Een dergelijk mineralencomplex heet een “SOLE” . Het is gemaakt van Keltisch zeezout, en heeft een schat aan mineralen en sporenelementen in zich. Dit Keltisch zeezout ziet er een beetje ‘nat en grijs’ uit, dit komt doordat het een zuiver natuur product is. Mocht je dit Keltische Zeezout willen kopen, let er dan wel op dat het echt grijs is. Dan heb je de goede. Hier vind je een leuk artikel over het zelf maken van een mineralen complex (met het goede recept).
Mineralen zijn belangrijk voor onze gezondheid
Ja, het gebruik van kunstmest in onze voeding maakt onze voeding arm aan dergelijke mineralen. Toch zijn dit belangrijke en onmisbare elementen voor een goede gezondheid.

En Keltisch zeezout is van een geheel andere samenstelling als het witte poeder uit een potje.
U kunt eigenlijk zelf heel simpel even uw eigen mineralen complex maken. Dat hoeft u echt niet in de winkel te kopen. Zeer gemakkelijk en zeer gezond En het kost je nog geen minuut. Hoe maak ik zelf een ‘SOLE’ ?
Recept van een zelfgemaakte ‘Sole’ met Keltisch zeezout.
Neem een schoon leeg glazen potje. Bijvoorbeeld waar kappertjes of zo in hebben gezeten.
- Vul dit potje voor 1/3 deel met Keltisch zeezout.
- En vul het af met 2/3 deel (bron)water.
- Deksel erop en goed schudden, schudden en schudden
NIET onverdund drinken, natuurlijk. Maar neem bijvoorbeeld ’s morgens een glas water en daar doet u dan een halve theelepel/paar druppels van deze “sole” oplossing in. Of doe een theelepel ‘sole’ in een fles water.
.
Van gewoon kraan water kunt u nu het lekkerste mineraalwater maken dat u ooit hebt geproefd. Het water smaakt heerlijk zacht en wat romiger. Een absolute aanrader om hier ’s morgens een warm glas water van te drinken. En u hebt een zuiver mineralen complex, met een zeer breed spectrum. Uw lichaam heeft dit nodig.
Ook is het mogelijk om dit, in plaats van zoutkorrels, te gebruiken in uw gerechten. Neem natuurlijk niet allebei, dat is teveel van het goede. Maar een halve theelepel ‘sole’ in de pan , in plaats van zoutkorrels is een goed idee. Bij het koken van groente, aardappelen, stamppot of wat-u-maar-kookt.
Sole ? En die hoge bloeddruk ? Volgens een bekend arts wordt een te hoge bloeddruk veroorzaakt door suiker.
Met een vriendelijke groet van Tieneke,
Zoekt u de beste curcumine en/of kurkuma ? Ik, persoonlijk, beveel u de kurkuma specialist aan. Een webshop met specialistische kennis en veelzijdige kurkuma producten. Zij zijn de nummer ÉÉN in kurkuma.
Pingback: Kurkuma en haar invloed op tandvleesontsteking | degeneeskrachtigekeuken
Pingback: Is zout gezond of ongezond ? | degeneeskrachtigekeuken
Pingback: Wat gebeurt er in het lichaam bij een tekort aan jodium ? | degeneeskrachtigekeuken
Lieve Tineke
Bedankt voor je advies.Lijkt me heel goed ivm magnesiumtekort en calciumtekort.
Helaas heb ik bij een gebruik in het verleden verhoogde bloeddruk gekregen.
Ik snap dan nu de uitleg vd arts niet.
Kun je me adviseren?
Heb reeds hoge bloeddruk maar die werd hoger helaas.
Bij voorbaat dank voor je reactie.
Gr
Eveline