Over liefde, sex en lekker eten

Standaard

Adam en Eva in  het ‘aardse paradijs’  is een beeld in onze hersenen wat we allemaal wel herkennen. En waarmee verleidde Eva Adam ? Met een appel. Nou behoren appels niet echt tot de categorie van lustopwekkend voedsel. Dan zijn er wel andere soorten groenten/fruit te vinden die meer lustopwekkend werken. Ook veel bewegen en gezond eten kunnen de vruchtbaarheid en zin in sex verhogen. Hier vindt u een artikel over liefde, sex en lekker eten als onderwerp. 

De Griekse Godin Aphrodité

Men ziet vaak op de oude 17e eeuwse schilderijen grote, mooi opgemaakte schalen afgebeeld, vol met groenten en fruit. Dat was meer als alleen maar mooi om naar te kijken. Vooral de asperges, perziken en frambozen symboliseren op deze schilderijen vaak de lust en de liefde.

Eigenlijk vertellen ze een “gecodeerd” verhaal.  Mensen vinden zulke dingen intrigerend, bijvoorbeeld op het eiland “Praslin”, op de Seychellen, groeit een bijzondere kokosnoot. Deze heet “Coco-de-Mer” en ziet eruit alsof er 2 kokosnoten aan elkaar zijn gegroeid. Met andere woorden, deze kokosnoot ziet eruit als een welgevormd vrouwelijk bekken. Vroeger was men vaak onder de indruk van het uiterlijk van bepaalde voedingsmiddelen. Te noemen zijn hierbij  de oester, mosselen of asperges.

Wat is een Afrodisiacum  

Sexueel gedrag is wel degelijk met voeding en/of specerijen te beïnvloeden. Voor sommigen van ons is het een moeilijk onderwerp om echt serieus te bespreken. En er gaan al eeuwen de wildste verhalen over. Als u verder in de geschiedenis rondkijkt, bijvoorbeeld naar de Griekse godin”Aphrodite”,  de uit zeeschuim geboren godin van de liefde, schoonheid en vruchtbaarheid, dan ziet u dat haar naam hier ook voor is gebruikt. Afrodisiacum betekent “lustopwekkende voedingsstof “. Hieruit blijkt dat ook in de tijd van de oude Grieken mensen al druk op zoek waren om lustopwekkende voeding, kruiden en/of specerijen te vinden.

Aphrodite wordt vaak op de antieke beelden en ook in de kunst regelmatig afgebeeld met citrusvruchten. Toch zijn citrusvruchten, qua chemische samenstelling, niet echt lustopwekkend.  Ze hadden wat dat betreft Aphrodite beter af kunnen beelden met een krop sla, selderij, of een ui.

En eigenlijk is er weinig veranderd, want mensen zijn nog steeds op zoek. Er in deze zoektocht heeft ook

COCO DE MER - kokosnoot

“Coco-de-mer kokosnoot” uit Praslin.

de chemische industrie zijn steentje bijgedragen, met de ‘viagra’. En een vrolijk noot is  een bedrijf te noemen, die pizza’s maakt, welke met lustopwekkende voedingsmiddelen en kruiden zijn belegd. En hartvormig van uiterlijk zijn. Het heet een “Pizzagra”. Een link vindt u onderaan dit artikel.

Al ten tijde van de oude Egyptenaren werd er al gebruik gemaakt van lustopwekkende middelen. En verschillende middelen schijnen inderdaad deze werking te hebben. In het verleden is er voortdurend gezocht naar effectieve afrodisiaca. Vanuit de folklore zijn in meerdere culturen diverse natuurlijke substanties gebruikt voor het verbeteren van het seksueel functioneren, zeer weinig daarvan zijn ook farmacologisch onderzocht. Een aantal middelen die gebruikt worden voor het verbeteren van de seksuele prestaties heeft een stimulerend effect op de stofwisseling van dopamine, (nor-)adrenaline of serotonine.

Ook mensen uit het oude India, met hun ayurveda, waren op zoek naar lustopwekkende middelen. Ze hadden het gevonden in het natuurlijke middel “ashwagandha“. Een  lustopwekkend middel. Het is een wortel van de ashwagandha plant. Dekurkumaspecialist heeft deze ayurvedische en volledig natuurlijke ashwagandha in de shop staan. En het werkt nog steeds goed.

Afrodisiaca kunnen op drie manieren op het seksueel functioneren,  op de geslachtsdrift ingrijpen of op het sexueel plezier.

Een kwestie van chemie

Welke soorten groenten en/of fruit wekken lustgevoelens op ? Dit is een kwestie van vitaminen en mineralen. Bijvoorbeeld Vitamine A, D en E . Ook vitamine K en het B-complex zijn libido verhogend.

Wat de mineralen in ons voedsel betreft werken  calcium, zink, fosfor, ijzer en jodium ook libido verhogend. En de “alkaloïde- familie” .

De Wikipedia zegt hierover :

..”..Een afrodisiacum (meervoud: afrodisiaca) is een middel dat wordt gebruikt met het doel de geslachtsdrift te stimuleren. Veel stoffen waaraan een dergelijke werking wordt toegeschreven zijn van plantaardige, dierlijke of minerale oorsprong…”..

Waar zitten deze lustopwekkende stoffen in?                                                                                      

In uien en knoflook, in asperges en komkommer, wortelen en pastinaak. Wist u dat doperwten ook echte  “sexbommetjes”   zijn ? Met hun hoge gehalte aan Vitamine A, K en fosfor. Per 100 gram zit er 80 gram fosfor in. Onderschat deze sexbommetjes dus niet. Ze wekken lustgevoelens op. 

Van oesters wordt ook gezegd dat het libido verhogend werkt. Het is een van de bekenste zinneprikkelende voedingsmiddelen. Oesters, en ook mosselen, zouden verleidelijk zijn omdat ze vaak lijken op het vrouwelijke geslachtsdeel. Maar eigenlijk zijn ze erg rijk aan zink, proteïnen, vetten, calcium en fosfor. Bovendien bevatten ze , net als chocola, flavonoïden. Deze stimuleren de voortplantings organen.

Nog een paar groenten en andere voedinsmiddelen die lustopwekkend kunnen werken. 

 • Selderij, werkt vaatverwijdend.
 • Chocolade, als sinds oude tijden lustverhogend.
 • Asperges, qua vorm hebben we er niet veel over uit te leggen, en asperges bevatten een stof die vermoeidheid bestrijdt.
 • Tomaten, rood is de kleur van de liefde, daarom werden tomaten vroeger ook wel “liefdesappels” genoemd.
 • Artisjok, In Parijs werd vroeger beweerd dat het stimulerend werkt omdat het “de edele delen” verwarmt.
 • Bonen, deze zijn in ieder geval zeer opwindend voor de darmen.
 • Avocado, in het ‘azteeks’ betekent  avocado   ‘testikel’ .
 • Knoflook, bevat veel selenium, hetgeen de kwaliteit van sperma verhoogt.
 • Aardappelen, werden vroeger als lustopwekkend gezien. Maar of dit klopt.
 • Paprika en rode peper, bevat veel vitamine C hetgeen de bloedcirculatie bevordert.
 • Kreeft en kalkoen en andere magere vleessoorten zijn rijk aan zink en stimuleren de bloedcirculatie.

Ook kruiden en specerijen kunnen als afrodicium werken

 • Zoethout, omdat het hormoonstoffen bevat die de ‘vrouwelijk zin in’ stimuleert.
 • Saffraan, stimuleert de erogene zones.
 • Nootmuskaat, werkt potentie verhogend.
 • Pompoenpitten, omdat ze een erg hoog gehalte aan zink bevatten.
 • Kruidnagel, bevat een stof die zowel lichamelijk  en geestelijke vermoeidheid bestrijdt. En bevat verschillende stoffen die werkzaam kunnen zijn tegen impotentie.
 • Kardamon, is enorm sexdrift verhogend. De oliën prikkelen het hart en vergroten de concentratie.
 • Anijs: Anijs heeft een rustgevende en ontspannende werking en zal hierdoor, volgens het Griekse bijgeloof, de zin in seks doen vergroten.
 • Basilicum: Volgens de hindoes heeft het eten van dit kruid een positief effect op het liefdesleven.
 • Gember: Gember versnelt de doorbloeding.
 • Ginseng: Ginseng heeft effect op de bloedsomloop. Het wordt door de chinezen gezien als ‘levenselixer’ .
 • Mierikswortel: Stimuleert de doorbloeding.
 • Peterselie: Peterselie werd in de tijd van de gladiatoren gegeten om hun moed en kracht te vergoten. Werkzame stoffen zorgen voor een goede doorbloeding.
 • Peper: Peper kan de slijmhuid van de geslachtsdelen stimuleren. Daarom was het vroeger ook terug te vinden in de zgn ‘spaanse vlieg’
 • Kaneel, al in zeer oude Chinese geschriften wordt kaneel al beschreven als liefdes-, erotiserend en sex stimulerend middel. In Aziatische landen wordt kaneel nog steeds geneeskundig toegepast. In bepaalde streken is het een onderdeel van een traditionele bruiloftsceremonie dat de bruid een drankje drinkt met hierin vruchten van de cassia met als doel haar seksuele activiteiten in de huwelijksnacht te verhogen.
 • Kurkuma,  blijkt een positieve werking te hebben op het libido en de geslachtsdrift.  In de keuken wordt het vooral gebruikt als ingrediënt van kerriepoeder en om spijzen hun karakteristieke kleur te geven.

Vruchtbaarheids vitaminen

Sex en voeding

Versleutelde’  berichten

Een van de bekendste is Vitamine E. Deze vindt u in tarwekiemen en in veel volkoren producten. Vermijd het gebruik van geraffineerde koolhydraten en vooral suikerhoudende drankjes, zeker als u zwanger wilt worden. Of vader wilt worden.

Langzame, dus vezelrijke koolhydraten zoals volle granen, groenten, vers, ongeperst fruit en peulvruchten verbeteren de bloedsuiker- en insulinespiegels, en kunnen daardoor de vruchtbaarheid verhogen.

Vitamine E komt voor in plantaardige oliën en plantaardige producten, zoals granen. noten, zaden, groenten en fruit. Dierlijke producten zijn relatief arm aan Vitamine E.

Vermijd transvetten

Als u uw libido wilt verhogen, en je daar een probleem ervaart zou u als eerste transvetten uit uw eetpatroon kunnen schrappen. Dat is al een belangrijke stap voorwaarts.

Transvetten komen onder meer voor in sommige sauzen en dressings, kant-en-klaarmaaltijden, gefrituurde   producten, soep en toetjes uit de fabriek, margarine, zoutjes, koek en gebak en snoep. Op sommige producten zoals zoutjes, koek en gebak uit de fabriek staat het gehalte aan transvet niet op het voedingsetiket, terwijl naar verwachting de hoeveelheid transvet in deze producten relatief hoog is.

Van transvet is bekend dat het de aderen doet dichtslibben en slecht is voor hart en bloedvaten. Daarnaast vormt het een van de risicofactoren voor diabetes type 2 en galblaasaandoeningen. Daarom is het van belang om zo weinig mogelijk transvet binnen te krijgen en waar mogelijk te vervangen door vloeibare, gezonde plantaardige olie.

Zin in sex en lekker eten

Deze twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vroeger werden er op markten ook leuzen geroepen over sex en eten. Om hun groenten en fruit te verkopen.

Bijvoorbeeld over Truffels werden veel sexy dingen beweerd.  Casanova, George Sand, Markies de Sade, Napoleon en Mme. de Pompadour zijn slechts enkele van de vele beroemde persoonlijkheden die de kracht van de truffel als afrodisiacum hebben geprezen. Van de truffel is zelfs een oud Frans gezegde bekend, dit gezegde waarschuwt voor de werking van de truffel en luidt als volgt: “Zij die een deugdzaam leven willen leiden, kunnen zich beter onthouden van truffels”.   Dit maakt de truffel wel erg spannend. Nietwaar ?

Sexy Pizza ? De ‘Pizzagra”

‘Iceland’  is een toonaangevende supermarktketen met bijna duizend winkels die verspreid zijn over Ierland en het Verenigd Koninkrijk. Nadat bleek dat pizza al jarenlang tot hun best verkopende producten behoort, besloot de keten om hun eigen pizza op de markt te brengen. Gezien de populariteit van erotisch voedsel, was de keuze voor een libido stimulerende pizza eenvoudig.

De voedingsdeskundigen van ‘Iceland’ hebben vervolgens maandenlang gewerkt aan het bijeenbrengen van groenten, fruit en kruiden waarvan de afrodisiaca werking bewezen is. De beste libido stimulerende voedingsmiddelen bleken uiteindelijk artisjokken, gember, asperges, kardamom, uien, basilicum, chocolade, bananen, aardbeien, look en rode pepers te zijn.

Uit dit assortiment groenten, fruit en kruiden werden tien verschillende hartvormige pizza’s samengesteld: Zie voor deze vrolijke noot ; onderstaande link, het is de onderste :

Bronnen :

Dank voor het lezen.

Met een vriendelijke groet van Tieneke,

Zoekt u de beste curcumine en/of kurkuma ? Ik, persoonlijk, beveel u dekurkumaspecialist aan. Een webshop met specialistische kennis en veelzijdige kurkuma producten. Zij zijn de nummer ÉÉN in kurkuma.

Leuk om u op mijn blog te ontvangen. Als u wilt, kunt u een reactie voor anderen achterlaten.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.