Kurkuma tips voor op vakantie (met ondersteunende remedies tegen lichamelijke klachten)

Standaard

Vakantie  is een fijne tijd. Lekker even geen drukte aan je hoofd. Beetje uitslapen en lezen. Eindje op de fiets of oude stadjes bekijken. Of wat we maar leuk vinden. Veel mensen verheugen zich erop om even een poosje ‘uit de sleur’ te zijn. Echter, omdat we uit ons vaste ritme worden gehaald en er veel ‘andere bacteriën’ om ons heen zijn, gebeurt het vaak dat we lichamelijke klachten zouden kunnen krijgen. krijgen. Soms erg vervelende. Kiespijn, blaasontsteking, keelpijn, rugpijn of een verstuikte enkel zijn de meest gehoorde. Ook niet naar de wc kunnen is vervelend. Misschien is het een idee om een “all rounder”, zoals kurkuma door de eeuwen heen is geweest, mee te nemen op vakantie. Een beetje kurkuma poeder, kurkuma creme en/of een paar capsules. Hier vind je een goed gedocumenteerd artikel over kurkuma op vakantie. 

Hoe werkt kurkuma en curcumine c3 voor volwassenen ?

– Over kurkuma en curcumine capsules- 

 • Bij problemen zoals blaasontsteking, kiespijn etc, en andere ontstekingen zou je twee capsules Curcumine C3 ‘superieur’ kunnen nemen. Met een sterk
  kurkuma-voor-vakantie

  “Kurkuma voor op vakantie” tips

  ondersteunende en helpende werkingskracht, met de krácht van een goede pijnstiller. Maar zonder de bijwerkingen.

 • Bij keelontsteking helpt een klein schepje kurkuma-poeder met een theelepel honing ondersteunend goed. Zuig het langzaam op. De kurkuma helpt bij het doden van de schadelijke bacteriën in de keel, evenals de honing ook doet. ’s Avonds, voor het slapen gaan neemt je dan één capsule Curcumine C3 ‘Superieur’. Dan zijn de keelklachten snel over. Een yogahouding, genaamd ‘leeuwen houding’ is ook een goede remedie.
 • Maar als je een enkel verstuikt hebt, is het ook een kurkuma crème die per direct helpt. Doe de enkel eerst even in koel-lauw water met veel zout tegen de verstuiking, en vanwege de zwelling. Kurkuma crème op de blauwe plek smeren en een stevig zwachtel aanbrengen. Gewoon eerst ca 2 uren laten zitten.
 • Als je een gezellige avond hebt gehad en een beetje teveel alcohol gedronken. Met andere woorden , je hebt een kater. Wat te doen ? Neem eerst een Curcumine C3 ‘Superieur’ capsule en zet een beker thee met een beetje citroen , kaneel , honing en een ¼ theelepeltje kurkuma poeder. Deze laatste drank is tegen de hoofdpijn. De curcumine c3 reinigt de lever.

Over de Kurkuma-creme

 • Als je erg verbrand bent door de zon, voorkomt de Curcumine C3 diepere schade in de huid. Neem een capsule per dag, totdat de zonnebrand volledig weg is. En smeer er direct kurkuma creme op. Dit kan goed helpen tegen huidbrand.
 • Een verwonding, zoals een brandwond of een open wondje. Een schaafwond of een lelijke snee worden direct ontsmet door kurkuma creme. Eveneens zorgt deze crème ervoor dat de wond zich snel sluit en geneest. Ook brandwonden. Het werkt ondersteunend  pijnstillend. Een goed werkende verfijnde crème die ook goed en direct werkt tegen huidinfecties.
 • Bij een grote open wond is de kurkuma poeder een middel dat het bloeden PER direct stopt. En de wond ontsmet. Maar het prikt wel erg.  Als het bloeden is opgehouden, kun je de kurkuma creme aanbrengen. NIET met de handen, neem even een iets steriels, zoals een verbandgaasje. En afdekken. Mocht het een heel erge wond zijn, ga dan zo, voorbereid met kurkuma, naar de dokter.
 • Mocht je moeilijk naar het toilet kunnen, neem dan een kop thee. Doe er een ¼ theelepeltje kurkuma poeder in, en een beetje citroen en honing. En dan opdrinken. Met een a twee capsules  kurkuma-longa capsules kun je ook makkelijker naar het toilet. Bovendien kun je het beste Triphala nemen.
 • Diarree ? Probeer een capsule Curcumine C3, dat helpt de diarree te stoppen en helpt bij het ontsmetten van de darm van de vervelende bacteriën .

Losse kurkuma poeder voor kinderen 

Volgend  gaan we je een paar oude natuurgeneeskundige tips geven, deze berusten op de werking van kurkuma-longa. Geef de kinderen geen volledige capsules, dit is teveel van het goede.

LET WEL :  Er is in onze ‘moderne tijd’ nog weinig onderzoek gedaan naar de goede werking van kurkuma-longa.  Dit is om te controleren of de natuurgeneeskundige remedies van 5000 jaren geleden wel kloppen. We geven je een paar van deze oeroude remedies.

Kurkuma-poeder

Kurkuma poeder als oeroude ondersteunende hulp  bij lichte klachten

Deze natuurgeneeskundige remedies zijn gestoeld op de oude Ayurvedische kennis, en  zijn bedoeld voor kinderen.

Vanaf ca 5 a 6 tot 16  jaren in leeftijd.

 • Bij verkoudheid. Kook een beetje melk en doe daar een mespuntje kurkuma-longa poeder in . Laat het afkoelen en voeg een theelepeltje honing toe, om het mengsel wat zoeter te maken.
 • Tegen hoesten. Roer een klein beetje (achterkant van een theelepeltje) kurkuma-longa poeder op in wat ghee (geklaarde boter) . Doe er een beetje honing , voor de smaak, bij . Laat je kind het “opsnoepen”, met een klein lepeltje.
 • Tegen insectenbeten. Maak een dikke pasta van water met kurkuma-longa poeder. Smeer het op de getroffen plek en laat het drogen. Tot de ‘plak’ eraf valt. Of smeer er kurkuma creme op.
 • Tegen jeuk en huidproblemen. Maak een pasta van ½ kurkuma-longa poeder en ½ “neem” poeder. Met water. Smeer het op de getroffen plek. De jeuk is snel weg. En dit kun je bij huidproblemen gerust regelmatig eens gebruiken. Ook helpt de kurkuma creme prima.
 • Tegen wondjes. Kurkuma-longa poeder stelpt direct het bloeden bij een open wond. Neem wel biologische kurkuma-longa poeder. Deze kurkuma-longa poeder werkt anti-septisch. Zie ook bovenstaand.
 • Tegen verstuikingen. Maak een dikke pasta van ½ kurkuma-long poeder en ½ zout. Meng het met water. Smeer deze pasta flink dit op de getroffen plek en verbinden. Een paar uren laten zitten, of gebruik de kurkuma-creme. Zie ook bovenstaand
 • Tegen diarree. Kook wat karnemelk en laat het afkoelen. Doe bij de warme karnemelk een mespuntje kurkuma-longa poeder. En opdrinken.

We wensen jullie allemaal een geweldig leuke en gezellige vakantie toe

Met vriendelijke groeten van  Tieneke

Ook interessant om te lezen (met praktische tips en toepassingen) zijn :

1. Kurkuma voor kinderen (deel 1)

2. Kurkuma en kinderen (deel 2) 

Contra-indicaties :

 • Gebruik geen Curcumine C3 als je ook  bloedverdunners moet slikken.
 • Gebruik geen Curcumine C3 bij diep werkende medicatie, curcumine c3 maakt het lichaamsweefsel schoon van chemische elementen
 • Gebruik geen Curcumine C3 bij galstenen. (Geen galblaas ? dan is er geen probleem)

Met een vriendelijke groet van Tieneke,

Zoekt u de beste zuivere curcumine c3 en/of kurkuma longa ?  Ik, persoonlijk, beveel u de kurkuma specialist aan. Deze heeft uitstekende kurkuma in huis, van hoge kwaliteit voor een lage prijs. Met goede Know-How, en kennis van het product. Met liefde en zorgvuldige controle voor al hun kurkuma. En met zorg uitgekozen supplementen. Ethyleen Oxide vrij, Niet bestraald, GMO vrij, gecertificeerd halal en kosher, BSE/TSE vrij ! 

De NUMMER 1 in kurkuma en andere ayurvedische producten. 

Disclaimer : Raadpleeg bij twijfel altijd een arts. Samensteller doet geen claims over diagnose, behandeling, genezing of ziektepreventie. De inhoud van dit artikel is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden. Houd er rekening mee dat de inhoud van dit artikel nog niets is geëvalueerd door medisch deskundigen. Geen van deze informatie dient te worden opgevat als medisch advies.  Raadpleeg daarom altijd een medisch gespecialiseerd/gekwalificeerd arts met kennis van natuurlijke supplementen voor aanvang van gebruik van natuurvoeding,voedingsadviezen en/of voeding of natuurlijke supplementen.

Volgende »

 1. Dag Tieneke, in je artikelen schrijf je altijd niet innemen als je galstenen hebt, maar hoe weet je dat?

  Vriendelijke groet, Neeltje

  • Dank voor je reactie. Dat merk je wel, want een galstenen aanval is een vreselijke ervaring. Erg pijnlijk. Alleen als de galstenen heel klein zijn, dan merk je er niets van. Als je nog nooit een aanval hebt gehad, dan is er ook geen probleem. Met een hartelijke groet van Tieneke

Leuk om u op mijn blog te ontvangen. Als u wilt, kunt u een reactie voor anderen achterlaten.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.