Helpt kurkuma tegen een koortslip ?

Standaard

Er zijn weinig mensen die nooit eens een keer een koortslip in hun leven hebben gehad. Meestal loop je het virus al op als klein kind, door het knuffelen en zoenen van volwassenen die dit virus al bij zich hebben. Of je loopt het op van iemand, waar je mee zoent, die het virus bij zich heeft. Op zich is een koortslip een onschuldige huiduitslag, en je ziet de huiduitslag op de lippen of rond de neus. Hier vind je een informatief artikel over een paar remedies tegen een koortslip. 

Wat kan de oorzaak van een koortslip zijn ? 

hoe-krijg-ik-een-koortslip

Zo kun je het ‘herpes simplex virus’ oplopen

Het virus ‘herpes simplex’ is een virus wat de koortslip kan veroorzaken. Je draagt dit virus latent bij je. Als je de eerste keer ermee geïnfecteerd wordt, merk je dit wel degelijk.

Koorts en opgezwollen klieren kunnen een teken zijn van het virus, de herpes simplex infectie. Bij latere uitbraken van dit virus krijg je geen koorts en opgezette klieren meer. En het virus blijft dan inactief aanwezig in het lichaam.

Eigenlijk is een koortslip een signaal vanuit het lichaam, vaak als je weerstand wat verlaagd is. Dit kan tijdens de menstruatie zijn, tijdens stress of intense vermoeidheid. Maar ook als je griep hebt, of verkouden bent en je lichaam druk bezig is met deze te bestrijden, steekt het koortslip virus weer de kop op.

Vlak voordat de koortslip begint merk je vaak een kloppend, kriebelig of branderig gevoel. Daarna komen er witte, doorzichtige blaasjes. Als die openbreken komt er later een korstje op. Het duurt vaak wel even voordat het geheel weer genezen is.

Wat kun je het beste doen tijdens een koortslip ? 

Omdat een koortslip erg besmettelijk is, is een goede persoonlijke hygiëne extra belangrijk. Je zou, onbedoeld, het virus kunnen verspreiden. En dit virus kan erg gevaarlijk zijn voor kleine hummeltjes onder de vier maanden oud. Deze hele kleine baby’s hebben nog geen enkel afweersysteem tegen dit virus. Voor een volwassene is een koortslip vooral vervelend, maar voor kleine baby’s kan het levensgevaarlijk zijn. Zoiets als een fopspeen moet heel erg schoon zijn. Een poos geleden was ik in in een speeltuin.  Een kleine baby, in de buggy, liet zijn fopspeen op straat vallen. Moeder pakte het van de grond, veegde de fopspeen af aan haar shirt. Slikte toen de fopspeen af, en stopte de fopspeen weer bij kleintje in de mond. Terwijl ze zelf een flinke koortslip had. Zo kun je voor je leven lang het ‘herpes simplex’ virus oplopen.

Je kunt dit virus ook bij jezelf verspreiden naar je neus, ogen of geslachtorganen. Was je gezicht daarom twee keer per dag. Deel geen handdoeken, glazen, bestek of borden met anderen. Wees ook voorzichtig met het wassen van je gezicht, doe het washandje in de kookwas. Pas op met make-up en make up artikelen (bijvoorbeeld lippenstift kan een constante infectie bron zijn, maar ook de poederkwast) en het in- en uitdoen van contactlenzen.

Je kunt ook een ander, onbedoeld, besmetten. Knuffel of zoen daarom niet tijdens een infectie. En zoen of knuffel geen kleine kinderen, hoe goed het ook bedoeld is. Normaal is het besmettingsgevaar voorbij, zodra de koortslip genezen is. Maar toch is het advies om zeer voorzichtig te blijven in het contact met baby’s en jonge kinderen. Zeker wanneer je regelmatig een koortslip hebt.

Bestaan er geneesmiddelen tegen een koortslip ? 

Nou, eigenlijk niet. Het virus blijft contant aanwezig. Vanuit de reguliere gezondheids zorg wordt er meestal een antivirale crème met de werkzame stof ‘aciclovir’ gebruikt. Zovirax is een dergelijk merknaam. Het is wel bewezen dat het het herstel van een koortslip versneld. Begin dan vóór de uitbraak begint, dus vanaf de eerste tintelende fase. Maar ook als er al een uitbraak is geneest het sneller met aciclovir, als zonder. Maar het is en blijft een chemisch middel.

Sommige mensen smeren er liever 10 maal per dag een klein beetje homeopathische “Echinaforce” crème op. Dat prikt wel een beetje, maar de koortslip gaat ook snel over.

koortslip-en-een-fopspeen

Wees voorzichtig met een fopspeen bij een koortslip

Er zijn ook andere oplossingen, er bestaat een klein lichttherapie apparaatje. De “Virulite” heet het. Je kunt het gewoon thuis gebruiken. De koortslip wordt dan behandeld met infrarood licht. Er wordt van gezegd dat het 50 % sneller geneest dan een crème. Het voordeel is dat er geen bijwerkingen zijn. Het nadeel kan de prijs zijn.
Bioresonatie werkt op een vergelijkbare manier. Het herpesvirus heeft een specifieke trilling. Wanneer een testbuisje met een virus uit de herpesfamilie aan de ingangselektrode wordt gezet, geeft het bioresonatie apparaat de tegen-trilling via de uitgangselektrode. Beide elektroden zijn met jou verbonden en zo wordt je immuunsysteem gestimuleerd.

Je kunt ook iets anders proberen, het is nog niet bewezen is dat het werkt. Maar je zou het kunnen proberen :

  • Melk. Doe een beetje melk op een wattenstaafje en doe het op je lip. Laten drogen. Drie maal herhalen en na 15 minuten weer afspoelen.
  • Waterstofperoxide. Dit schijnt goed te kunnen werken tegen een koortslip. Doe het op een watje en dep het op de open plek.
  • Knoflook. Je zou een teentje knoflook uit kunnen persen en op het wondje aanbrengen. Het antibacteriële in knoflook kan helpen. Het ruikt daarna wel sterk.
  • Appelcider is een goed voor de huid. Doe een paar druppeltjes op een wattenstaafje en breng het op de plek aan. Virussen houden niet van appelazijn. Alcohol of een ijsblokje erop kan ook.
  • Kurkumazalf kan ook goed helpen, vanwege het ontsmettende effect

Bestaat er goede voeding tegen een koortslip ? 

Ja, gepeld hennepzaad is een goed middel tegen een koortslip, vanwege het aanwezige zink. Deze zink zit ook pompoenpitten, dus dat is een juiste keuze bij een koortslip.
Maar ook de kefir, vanwege de goede pre-biotica bacteriën. Ook knoflook wordt genoemd als een goed voedingsmiddel tegen een koortslip, dit vanwege de aanwezige thiosulfinaten. En gewone zuivel is ook prima, dit vanwege de aanwezige lysine.
Maar wist je dat doodgewone koffie ook kan helpen? Iemand die 3 koppen koffie per dag neemt, heeft een directe en goede bescherming tegen het herpex simplex virus. Er zitten in koffie veel verschillende stoffen die helpen. Dan wordt er gewone gezette koffie, met een ouderwets koffiefilter bedoeld. Dit heeft de goede stoffen van koffie nog in zich.

Ook is curcumine c3 ‘superieur’ een goed ondersteunend middel om het virus onder controle te houden. Curcumine is een middel dat de vermeerdering van het virus helpt tegen houden. Dat bestrijdt het virus van binnen uit.

Toch willen we ten slotte nog even opmerken dat het belangrijk is om het immuunsysteem te ondersteunen. Dit doe je door goed te eten, rustig aan te doen en goed te slapen.

Met een hartelijke groet van Tieneke.

Zoekt u de beste zuivere curcumine c3 en/of kurkuma longa ?  Ik, persoonlijk, beveel u de kurkuma specialist aan. Deze heeft uitstekende kurkuma in huis, van hoge kwaliteit voor een lage prijs. Met goede Know-How, en kennis van het product. Met liefde en zorgvuldige controle voor al hun kurkuma. En met zorg uitgekozen supplementen. Ethyleen Oxide vrij, Niet bestraald, GMO vrij, gecertificeerd halal en kosher, BSE/TSE vrij ! 

De NUMMER 1 in kurkuma en andere ayurvedische producten. 

Disclaimer : Raadpleeg bij twijfel altijd een arts. Samensteller doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van dit artikel is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Houd er rekening mee dat de inhoud van dit artikel nog niets is geëvalueerd door medisch deskundigen. Geen van deze informatie dient te worden opgevat als medisch advies.  Raadpleeg daarom altijd een medisch gespecialiseerd/gekwalificeerd arts met kennis van natuurlijke supplementen voor aanvang van gebruik van natuurvoeding,voedingsadviezen en/of voeding of natuurlijke supplementen.

Eén reactie Volgende »

  1. Pingback: Kun je iets doen tegen een koortslip ? (15 natuurlijke tips) | De Geneeskrachtige Keuken

Leuk om u op mijn blog te ontvangen. Als u wilt, kunt u een reactie voor anderen achterlaten.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.