Asperge pesto.

Standaard

Een geweldig creatieve ontdekking,.. Het was heel erg bijzonder, met de puntaletta. Maar gewone kleine macaroni is net zo lekker ! Hier vindt u een uniek en lekker recept. Snel klaar, bijzonder en gezond. Asperge Pesto. 

Asperge pesto ingrediënten

Nodig:

ca 3 personen..

( wij hebben met ons tweetjes alles opgegeten..)

  • 5 stuks AAA- asperges (= de beste die ze hebben)
  • 50 gr verse rucola
  • 25 gram verse basilicum
  • eetlepel verse peterselie
  • 3 a 4 eetlepels parmezaanse kaas (grof geraspt)
  • 4 eetlepels pijnboompitten
  • mespuntje nootmuskaat
  • 3/4 theelepel vers geraspte biologische citroen-schil
  • 1/2 eetlepel citroen sap
  • peper/zout

Bereiden asperge pesto

  1. Schil de asperges en snij ze in kleine stukjes. Dat betekent: 1/2 cm en daarna weer door de helft snijden. Doe in de blender.
  2. Was de groene rucola, basilicum en peterselie, doe ook in de blender. Beetje olijfolie erbij en malen maar.
  3. Daarna de parmezaanse kaas, de citroenrasp en de rest erbij ( peterselie, sap,pijnboompitten en peper/zout).
  4. Weer flink laten malen, eventueel een beetje olijfolie toevoegen.(ca  3 eetlepels)
  5. Het duurt even voordat de asperge stukjes echt fijn gemalen zijn,
  6. Ondertussen kook je de pasta,..

Serveren met wat verse rucola, eventueel heel fijn geknipte gedroogde tomaat en verse parmezaanse kaas krullen..

Asperge pesto : erg lekker

En het staat binnen 25 minuten op de tafel. Vers, vegetarisch,lekker, hip en trendy en heel erg gezond!
ALS je er wat bij wilt serveren, neem dan licht gestoomde vis. De rest overschaduwt de frisse aspergesmaak.

Een recept dat een ***** sterren restaurant waardig is.

Met een vriendelijke groet van Tieneke.

 

Over Tieneke Scholtens

Welkom op "De geneeskrachtige keuken" Foodlog. Dit is een geheel persoonlijke foodlog. Mijn naam is Tieneke Scholtens. Ik heb één hobby. Koken en leren over de uitwerking van voeding en ayurveda. De geneeskrachtige keuken heeft mijn passie, vooral wat de ayurvedische achtergrond betreft. Koken doe ik graag met een gezondheids achtergrond, dit doe ik al 49 jaren lang. Ik kom uit het onderwijs, en heb met enthousiasme eet- en kookles aan de kinderen gegeven. Ook interesseer ik me al ca 33 jaren lang voor de kennis over voeding uit de oude Ayurveda. Met een langdurende liefde voor kurkuma. Hoe prachtig en natuurlijk kunnen dingen zijn.

Leuk om u op mijn blog te ontvangen. Als u wilt, kunt u een reactie voor anderen achterlaten.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.