Kurkuma en het gebit.

Standaard

Een mooi gebit geeft U een jaren jonger uiterlijk. Gingivitis en Parodontitis kunnen een groot probleem in het gebit zijn. Hoe haalt U de ontstekingen uit uw tandvlees ?  Curcumine is een oud middel tegen ontstekingen. Het remt in het gehele lichaam de vorming van ontstekingen. Hier vindt U een informatief artikel over natuurlijk gebits onderhoud. Over het verschil in werking tussen kurkuma tandkrijt en neem tandkrijt. En over zuivere kurkuma olie bij het doen aan oil-pulling.

Een mooi gebit geeft U een jaren jonger uiterlijk.Dat weten we allemaal. En het is iets wat iedereen wel gaarne wil hebben en kan waarderen. Als het op natuurlijke wijze niet geheel lukt, zijn er verschillende mogelijkheden tot kunststof oplossingen. Zoals kronen en facing schildjes.

Een van mijn vroegere collega’s  had dat ook laten doen. Dat zag er beter uit. Beter dan hoe het was, in ieder geval. Echter had het ook ietwat kunstmatigs. Hij was 64 jaar. En zijn gebit zag eruit als van iemand van 14 jaar in leeftijd. Zijn probleem was parodontitis. Zijn tandvlees trok terug, was ontstoken en de bovenkant van de tanden was bruiner dan de rest van de tanden. Het meer bruine kaakbot werd zichtbaar. Dat vond hij niet mooi. Dus heeft hij ‘facings’ laten zetten.  Een optische oplossing.

Echter het bleken van tanden en het zetten van facings helpt niet tegen een probleem als boven geschreven.  Hoe nieuw en mooi wit het er ook uitziet. Het optrekken van het tandvlees heeft een dieper liggend probleem, vaak zijn ontstekingen in de kaak holte de oorzaak. Daar helpen deze  facings niet tegen. Waar het grootste probleem zit, is niet in de tanden, maar in de tand- en/of kaakholtes.

Ontstoken tandvlees, en daarna plak in de kaakholtes is een voortschrijdend proces, dit proces kent 2 fases.

  1. Gingivitis.
  2. Parodontose/Parodontitis.

Gingivitis is ontstoken tandvlees. De veroorzaker van ontstoken tandvlees is tandplak. Ontstoken tandvlees is te voorkomen.  En te genezen. Een goede mondhygiëne is zeker hierbij belangrijk. Zeker als het tandvlees begint te bloeden. Want als het begint te bloeden is er sprake van een ontsteking. Hier moet U niet licht over denken, doe er iets aan.

Parodontose en/of Parodontitis  is het begin van het dieperliggende  probleem in het gebit. Het is vaak het gevolg van onvoldoende goed poetsen. Er ontstaat dan een soort bacterie laagje op de tanden, die een zuur afscheidt. Dit zuur is schadelijk voor de tanden en kiezen. Ze veroorzaken gaatjes in het glazuur. Parodontitis is het gevolg van een onzorgvuldig omgaan met parodontose, en het probleem begint zich dieper in de kaakholte te nestelen. De tandplak dringt dieper naar binnen. In de kaak holten begint een verharding te ontstaan. Deze kan het los zitten van tanden en kiezen verder in de hand werken.  Kurkuma en curcumine zijn middelen om het lichaam van de eerste ontstekingen ( gingivitis) te reinigen. Tussen deze twee, kurkuma en curcumine, zit een groot verschil.

Wij hebben een artikel, wat nog dieper ingaat op dit probleem, Kurkuma voor ons gebit. 

Zoekt u de beste curcumine en/of kurkuma ? Ik, persoonlijk, beveel u dekurkumaspecialist aan. Een webshop met specialistische kennis en veelzijdige kurkuma producten. Zij zijn de nummer ÉÉN in kurkuma.

Neem bijvoorbeeld het dieper  liggende probleem genaamd parodontitis/parodontose. Hiermee bedoelt men door een chronische ontsteking en vast gezette plak in uw kaakholtes.  Bijna iedereen boven de 45 jaar in leeftijd kent het. Daar is wel wat aan te doen. De tandarts kan die plak verwijderen en het kaakbot reinigen, met een laser apparaat. Maar de tandarts neemt het diepere oorzaak van het  probleem niet weg. Het kan verschillende uitingen hebben. Bijvoorbeeld optrekkend tandvlees  of constant ontstoken tandvlees.

Soms loopt een ontsteking in uw gebit uit de hand. Parodontitis is een gevolg van tandvleesontsteking die veel verder gaat dan alleen de ontsteking van het tandvlees. En veroorzaakt het een verharding door plak in het kaakbot. Een ontsteking in de tandvleesrand (gingivitis) wordt veroorzaakt door bacteriën in de mond. Die bacteriën zitten in tandplak. Tandplak is een zacht en kleverig, nauwelijks zichtbaar laagje van speekseleiwitten en bacteriemassa, het wordt ook wel bio film genoemd,  op de tanden en kiezen. Deze bacterie massa kunt u het beste grondig reinigen. Want deze tandplak kan verkalken tot tandsteen dat stevig vastzit aan de tanden en kiezen. Hierop wordt weer een nieuw laagje plak gevormd. Neemblad tandkrijt maakt dit, vanaf het begin,  grondig schoon.

Als u dit niet grondig schoonhoudt, kan de tandvleesontsteking en de tandplak,  zich zodoende in de diepte uitbreiden naar het kaakbot rondom de tanden en kiezen. Het tandvlees laat daardoor los van de tanden en kiezen. In de ruimte (de pocket) die zo ontstaat tussen het tandvlees en de tanden en kiezen, vormt zich weer tandplak. Door deze tandplak verplaatst het zich nog verder in de diepte. En zo loopt het probleem uit de hand.

Het begin van parodontitis.

Een ontsteking in de tandvleesrand (gingivitis) wordt veroorzaakt door bacteriën. Die bacteriën zitten in tandplak.  Tandplak kan verkalken tot tandsteen dat stevig vastzit aan de tanden en kiezen. Hierop wordt weer een nieuw laagje plak gevormd etc.

Een tandplak kan zich in de diepte uitbreiden naar het kaakbot rondom de tanden en kiezen. Het tandvlees laat daardoor los van de tanden en kiezen. In de ruimte (de pocket) die zo ontstaat tussen het tandvlees en de tanden en kiezen, vormt zich weer tandplak. Door deze tandplak verplaatst de verharding zich nog verder in de diepte. De vezels gaan door de ontsteking kapot en het kaakbot wordt afgebroken. Hierdoor worden de pockets dieper. In de verdiepte pockets verkalkt de tandplak gedeeltelijk tot tandsteen. Deze voortschrijdende ontsteking met afbraak van vezels en kaakbot heet parodontitis.

Bloedend tandvlees betekent dat er sprake is van tandvleesontsteking (gingivitis). Negeer dit signaal niet, maar onderneem actie om het tandvlees weer gezond te krijgen. Tandplak veroorzaakt ontstoken tandvlees. Het is dus van belang om je mond goed schoon te houden. Hulpmiddelen bij het schoonhouden van uw mond kunnen zijn: een electrische tandenborstel. Tandenstokers , tandfloss of een tongschraper.  Overleg altijd met je tandarts of mondhygiënist welke hulpmiddelen voor u het meest geschikt zijn.

De vezels gaan door de ontsteking kapot en het kaakbot wordt afgebroken. Hierdoor worden de pockets dieper. In de verdiepte pockets verkalkt de tandplak gedeeltelijk tot tandsteen. Deze voortschrijdende ontsteking met afbraak van vezels en kaakbot heet parodontitis. Iedere tandarts waarschuwt hier tegen.  Het kan een voorbode zijn van ziekte.

Soms wordt dit met een laser apparaat schoongemaakt. Maar hoe men ook poetst  en flost , het kan weer terug komen. Parodontitis wordt dus eigenlijk gezien als  een dieper liggend probleem, wat het gehele lichaam betreft. Het schoonmaken van de kaakholtes is een tijdelijke zaak. Want als U de schone kaakholte niet schoon houdt, dan heeft het geen zin.

Als u uw gebit eerst goed schoon laat maken. Bijvoorbeeld door een mondhygiëniste(e). En het dan vrij houdt van ontstekingen. Bijvoorbeeld met curcumine c3, hebt u een goede kans dat het ontstekingsproces stopt. Zoals al een paar maal gezegd, kurkuma-longa  is een diepe schoonmaker.  Het reinigt alle lagen van uw lichaam. Lever, nieren, hersenen en darmweefsel.  Duidelijk alles.  Kurkuma capsules zijn onontbeerlijk voor uw gezondheid. Slankmakend, vitaliserend en houdt u jong en mooi. Een natuurlijk product voor uw gebit

De Curcumine C3 is veel sterker qua werking. In één capsule Curcumine C3, zit evenveel ontstekingen remmende werkzame stof, als in vergelijking met ca 30 capsules kurkuma longa.

Het verschil ? Curcumine en kurkuma, wat is het verschil ? 

Kurkuma longa is dus niet zo sterk in vergelijking met  curcumine c3 van ons. Kijk altijd even goed op het etiket wat U precies koopt. Soms staat er iets anders op het etiket , als de inhoud wat U koopt. Met haalt de kurkuma en curcuma en curcumine nogal eens door elkaar.

Kurkuma en gebits problemen. 

Kurkuma is een reiniger van ons complete lichaams weefsel. Dus ook het tandvlees. Een vriendin van mij had gingivitis en beginnend parodontose. De tandarts had het bij haar geconstateerd en haar naar de mond hygieniste gestuurd. Daar moest ze nu eens per 3 maanden naar toe. De goede gebitsreiniging van de mondhygiëniste  hielp prima, maar het probleem kwam telkens weer terug.

Ze vroeg mij naar curcumine c3. Ik heb haar uitgelegd dat curcumine overal in het lichaam de ontstekingen aan pakt. Het maakt niet uit waar dit zich bevindt. Het reinigt net zo goed van een blaas ontsteking aan, maar ook van een tandvlees ontsteking. Daarom werkt het op alle fronten.

Ze besloot het te proberen en hoopte dat het ook zou helpen tegen een ontsteking. Ze had een ontsteking, onder een kroon. Deze kroon was nieuw geplaatst. En na een paar maanden was er een ontsteking ontstaan, met een verdikking in haar tandvlees. De tandarts wou haar doorsturen naar het ziekenhuis. Maar ze had geen zin om alles weer open te laten maken. Ze is begonnen met de combinatie van kurkuma en curcumine.

Het is wel zo dat in het botweefsel kurkuma/curcumine moeilijker werkt, dan in ‘zacht’weefsel. En het ligt ook aan de grootte van de ontsteking. Maar bij haar werkte het. Nu is het een stuk opgeknapt. De ontsteking onder de kroon is weg. Ze had er een röntgen foto van laten maken, de kaakholte was schoon.

Er is een oud Ayurvedisch recept tegen, het heet  Kurkuma tandkrijt . Het remt de ontstekingen in het tandvlees en de mondholte, het is een oud ayurvedisch recept. Zonder allerlei chemische ingrediënten.  

 In deze Ayurvedische tandkrijt zit biologische kurkuma-longa  verwerkt. Om het tandvlees gezond te houden. En neem tandkrijtkurkuma-longa heeft een zacht blekend effect op de huid en op de tanden. Zonder enige onaangename bijwerking krijgt U gezond tandvlees EN mooie witte tanden. Het werkt langzaam, maar het werkt.

Wel willen we erbij vermelden, dat dit een eeuwenoud ayurvedisch middel is. In die tijd hadden ze nog geen kunstmatige oplossingen voor gebits problemen, zoals facings en witte kunststof vullingen. Daarmee moet U zeer voorzichtig zijn, qua gele verkleuringen ! Maar daarvoor hebben we een ander goedwerkende tandkrijt, Neemblad tandkrijt. Dit tandkrijt is wit van kleur. Het kleurt vullingen en facings niet geel.

Wat is het verschil tussen kurkuma tandkrijt en neem tandkrijt ?

Neem tandkrijt is kleurloos, dus deze is ook geschikt voor moderne reparaties in het gebit. Omdat Neemblad niet kleurt. Verder is Neemblad beter werkend voor het reinigen van de tanden en tandvlees. Uw gebit voelt schoner en zachter aan. Het nadeel van Neemblad is dat dit een extreem bittere smaak heeft. Niet onaangenaam na het poetsen. Maar tijdens het poetsen is Neem erg bitter. Neem werkt goed, als een goede reiniging op de tanden. Het verwijdert de tandplak erg grondig. Door de grondige reiniging voelt het gebit aangenaam aan.

Mocht u regelmatig aan oil-pulling doen, dan is er ook zuivere en natuurgeperste kurkuma olie. Het is geen etherische of aromatische olie. Een druppeltje door uw oil-pulling olie is dan voldoende.

Het nadeel van kurkuma tandkrijt is de kleuring. Kurkuma staat van oudsher bekend om zijn gele kleur. Kurkuma tandkrijt is feller werkend tegen ontstekingen en bacterie vorming in de mondholte, ook werkt het sterker in een reiniging tussen de tanden, omdat kurkuma bacterie dodend is. De smaak van kurkuma is aangenamer, dan die van Neemblad. Kurkuma is ook bitter van smaak, maar niet zo erg als Neemblad. De reiniging van kurkuma tandkrijt is niet zo sterk als Neemblad tandkrijt. Maar kurkuma tandkrijt maakt het gebit iets lichter van kleur. Dat doet de Neemblad tandkrijt niet zo duidelijk. Maar het wordt even schoon ervan.

Hoe krijg ik wat wittere tanden ? 

Om Uw eigen gebit witter te krijgen en wat witter  te houden ? Stip uw tandenborstel even in kurkuma tandkrijt poeder.  Een keer of 3 per week is voldoende. Als U dit doet om wat wittere tanden te krijgen, dan hebt u een natuurlijk middel gevonden.  Daar hoeft u geen chemische bleekmiddelen voor te gaan gebruiken. Maar het kan alleen met uw eigen gebit.

MAAR : LET OP ! Kurkuma kleurt geel, als het om kunststof of composiet vullingen gaat.

Kurkuma en het gebit  

Bij ons op de meditatie cursussen zijn ook veel mensen uit India. Die gebruiken kurkuma bij van alles en nog wat. Wassen hun gezicht ermee,  de vrouwen gebruiken het als gezichtsmasker  en poetsen hun tanden ermee. Niet onverdund, natuurlijk. Ze doen het door de shampoo. Ze  naaien het zelfs in een hoekje van hun kleding, voor geluk en voorspoed in het leven.

Krijg ik wittere tanden zonder te bleken ? 

Veel Indiërs hebben mooie witte tanden poetsen. Het valt op.  Je zou denken dat het poetsen met kurkuma tandkrijt gele tanden geeft. Dat is niet zo. Wel kunnen uw tong en tandvlees gelig kleuren, maar uw gebit wordt wat witter. En schoon.  Ziet er vrij snel goed uit. Maar kiest u beter voor de Neem tandkrijt bij composiet/kunststof vullingen.

Het poetsen met kurkuma tandkrijt gaat net als met gewonde tandpasta. Rustig en grondig poetsen en goed naspoelen. Na een keer hebt U een knalgele tandenborstel, neem dus altijd een speciaal hiervoor gereserveerde  tandenborstel.

Na  een paar keren poetsen zie U de tanden al wat lichter en schoner worden. Poets bij voorkeur ’s avonds.  Als U er ’s morgens mee poetst hebt u kans op een beetje een gele tong. Een diep schoon gevoel in het gebit, met een wat mooi lichter en schoner uiterlijk van de tanden. Niet vaker gebruiken dan ca 3 a 4 maal week. U zult tevreden zijn met het resultaat.

Wel moet ik zeggen dat er een paar keer op het internet sites  te vinden waren, die u aanraden om met pure kurkuma poeder te poetsen. Doe dat maar beter niet. Dat is voor Uw gebit  te heftig, en tast op den duur het glazuur aan. De verhouding is dan volledig zoek. Dat is niet de bedoeling. Daarvan kan ik zeggen dat U er wat terughoudend mee moet zijn.

Met een vriendelijke groet van Tieneke,

Zoekt u de beste zuivere curcumine c3 en/of kurkuma longa ?  Ik, persoonlijk, beveel u de kurkuma specialist aan. Deze heeft uitstekende kurkuma in huis, van hoge kwaliteit voor een lage prijs. Met goede Know-How, en kennis van het product. Met liefde en zorgvuldige controle voor al hun kurkuma. En met zorg uitgekozen supplementen. Ethyleen Oxide vrij, Niet bestraald, GMO vrij, gecertificeerd halal en kosher, BSE/TSE vrij ! 

De NUMMER 1 in kurkuma en andere ayurvedische producten

Disclaimer : Raadpleeg bij twijfel altijd een arts. Samensteller doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van dit artikel is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Houd er rekening mee dat de inhoud van dit artikel nog niets is geëvalueerd door medisch deskundigen. Geen van deze informatie dient te worden opgevat als medisch advies.  Raadpleeg daarom altijd een medisch gespecialiseerd/gekwalificeerd arts met kennis van natuurlijke supplementen voor aanvang van gebruik van natuurvoeding,voedingsadviezen en/of voeding of natuurlijke supplementen.

Volgende »

  1. Pingback: Kurkuma en haar invloed op tandvleesontsteking | degeneeskrachtigekeuken

Leuk om u op mijn blog te ontvangen. Als u wilt, kunt u een reactie voor anderen achterlaten.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.