u op letten als u goede kurkuma(curcuma) of curcumine wilt kopen ? 

Kijk allereerst of u Curcuma (kurkuma) of Curcumine in de handen hebt. Tussen deze twee zit een groot verschil. Omdat Curcumine een ander product is, dan curcuma (kurkuma). In curcuma ( kurkuma) zit een stof, curcumine genaamd.

In goede curcuma zit ongeveer 3 a 4 % van deze curcumine-stof . Het is de curcumine wat de werking aan de kurkuma geeft. Vergelijk het maar met chocolademelk en cacao poeder. In chocolademelk zit ca 3 % cacao poeder. Nu is bij goede curcumine deze stof eruit geëxtraheerd. Daarom is de kleur van Curcumine ook anders, dan van kurkuma. Als men dit op een natuurlijke manier heeft gedaan, dan houdt u 3 curcuminoïden over. Deze 3 geven de curcumine hun geneeskracht.

Daarom heet goed werkzame Curcumine C3, met de drie curcuminoïden behouden. En als deze in de juiste verhouding zijn behouden, hebt u het beste van het beste in handen. Er zijn meerdere curcuminoïden, maar die werken niet qua geneeskracht.

Wat betekent precies “Curcumine c3” En dan die “Superieur” ? 

Door dit natuurlijke extract proces zijn de 3 curcuminoïden in de juiste verhouding behouden gebleven. Curcumine C3 is een natuurlijk mengsel dat geïsoleerd is uit kurkuma-longa. Goede curcumine c3 moet geen chemische toevoegingen bezitten, en bestaan uit de drie belangrijkste componenten in een goede verhouding.

Dit zijn de C3, de drie curcuminoïden:
* demethoxy curcumine (34,2%).
* bisdemethoxy curcumine (24,3%).
* zuivere curcumine-longa ( 40,9%).

Vandaar Curcumine C3 “SUPERIEUR” . Curcumine met de 3 curcuminoïden in een juiste verhouding.

Wat is het verschil tussen curcuma c3 en curcumine c3 ‘superieur’ ? 

Wat is dan Curcuma C3 ? Dus niet “CURCUMINE C3” , MAAR “curcuma c3” ? Eigenlijk heb ik geen idee hoe men bij deze naam is gekomen. Curcuma C3 is een totaal ander product dan Curcumine C3. Mijn idee is dat er iemand een naam heeft verzonnen zonder enige kennis van het product. Eigenlijk vind ik dit wel een beetje gevaarlijk, want in één capsule curcumine (de goede) kan evenveel werkzame stof zitten als in 25 capsules curcuma. Aangezien curcumine dus veel sterker qua werking is, kan het verwisselen van een dergelijke naam (en dus ook de uitwerking ervan) best gevaarlijk zijn.

Waarom ? Omdat er medicijnen zijn die een verminderde werking kunnen geven bij het gebruik van curcumine. Bij dekurkumaspecialist.nl hebben ze een uitgebreide database, daar kunnen ze even de interactie tussen curcuma (kurkuma) en curcumine c3 ‘superieur’ en uw medicatie voor u natrekken. dit is gratis, maar het betreft wel de aangegeven producten. En geen ‘algemene kurkuma producten’.

Waar komt de beste kurkuma vandaan ?

In INDIA en PAKISTAN hebt u de beste en zuiverste omstandigheden om de kurkuma-longa plant te laten groeien. Al vanaf de oudste geschriften in de AYURVEDA, ca 6000 jaren oud, wordt dit ‘geschenk van de natuur’ beschreven en gebruikt. Daar weet men ook het beste hoe met deze geneeskrachtige  specerij plant om te gaan. De kennis over  de kurkuma-longa is daar het hoogst. Zeker bij de Ayurvedische artsen.

Dat wil niet zeggen, dat er verder in de wereld geen kurkuma longa gekweekt wordt.  Ook in Zuid-Amerika, Peru etc kweekt men deze plant. De werkzaamheid ervan is ook goed, maar de manier waarop met de pas geoogste plant omgegaan wordt mist vaak. En dan kan het wat van zijn zuiverende werking verliezen. De naam is dan ook meestal ‘turmeric’. Want turmeric betekent kurkuma. Maar niet per definitie kurkuma-longa.

Wat is het verschil tussen kurkuma en curcumine ?

Curcumine is  EEN  deel van kurkuma. U kunt het vergelijken met zuivere cacao en chocolade.  In chocola zit een bestanddeel, genaamd cacao. Zuivere cacao werkt bloeddrukverlagend. Op zich dus een natuurlijk middel, maar dan alleen in zijn zuivere vorm. Het is niet zo dat u door het eten van vele repen chocola uw bloeddruk verlaagt. Met kurkuma is dit ook zo. De kurkuma is de allrounder, waarbij alle waardevolle stoffen, mineralen en vitamines, en vele zeldzame sporenelementen behouden zijn gebleven. De ‘chocola’ .

Curcumine is een destillaat, waarbij alleen de éénpuntig gerichte ontstekingen remmer is overgebleven.   Onder deze link vindt U een ervaring van het enorme verschil. Eigenlijk zou u kunnen zeggen dat Curcumine een “uitgekleed” en éénpuntig gericht product is. Alles wat niet met de kern van de zaak te maken heeft, is eruit gedestilleerd op een zorgvuldige oeroude manier.

Op Ayurvedische grondslag. En de sterke ontstekingen remmende werking , de ‘ziel’ van de kurkuma ( de Curcuminoïden ) zijn behouden gebleven. Het is een zeer sterk en goed werkend middel, met al zijn werkzame curcuminoïden er in. Je kunt bij de kurkumaspecialist het zo stellen : in één capsule curcumine c3 zit evenveel werkzame stof, als in vergelijking met ca 25 capsules gewone kurkuma. Het is een derhalve een goed middel tegen de lichamelijke problemen, zoals beschreven. Eigenlijk dus de pure ‘cacao’.

Omdat het een erg vluchtige stof is, kan het niet goed tegen :

 • Hitte
 • Water
 • Licht

Daarom zijn al onze kurkuma en curcumine producten koel, droog en donker bewaard, verzonden en verpakt.

Zeker, deze curcumine mist dus de ‘all round natuurlijke mineralen en zeldzame sporenelementen en vitamines’ die de kurkuma nog wel bezit. Het brede spectrum. Daarom raden we vaak de combi aan, een combi van de curcumine c3 en de biologische kurkuma. Van beiden het beste. Dit is samen een prima ‘samenwerkende’ combinatie.

kurkuma en curcumine verschil

Het verschil tussen curcumine C3 en kurkuma

De plant kurkuma longa is  niet te analyseren. Een paar weken geleden heeft iemand een bestelling in onze webshop geplaatst, met als voorwaarde dat er een COA bij geleverd zou worden. Net als bij een chemische medicatie.  Echter men een “Book of Analyse van Kurkuma Longa” zou willen schrijven, dan krijg  je een boek van 1000 bladzijden. Het is dus een plant met heel veel waardevolle stoffen. Niet alleen de curcumine longa is waardevol.

Als oude Ayurvedische methoden worden  gebruikt om op de beste manier de curcuminoïden  uit de kurkuma te destilleren, hebt u een zeer zuiver product, gemaakt door mensen die weten hoe daarmee om te gaan.  Dan is de curcumine concentratie zeer hoog.

Onze curcumine C3 bevat 3 curcuminoïden. Ze heten * bisdemethoxy en *demethoxy en * curcumine-longa. Dit is op de oude ayurvedische manier gedestilleerd.

Maar zou je alleen de curcumine-longa nemen, dan heb je wel een heel sterke ontsteking remmende middel, maar eigenlijk heb je de rest van de goede stoffen uit de kurkuma-longa plant weggegooid. Alle mineralen, vitaminen, zuivere sporenelementen etc. Jammer. Want ook die zijn van groot belang om ons lichaam gezond te laten functioneren. Daarom bieden ze bij De kurkuma specialist een combi aan. De combi is een mix van curcumine c3 longa ‘superieur’ en kurkuma longa ‘plus’ . Dit werkt prima samen, u hebt het goede van beiden.

Verder is het van belang dat curcumine-longa ALTIJD zoveel mogelijk in het donker is bewaard. Dat is hetzelfde als met olijfolie. Als u olijfolie koopt,  wat niet donker is bewaard, maar gewoon in een glazen fles in de supermarkt heeft gestaan, dan verdwijnt het groene chlorophyl eruit, door de inwerking van licht. Dan  is het wel vet, maar geen zuivere gezonde olijfolie met veel waardevolle ingrediënten meer.

Daarom vindt u echt goede olijfolie in blik, of met een donker houdende folie om de glazen fles. Licht doodt de werkzaamheid van de chlorophyl in olijfolie. Een van de belangrijkste onderdelen van goede olijfolie. Een belangrijke zaak.

Dit principe geldt ook voor curcumine longa. Het moet in het donker bewaard worden, dan behoudt het zijn geneeskrachtige werking. Een belangrijke zaak.

Waar moet je op letten als je kurkuma in de keuken gebruikt ?

Eigenlijk verlaagt men sterk de geneeskrachtige werking van kurkuma longa door het te verhitten. Dus in curry’s etc is het wel erg lekker, een smaakmaker van grote klasse. Met een exotische smaak, maar de zuivere curcumine is er dan gedeeltelijk uit vervlogen.  En moet u er een boel van eten om toch aan de goede geneeskrachtige dosis te komen. De andere belangrijke bestanddelen van de kurkuma longa blijven meestal wel behouden.

In India is het gebruikelijk om 3 x per dag warm te eten. Dus krijgt men daar veel meer verse kurkuma-longa wortel binnen. Het is in India vers op iedere straathoek te koop. De vrouwen die er wonen en koken, weten hoe je ermee om moet gaan. Die kennis mist hier in Nederland soms.

Soms krijgen we vragen over kurkuma-longa, waarbij men het idee heeft gekregen om de wortel rauw te eten.  Kurkuma kan giftig zijn, als je het rauw eet. En rasp ook geen wortelschil mee. Onder rauw, verstaan we de verse wortel. Zo uit de grond. Zonder enige vorm van bewerking. Een artikel van ons , waarom het rauw eten van kurkuma-longa wortel niet zo’n goed idee is.

Eerst afschillen. Ja, dan krijgt u knalgele vingers, dus kunt u het beste een paar latex keukenhandschoenen dragen. En van de kurkuma als sierplant de wortel rauw eten,.. nee, dat kunt u beter niet doen.

Gebruikt u het graag in een curry of andere gerechten ? Verhit het niet te lang, dus niet meekoken. U kunt dan beter eerst de curry maken, en 15 minuten voor het klaar is de verse kurkuma-longa rasp toevoegen. Ook dan niet te veel gebruiken.

Verder is het ook belangrijk om te weten of de gemalen kurkuma poeder, als u dat graag gebruikt,  zuiver is. Vaak wordt het gemengd, soms met zetmeel, soms met (canadese)  geelwortel. Dan is de prijs ook lager, natuurlijk. En als u losse gemalen kurkuma-longa wilt kopen , dan is  de biologische kurkuma-longa gemalen  absoluut de beste keuze.  Het moet dik, vettig en knaloranje zijn.  En niet gemengd. Eigenlijk kunt u het ook wel zien, als het vermengd is. En voelen.

Waar moet je nog meer op letten als je kurkuma in de keuken wilt gebruiken ? 

1.  Is het zuivere kurkuma-longa, of ‘geelwortel’ . Of een mengsel ? Daar zou je even op kunnen  letten.

2. Als je losse gemalen kurkuma-longa wilt gebruiken, wordt deze slecht opgenomen in de darmen. Gebruik er dus wat peper en vet bij. Dat verhoogt de werkzaamheid met 500 % .

3. Echt geneeskrachtig wordt kurkuma-longa pas als je het in een concentraat gebruikt. En dan is de curcumine c3 het diepst werkend bestanddeel, als het om ontstekingen gaat.

4. Regelmatig gebruik van kurkuma longa werkt het beste. Dus een keer per dag een mespuntje heeft weinig resultaat.

5. Van het curcumine-c3  gehalte blijft, na verhitting, bijna niets meer over. Van de kurkuma longa wel.

6. Als je een goed resultaat qua geneeskracht wilt krijgen, is een capsule met curcumine longa c3 ‘superieur’ een beter idee. Dan heb je een vaste afgepaste hoeveelheid op regelmatige basis.

Conclusie :

KURKUMA-LONGA.

Kurkuma-longa.

Men zou de conclusie van dit artikel als volgt samen kunnen vatten. Curcumine-longa heeft een diep geneeskrachtige werking. Maar de gewone losse gemalen kurkumapoeder mist deze grotendeels, omdat dit vaak te lang in het licht heeft gestaan. Het is gezond om te gebruiken, heeft een prima werking, maar een sterke geneeskracht bezit het niet. Bovendien hebben de capsules geen  losse poeder als inhoud, maar een geconcentreerd extract. Dit extract is nooit verwarmd, dus dubbel goed werkzaam.

Kortom : Kurkuma-longa is een geschenk van de natuur !

Een ingezonden brief : Met een vraag omtrent de verschillen in opname van kurkuma en curcumine.

Gisteren ontving ik een vraag van een Mevrouw. Deze vraag krijgen we veel vaker, en zou het daarom gaarne voor u willen beantwoorden.

..”..Goedemorgen, De Kurkuma Specialist,
Kunt u mij helpen? Eigenlijk verdiep ik me wel graag in kurkuma. En heb er ook wel over gelezen en zo. Maar ik weet niet meermailbox wat er nu wel of niet waar is van al die artikelen die ik lees. En dat kurkuma slecht opneembaar is. Want er is zoveel, want iedereen zegt iets anders. Kunt u er iets over zeggen? Wat is het verschil met kurkuma en met die curcumine ? En graag ook iets over die micellen, die je nu leest . Ik begrijp het niet meer. Alvast dank u wel. Groet van Mevr. K.Z.J. Meeuwesen..”…

Antwoord op de vraag : 

Goedendag, Mevrouw.

Dank voor uw vraag en vertrouwen. Ja, dat klopt. Kurkuma is moeilijk opneembaar in het lichaam. De ene firma voegt er ABC aan toe, een andere weer XXL. En als HUPHUP er niet in zit, dan is de opname niet goed genoeg. Ik kan me voorstellen u door de bomen het bos niet meer kan zien. Wij gaan ervan uit dat Moeder Natuur haar werk al prima heeft gedaan, daarom voegen WIJ absoluut GEEN ingewikkelde chemische stoffen toe aan onze kurkuma en curcumine. Dit is om mee te beginnen.

Ten eerste is er een groot verschil tussen kurkuma en curcumine. Op de curcumine komen we later terug. Kurkuma poeder is een eindproduct van een proces waar soms de hele plant is gebruikt, soms alleen de wortel. Is alleen de wortel gebruikt dat heet dat “rhizome”. Dit is de beste kwaliteit.

Laten we eerst even kijken naar de verdere voorwaarden. Goede kwaliteit kurkuma en curcumine zijn lichtdicht, vochtdicht en koel bewaard. En ook zo verpakt en verzonden. Als het aan deze voorwaarden heeft voldaan, kun je door een speciaal natuurlijk proces de opname verbeteren.

Vanuit de oude Ayurvedische natuurgeneeskunde voegde men er al 1000den jaren wat pittige peper aan toe, en mengde het met wat vet. Daardoor ontstond er een natuurlijk opname proces in de lever en gal. Dit verbeterde de opname met een veelvoud. Dat deed men met veel natuurgeneeskrachtige middelen. Dit natuurlijke proces heet ‘micellen productie’ en ontstaat automatisch. Het zorgt voor een goed ‘transport’ naar de darmen.

Ten tweede, omdat in kurkuma maar ca 3 % curcumine zit, en het de curcumine is die de geneeskrachtige werking heeft, is het deze curcumine die men zoekt. Dus is curcumine een geheel ander verhaal, dan kurkuma. In 1 capsule goede curcumine zit evenveel werkzame stof, dan in ca 25 capsules kurkuma. Kijk dus altijd wat u in uw handen heeft. Curcuma (kurkuma) of Curcumine.

Van deze curcumine is weer een KLEIN DEEL werkzaam. Dit heten de ‘curcuminoïden’. Daarvan zijn er vele, ongeveer 27 verschillende, en 3 daarvan hebben een goede geneeskrachtige werking. Dit hoeft ons lichaam nu niet meer zelf ‘uit te zoeken en te selecteren’. Deze zijn al voor u uitgeselecteerd, het heet C3, de drie curcuminoïden:

Dit zijn :
* demethoxy curcumine (34,2%).
* bisdemethoxy curcumine (24,3%).
* zuivere curcumine-longa ( 40,9%).

Vandaar de naam Curcumine C3. Als deze 3 in de juiste verhouding zijn (zie boven) , is het prima werkzaam in het lichaam. Vandaar de naam Curcumine C3 Superieur. Deze zuivere curcumine vindt u bij de kurkuma specialist.

Maar dit is nog steeds niet vol opneembaar ! Door een natuurlijk proces van bioperine peper en wat vet, reageert ons lichaam met een bijna 85% opname. Op een geheel natuurlijke manier, zonder chemische toevoegingen. Het vet werkt in op de cellen. Dit gaat via een speciaal proces in de gal. Het lichaam doet dit automatisch.

Want de opname van vetten door onze dunne darm is een ingewikkeld proces. De inhoud van de dunne darm is namelijk nog steeds een waterig milieu. Hier biedt de werking van de gal een oplossing. Gal zorgt ervoor dat er zgn ‘micellen’ kunnen ontstaan. Micellen zijn stoffen die de vetachtige stoffen insluiten. Zo ontstaat er een soort bolletje, die aan de buitenkant uit stoffen bestaat die oplosbaar zijn in water.

Dit komt door de galvloeistof, en daar zitten binnenin de gegeten curcumine stoffen. Of, natuurlijk, andere stoffen. Op deze manier kunnen de stoffen de darmcel in getransporteerd worden. Dus curcumine kan men het beste innemen met wat vet. De rest doen de micellen uit ons eigen lichaam vanzelf. Dit is een geheel natuurlijk lichamelijk proces.

Verschillende verkopers geven moeilijke namen aan dit proces. Maar het is en blijft een geheel natuurlijk proces. Nu is het dus niet meer de vraag van het proces, maar de vraag omtrent de zuiverheid van de curcumine. Hoeveel curcumine zit erin,.. Is het curcuma of curcumine etc,.. Hoe is de verhouding,.. En deze vragen heeft dekurkumaspecialist.nl zich gesteld, voordat ze met de verkoop van kurkuma en curcumine en andere producten is begonnen.

Daarmee vellen we geen oordeel over goede en/of slechte aanbieders. Dat is niet de bedoeling. Maar over verschillen.

Mevrouw, dank voor uw vraag. We wensen u een fijne dag , en danken u voor uw vraag, deze hebben we met genoegen voor u beantwoord. Ook dank voor uw bestelling.

Met een vriendelijke groet van Tieneke,

Zoekt u de beste zuivere curcumine c3 en/of kurkuma longa ?  Ik, persoonlijk, beveel u de kurkuma specialist aan. Deze heeft uitstekende kurkuma in huis, van hoge kwaliteit voor een lage prijs. Met goede Know-How, en kennis van het product. Met liefde en zorgvuldige controle voor al hun kurkuma. En met zorg uitgekozen supplementen. Ethyleen Oxide vrij, Niet bestraald, GMO vrij, gecertificeerd halal en kosher, BSE/TSE vrij ! 

De NUMMER 1 in kurkuma en andere ayurvedische producten

Disclaimer : Raadpleeg bij twijfel altijd een arts. Samensteller doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van dit artikel is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Houd er rekening mee dat de inhoud van dit artikel nog niets is geëvalueerd door medisch deskundigen. Geen van deze informatie dient te worden opgevat als medisch advies.  Raadpleeg daarom altijd een medisch gespecialiseerd/gekwalificeerd arts met kennis van natuurlijke supplementen voor aanvang van gebruik van natuurvoeding,voedingsadviezen en/of voeding of natuurlijke supplementen.

.

Volgende »

 1. Mooie Uitleg! Compliment!
  Wel jammer dat dergelijke info niet korter op de verkoop van producten te vinden!
  En dan de vraag: waar is dit te koop?

  • Goedemorgen, Dank voor je reactie. Weet je, dit mag niet. Sinds 2012 is er een EU wet die de uitleg of claims op natuurlijke middelen verbiedt. Daar kun je enorme boetes op krijgen. En dan is een 5-cijferige boete nog maar een kleintje. Het is zelfs verbonden om te zeggen ‘een appel is gezond en goed voor de spijsvertering’. Zelfs bij de groentenboer zie je zulke claims niet meer. Het zijn rare tijden. Met een hartelijke groet van Tieneke.

 2. Na er veel over gelezen te hebben weet ik nog niet of het nu beter is om curcumine in micelle te kopen,b.v. die van Lucovitaal,of curcumine C3.
  Gaarne Uw advies

  • Dank voor uw reactie. Het ligt eraan wat u wilt. Onze curcumine c3 ‘superieur’ is een product met internationale onderscheidingen sinds 2013. Als zijnde een van de beste en meest veilige curcumine-soorten. We hebben een GRAS registratie. Van de USFDA, (de Amerikaanse EFSA. We hebben, als specialist in kurkuma/curcumine, alléén het best werkende én de meest natuurlijke producten, zonder ‘geknutsel’. De ‘Pure Natural School’ oftewel de oude ayurvedische natuurlijke lijn is ons achterliggend idee. We hebben geen marketing en reclame, maar willen weten wát mensen binnen krijgen. En als we daar achter kunnen staan, is het een product van ons. Meer vragen ? We zijn er voor u. Met een hartelijke groet van Tieneke.

 3. Dag,

  Mijn vraag is vervolgens : wat als je geen galblaas meer hebt? Mag je het dan gebruiken? Wat zijn de voor- en nadelen ?

  Dank u bij voorbaat

  Mvg Belgin

  • Goedendag, dank voor uw mail en uw vertrouwen. Ja, zonder galblaas is er geen probleem. Het probleem zit in de galstenen. Kurkuma en curcumine “knijpt” de galblaas leeg in de lever. Echter als iemand galstenen heeft, kunnen deze los komen, op drift raken en een galsteen aanval veroorzaken. En zoiets wens je niemand toe. Maar zonder galblaas kan dit niet gebeuren. Met een vriendelijke groet van Tieneke.

 4. Na er veel over gelezen te hebben weet ik nog niet of het nu beter is om curcumine in micelle te kopen,b.v. die van Lucovitaal,of curcumine C3.
  Gaarne Uw advies.

Leuk om u op mijn blog te ontvangen. Als u wilt, kunt u een reactie voor anderen achterlaten.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.